Şimdi Ara

GIGABLUE HD800 SE PLUS mı? Yoksa ATLANTA SMART G4 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
7.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    quote:

    Orijinalden alıntı: adil4589

    2 yıl önce ilk çıktığında 2.cihaz olarak Gigablue 800 solo aldım serkanguzel beyin dediği gibi görüntüsü kalitesi iyi ama backup ve yazılım yönünden vu ve dreambox kadar destek görmedim.Aynı internet ağında türkvodda dreambox 800 normal çalışırken giga donuyor takılıyor.Günlerdir ymod oscamlı backup arıyorum bulamadım.

    Selam arkadaşım,

    Giga'cılar kendi cihazlarına destek veremezler ama, ben size yardımcı olmaya çalışayım. Giga'cılar sadece konuşur, över, abartır. Biz ise, sorun çözeriz, yardımcı oluruz. İnsanların pempe ve sonu gelmeyen ümitlerle kandırılmasını engeller, uyanmasını sağlarız.

    Bu dosya oscam ymod 18T48 'dir. Yani full çalışan kanallar ;
    http://www.dosya.tc/server18/A1HhYK/GP3_e2_oscam_ymodv18_t48.rar.html

    Fakat bu emulatör'ün scprit dosyaları Dreambox'larda kullanılan GP3 image göredir. Siz giga'da kullandığınız image 'ın scprit dosyasını bulup yükleyiniz.

    Kolay gelsin.

    Vermiş olduğunuz cevaplardan bir kasıt bir hedef belirlediğiniz belli. Ancak kiminle hangi masada ne hedef belirlenirse belirlensin surlar tek tek düşüyor.Şu an Türkiyede en iyi destek veren uydu firmalarının başında geliyoruz. Bilgi yönünden ise Teknik arkadaşlarımız sektöre yön veren adımlar atıyorlar. Halen birçok fabrikanın araştırmak ve bizdeki bilgilere göre ürün getirdiklerini biliyormuydunuz. Daha çok bilmediğiniz var ama yeri değil.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    quote:

    Orijinalden alıntı: balkir1907

    Sayın serkan bey atlanta et 9000 hakkında yorumlarınız nedir paylasirsaniz çok iyi olur

    Cihaz xtrend cihazlarla bire bir aynıdır. Yani Xtrend markadır.

    Cihazda 405 Mhz. lik işlemci vardır. MIPS hızı 1100 Mhz.dir. ( Broadcom 7413 )

    Cihazın tuner katı, board üzerindedir. Yani silikon tuner olarak anılan modeldir. Ben şahsen silikon tuner 'li cihazları tercih etmiyorum.

    Yazılım desteği, vuo'nun biraz altındadır. Yazılım desteği olarak giga'dan biraz daha kuvvetlidir diyebilirim.

    Görüntü kalitesi tüm broadcom 'larda aynıdır.

    Xtrend markasını da zamanında getirmiş ilk firma olarak cihazı yakınen tanıyoruz. Yazılım desteği malesef ilk günler gibi değil. Hem de hiç değil. Dreamin 2 tane mühendisi artık giga bünyesinde ve avrupada 2 marka var. Satış rakamlarında dream 3. sırada xtrend 4. sırada. Ülkemizde de benzer durum var. Gigada daha üretim haline iken mal bitiyor. Yazılım desteğinde şu an da ilk sırada giga yerleşmiş durumdadır. Giga mühendislerinin geliştirdiği yenilikler yazılımlar kopyalanır oldu bunu xtrend de başka markalarda halen kullanıyorlar. Yani artık ilk günlerle şu an çok fark var. Önemli olan kendini geliştirebilmektir. Xtrend gibi geliştirmeyenlerde fuarda kapımızı çalıp cihazımızı yeniden satın derler. Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HDsatış -- 6 Kasım 2013; 22:06:03 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HDsatış

    quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    quote:

    Orijinalden alıntı: HDsatış

    Tabi çalıştıramamak var çalıştırabilmek var. Bunları zamanında çalıştırıp birilerine gösterdik ama temcit pilavı gibi aynı şeyleri servis etmekten hoşlanıyorsanız o ayrıdır. Cihazın hızını Telnetden bağlanıp görebilirsiniz. 1305.083 CPU MHZ hız görülecektir. Dikkat ederseniz 2 cihazıda satan dolayısıyla yüzlerce kez test eden bir firma olarak yazıyoruz. Enigma2 nin artıları var android in artıları var kişinin talebi "İPTV,CCCAM, Media oynatıcı, PVR, webBrowser özelliklerini kullanabileceğim Ayrıca Kendi kanal listelerimi ve paketlerini oluşturup Ailefiltresini sorun yaşamadan kullanabileceğim cihazlar arasından hangisini tavsiye edersiniz? " ise bahsi geçenler ise her iki cihazda kullanıcının talebini karşılar. Gerisi artık cihazın işçilik kalitesimi olur kumandası mı olur dizaynımı olur kullanıcı ona göre karar vermelidir. Hiçbir cihazı kötülemek gibi bir gayemiz yoktur. Ancak kişiler orta segment cihazlardan üst segment cihazlarda kullanılan işlemciler beklememelidir. Her cihazın bir segmenti ve ona göre maliyet değeri vardır. Gigablue ve aynı segmette diğer markaları kıyasladığımızda bunu en düşük maliyetle kullanıcıya gigablue nun sunduğu görülecektir. Saygılar.

    Enigmaya ne yazarsanız, Telnet 'ten de onu görüntülersiniz. Yani Telnet enigma'dakini okur. Tıpkı geçmişte quad cihazın işlemci numarasına 7356 yerine 7346 yazıldığı gibi...

    Temcit pilavı diye nitelediğiniz hususa, unutulmamasını sağlıyorum diye yanıt verebilirim ancak !

    Ayrıca, quad cihazda e-sata portu çalışmamaktadır. Çünkü e-sata portu yapısı gereği, e-sata bağlantılı cihaz bağlandığında, herhangi bir işlem yapmaya gerek bırakmadan, bağlanan cihazı hemen tanır. Zaten e-sata böyle bir port olduğu içindir ki, bu türde satılan HDD'ler çok pahalıdır. Yani e-sata'nın kendine özel protokolü vardır.

    Quad cihazda e-sata portunun çalışmamasının donanımsal bir sorunu yoksa, e-sata portunun lisanssız kullanıldığını düşünürüm ki, bu da çok daha vahim bir durumdur. Yani giga markası kullanıcıların cebinden parasını çalmış gibi birşeydir. Burada belirttiğim hususları, ingilizceniz var ise, giga'nın yurtdışı destek verdiği forumdan da okuyabilirsiniz.

    Herneyse... Güneş balçıkla sıvanamaz.

    Saygılar, sevgiler.

    Elbette enigmaya ne yazarsanız telnetten onu görüntülersiniz. Bunu farklı platformlarda bizim bilgilendimemizlede duyruduk. Giga quad ın işlemcisinin telnetteki verisine bakarak daha düşük diyen belki ozaman aynı yapıdaki kişilerinde iddea ettiği gibi. Ozaman da gerçeği işlemci fotosunu yayınlatarak gösterdik. Ama bu yapı hala iş başında.
    Farklı markanın aynı çipsetli cihaz çıktığındada işlemci aynı bilgileri veriyordu ama biz gerçek değerini bilgiğimiz için kuyu kazmadık balıklama açık bulduk demedik. Quad da sata portuda çalışıyor siz becerememişseniz bir ara mağazaya ziyarete bekleriz. Doğrulara cevap vermek yerine nereden tuttururum çabasını bırakmak gerek.
    Ne gariptirki aynı işlemciyi kullanan farklı markalarda bu konulara yer vermiyorsunuz. Acaba neden :) Ayrıca gigablue ile aynı işlemciyi kullanan Vu, yeni xtrend modelleri de 1300 mhz hız belirtiyorlar. Bu rakip firmalar kendi aralarında anlaştı dedilerki 1300 diyelim buna mı inanalım. Bu fikre çocuklar bile güler bu gibi fikirler sizden yorum bekleyenleri yazılarınızı dikkate alanları üzer. Bizim forumları okumamıza gerek yok. Giganın mühendisleriyle birlikte oturur konuşur bilgileri 1. ağızdan alırız.

    Keh keh keh...

    Enigma 'ya neyi verirsen, onu alırsın diye forumlara bilgiyi veren kişi benim.

    Sağdan soldan topladığınız bilgileri kendinize mal etmeyiniz.

    Daha millet Telnet'in ne olduğunu bilmezken ve Windows'ta telnet ayarlarını açmak maharet isterken ( Windows 98 'lerden bahsediyorum ) Telnet istemcisi Puty'nin nasıl kullanılması gerektiğini forumlarda anlatıp öğreten ben ve bir kaç arkadaşımdır.

    Eğer giga quad 'ta e-sata bağlantılı disk çalışıyorsa, resim video filan yayınlayın da görelim !? Bu işler öyle işkembe-i kübra 'dan sallamakla olmuyor. İspat ister.

    Nasıl olsa benim garip Türk insanı İngilizceden çakmaz, yurtdışı forumları takip edemez. Sizde burada forumlardan millete neyi söylerseniz, o doğru öyle mi? Geçti Bor 'un pazarı sür eşeğini Niğde 'ye...

    Benim mesajlarımı yeterince takip etmediğiniz anlaşılıyor. Benim için tek ve en önemli olan şey, doğru bilgidir. Forumda vuo ile ilgili başlıklara yazdığım mesajlarımı oku bakalım, eleştiri var mı yok mu?

    Benim yorumlarıma gelince;

    Kullanıcı yorumlarımı okusun da, ona göre cihaz alsın diye değildir.

    Benim yorumlarım doğru bilgi vermeye yöneliktir her zaman !... Tıpkı imzamda olduğu gibi...

    Yani kullanıcı neyi isterse onu alır. Ben doğru bilgiyi verdikten sonra misyonum tamamlanmıştır.

    Yaşım 52'dir. Mesleğim elektronik enstrümanlardır. Yurtdışında kendi alanımda çalışmaktayım. Uyduculuğu ise, 15 yıldan beri, hobi olarak yürütmekteyim. Uydu sistemlerine her yıl ilave olarak 300 dolar harcama yaparım. Dolayısı ile benim A markası yada B firması ile işim olmaz. Sizler satıcısınız, ben ise bu hobiyi en üst noktasından yapmaya çalışan bir adem oğluyum.

    Giga 'nın mühendisleri oturup konuşabilecek kapasitedeki kişinin yazdığı forum mesajları, şekildeki gibi olamaz. Dil bilgisi kuralları yönünden daha derli toplu yazılar olur. Siz olsa olsa, Giga'nın mühendisleri ile tercüman aracılığı ile konuşursunuz. Birde Giga 'nın mühendislerinin işi gücü yokta, sizi ziyarete mi geldiler ( ! ) Böyle yüksek perdeden laflara hiç gerek yok.

    MIPS 1300 Mhz. hız konusuna gelince;

    Hızı Broadcom firması MIPS cinsinden açıkladı. Vuo(Marusys) ve Giga 'da bu şekilde ilan etti. İyi de sevgili kardeşim, MIPS cinsinden hız ile gerçek hız arasında fark vardır. yani MIPS hızını bir katsayı ile gerçek hızına dönüştürmek gerekir.

    İşte iş ahlakı olan Dream Multi Media firması MIPS 1100 Mhz. lik cihazlarını gerçek hız birimi üzerinden piyasaya sürdü. Örneğin Broadcom 7405 'in gerçek hızı, 405 Mhz.dir. MIPS hızı 1100 Mhz.dir.

    Sizin Giga cihazınızın MIPS hızı 1300 Mhz.dir. Gerçek hızı 541 Mhz. dir.

    İşte Dream Multi Media 'nın iş ahlakının farkı burada ortaya çıkıyor.

    Hem ben bunları ne diye yazıyorum ki !? Yazdıklarımı buradan öğrenip, başka yerde yine ilk biz verdik dersiniz.

    Neyse... Yazacak çok şey var da, sizinle vaktimi öldüremem.

    Benim için kullanıcılar daha önemlidir.

    Size hayırlı işler, bol güneşler dilerim.




  • merhaba serkanbey vu solo2 kaç mhz oda aynımı acaba ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: imirler_2013

    merhaba serkanbey vu solo2 kaç mhz oda aynımı acaba ?

    Aynı kardeşim... Gerçek hızı 541 Mhz.
  • bilgi için teşekkürler serkanbey
  • Siz sadece buralarda bilgim fazla diyerek milleti çinden kopya cihaz almaya yönlendirsiniz. Cebit bilişim 2013 fuarını you tube dan izle istesen mühendisler ve en tepesi hangi standdaymış, neredeymiş bir görün. Bir Türk firmasının global marka olup dünyay ürün satmasından memnun olmanız gerekirken. Kopya dreamlerle tavsiye de bulunmaya devam ediyorsunuz. Bizce kişi arasıra aynaya bakıp ben ne yapıyorum diyebilmeli. Sonra iş işten geçmiş olur.
    Sizin sözlerinizle cihaz alıp sonra bin pişman olan yüzlerce kişi var. Takıntılı görüşleriniz var. Bu görüşleriniz çoğu zaman gerçeği yansıtmıyor bunu kullanıcılar kendi gözleriyle gördüler. Kendinizi herşeyin üstünde görmeye devam edin bakalım. Gelecekte bir gün gelecek. Daha marka isimlerini bile doğru yazamıyorsunuz. Herkesin belli tecrübesi var. Yıllık uydu hobinize harcadığınız bütçe minicik bir bütçedir. Bu bütçe orta ve üst segmentteki cihazlar hakkında yorum yapmaya yetmez. Bir ara buyrun gelin tecrübelerinizi ve teknik arkadaşlarımızla paylaşınız sonra düşünceniz nasıl değişecek. Fazla lafa gerek yok. Konu başlığına özen gösterelim her konuya ben bilirim diye atlamamak gerekir. Malesef çok yükseklerde değilsiniz.




  • Hadi mesajımızı editleyelim hak geçmesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HDsatış -- 7 Kasım 2013; 11:47:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HDsatış

    quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    quote:

    Orijinalden alıntı: imirler_2013

    merhaba serkanbey vu solo2 kaç mhz oda aynımı acaba ?

    Aynı kardeşim... Gerçek hızı 541 Mhz.

    Farkındamısınız ilk kez açıklıyor neden daha önce yazmadı acaba :)

    Yav git işine... Dengesiz herif...

    Vuo başlıklarına göz at bakalım, neyi açıklamışım.

    Kendi kendini de küçük düşürme.

    Satıcısın, esnaf gibi işinle ilgilen.




  • Abi yine vuo diye birşey yok bak yine yanlış yazmışsın vu+ olabilirmi..
  • Yazabilir kardeşim herkesin kusuru olur. Zaten garip bir isim türkçesi ne anlama geliyor merak ediyorum.
  • hasancp H kullanıcısına yanıt
    Vuo diye bir şey var.....


    http://vuo.org/
  • var ama serkan abinin bahsettiği bu değil vu plus cihazı malesef senin link siten uydu cihazlarıyla ilgili değil.
  • Bu arada konunun özü değişimiş gibi;

    Galiba yazılanlardan uydu alıcı olarak Gigablue hd 800 se plus daha artısı olan gbi duruyor. Çift tuner ve enigma 2 karasal desteği vs diğer artıları.

    Android de görüntü kalitesi oturması zaman alacak gibi. Ama kim ne derse desin uydu alıcısını daha eğlenceli haline getirir. Biraz daha geliştirildiğinde enigma 2 cihazları
    tehdit etmeye başlar.

    Bu arada android cihazlarda dreambox ve gigablue daki gibi Broadcom işlemci kulllanmak çok mu zor. Madem bu işlemciler o kadar iyi görüntü veriyor ben olsam android ve

    broadcom işlemci kullanırdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuatg -- 7 Kasım 2013; 0:21:35 >
  • Konu başlığım altında bukadar çok cevap gelmesi güzel birşey tabiki ama konu gerçekten çok dağılmış yinede herkese tavsiyeleri için çok teşekürler
    fakat benim şuan kafam dahada çok karıştı.

    Aslında benim için işlemcinin 400 yada 700 mhz olması çokta önemli değil. Benim için cihazın stabil ve verimlilik sağlanarak çalışması önemli. Mesela bilgisayar üzerinden örnek vereyim ben 32bit işletim sisteminde çalışmak durumundayım o yüzden o bilgisayara isterseniz 40gbyte ram takın verimlilik açısından 37gbyte atıl kapasiteniz ve stabil çalışmayan bir yapınız oluşmuş oluyor buda yarardan çok zarar demek o yüzden cihazı stabil çalışmasını sağlayacak bir işlemcinin üzerinde olması benim için kafi tabiki çalışan her sistem arada sırada sorun yaşayıp kilitlenebilir takılmalar yaşabilir ama bunun mümkün olduğu kadar minimum olması gerekmekte kanal geçişlerinin hızlı olması benim için çok iyi olur. Dreamboxımın kumandası biraz gecikmeli algılama yapıyordu yinede ben alışmıştım algılaması daha hızlı olursa benim için artı değer olacaktır. Şunuda belirtmek isterim Clone cihaz almak istemiyorum çünkü son aldığım Dreambox 800HD sim3.0 clone bir cihazdı aslında 1 yıl boyunca çok sorunsuz ve memnun olarak kullandım fakat 6 ay önce gökgürültü bir havada biryerden yüksek akım aldı ve cihaz açılmaz çalışmaz duruma geldi işte ozaman clone cihaz kullanmanın bana pahalıya patladığını anladım bursada kendini yetkili adleden onlarca uydu teknik servisçiye götürdüm aylarca teknikservislerde bekledi fakat kimse sorunu çözemedi çünkü sorun clone cihazlarda yedek parça ve yetkili teknik destek sıkıntısı olmasıydı ben her yıl bir uydu için 500-600 lira bütçe ayırabilecek imkanlara sahip değilim benim istediğim dediğim gibi günün şartlarında benim ihtiyaçlarımı karşılayacak, 600,00TL bütçeye kadar iPTV,CCCAM, Media oynatıcı, PVR, webBrowser,wifi(dlna tercihen) özelliklerini kullanabileceğim Ayrıca Kendi kanal listelerimi ve paketlerini oluşturup Ailefiltresini sorun yaşamadan kullanabileceğim cihazlar ayrıca beni min. 2 yıl garanti kapsamında yada yedek parça güvencesinde olacak bir cihaz almak istiyorum inanın şu clone dreambox ı 100tl ye onarımını yaptırabilseydim bu sıkıntıya girmezdim yeni bir cihaza gereksinim duymazdım ama clone cihazlarda malesef bu imkan yok birdahada bu duruma düşmek istemiyorum. Görüş öneri ve deneyimlerini paylaşan her arkadaşa içtenlikle teşekkür ediyorum. bu hayattaki en değerli şeyler bilgi ve tecrübelerdir kendi bilgi ve tecrübelerinizi aktardığınız için teşekkürler...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oqsijen

    Konu başlığım altında bukadar çok cevap gelmesi güzel birşey tabiki ama konu gerçekten çok dağılmış yinede herkese tavsiyeleri için çok teşekürler
    fakat benim şuan kafam dahada çok karıştı.

    Aslında benim için işlemcinin 400 yada 700 mhz olması çokta önemli değil. Benim için cihazın stabil ve verimlilik sağlanarak çalışması önemli. Mesela bilgisayar üzerinden örnek vereyim ben 32bit işletim sisteminde çalışmak durumundayım o yüzden o bilgisayara isterseniz 40gbyte ram takın verimlilik açısından 37gbyte atıl kapasiteniz ve stabil çalışmayan bir yapınız oluşmuş oluyor buda yarardan çok zarar demek o yüzden cihazı stabil çalışmasını sağlayacak bir işlemcinin üzerinde olması benim için kafi tabiki çalışan her sistem arada sırada sorun yaşayıp kilitlenebilir takılmalar yaşabilir ama bunun mümkün olduğu kadar minimum olması gerekmekte kanal geçişlerinin hızlı olması benim için çok iyi olur. Dreamboxımın kumandası biraz gecikmeli algılama yapıyordu yinede ben alışmıştım algılaması daha hızlı olursa benim için artı değer olacaktır. Şunuda belirtmek isterim Clone cihaz almak istemiyorum çünkü son aldığım Dreambox 800HD sim3.0 clone bir cihazdı aslında 1 yıl boyunca çok sorunsuz ve memnun olarak kullandım fakat 6 ay önce gökgürültü bir havada biryerden yüksek akım aldı ve cihaz açılmaz çalışmaz duruma geldi işte ozaman clone cihaz kullanmanın bana pahalıya patladığını anladım bursada kendini yetkili adleden onlarca uydu teknik servisçiye götürdüm aylarca teknikservislerde bekledi fakat kimse sorunu çözemedi çünkü sorun clone cihazlarda yedek parça ve yetkili teknik destek sıkıntısı olmasıydı ben her yıl bir uydu için 500-600 lira bütçe ayırabilecek imkanlara sahip değilim benim istediğim dediğim gibi günün şartlarında benim ihtiyaçlarımı karşılayacak, 600,00TL bütçeye kadar iPTV,CCCAM, Media oynatıcı, PVR, webBrowser,wifi(dlna tercihen) özelliklerini kullanabileceğim Ayrıca Kendi kanal listelerimi ve paketlerini oluşturup Ailefiltresini sorun yaşamadan kullanabileceğim cihazlar ayrıca beni min. 2 yıl garanti kapsamında yada yedek parça güvencesinde olacak bir cihaz almak istiyorum inanın şu clone dreambox ı 100tl ye onarımını yaptırabilseydim bu sıkıntıya girmezdim yeni bir cihaza gereksinim duymazdım ama clone cihazlarda malesef bu imkan yok birdahada bu duruma düşmek istemiyorum. Görüş öneri ve deneyimlerini paylaşan her arkadaşa içtenlikle teşekkür ediyorum. bu hayattaki en değerli şeyler bilgi ve tecrübelerdir kendi bilgi ve tecrübelerinizi aktardığınız için teşekkürler...

    selam
    1-atlanta firması ile garantı sorunlarını yaşamazsınız 2 seneyı geçen cıhazları bıle sorgusuz tamır edıyorlar
    2-atlanta smart g4 te 2 kumanda vardır 1 tanesı normal , 2.cısı rf radyo sınyal alıcılıdır evın her yerınde ceker ve
    ıptv ccam modul ıle ızlenen kanallarda hızlı kanal gecısıne sahıptır

    ilana bakarsanız resımde ag içi paylaşım DLNA özellıgini gösterdim

    ip tvde 1mb hızda bıle donma yapmaz

    smart g4 modelınde 18 adet buket favorı lıstesı vardır

    http://www.sanalpazar.com/Atlanta-Smart-G4-Android-Hediyeli__isp11293041



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihmc -- 7 Kasım 2013; 1:22:49 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fuatg

    Bu arada konunun özü değişimiş gibi;

    Galiba yazılanlardan uydu alıcı olarak Gigablue hd 800 se plus daha artısı olan gbi duruyor. Çift tuner ve enigma 2 karasal desteği vs diğer artıları.

    Android de görüntü kalitesi oturması zaman alacak gibi. Ama kim ne derse desin uydu alıcısını daha eğlenceli haline getirir. Biraz daha geliştirildiğinde enigma 2 cihazları
    tehdit etmeye başlar.

    Bu arada android cihazlarda dreambox ve gigablue daki gibi Broadcom işlemci kulllanmak çok mu zor. Madem bu işlemciler o kadar iyi görüntü veriyor ben olsam android ve

    broadcom işlemci kullanırdım.




    Broadcom işlemcilerde, internet bağlantılı çalışan "flash program" çalıştırılamadı. Bu nedenle cep telefonlarında bolca kullanılan, ARM Cortex A9 işlemciler uydu cihazlarında da kullanılmaya başlandı.

    Geçmiş mesajlarıma göz atabilirseniz, detayları değinmiştim.

    Kolay gelsin.


    Çok sevgili, hörmetli ve dahi Nodullu Hasan kardeşim. Sen nerelerdeydin yahu !? Valla forumlarda öldüğünü düşünmeye başlamıştım ve rahmet okumak üzereydim.

    Sende benim gibi hızlı klavye kullanırsan, bir kaç karakteri bu şekilde yazarsın. "u" ile "o" nun arasında, "I" karakteri var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 7 Kasım 2013; 10:09:35 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oqsijen

    Konu başlığım altında bukadar çok cevap gelmesi güzel birşey tabiki ama konu gerçekten çok dağılmış yinede herkese tavsiyeleri için çok teşekürler
    fakat benim şuan kafam dahada çok karıştı.

    Aslında benim için işlemcinin 400 yada 700 mhz olması çokta önemli değil. Benim için cihazın stabil ve verimlilik sağlanarak çalışması önemli. Mesela bilgisayar üzerinden örnek vereyim ben 32bit işletim sisteminde çalışmak durumundayım o yüzden o bilgisayara isterseniz 40gbyte ram takın verimlilik açısından 37gbyte atıl kapasiteniz ve stabil çalışmayan bir yapınız oluşmuş oluyor buda yarardan çok zarar demek o yüzden cihazı stabil çalışmasını sağlayacak bir işlemcinin üzerinde olması benim için kafi tabiki çalışan her sistem arada sırada sorun yaşayıp kilitlenebilir takılmalar yaşabilir ama bunun mümkün olduğu kadar minimum olması gerekmekte kanal geçişlerinin hızlı olması benim için çok iyi olur. Dreamboxımın kumandası biraz gecikmeli algılama yapıyordu yinede ben alışmıştım algılaması daha hızlı olursa benim için artı değer olacaktır. Şunuda belirtmek isterim Clone cihaz almak istemiyorum çünkü son aldığım Dreambox 800HD sim3.0 clone bir cihazdı aslında 1 yıl boyunca çok sorunsuz ve memnun olarak kullandım fakat 6 ay önce gökgürültü bir havada biryerden yüksek akım aldı ve cihaz açılmaz çalışmaz duruma geldi işte ozaman clone cihaz kullanmanın bana pahalıya patladığını anladım bursada kendini yetkili adleden onlarca uydu teknik servisçiye götürdüm aylarca teknikservislerde bekledi fakat kimse sorunu çözemedi çünkü sorun clone cihazlarda yedek parça ve yetkili teknik destek sıkıntısı olmasıydı ben her yıl bir uydu için 500-600 lira bütçe ayırabilecek imkanlara sahip değilim benim istediğim dediğim gibi günün şartlarında benim ihtiyaçlarımı karşılayacak, 600,00TL bütçeye kadar iPTV,CCCAM, Media oynatıcı, PVR, webBrowser,wifi(dlna tercihen) özelliklerini kullanabileceğim Ayrıca Kendi kanal listelerimi ve paketlerini oluşturup Ailefiltresini sorun yaşamadan kullanabileceğim cihazlar ayrıca beni min. 2 yıl garanti kapsamında yada yedek parça güvencesinde olacak bir cihaz almak istiyorum inanın şu clone dreambox ı 100tl ye onarımını yaptırabilseydim bu sıkıntıya girmezdim yeni bir cihaza gereksinim duymazdım ama clone cihazlarda malesef bu imkan yok birdahada bu duruma düşmek istemiyorum. Görüş öneri ve deneyimlerini paylaşan her arkadaşa içtenlikle teşekkür ediyorum. bu hayattaki en değerli şeyler bilgi ve tecrübelerdir kendi bilgi ve tecrübelerinizi aktardığınız için teşekkürler...

    Kardeşim belirttiğin şeyleri artık tüm cihazlar yapabiliyor. Ben Çift tunerli bir cihaz arıyordum 3 tane çift tunerli cihaz denedim. Forumlarda sti işlemcinin çok kaliteli olduğunu yazıyorlar çiziyorlar neta nın modüllüsü çift tunerlisi yok goldmaster aldım, ama sadece 1 günde goldmaster 1090 dan illlallah ettim görüntü kaliteside berbat çıktı ötesi makina kağnı gibi çıktı. Yani aynı marka işlemciyi iyi kullanan var kötü kullanan var. 1 gün sonra iade edip gigablue quad aldım. Cihaz başlarda zor geldi ama destek ve anlatımları okudukça 1 haftada alışıyorsun. Görüntü kalitesi hızı çok iyi imkanın varsa quad al. Atlantanın smart android vardı ben işçilik olarak beğenmedim uydu cihazı gibi durmuyordu, Ama ozamanlar ne gigablue se plus vardı nede atlanta android g4 bu cihazlar hakkında yorum yapamam fakat gigablue plus olmayan se modelinide gördüm aynı kalitede görüntü var. enigma 2 dende memnun kalırsın. Dediğin özellikler problemsizdir. Destek konusundada telefonları çok yoğun ama 35-40 dk destek aldığımı biliyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oqsijen

    Konu başlığım altında bukadar çok cevap gelmesi güzel birşey tabiki ama konu gerçekten çok dağılmış yinede herkese tavsiyeleri için çok teşekürler
    fakat benim şuan kafam dahada çok karıştı.

    Aslında benim için işlemcinin 400 yada 700 mhz olması çokta önemli değil. Benim için cihazın stabil ve verimlilik sağlanarak çalışması önemli. Mesela bilgisayar üzerinden örnek vereyim ben 32bit işletim sisteminde çalışmak durumundayım o yüzden o bilgisayara isterseniz 40gbyte ram takın verimlilik açısından 37gbyte atıl kapasiteniz ve stabil çalışmayan bir yapınız oluşmuş oluyor buda yarardan çok zarar demek o yüzden cihazı stabil çalışmasını sağlayacak bir işlemcinin üzerinde olması benim için kafi tabiki çalışan her sistem arada sırada sorun yaşayıp kilitlenebilir takılmalar yaşabilir ama bunun mümkün olduğu kadar minimum olması gerekmekte kanal geçişlerinin hızlı olması benim için çok iyi olur. Dreamboxımın kumandası biraz gecikmeli algılama yapıyordu yinede ben alışmıştım algılaması daha hızlı olursa benim için artı değer olacaktır. Şunuda belirtmek isterim Clone cihaz almak istemiyorum çünkü son aldığım Dreambox 800HD sim3.0 clone bir cihazdı aslında 1 yıl boyunca çok sorunsuz ve memnun olarak kullandım fakat 6 ay önce gökgürültü bir havada biryerden yüksek akım aldı ve cihaz açılmaz çalışmaz duruma geldi işte ozaman clone cihaz kullanmanın bana pahalıya patladığını anladım bursada kendini yetkili adleden onlarca uydu teknik servisçiye götürdüm aylarca teknikservislerde bekledi fakat kimse sorunu çözemedi çünkü sorun clone cihazlarda yedek parça ve yetkili teknik destek sıkıntısı olmasıydı ben her yıl bir uydu için 500-600 lira bütçe ayırabilecek imkanlara sahip değilim benim istediğim dediğim gibi günün şartlarında benim ihtiyaçlarımı karşılayacak, 600,00TL bütçeye kadar iPTV,CCCAM, Media oynatıcı, PVR, webBrowser,wifi(dlna tercihen) özelliklerini kullanabileceğim Ayrıca Kendi kanal listelerimi ve paketlerini oluşturup Ailefiltresini sorun yaşamadan kullanabileceğim cihazlar ayrıca beni min. 2 yıl garanti kapsamında yada yedek parça güvencesinde olacak bir cihaz almak istiyorum inanın şu clone dreambox ı 100tl ye onarımını yaptırabilseydim bu sıkıntıya girmezdim yeni bir cihaza gereksinim duymazdım ama clone cihazlarda malesef bu imkan yok birdahada bu duruma düşmek istemiyorum. Görüş öneri ve deneyimlerini paylaşan her arkadaşa içtenlikle teşekkür ediyorum. bu hayattaki en değerli şeyler bilgi ve tecrübelerdir kendi bilgi ve tecrübelerinizi aktardığınız için teşekkürler...

    Sevgili arkadaşım,

    Dream'lerde klon yada orijinal farketmez. Cihazınız orijinal olabilir ama garanti süresi dolduktan sonra, yıldırım şokuna maruz kalabilirdi. Bu durumda ne yapacaktınız !? Orijinal cihazın garantisi dolunca, servis noktası bi dünya para alacaktı. Neredeyse, klon cihaza ödediğiniz bedel kadar. Ayrıca cihazınız orijinal bile olsa, yıldırım şokuna maruz kalan cihazlar, garanti kapsamına girmez. Yani garanti süresi içinde yada dışında, klon yada orijinal fark etmeksizin, yıldırım şoku her zaman masraf çıkarır.

    Yine ayrıca, Bursa'da Dream'i tamir etmesini bilmeyenler olabilir ama Türkiye'nin değişik vilayetlerinde yüzlerce kişi var. Google 'dan araştırsaydınız, çok sayıda tamirciye ulaşabilirdiniz.

    Dream'lerde kullanılan enigma yazılımları yıllardır geliştirildi/geliştiriliyor. Yani yazılım konusunda epeyce tecrübe kazanıldı. Piyasaya yeni giren android özellikli cihazlarda stabilite sorunları yönünden son derecede sıkıntılır. "İsmi Lazım Değil Forum"a mesaj yazmışsınız. Üyeliğiniz olduğuna göre android cihazlarla ilgili sorunları önce oku bakayım.

    Herneyse... Burada öncelikle sizin karar vereceğiniz husus, gelişmiş medya özellikli bir cihaza ihtiyaç duyup, duymadığınızdır. İnternet bağlantılı gelişmiş medya özelliklerini kullanacaksınız, android cihazlardan alabilirsiniz. Değilse, android cihazlara ihtiyacınız yoktur.

    Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 7 Kasım 2013; 9:31:22 >




  • Evet başka forumlarda da aynı başlığı açtım ama en faydalı ve paylaşımcı başlık bu forumdaki oldu diğer forumlarda genelde herkes kendi kullandığı cihazı önerdi ve kimse kullandığı cihazın olumsuzluklarını aksettirmedi sanırım kararımı verdim E2 işletim sistemine alışık olduğum ve görüntü kalitesinin tatmin edici seviyelerde olması ve medya özelliklerine çok fazla ihtiyaç duymayacağım için elimdeki tv yeterince tatmin edici şekilde zaten bunu sağlıyor ve maliyet konusunda Gigabule'nun bütçemi aşmaması ayrıca yüksek akım sebebiyle garanti kapsam dışı kalması durumunda dahi onarım maliyetlerinin makul bir fiyata olması benim için bu tercihi ortaya çıkardı ayrıca cihazın çift tuner özelliği olması ileride belki DVB-T2 gibi yeni karasal yayın sistemini denememe imkan sağlayacak olmasıda tercih sebeplerim arasında yer aldı cihazda olmasını tercih edebileceğim tek eksiklik ise bünyesinde wifi bağlanısının entegre değilde wifi adabtörü ile sağlaması oldu bakalım cihaz elime ulaştıktan sonra tercihimin ne kadar yerinde yada hatalı olduğunu yine sizlerle pylaşmaya devam edeceğim forumda yardımlarını esirgemeyen başta eleştirel başıkışı ile benim soramayacağım birçok sorunun cevabını almamı sağlayan serkanguzel_ Bey olmak üzere herkese çok teşekkürler.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.