Şimdi Ara

GIGABYTE G34WQC Monitör Ön İncelemesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
4
Favori
16.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kuftikufti

    Biri displayport diğeri hdmi. Kesinlikle displayport almalısınız FAKAT ekran kartınıza bu çıkış var mı, olacak mı?

    Ekran kartımın displayport çıkışı olacak. Peki bu displayport kabloyu tavsiye eder misiniz?

  • erdal73 kullanıcısına yanıt
    Türkiye piyasasındaki en iyi DP kablo bu diye biliyorum. Bunun bir tık üstü VESA 2.0 sertifikalı fakat Türkiye'de yok veya astronomik pahalı.

    DisplayPort kablosu alırken Vesa 1.4 sertifikalı olmasına dikkat edin.

    Vesa 1.4 en fazla aşağıdakileri destekliyor :
    8K 60Hz
    5K 120Hz
    4K 120Hz
    2K 240Hz
    Full HD 240Hz

    Bizim monitörümüz de 144hz olacağı için ve 2K ile 4K arası çözünürlüğe sahip olacağı için VESA 1.4 almalıyız.
  • kuftikufti kullanıcısına yanıt

    mutlaka eksikleri var detaylı inceleyeceğim fakat 3400tlye 34“wide 144hz va panel cihaz hoş geliyor kulağa. Bf5 oyuncusuyum aslında ama 27” 144hz tn panelden bıktım artık cidden, ofisteki 6yıllık ips görüntüsünü görüp akşam evde bakınca midem kaldırmıyor:)


    bu 60fps üzerinde bile atlamalar oluyor denilmiş, bu durum çözülemez mi yoksa paugge dp 1.4 ile bağlantı yapsak ve 100fps civarı alsak ya da 60fps alalım yine sorun yaşar mıyız?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kuftikufti kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler.  

  • losthell kullanıcısına yanıt
    Tam tersine fps arttıkça sorun da artar hocam, kablo da işe yaramaz bu noktada. Bence internetten alın, nasılsa 14 gün resmi iade hakkınız var (amazon'da daha fazla hatta). Baktınız durum çok kötü, iade edersiniz sorunsuz.

    Renkler ips kadar iyi olmayacaktır ama tn'den kat be kat iyi olacaktır.
  • kuftikufti kullanıcısına yanıt

    Bunlar nasıl sorunlar böyle okudukça şaşırıyorum, 32” normal monitörlerde böyle sıkıntılar okumadım hiç asus, msi, hp markalarına göz gezdirirken, bu sorunlar neden 34” wide monitörlerde kritik bir hal almış o kısmı çözemedim ya da hepsinde var ben mi farketmedim


    örnek mag322 düşünüyorum 31.5” 165hz va panel cihaz bunda da bu problemler var mıdır sizce?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • losthell kullanıcısına yanıt
    Hocam curve panellerde hep sıkıntı var. Sıkıntı olmasın diyorsanız 12bin civarına çıkmamız lazım curve'lerde. Dediğiniz monitörü hiç incelemedim. Monitörlerin en iyi ve tarafsız incelemesini rtings yapar. Oradaki monitörlerden bakmaya çalışın içiniz rahat olsun istiyorsanız. Ya da dediğim gibi alın, memnun kalmazsanız iade edin.
  • başlık tekrar hortlamış aldığımdan beri marvel avengers , control, hades gibi oyunlar oynadım yine. dediğim gibi beni siyah loading ekranı sırasında oluşan titreme (genshin impact'te oldu) dışında dikkatimi çeken bir şey olmadı oda sadece loading screende oluyor oyunun içinde hiç bir sıkıntı görmedim şuana kadar. birde cru öncesi sanırım fps düştüğü için kasma olmuştu cru sonrası daha denk gelmedim her seferinde ayar yapmak gerekiyor demiş arkadaşa ama ben girdiğim de aynı ayarların saklı olduğunu gördüm. başlangıçta açılmayınca uygulanmıyor ise belki de crusuz bile sıkıntı yaşamadım. benim ekran kartı gtx1080 zaten bu çözünürlük ve boyutta ekran alıyorsanız ekran kartının çok eski olmaması performans açısından önemli bence.


    daha iyi olur diyeceğim nokta güç ışığı kapalıyken yanıp sönüyor bu kısmı biraz saçma olmuş ışık yere dik olduğu için dikkat dağıtıyor tabi onunda üstüne bi sticker yapıştırmaya bakar :)





  • Arkadaşlar beyaz ekranda monitore çok yakından bakınca bariz pis gibi sanki panelin içi pis gibi kumlu bir görüntü diğer renklerde de belli de en çok beyazda bir de sayfalarda scroll yapınca yazılarda özellikle siyah ekranda mesel utube da parlama oluyor yazılarda bir ayarı varmıdır herşeyi denedim çözüm bulamadım.

  • Tome7 T kullanıcısına yanıt
    Hocam ikinci dediğiniz konularda bir video çekebilir misiniz? Kumlu dediğiniz olay bende yok. Kontrast 50 brightness 50. Sizde bu değerler kaç?
  • bilmiyorum belli oluyor mu kumlu ekranı telde göstermiyorum uan dp nin yerini değiştirdim sanki utubeda bi tık daha iyi ama bunda bariz var bir de hadeste var o fena.

  • donanım haber ters çevirmiş neden anlamadım

  • Tome7 T kullanıcısına yanıt

    Video'dan pek bir şey anlaşılmıyor. Siyah ekranda scroll ederken beyazların bozulması çoğu curve ekranın sorunu. Ama sizin bahsettiğiniz farklı bir durum gibi. Kablonuz içinden çıkan orijinal kablo mu?

    Şu testi deneyin

    https://www.testufo.com/ghosting

    Sağ üstte bir çok test mevcut




  • utube'a yükledim belli oluyor bakarsanız sevinirim.





  • Tome7 T kullanıcısına yanıt
    Şimdi anladım demek istediğinizi. Bu VA panelli monitörlerin çoğunda mevcut. Siyah pikselden beyaz piksel geçişte aydınlatma yavaş olduğu için karşılaşıyor. (şu video, 3.dk itibaren anlatıyorhttps://www.youtube.com/watch?v=FP-4MhmoqdY&feature=youtu.be)

    Smearing on VA panels diye aratırsanız bi çok kişinin bin farklı monitörde aynı şeyden şikayet ettiğini görürsünüz. Ama bunu azaltmanın yolu var.

    Başka monitörlerden benzer sorunları yaşayan arkadaşlar "Overdrive" ve "Response Time" ayarlarıyla oynayarak çözmüş. Bizde var mı emin değilim bu ayarlar, ofisteyim şimdi.

    Bu arada kontrastla çok ilgili bu olay, kontrast değerleriniz nedir?




  • contrast 50 brightness 58 black equlazier ı yukseltince bi nebze düzeliyor overdrive blance da responce time ayarı yok monitorde bulamadım,hades belki oyundandır o çok önemli değil ama scrooll sıkıntı, plaque kablo aldım perşembe gelecek onunlada deniyeceğim umarım düzelir.panele çok yakından bakınca dediğim gibi sanki içi pis gibi film grain efecti vardır ya onun hafif hali gibi oda mı bir ayarla ilgili kabloyla mı ilgili monitörün kendisimi böyle anlamadım.

  • Bende bu monitörden almayı düşünüyorum. Sanırım ips panelden buna geçmek o kadar iyi birşey olmayacak. Tome'nin bahsettiği sorun VA panellerde genel olarak yaşanan bir sorun galiba. Amazonda AOC CU34G2X monitörünü alan biride bu sorundan bahsetmiş. Galiba birde ayarların kayıt olmaması gibi bir sorunda mevcut onda. Monitörü kullanan arkadaşlara bir kaç sorum olacak.

    1.Tome'nin bahsettiği sorunlar sizde de var mı? Varsa çok önemsemiyor musunuz?

    2.Birkaç yerden gördüğüm fotoğraf da sağ ve soldan bakınca ekran sarımtırak gibi oluyor. Bu sizde de var mı? Varsa renk değişimi kaç derece de olmaya başlıyor?

    3.Bu mönitörle 3 kişi 2-2.5 metre uzaklıkta film izliyor diyelim. Yandan bakanlar renkten dolayı sorun yaşar mı?

    4.Üst veya alttan bakışlarda da renk değişimi oluyor mu ? Oluyorsa kaç derecede başlıyor.

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

  • sadafa1 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Öncelikle bilmeniz gereken şey curve monitörler tam karşıdan bakmak için tasarlanmıştır. Eğer sağdan soldan izlemeyi düşünüyorsanız curve monitörler size göre değildir. Tek kişi kullanımı için uygundur.

    Sorunuza gelince.

    1 - Hafif var ama rahatsız etmiyor.
    2 - Sarı renk yok ama renkler yukarıda bahsettiğim sebepten dolayı bozuluyor.
    3 - Sorun yaşarlar. Bu monitör tek kişi kullanımı için.
    4 - Tabiki yaşanıyor, bu VA panel sonuçta ips değil. Tahmini olarak 20 derecede başlıyor rahatsızlık vermeye.

    Bu monitörün özelliklerine göre piyasadaki en ucuz monitörlerden biri olduğunu unutmamanız lazım. Ben memnunum kendi adıma. RDR2 gibi rpg oyunlarda muazzam. Multi tasking de yeterli düzeyde.
  • 34 İnç 21/9 ekranın özellikle dizi izlerken, arkadaşlarla film izlerken ve oyunlarda iyi olacağını düşünerek almak istemiştim. Bu fiyatlara yakın lg ve gigabyte'ın 27 inç İPS 1440p mönitörleri var. Onlardan birini alsam daha iyi olacak gibi. Aslında kavisli monitör hiç istemiyorum. Bunun İPS olanını da bu fiyatlara yapsalar çok iyi olacak. Yardımınız için teşekkürler.

  • Rtings incelemesi gelmiş. 8.2 almış, Bu kadar yüksek beklemiyordum sonuçta piyasanın en ucuz monitörlerinden

    https://www.rtings.com/monitor/reviews/gigabyte/g34wqc
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.