Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (257. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18.176
Cevap
710
Favori
809.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 255256257258259
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ardelis A kullanıcısına yanıt
    Bodum french press öneririm.Aylardır kullanıyorum taş gibi.Diğerlerinin filtresi zamanla yıpranıyor.
  • balcis kullanıcısına yanıt
    Şu sübap meselesini sormak istiyorum. Kahve kavrulduktan sonra pakete konup aylarca bekleyecekse subap çıkışı lazım diye düşünüyorum. Yanlış mı?? Zira birkaç gün önce kavrulmuş paketlenmiş olan kahveyi evde aylarca kapalı pakette bekletmeyecekseniz sübap çıkışı sadece şov amaçlı gibi geliyor. Ben zaten 1 paket kahve alıyorum. Her gün paketi açıp kapatıyorum, çekirdekleri öğütüp içiyorum. Yaklaşık 10 gün sonra zaten bitiyor kahve. Sanki subap starbucks gibi kahve zincirleri için gereken bir şey. Kavruluyor aylarca gemide dünyaya sevk ediliyorlar, sonra mağazalarda bekliyor felan. Sizin fikirleriniz nedir bu konuda?
  • ardelis A kullanıcısına yanıt
    Ikea'dakilere mutlaka bak derim. Fiyat olarak Bodum'lardan daha ucuz ve neredeyse hiç farkı yok. Litrelik olanı 40 ₺'ye almıştım. Yanlış hatırlamıyorsam 600ml olanları da 30 ₺'di.
  • balcis kullanıcısına yanıt
    dün akşam paketlerden birini denedim, kavurma kıvamı çok iyi, homojenite çok başarılı, yaptığım espresso bol köpüklü ve taze, çok leziz bir espresso oldu.

    çok memnun kaldım yaptığım alışverişten, bilginize.
  • dediğiniz mantıklı, paket ilk kavurmadan sonra uzun süre açılmayacaksa sübap koyulması uygun görünüyor. ben izlenim olarak belirtmiştim.
  • KorkutSA K kullanıcısına yanıt
    tam tersi. sübap dediğiniz kısım "tek yönlü valf" diye adlandırılıyor. kahve paketine konulmasının sebebini açıklayayım. kahve bildiğiniz gibi hava ile temas halinde bayatlıyor. ancak kahvenin hava dışında bir düşmanı daha var: kavrulmuş kahveler sürekli gaz salmaya devam ediyor. kahvenin saldığı bu gazlar kahvenin tadına da zarar veriyor. tek yönlü valfli pakette paketin havasını sürekli bu valf ile boşaltabiliyorsunuz. starbucks vs. kahveleri size ulaştığında zaten çoktan bayatlamış ve aromasını kaybetmiş oluyor. bu yüzden valfin tek numarası paketi dışarıdan sıkınca kokusunu dışarı vermesi ve müşteriyi almaya teşvik etmesi.

    kahveyi her gün açıyorum ve 10 günde bitiyor demişsiniz. taze kahvenin zaten maksimum saklanma süresi 1 ay, ideal tüketim süresi 15-20 gündür. ancak bu süreler kahvenin tazeliği korunduğunda geçerlidir. valfli paketler vb. bunun için gereklidir. kayveyi kavanoza koyduğunuzda kavanozun içindeki havayı boşaltamazsınız. tavsiyem valfli poşeti açıp kapadıktan sonra da paketin dışından sıkarak içeride kalan havayı boşaltmanız.




  • verdiğin bilgiler doğru ama ikimiz bir noktayı farklı anlıyoruz.

    arkadaş diyor ki "starbucks kahvesi -misal- 1 ay kargoda kalıyor gaz çıkışı için o valf gerekli, ama ben kahveyi 2 gün sonra alıyorum ve her gün paketi açtığım için zaten ekstra bir gaz boşaltımına gerek kalmıyor."
  • :) ben öyle anlamamıştım. ben paketi her gün zaten açıyorum, yani o zaten hava alıyor, hava almadan saklamak mümkün olmuyor gibi anladım. uykusuzluk :) kusura bakmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kbere -- 22 Ekim 2015; 12:43:50 >
  • balcis kullanıcısına yanıt
    Merhaba.Hangi kahveleri aldınız acaba?
  • Valf kahvenin kendi oksitlenmesinden ziyade her kullanımdan sonra "ilkel" imkanlarla vakumlanmasını sağlıyor. Zipi kapattıktan sonra paketin üzerine bastırarak içerisinde kalan, kahvenin en büyük düşmanı olan oksijeni alıyorsunuz ve kahvenizin ömrünü uzatıyorsunuz. Bu sebeple 10 günde bitecek kahveniz yoğun miktarda oksijene günde iki kere içerisinden kahve aldığınız maruz kalacağına 24 saat boyunca oksitlenebileceği kadar bol oksijenle günler geçiriyor. Ben her şekilde valfli paketin kullanılması taraftarıyım bu sebepten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: balcis

    dün akşam paketlerden birini denedim, kavurma kıvamı çok iyi, homojenite çok başarılı, yaptığım espresso bol köpüklü ve taze, çok leziz bir espresso oldu.

    çok memnun kaldım yaptığım alışverişten, bilginize.

    Bende çok memnun kalmıştım urban coffeden.Ben gutemala ve colombia almıştım.Bonarriden aldığım kahveler bitince yine urbandan alacağım.
  • Metro Gross Market'te bu hafta kahvelere de ayrıca yer verilmiş.
    Bİr göz atın derim.
    http://catalogues.metro-group.com/metro-promosyonlar/metropost-23-gida-1/page/10-11


     '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albati -- 22 Ekim 2015; 23:31:34 >




  • Urban coffee hangi kargo şirketiyle yolluyor ve kargo ücreti ne kadar bilen var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kilecerme

    Urban coffee hangi kargo şirketiyle yolluyor ve kargo ücreti ne kadar bilen var mı?

    40 TL üzeri kargo yok. Yarım kilo kahve oluyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiye edebileceğiniz kahve şurubu varmı ?
  • Delonghi 311 in kahve hazinesi kaç lık acaba tamper alicam kaclik almam gerekiyor birde en uygun nereden alırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Delonghi ICONA ECO 311 i Hızlıal.com dan aldım. Hediye çeki banka puanı filan derken 250 lira civarına gelmiş oldu. Hafta sonuda gider Kahve Dünyasından Espressomu alırım ondan sonra gerçek kahve keyfi :)
  • Akakın kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar bu sepeti alayım istiyorum ama şu anda 51mm tamperim var. Bu da 51 görünüyor. Tamplemede sorun yaşıyor musunuz? Bunun dışında genel olarak memnun musunuz?

    Tamperdan da vazgeçmek zor neticede :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SoldaTr kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun. ilk kahvenizi kahve dünyasından alacaksınız, zaten 2-3 gün taze kahve gelmesini beklemek de size zor gelir. ama ilk kahvenizin bitmesine yakın taze kahve satan yerlerden kahve alarak deneme yapmanızı öneririm. çok şey fark ediyor.
  • clio 1.2 16 v C kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    59 mm olması gerekiyor ben tanıdık bi tornacıda yaptırmıştım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 255256257258259
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.