Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (747. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.176
Cevap
710
Favori
809.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 745746747748749
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

    Sözenin toz, üretmesinden ve stabil olmamasından sıkıldım. Yok mu şöyle 300 en fazla 400 liraya oh be dedirtecek değirmen? Nereye baksam bin liralar konuşuluyor. Öğrenci adamın düzgün kahve içmeye hakkı yok anlaşılan
    Hocam ben de Sözen alma eşiğindeyim. French press için. Tavsiye etmiyor musunuz? Elimde hali hazırda kg49 var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jimmy Vulmer

    Hocam ben de Sözen alma eşiğindeyim. French press için. Tavsiye etmiyor musunuz? Elimde hali hazırda kg49 var

    Alıntıları Göster
    Başka değirmen kullanmadım hocam ama french press için kullanılabilir bence
  • Jimmy Vulmer kullanıcısına yanıt
    sözen o fiyat bandında iş gören bi değirmen hocam. k49 bıçaklı bi öğütücü, gereksiz tamamen.
  • Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    Amaç suyu aynı sıcaklıkta tutmak, su dökülmediği zaman ısıtıcıya konabilir..Ben French press için böyle yapıyorum Öaydanlıkla..Ama kullanıpa ekipman sıcağı içinde tutan malzeme ise sıcaklık korunabilir..
    Soğuk veya Çok sıcak suyun kahve ile teması hemen belli ediyor kendini..Kahvede Köpürme olmuyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 26 Kasım 2019; 22:11:22 >
  • istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    92-94’e bile gelinemiyor. Bahsettiğim bu değildi. Bu kahve daha soğuk demlenince daha güzel oluyor demek extraction’dan fedakarlık etmek demek istedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özellikle v60 üzerine yazılar için takip edebilirsiniz @kahveciningalaksirehberi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar başlığı elimden geldiğince okuyorum. Bir konuda fikrinize ihtiyacım var. Her gün sadece bir fincan kahve içiyorum bu nedenle makine kullanmıyorum diğer demleme seçenekleri arasından da pratik olması sebebiyle french press tercih ediyorum. Şu sıralar ikea uphetta french press kullanıyorum ancak daha önce de çok sayıda french press denemiş olmama rağmen (bodum dahil) filtresinden kahve sızdırmayan bir french press bulamadım. Böyle olunca da fincanın dibinde tortu birikiyor ve ister istemez kahvenin tadı bozuluyor.
    Asıl sorum ise geçen gün indirimleri incelerken tek fincan kahve yapabildiği söylenen "Tefal Subito Mug" isimli bir makine gördüm, fazla kaliteli olmamasına rağmen hem fiyat olarak hem de tek fincan demleme özelliği olması nedeniyle ilgimi çekti. Anladığım kadarıyla makine ısınan suyu metal filtrenin olduğu hazneye aktarıp damlatma kilidi ile bir süre bekleterek az miktarda kahvenin french press'te olduğu gibi su ile birlikte aromalanmasını sağladıktan sonra direk fincana damlatarak çalışıyor. Sizce bu ürün french press yerine tercih edilebilir mi? Metal filtre kolay deforme olur mu?




  • vertas V kullanıcısına yanıt
    Hocam, kağıt filtre olmadan o tortulardan kurtulmamız zor. Metal, filtre her türlü geçiriyor. Bunun miktarı değirmen kalitesiyle orantılı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seffa

    Hocam, kağıt filtre olmadan o tortulardan kurtulmamız zor. Metal, filtre her türlü geçiriyor. Bunun miktarı değirmen kalitesiyle orantılı.
    Teşekkürler. Metal filtre olması beni de düşündürmüştü zaten. Peki günde tek fincan, pratik ve tortusuz bir kahve için ne öneririsiniz? V60 daha mı uygun bir seçenek olur french press'teki lezzeti elde eder miyim?
  • vertas V kullanıcısına yanıt
    hocam tortuyu minimale indirmek için ben şöyle bir çözüm ürettim. çaydanlıklar için süzgeçler varya içine konan, ha işte onun en ince deliklisini buldum çarşıda hemde plastik adi bir ürün ama içinden sadece kahvenin tozu geçebiliyor. kahvemi öğüttükten sonra onun içine atıp kapağını kapatıyorum ve sallıyorum baya toz dökülüyor gramaj olarak 2-3 gram vardır. 14 gram kahve için 16-17 gram kahve öğütmek yetiyor. tortu minimale iniyor tat güzelleşiyor tavsiye ederim gidip makine almayın :D Kruve 800-900 lira aynısını 3 tl ye çözmüş olduk :D
  • AlliedSL A kullanıcısına yanıt
    Güzel bir yöntem deneyeceğim. Dediğiniz gibi ince tozlar bardağın dibinde birikiyor onları eleyip iri kahve taneleri kalırsa istediğim sonucu verir. Zaten ben french presten lezzet ve pratiklik anlamında memnunum. Sırf metal süzgeçten geçen ince kahveden kurtulmak için makineyi düşünmüştüm. Teşekkürler öneriniz için.
  • vertas V kullanıcısına yanıt
    rica ederim hocam. ben bodum french press kullanıyorum üstten su dökünce alta su geçmiyor yani filtre o kadar ince :) siz neden memnun kalmadınız? gerçi toz konusundan dolayıysa benimki de tozları geçiriyor mecbur :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vertas V kullanıcısına yanıt
    Değirmeniniz iyi öğütmüyor demek..İyi öğütülmeyen kahvede tortu kalıp filtreden gecer..kaliteli değrmende tortu oluşmaz..
    Değirmen değişmiyor ise demleme sonrası kahve filtresinden geçirip bardağa aktarabilirsiniz ama Kagıt filtreler hem pahalıdır ilave masraf , hem beyaz olanlar çamasır suyu ile beyazltıldığından sağlıksız, sarı olan tercih edilebilir..Bunu yaparsanız da kahvenin yagı, tadı aromada kalabilir..
    Altın Filtre diye birşey var ama o da pahalı French preste zor kullanım..
    Makine konusuna gelince, bir zamanlar çok araştırdırm..Piyasada Alman ürün (Öyle sanıyorum) ismi WMF one aroma..enplus ve diğer yerlerde staılabilir, tek kişi diyor ama video inceledmi Suyu hemen veriyor fincana, hayır gelmez o kahveden..
    Breville BDC800 modeli ise Tek kişilik yapıyor ve demleme süresi French press veya V60 gibi kademeli bekleyerek...
    Hario V60 modeli ise klasik V60 yöntemini makineye uygulamış, alınabilri..Fiyat bilmiyorum
    https://www.youtube.com/watch?v=N1EtRJKqDCc

    NOT : Sizin bahsettiğiniz Tek fincanlık makine eğer suyu alıp 4 dakika bekletip (Kahve içinde9 sonra bardaga veriyor ise sorun yok ama sanmıyorum...WMF gibidir muhtemel



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 27 Kasım 2019; 20:26:57 >




  • AlliedSL A kullanıcısına yanıt
    Evet bardağın dibine çöken kahve tozundan memnun değilim içerken bardak hareket ettikçe bardağın tamamına karışarak acı bir tat veriyor. Filtre örgüsü ne kadar ince ve kaliteli olursa olsun kenarlardan vb. kaçırıyor. Kağıt filtredeki gibi berrak bir kahve elde edemiyorum. Bakalım bir de sizin yöntemi deneyim. Bahsettiğiniz çaydanlık süzgecini tahmin edebiliyorum ama yinede internetten bir resmini bulup bana atabilirseniz sevinirim.
  • istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    Hocam yorumlardan okuduğum kadarıyla şöyle oluyormuş. Makinenin üzerindeki düğmede tek fincan ve kilit simgesi seçiliyor. su haznesi fincan işaretine kadar dolduruluyor. Daha sonra ısınan suyun tamamı filtrenin olduğu bölüme geçiyor fakat aşağıya fincan veya bardağa damlatmıyor. Bir kaç dakika su ile kahve bu şekilde bekletildikten sonra ayar düğmesi damlatma ayarına alınarak tek fincan kahve elde ediliyormuş. Bu şekilde french press'te olduğu gibi kahve ile su 2-3 dakika haznede beklediği için aroma veriyor şeklinde yorumlar okudum. Zaten su direk geçse o kadar az miktarda kahve ile su gibi aromasız bir içecek çıkardı. Sonuçta çalışma mantığı yorumlardaki gibi ise mantıklı gelmişti bana. Aklıma takılan şey metal filtre oldu kağıt filtre olsa belki almayı düşünürdüm.
  • vertas V kullanıcısına yanıt
    buyrun hocam buna benziyor süzgeç

    https://m.n11.com/cay-demleme-suzgeci-bitki-cayi-paslanmaz-garantili-P286102195

    ben 3 tllik bir şey aldım bu daha kaliteliye benziyor
    benimkinin de delikleri çok ince sadece tozlar geçiyor iş görüyor yani :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vertas V kullanıcısına yanıt
    Hocam kağıt filtre yerleştirebilirsiniz metal filtre den önce.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vertas V kullanıcısına yanıt
    Suyu manuel fincana veriyorsa olabilir..4-5 dk sonra verirsiniz..
    Filtre kısmı şansınıza metal de olabilir ama metal de olsa genelde kağıt kullanılıyor,zira metaller tam tutmuyor kahve tortusunu- kağıt ta üstteki gibi durumlar var..Her durumda Kağıt (Sarı renk olanlar) alınabilir veya Altın filtre/Metaller var..Kahve tadını bozmuyor bir kere alıp kullanırsınız, ben Boch marka için almıştım bu altın filtre ama kullanamadım tabi..
  • vertas V kullanıcısına yanıt
    Kahvede telve olur, normal..Demlenmiş bir kahveyi bardağa dökerseniz telvesi dibe çöker zaten..Fazla sallamazsanız son yuduma kadar o telve dipte kalır..Sıfır Telve demek Kahvenin yapısına aykırı :) Kağıttan gecriyorsunuz belki ama Kağıt kahvenin Yag vs bazı kimyasallarını da tutuyor..Kağıdın nasıl yapıldığı da şüpheli..
    Yani biraz doğal olmalı kahve..French press Bodum iyidir..Çok parçaçcık kaçması kahvede öğütümün iyi olmamasından bence..Zira kahve su ile şişer şişince de partikulleri Filtreden gecmez kolay kolay..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gsad1905

    Arkadaşlar genelde tek kişi için filtre kahve makinesi önerilmiyor, su hızla aktığı için kahvenin aromasını vermemesi nedeniyle fakat tefal subito mug filtre kahve makinesi aldım ve kesinlikle tek kişi için de çok güzel kahve yapıyor. Bardak modu var ve o modu seçtiğinizde suyu akıtmıyor filtre haznesinde tutuyor, bir nevi french press gibi kahvenin aromasını alabiliyorsunuz. Makine almayı düşünüp bu sebepten çekinenlere kesinlikle öneririm
    Tek kişilik kahve yapmak için makine arayan arkadaşların gözünden kaçmış olabilir, yorumumu buraya bırakayım tekrardan.
  • 
Sayfa: önceki 745746747748749
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.