Şimdi Ara

gaming laptop şarjda mı kullanılmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
10.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar 1.sorum laptop sureklı şarjda mı kullanılmalı 2. soru pil omru kac yıl ve pıl omru bıttıgını şarjda sureklı kullanırsak nasıl anlayacağız 3.soru bilgisayarcı sadece oyun oynarken şarjda kalsın diyor sızce dogrumu




  • up

  • Oyun oynarken şarjda olmalı
  • arapismaill kullanıcısına yanıt

    selam hocam peki hep şarjda olsa olmazmı

  • Karakurum07 kullanıcısına yanıt

    Priz imkanı olan her yerde şarjda kullanılmalıdır; ve 1-2 haftada bir bataryayı boşaltıp tekrar doldurman bataryayı canlı tutacaktır.


    Yeni cihazlar pil dolu olduğunda hala daha doldurmaya devam etmez. Bu yüzden şarjı dolunca prizden çıkarmaya gerek yoktur.

    Sürekli prize bağlı kullanacağız fakat belirli aralıklarla batarya hücrelerinin tazelenmesi için şarjı boşaltıp tekrar dolduracağız. Örneğin Asus ve Msi gibi cihazlarda batarya kontrol uygulamaları olur ve bataryanın ne zaman şarj olup ne zaman şarjı durduracağını seçebiliyorsun. Böyle bir uygulama varsa kullanmanı öneririm.


    Batarya ömrünü kısaltan etkenlerin başında yüksek sıcaklıklar ve bataryayı çok fazla şarj döngüsüne sokmak (yani boşaltıp doldurmak) geliyor.


    Ben ve arkadaşım 2 sene önce gaming laptop aldık. Arkadaşım sürekli prizde kullandı ve ara sıra boşalt-doldur yaptı; şuan batarya yıpranması hiç yok denecek seviyede.

    Ben bilgisayarı her ne kadar prize bağlı kullanmaya çalışsam da dışarıda işim olduğunda bataryadan kullanıyordum. 2.5 senenin sonunda şu an benim bataryanın kalan ömrü %87 görünüyor (yıpranma %13).


    Kısacası, bu bataryaları kullansan da ölecek, kullanmasan da ölecek fakat; ne kadar dikkatli kullanırsın o kadar uzun ömürlü olacaktır. Bilgisayarcıların veya mağaza çalışanların söylediklerini tamamen dikkate almamanı, araştırma kendin yapmanı öneririm. Bir çoğu hala eski sistemlerde takılı kalmış, eski alışkanlıklarından, ezberlerinden vazgeçemiyor.





  • deagle34 kullanıcısına yanıt
    Çok güzel özetlemişsiniz hocam. Kendimden tecrübe vererek katkı yapayım bende. Benim yaptığım gibi, pili laptop üzerinde takılı durduğu halde, pili hemen hiç kullanmayıp laptopu devamlı AC prize takılı şekilde kullanıp, buna mukabil yine benim gibi hiç olmazsa ayda 1 tam doldur-boşalt bile yapmazsanız pil kendiliğinden çok daha kısa zamanda ölüyor. Pil yüzdesi raporlama, aşınma (wear level) ve pilin bundan sonraki şarj olma işlevi neredeyse ortadan kalkıyor, yani sonuç failure ve malfunction. Hücreleri abartıya kaçmadan canlı tutmak detayı çok önemli, ben bu kuralı es geçerek biri orjinal olmak üzere 2 pili doğru düzgün kullan(a)madan perte çıkardım :(

    Zaten sizde buna vurgu yapmışsınız.

    Şu videoyu da öneririm bu konuda:



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 12 Ağustos 2022; 23:58:37 >




  • pili komple çıkarıp sadece adaptörle kullansak olur mu?

  • nocnoc kullanıcısına yanıt

    Eğer pil bitik ise bu şekilde yapılabilir, fakat pil sağlam ise mutlaka bilgisayarla beraber kullanılmalıdır. Ayrıca bataryalar elektrik akımı dengesiz geldiğinde veya kesintilerde bilgisayarı koruyacaktır. Tabi UPS cihazınız varsa pili belirli aralıklarla kullanmak şartıyla çıkarabilirsiniz. Bazı bilgisayarlar elektrik bağlantısının yanı sıra bataryadan da güç alabiliyor; böyle birşey olduğunda bilgisayar yeterli performans vermeyebilir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.