Şimdi Ara

Gerçek Medya (Gazetecilik/Televizyonculuk/Dergicilik) Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bakıyorum, ABD menşeili bir çok kanal Türkiye'de cirit atıyor. Fox, CNN, TLC, Bloomberg... Bu kanallar Türkiye'nin menfaatleri için ne kadar yayın yapabilir diye düşünüyorum. Açıkçası çok fazla bir sebep bulamıyorum. Bir de onların yancısı olma (şirin gözükmeye) meraklı bazı Türk kanalları var. Bir kısmı devamlı iç siyaset, magazin vb. dişe dokunur bir amaç gütmeyen, ortalığı karıştıran, kim hangi tablo! ile ne yapıyor tarzı dedikoduların peşinde koşan bir yayın yapıyor. Tabi içlerinde özellikle kendi çıkarlarına aykırı davranan siyasilere çakan, onlara dayılanan bir ekip de var. Ancak ben bunları hiç bir zaman PKK'nın peşine düşmek için operasyonlara katılırken, mafya veya bir sağlık skandalının peşinde koşarken, en azından tinercilerle ilgili bir haber yaparken bile göremiyorum. Yurt dışına zaten çıkmıyorlar/çıkamıyorlar. Cumhurbaşkanı / Başbakan çıkınca çıkıyorlar veya sözde "cool" restoranlarda alelade bir kızartma yemeği fotoğrafı paylaşmak için Roma, Paris, Londra gibi yerlere gidiyorlar. Bir de buradaki yabancılara yaranmak için ülkesi adına atıp tutanlar var ki bunlar daha vahim. İki kişinin başından geçen bir olayı aktarırken bile herkesin mutlaka farklı bir görüşü olur. Üzerine konuşulacak yorumlanacak bir çok şey ortaya çıkar. İnsan, en basit konularda bile tartışmayı sever. Bu yayıncılar da bunu bilerek etrafı karıştırma yayıncılığına devam ediyorlar.

    Öte yandan yurt dışı yayınlarının (TV kanalları/gazeteleri) bir çoğuna bakıyorum onlar daha çok yurt dışı ağırlıklı yayınlar yapıyor. Bretix'i, mülteci akınına karşı ne yapmaları gerektiği konularını hariç tutarsak başka bir ülkenin gündemini kendi köşelerine taşıyorlar. Yani yurt dışı medyası için benim gördüğüm, bir iki mafya hırsızlık olayı olsa da dünyada kazan kaynıyor siz buranın kıymetini bilin şeklinde. Yani Paris'in ortasında 100'den fazla kişi ölüyor ama bizdeki gibi bir yayın olmuyor. Wikileaks gibi gizli devlet yayınları yayınlanıyor, Adam Londra'nın göbeğinde Ekvator elçilik binasından çıkamıyor. Ki her halükarda en iyi çözüm kendilerince bu. Sonuç olarak gizli devletler düşünce kuruluşlarını yönlendirmekte/finanse etmekte, düşünce kuruluşları da medyayı kendi devlet çıkarları için yönlendirmekte... 3 dünya ülkelerini ise karıştırmak olar için çocuk oyuncağı.

    Ve düşünüyorum da acaba gerçek gazetecilik/televizyonculuk nedir? Hangisi doğru? Benim anladığım medya hedef kitleyi/ülkeyi dizayn etmek, karıştırmak, toplumsal mühendislik yapmak için kullanılan bir alan. Kim daha iyi manipüle ederse onun dediği geçerli oluyor. Seçilen gündem içinde de halk boğuluyor. Acaba biz çok kapalı bir toplum muyuz? Yoksa elin ne dediğini gereğinden çok mu önemsiyouz? Mesela ABD'de İngiltere'de bizdeki gibi bir medya olsa nasıl olur? TRT World acaba bu şekilde bir yayın mı yapmalı?







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.