Şimdi Ara

sürekli mavi ekran hatası vermesine rağmen teknik servis sorun yok diyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aorus marka bilgisayar aldım maalesef aldığımdan beri sürekli mavi ekran veriyor. Ürünü ilk aldığımda daha ilk kurulum sırasında "The computer restarted unexpectedly or encountered an unexpected error. Windows installation cannot proceed. To install Windows, click OK to restart computer, and then restart the installation." hatası vererek windows kuruluöu sırasında hata verip ardından mavi ekran hatası ile kapanıp açılmıştı. Kurulumu internetten araştırarak yaptım fakat yine mavi ekran hatası vermeye devam etti driverlarını sitesinden kurdum en güncel intel ve nvidia driverlarını kurdum nafile mavi ekran hatası vermeye dav ediyordu kendim format attıp ve driverları sitesinden kurdum değişen bir şey olmadı bende değişim amaçlı itopya'ya götürdüm internetten almama rağmen ve teslim aldıktan sonraki gün kendilerine getirmeme rağmen 14 gün iade/değişim hakkımı kullandırmayıp servis iade raporu istediler gönderdim servis format atıp kontrollerini yapmış ve sorun bulamamış. Ürünü tekrar açtım windows kurulumunda yine mavi ekran hatası verdi hata olarak "INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE" yazıyordu resetlendi ve ardından kurulumu yaptım bu sefer hiçbir driver update vs. yapmadan denedim ve siyah ekranlı (BSOD) hata verdi w11'de siyah ekranlı çıkabiliyormuş her neyse hata sonra bu sefer yine driver ve windows update yaptım fakat yine mavi ekran hatası aldım hata olarak "0cx000021a" yazıyodu pc resetlendi açıldı tekrar deneme yapmadım ayrıca bu esnada video kaydı tuttum delil olarak ve hatanın kaydını usb diske kaydettim sorunları kağıda yazıp yine itopya'ya götürdüm değişim istediğimi belirttim ve yine servise gitmesi gerektiği söylendi şimdi servisten haber geldi yine format atıp ram testi + genel kontrol yapılmış sorun bulunmamış.




    İtopya'ya dava açmaktan başka yol görünmüyor teknik servis ısrarla sorun yok diyor itopya ürünü değiştirmiyor. Sizce ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stenoz -- 16 Temmuz 2022; 3:39:25 >







  • Hocam merhaba. Yazdığınız hataların çözümlerini internetten aratarak çözmeyi denediniz mi? Onları yapıp hala problem görülüyorsa video çekip servise göndermeyi deneyin aynı zamanda aorus tr ile iletişime geçmeyi deneyebilirsiniz. Hataların çözümleri mevcut ama bazı yerlerde donanım sıkıntısı da olabilir demişler. Donanım sorunu olabilir cihazınızda ama serviste çıkmayınca adamlar anlamıyor tabi ki. Umarım sorunu çözebilirler. Elektronik alette şansınız tutmamış. Geçmiş olsun.

  • Biyoreaktör kullanıcısına yanıt

    Hocam sorun yazılımsal olsa teknik servisten geldiği hali ile daha açar açmaz mavi ekran hatası vermez heralde ya benle dalga geçiyorlar ya da birileri bu aletin sorunlu olduğu gerçeğini saklamaya çalışıyor. Aorus tr iletişim adresini bulamadım global'e yazdım çözüm bulamadılar teknik servis hala sorun yok diyor video çekip yollamıştım zaten bir şey değişmedi format atıp yolluyorlar teknik servise kendim götürmek istedim sonuçta teknisyenin adı soyadı belli ama distribütör firma izin vermiyor yani ya teknik servisi basıp karakolluk olcam ya da mahkemeye gidip uğraşcam başka çözüm bulamadım.

  • Stenoz kullanıcısına yanıt

    Gerçekten çok can sıkıcı bir durum. Servis gerçekten beceriksiz olabilir. Tekrar göndermeyi deneyin.


    https://twitter.com/AORUS_TR?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor



    www.instagram.com
    Login • Instagram
    https://www.instagram.com/aorus_turkiye/?hl=tr

    Buralardan iletişime geçmeyi deneyin. Belki işe yarar. Başka forumda da görmedim böyle bir sorunu olan. Aynı sorundan 3 kere servise giderse iade değişim gibi bişey vardı emin değilim.





  • Bu hata depolama biriminden kaynaklanır. Depolama birimini değiştirirseniz sorun düzelecektir.

  • Bu sorunu anlamak için mavi ekran hatasını gözlemlemek gerekiyor. Mavi ekran hatasından sonra Windows klasöründe "Minidump" klasörü oluşur, ve içinde mavi ekranlara ait hata rapor dosyaları oluşur. Bu dosyaları Windows uygulaması ile tam olarak sebebin ne olduğunu öğrenebilirsin :) https://apps.microsoft.com/store/detail/windbg-preview/9PGJGD53TN86?hl=tr-tr&gl=TR

    İstersen ben yardımcı olabilirim. Bahsettiğim klasör içinde en son oluşan 2 dosyayı paylaşırsan bakabilirim.


    Bu arada eğer ki bu kadar sık mavi ekran hatası alıyorsan, bir de LatencyMon programını dene. Bu programı biraz araştır. Anlık olarak ölçümler yapıyor driverler var işlemci arasında olan ilişkileri. Bir şeyler gerektiğinden de yüksek gecikmeler yaşıyorsa bu da sorunun kaynağına kısa yoldan götürür. https://www.resplendence.com/download/LatencyMon.exe




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lautreamont -- 16 Temmuz 2022; 7:3:38 >




  • Biyoreaktör kullanıcısına yanıt

    Twitter üzerinden yazmıştım ama tekrar yazayım teşekkürler hocam.


    üçüncü defa gönderdim hocam muhtemelen haftaya bakacaklar ama çözüleceğini sanmıyorum. Aynı sorundan 3 kere servise gidip gelmesi yeterli mi yoksa servisin hatayı kabul etmesi mi gerekli bu konuda pek bir bilgi bulamadım araştırıyorum hocam.

  • En son "Kernel data inpage error" hatası aldım durdurma kodu:win32kfull.sys yazıyordu araştırdım ssd olması muhtemel önceki hatalar da bunu destekliyor ama bad sector çıkmazsa bunu nasıl teknik servise kanıtlayacam bilemiyorum. Üründeki problemin ssd kaynaklı olduğundan emin olursak kendim de değiştirip kurtulmak isterim tabi rezil teknik servisin bu işin altından kalkamayacağı çok net ortada.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stenoz -- 16 Temmuz 2022; 17:50:44 >
  • Minidump dosyası oluşmuyordu hocam windows 11 yüklü windows dosyalarına baktığımda ne "C:\Windows\Minidump" ne de "C:\Windows\MEMORY.DMP" vardı sorunu çözememiştim. Ürünü teknik servise üçüncü defa yollamıştım muhtemelen yine sorun yok diyecekler geri geldiğinde tekrar sizinle iletişime geçip yardımcı olursanız sevinirim artık sorunu çözmede yardımcı olacak kişiye elimden geldiğince bir miktar maddi destek vermeyi de düşünüyorum çünkü ciddi anlamda bu durumdan sıkıldım.

    Dediğim gibi ürün geldiğinde hem minidump hem de paylaştığınız program hakkında yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

  • Stenoz kullanıcısına yanıt
    Anladım. Yardımcı olabilecegim bir şey varsa buradayım. Bu arada latencymon programıni biraz araştır istersen, ama yabancı kaynaklardan. En azından normale göre kullanım ve gecikme değerlerini gozlemleyebilir ve daha net olarak fikir yürütebilirsin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Lautreamont kullanıcısına yanıt

    Hocam teknik servis anakartta sorun bulmuş sipariş vermişler sorunun akarttan olduğunu hiç düşünmüyorum umarım yanılırım. İtopya'da son iki ürün kalmış mahkemeye gitsem sonuçlanana kadar muhtemelen ürün kalmayacak ve değişim yapamayacaklar para iadesi istesem çok zarara girmiş olcam gerçekten her şeyin içine nasıl edeceklerini düşünüp öyle hareket ediyorlar gibi sanki.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stenoz -- 5 Ağustos 2022; 17:48:59 >
  • Stenoz kullanıcısına yanıt

    Merak etmeyin. İtopya bu konularda biraz sıkıntılıdır. Benimde AOC marka monitörüm için uğraştırmışlardı. Ben de Türkiye AOC yetkili servis ile sıkı bir iletişime geçtim ve benim yanımda oldular. Siz dediğim gibi anakart markasının genel müşteri hizmetlerini arayın ve durumu belirtin. Ama önce mecburen İtopyanın ne yapacağını beklemelisiniz. Eğer elimizde yok derlerse dediğim şeyleri yapın. Onların elinde olup olmaması değil olay onların ithalatçı firmaların elinde olup olmaması. Yasalara göre değişim yapmak zorundalar. Tabii ama biraz uğraştırıyorlar.

  • Valla hocam bu süreçte şaşırtıcı bir şekilde distribütör firma itopyadan daha kötü çıktı. Garantiye ilk iki gönderişimi itopya üstünden yapmıştım adamlar direkt yeni ürün tamir yapılmasın değişim talep edelim dediler hatta teknik servis sorun yok dediği halde adamlar bu ürüne nasıl sorun yok diyorlar falan diyorlardı ellerinden geldiğince yardımcı oldular ama değişim raporunu verecek olan teknik servis olduğundan bir şey yapamıyorlar. En son artık distribütör firmanın teknik servisine kendim götürüp anlatayım dedim adamlar suratıma bile bakmadı o kadar ki ben tamir istemediğimi söylememe rağmen bana sormadan iki aylık laptopa tamir yapacaklar zaten kendileri de ürünü dış servise veriyorlar o da servispoint denen berbat ötesi firma ayrıca 20 iş günü tamir süresi de geçti yani şu an 3 aylık üründe sorun olduğu için ayıplı mal olduğunun kanıtlanması ve 20 iş günü geçen tamir süresi gibi durumlar varken yasal yollardan ürün değişimi isteyebilirm ama ellerinde son iki ürün kalması düşündürüyor değişim süreci ne kadar sürdüğünü bilmiyorum eğer değişim yapılana kadar ürün kalmazsa üstüne para vererek muadil ürün almaya zorlayacaklar o da nerden baksak üstüne 20k civarı eklemem lazım ki şu an öyle bir durumum yok böyle bir durumda mecbur para iadesi istemek zorunda kalacam bu yüzden açıkçası kararsızım ürünün gelmesini bekleyip sorunun düzelip düzelmediğini görmek daha mantıklı gibi bilemiyorum. Bu arada ürün laptop hocam gigabyte türkiye laptop ürünlerine yardımcı olamıyor diye okumuştum sitelerinde o da ayrı bir fiyasko gigabyte globale yazdığımda teknik servisin yapacağı işlemi bekleyin dediler Türkiye'de işlerin kendi ülkelerindeki gibi ilerlediğini sanıyorlar tabi. Adamlar hukuk mukuk dinlemeden 3 aylık ürüne tamir yapıyor azami 20 iş gününü geçiriyor 10 iş gününü geçen durumlarda ise tüketiciye mağdur olmaması için muadil ürün vermesi gerekirken bırak vermeyi sorunca dahi ilk defa duymuş gibi şaşırıyor gel de anlat bunlara...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stenoz -- 7 Ağustos 2022; 17:0:26 >




  • Son durumu: Yaklaşık 37 iş günü anakart arızasının giderilmesini bekledim umudu kesince değişim veya iade istedim yaklaşık 2 haftadır DOA raporunun çıkarılmasını bekliyorum resmen insanlarla alay ediyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stenoz -- 7 Eylül 2022; 22:17:34 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.