Şimdi Ara

Geriye Dönük Motorlu Taşıtlar Vergisi..!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yakın arkadaşım 2006 Ocak ayında aldığı 2003 Model Nissan Skystar aracı 27 Temmuz 2007'de sattı..Satış belgeleri ve temiz kağıdı elinde mevcut..Geçen hafta içinde Vergi Dairesinin gönderdiği ödeme emrine göre 2006 ve 2007 yıllarına ait toplam 4 Bandrole Geriye dönük Vergi farkını ödemesi için gönderilmiş(2 si 40 Lira 2 si 37 Lira)..Arkadaşımda bugün bunun üzerine Vergi Dairesine gitti..Toplam 154 Liralık Vergi farkına bir de 44 Lira gecikme faizi isteyince bizimki kudurmuş doğal olarak..Şimdi bu yasanın ne zaman yürürlüğe gidirliğini bilen var mı..? Yasa gereği Çift kabin (L200,Skystar,Hilux vb.) ve kamyonet olarak geçen (Doblo,Partner,Caddy,Transporter vb.) tarzı araçlar ayrım olmaksızın panelvan sınıfına girmiş..Doğal olarak Motorlu Taşıtlar Vergileri yükselmiş..Ancak alım-satım işlemleri yapılmış Vergi Dairesi tarafından Temiz Kağıdı verilmiş bu tip araçlara nasıl olur da Vergi farkı çıkar..Hadi Türk işi diyelim çıktı peki bu gecikme zammına akıl mantık erdirebilen var mı..

    Bu konuda ayrıntılı bilgisi olanlar açıklama yaparlarsa sevinirim..Yorumları bekliyorum..

    Bu arada Geriye Dönük Vergi FarkLarı 2004 yılını da kapsıyormuş 2007 yılına kadar..Yani bu tarz araba alıp daha sonra satan arkadaşlar varsa onlara da bu ödeme emri gelicektir..Bence bir an önce daha da geciktirmeden Vergi Dairelerinden araştırsınlar borçlarını..







  • aynı şey benimde başıma geldi benden de Dacia marka çift kabin kamyonet için 2005,2006,2007 yılarını kapsayan farkı istediler artık panelvanmış zaten 3 yıldır ödüyorum vergiyi tabii kamyonet sınıfında ödüyordum yalnız benim anlamadığım ben şimdiye kadar panelvan sınıfında ödeme yapmış olsam daha az ödeyecektim o yüzden sorunu çözmeye çalışıyorum.
    Birde arkadaşım önceden arkadaşın hangi sınıfta ödüyormuş nissanın vergilerini ben hesaplıyorum mesala 2007 vergisine göre kamyonet sınıfında hesaplarsam toplam vergim 709 ytl çıkıyor ama panelvan sınıfına göre hesaplayınca 524 ytl çıkıyor toplam vergi ya bende bi sorun var yanlış hesaplıyorum ya da ortada bi yanlışlık var her yıl zamanında vergimizi ödüyoruz alırken adam gibi alsaydın bide utanmadan gecikmeyide istiyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragonhell -- 23 Ekim 2007; 19:16:51 >
  • dostum şimdi durum şöyle..Arkadaşım da senin gibi kamyonet olarak ödedi vergilerini..Ancak panelvan olarak Vergi Farkı isteniyor..Bu farkta 2006 yılı için 1. Taksit 37 Ytl 2. Taksit 37 Ytl 2007 yılı içinse 1ve2. taksitler 40'ar Ytl..Birde bunların gecikme faizleri işlenmiş durumda..Çok komik geliyor kulağa ama durum böyle zamanında ödediğin ve sattığın araç için Tekrardan Vergi istemek hangi mantığa dahası hangi vicdanın işi..Soruna da şunu söyleyebilirim..Sanırım hesaplama hatası yapıyosun..Panelvan aracın vergisini hesaplarken 1900 CC altı ve üstü diye ayrılıyor bunlar sanırım burada 1900CC altına göre arattın..Yanlış değilsem senin araban da arkadaşımın ki gibi 2500CC..Buna dikkat et bir kez daha hesap yap..
  • ruhsatımdaki özellikler şu şekilde pek anlama motor silindir hacmi cm küp ile cc aynı şeylermi ben orada panelvan seçeneğinde motor silindir hacmi var benimkide ona göre 1900 altı olmuyor mu?


    ARAÇ CİNSİ : ÇİFT KAB.PKP 4X2(0-3200cc) TESCİL TARİHİ: 01/11/2004

    ARACIN MARKASI: DACIA ARAÇ MODELİ: 2005

    ARAÇ TİPİ : PICKUP 1,9 D NET AĞIRLIK: 1080

    SİLİNDİR HACMİ: 1870 AZAMİ TOPLAM AĞIRLIK:1905

    İstiap Haddi: 825 MOTOR GÜCÜ: 65

    bu arada hadi benimkide arkadaşınınki gibi 1900 üstü olsun bana 742 ytl borç çıkardı arkdaşınınkinden farklı olarak 2005'de var bende hesapladım oradaki farkta 37 ytl yani benim toplamım 228 ytl bide gecikme faizi eklencek arkdaşından istediği tutara göre hesapladım önceden kalma vergi borcum filanda yok hepsini ödedim zamanında (zaten hep bizim gibi küçük vergi mükelleflerine geçiriyolar) bu hesaplarımda panelvanda 1900 üstü olursa hala orada şüphem var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragonhell -- 23 Ekim 2007; 20:45:13 >




  • sen en iyisi bağlı olduğun vergi dairesine giderek borcunu net olarak öğren..
  • sorunu bugün bütün hesaplamaları yaptıktan sonra çözdüm benim motor 1870 cm3 olduğu için Panelvan Sınıfında 1900cm3 ve aşağısına göre ücretlendiriliyor buna göre hesaplayınca 2005,2006,2007 yıllarını daha az ödemem gerekiyor 500Ytl bide benden 742 YTL fark istiyorlar neyse gittim anlattım derdimi temiz kağıdımı aldım bir fark ödemeden sonra tabii sordum madem borç olan farkı milletten alıyorsunuz faizi ile birlikte o zaman benim 3 yıldır fazla ödediğim parayıda verin hepinizin tahmin ettiği gibi veremiyorlarmış bilmem nereye dilekçe yazmam gerekiyormuş... zaten hep böyle olur alırken alırlar neyse uzatmayayım tabii en kısa sürede gidip dilekçemi yazıp fazla ödediğim vergi farkını almaya çalışacağım
  • Git dilekçeni nereye nasıl vermen gerekiyorsa düzenleyip ver arkadaşım..Bu milletin sırtına yük oldukları yetti..Almaya gelince kepçeyle vermeye gelince bırak kaşığı ben biLmem nasıl olur lafları..Milletimiz de açsın gözünü de bunlara prim vermesin..Ödediğin Vergi farkını da farkın faizini de iste bırakma peşini..Önemli olan oradan alacağın 50-100 Lira değil sen ve senin durumunda olanların sorumlu olduklarını göstermek..Allah bize sabır versin..Bu Ülkenin idarecileriyle rahat yaşamak gerçekten mucize..
  • Arkadaşım, malesef bürokrasi böyledir: nalıncı keseri gibi hep kendine yontar!..

    Senin devletten bir alacağın olduğunda uğraş uğraş alamazsın, üstelik almayı başarsan bile, bırak gecikme zammı ödemeyi, resim, harç, damga, muamele vergisi, bsmv, gdhk, işğj gibi muhtelif isimlerle ana paradan kesinti yaparak eksik öder.
    Ama senin devlete (kendilerinden kaynaklanan hata neticesinde bile olsa) 3 kuruşluk borcun kalsa, 33 kuruş da gecikme zammı alırlar.

    Bir dönem (yüksek enflasyon zamanında) öğretmenlere maaş zam farkı diye bir ödeme çıkardılar. 3-5 aylık birikmiş bir para olduğu için herkesin eline toplu para geçmişti. Biz de bunu peşinat yapıp taksitle buzdolabını yenilemiştik. Aradan 3-5 ay geçtikten sonra "Aa, biz yanlış hesaplamışız!" diyerekten maaş farklarını geri istediler, üstelik bu süre boyunca bütün gecikme faiziyle birlikte. Gecikme faiziyle birlikte maaşlardan kesinti yapınca o buzdolabının taksitleri bir tarafımıza ....




  • @ dedikodu geçmiş olsun..Devlet işi bu olsa gerek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.