Şimdi Ara

Gereksiz Universiteler ve Bölümeler Kapatılsın Kampanyası[change.org]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar malum konu herkesin gündeminde. Bugün Bayburt'ta bile elektrik mühendisliği var düşünün.

    Kampanya içeriği:

    Ülkemizde özellikle son yıllarda, ihtiyaç olmadığı halde plansız bir şekilde hızla kurulan üniversite ve plansız açılan onca bölümden rahatsızlık duyuyoruz. Var olan üniversitelerimizde bile hoca, eğitim, fiziki imkanlar ve öğrenci kalitesi konuları tartışılır haldeyken; bugün hala ısrarla, bölümden mezun olabilecek aday için istihdam şansı var mıdır, bölümden mezun olacak adaya ülke bazında ihtiyaç var mıdır veya bölümden okuyacak olan aday gerekli eğitimi alabilecek midir gibi soruların cevapları doğru şekilde saptanmadan yeni üniversite ve bölümlerin kurulduğunu düşünüyoruz. Ek olarak var olan bölümlerin kontenjanları da son yıllarda ciddi derecede artırılmıştır. Bunun sonucu olarak da kapasitesi belirli eğitim kurumları ve sınıflara, bu kapasitesinden fazlaca öğrenciler yerleştirilmiştir.
    Bizler bu bölüm ve üniversite kurulumları için harcanan kaynakların, öğrencilerin yetiştirilmesi, hocaların yetiştirilmesi ve var olan durumun daha iyi şartlara getirilmesi için harcanmasını talep etmekteyiz. İlgililerin bu konuya dikkat çekmesini, durumu çok daha iyi bir şekilde analiz etmesini istiyoruz.


    https://www.change.org/p/y%C3%B6k-gereksiz-%C3%BCniversite-ve-%C3%BCniversite-b%C3%B6l%C3%BCmleri-kapat%C4%B1ls%C4%B1n



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcuguru -- 8 Mayıs 2017; 20:19:26 >







  • Üniversite sayısı arttıkça eğitimde ileriye gittiğimizi düşünen bir yönetimdeyiz hocam sence böyle bir şey mümkün olur mu?
  • -TheDifference- kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısınız, elimizden bundan ötesi gelmiyor lakin. İnşaat dediğimiz şey "al parayı yap" denilince oluyor ama bilim dediğimiz şey iyi bir eğiim gerektiriyor. Bu konuya daha çok göz yumulursa bu kangren tüm vucudu saracak.
  • Katılıyorum.Aslında gereksiz bölüm yok, kontenjanı piyasanın ihtiyacına göre belirlenmemiş bölüm var.

    Mühendislikler dahil bütün fakültelerin kontenjanları azaltılmalı ve fazlalık üniversiteler kapatılmalı çünkü mezunları karşılayacak istihdam yok!



    Buna rağmen her yıl üniversiteler öğrenci sayısını arttırıyor.Kangren zaten tüm vücudu saralı yıllar oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef kişisel çabalarla yapılabilecek bir şey değil bu. Bunun bir devlet politikası olması gerekir; onun için de akademiden, bilimden anlayan insanlara gereksinim vardır. Bu işi yönetecek kişilerin gerçekten alanına hakim olup hakkaniyetli biçimde gereksiz üniversiteleri (ki belki üniversitelerin %90'ından fazlasıdır) ve akademisyenleri ayıklayabilmesi lazımdır. Bugünkü ortamda bu mümkün değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.