Şimdi Ara

GIBIRNET [ANA KONU] - 220 TL'DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA- Sınırsız/Taahhütsüz/AKN'siz İnternet (201. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.826
Cevap
144
Favori
631.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 199200201202203
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • simos35 kullanıcısına yanıt

    Evet hocam hala kullanmaktayım. Hem Gibirnet hem millenicom aktif. Millenicom 1,5 yıl oldu sanırım. Çok az sorun yaşadım. Ancak Konya'dayım ve Konya, millenicom için özel birkaç şehirden birisi. CGN uygulaması yok, kesinlikle dinamik ip veriyorlar. Çıkışlar direkt Konya üzerinden TT'ye aktarma yolu ile oluyor. Yani Türk Telekom kullanmak ile neredeyse aynı. Normalde Millenicom kullanırsanız bağlantınız İstanbul'a millenicom cihazlarına gider, oradan çıkış sağlanır. O da millenicom'da tıkanıklık vs. olduğunda etkilenirsiniz. Burada çıkışlar TT üzerinde olduğu için hiçbir sorun yok neredeyse.


    Gibirnet ise şu an anlattığım mantıkta, bağlantım İstanbul Gibirnet cihazlarına gidiyor, oradan çıkış sağlanıyor. Ping konusunda Gibirnet -Konya özelinde konuşuyorum- millenicom'u geçtim, TT Fiber'den bile daha iyi, VDSL olmasına rağmen.


    Hangisini tavsiye edersiniz derseniz de, gibirnet bağlatarak başlayın derim. Zaten kurulum-aktivasyon ücretleri yok. Denersiniz, memnun kalmazsanız eğer millenicom'a geçiş yaparsınız. Geçiş yaptığınız için ek ücret de ödememiş olursunuz. Gibirnet'te konuda çok sıkıntı yaşayan arkadaşlar da var, benim gibi hiç sıkıntı yaşamayanlar da var. Millenicom'un durumu da farksız.





  • Ben Millenicom'u denemiştim hocam. Geçen sene tam bu zamanlardı. Adana içinde o dediğiniz geçerliydi. Speed testte Turknette 25-30 ping falan alırken millenicom direkt adana sunucusuna bağlanıp 4 ping alıyordu. Sanırım adanadaki cihaza yönlendiriyor öncelik olarak. Fakat bırakma sebebim oyunlardaki packet loss belasıydı. Cgnat bende de yoktu. Hız düşme vs yaşamamıştım. 3 hafta dayanabilmiştim. Şuan Aralık sonuna kadar tt ile taahhüt var bitsin gibirnet deneyeceğim bakalım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • simos35 kullanıcısına yanıt

    Adana'daki cihazda kronik sorun vardı demek ki hocam. Geçen yıl da yazmıştınız sanki foruma hatırladım gibi şimdi GIBIRNET [ANA KONU] - 220 TL'DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA- Sınırsız/Taahhütsüz/AKN'siz İnternet 

    TT ile İstanbul'a gidene kadar sıkıntı yaşamıyorsanız eğer Gibirnet'te de yaşamazsınız. Çünkü kendi cihazlarına kadar TT omurgası ile taşınıyor. Kronik bir sorun olsaydı da herkes yaşıyor olurdu. LoL, CS:GO ve PUBG PC oyunlarında 0 packet loss ile oynuyorum. İstanbul'a pingim 16ms, LoL 25ms, CS:GO 45ms, PUBG PC Frankfurt 50ms ile oynuyorum. TT'nin İstanbul'a olan pinginden bu sonuçlara ekle-çıkar yaparak hesaplayabilirsiniz. TT Taahhüt varsa da güzel indirimler yapabiliyor. Forumda 50Mbps 100₺ altına yenileyenler gördüm. Son ana kadar indirim için zorlayın hatta taahhüt bitimine 10-15 gün kala il müdürlüğüne gidip çözüm masası ile görüşün derim. Güzel teklif sunarlarsa devam edersiniz. Ping konusunda da https://1.1.1.1/ tavsiye ederim. TT Fiber için çoğu oyunda en az 10ms iyileşme oluyor. Türkiye sunucusu olan oyunlar hariç.





  • Evet hocam sizde yorum yapmıştınız hatta. Ping battlefield v te Adanada olmama rağmen 55 falandı. İlk kez bu kadar düşük ping görmüştüm ama işte packet loss düzelmedi.

    Gibirnette cgnat var sanırım şehir fark etmeksizin. Gerçi tt de de var


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • simos35 kullanıcısına yanıt

    Evet hocam hatırlıyorum. O zamanlar bir umut Alper Bey müdahale ediyordu da düzelebiliyordu. Şimdi öyle bir umut da yok. Arıza çıkarsa eğer yalnızız ve muhtemelen çözülmez. Adana'daki yaşadığınız arızanın çözülmemiş olması gibi. Muhtemelen hala devam ediyordur.


    BF5 sunucuları yanlış bilmiyorsam Frankfurt'ta. Gibirnet'te de muhtemelen 55ms civarı alırsınız. Belki daha düşük bile olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k8s -- 15 Kasım 2020; 0:23:29 >
  • TheComposist T kullanıcısına yanıt

    Uşak Merkez.

  • Gece müşteri hizmetleri çalışmıyor mu :(( yine her zaman olduğu gibi bu saatlerde kesinti yasitorum..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dnsler neden Türk Telekom olarak değişti diye incelerken internet bağlantımı tamamen kaybettim pppoe kullanıcı adı parola yanlış diyor müşteri hizmetleri kapalı bu saatte internetsiz kaldım.

    Edit: Online işlemlere de giremiyorum şifre yanlış diyor hesap dondurmak için böyle yapmışlardı bir keresinde.
    Gıbırnet buna yanıt atma aynı sorunu yaşayan olursa diye not düşüyorum ben sizi arayacağım gündüz olunca. İyi geceler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toygar87 -- 15 Kasım 2020; 3:26:47 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kimlik doğrulama hatası alan var mı şuan?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mariaop M kullanıcısına yanıt
    Ben aliyorum. Anlık gitti. Baya crc hatası aldim. Şimdide ip alamıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sorun ne acaba

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mariaop M kullanıcısına yanıt
    Bunu hep yaşıyoruz. Genelde gece oluyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • En son türk telekom dnslerine geçildiğinden beri de pinglerde 10ms artış olmuştu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hala internet yok. Online işlemlere giriş yapmiyor. Şaka gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ydemir95 -- 15 Kasım 2020; 4:24:58 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bendede erişim sorunu var.6 gun once gectim buraya Her gün sabah 4 ile 5 arası modem ip alamamaya başlıyordu. Bugün de oldu aynısı oldu biraz önce internet geldi ancak sunucusu turkiye disi olan sitelerde erisim saglanmiyor daha onceki musteri hizmetleri ile olan konusmalarinda surekli tt bakim calismasi deniliyordu ama alakasi yok. Ayrica dun sorguladigimda ise IP adresini konumu abd olarak gozukuyor du



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MorganBlack -- 15 Kasım 2020; 5:55:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GIBIRNET kaynaklı daha yeni geçmiştim. Ttnet'yken hız dalgalanması olmuyordu hiç bir zaman (komple binada toplam müşteri sayısı 4-5 tane altyapı FTTH daireye kadar CAT6).


    Gece saatlerinde internet gidiyor ve modemden hatayı baktığım zaman "radius timeout error". İSS'lerin hepsi radius sunucusunu kullanıyorlar (amaci hangi kullanıcı aktif olup olmadığına ve bu sunucu her zaman çalışması gerekiyor). Bu demekki bu sunucuya gece saatlerinde çalışmalar yapılıyor ve sorunu bir türlü çözemiyorlar neden ağır olduğunu.


    Radius sunucuyu ulaşmadığı zaman modem PPPOE ve CRC hatası alıyor.


    Not: kendi tecrübemden bilgi vereyim - radius sunucusu kendisi çok fazla zorlanmiyor tek sorunu MySql sunucusu, büyük ihtimal hepsini aynı sunucuda tutuyorlar ve tüm olayları loglamak için zorluklar çekiyordur. Gece zamanındada otomatik temizleme çalışıyordur ve happy end GIBIRNET [ANA KONU] - 220 TL'DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA- Sınırsız/Taahhütsüz/AKN'siz İnternet 


    Çözüm olarak daha bilgili bir kişiye bu işi yaptırmak yoksa affedersiniz olacağı bu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brood -- 15 Kasım 2020; 11:24:15 >




  • Gıbırnet neden forumdan uzaklaştırma kararı alındı bilen var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yazılanları duymak geçiş hayalimden uzaklaştırıyor beni.

  • Altyapınız iyi değilse tüm firmalarda sorun yaşamanız doğal,eğer altyapı kaliteli ise genelde sorun olmaz ufak tefek sorun çıksada hemen halledilir.Giibirnete geçeli yaklaşık 4 ay olacak sorun yaşamadım altyapınız iyi ise geçebilirsiniz


    GIBIRNET [ANA KONU] - 220 TL'DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA- Sınırsız/Taahhütsüz/AKN'siz İnternet
  • Ne alaka şimdi bu alt yapı konusu? Alt yapım iyi olduğu halde kendimde ve başkalarında aynı sorun var (hatta hepimiz farklı bölgelerdeyiz o kesin). Bilmiyorum şansınıza belki geceleri çalışmıyorsunuz ama bu yazdıklarınıza kesinlikle katılmıyorum.


    Hatta 5dk aralık ike hız dalgalanması olabilir mi upload'ı etkilenmeden. İlginç demi?


    Burada sorunları en az paylaşıp bunların çözülmesine yönelik istekte bulunuyoruz. Çözüm yoksa çıkış var 2 ay sonra.


    Konu dışı bu Facebook yardımlaşma grubuda tam fiyasko Abdurrahman Dalık yönetisi olumsuz yazanların direkt gruptan atıyor GIBIRNET [ANA KONU] - 220 TL'DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA- Sınırsız/Taahhütsüz/AKN'siz İnternet 

  • 
Sayfa: önceki 199200201202203
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.