Şimdi Ara

Genelevlerin kapatılması hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
1
Favori
4.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok dar görüşlüsünüz.
    Genel evler buzdağının görünen yüzüdür, bunu bir türlü anlamadınız.
    Kadınların genel eve düşmesine neden olan olaylar tespit edilmeli ve bu sorunlar çözülmeli.
    Hiç düşünmüyorsunuz, hemen genel evler kapatılmalı diyorsunuz.
    Sorunları çözmeden genel evleri kapatalım, sonra bazı islam ülkelerindeki gibi genel evlerde imam çalışmaya başlar, ilişkiden önce imam nikahı kıyar sonra da boşar siz de zina olmadı diye gezersiniz.
    Fuhuş otobüsleri vardı eskiden, türlü türlü yeni yollar çıkar.Şu saksıyı çalıştırın biraz.Yüzeysel işlerle derin sorunları çözemezsiniz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyanın en eski mesleği yasaklar sonucu ortaya çıkmadı mı zaten...
  • Kadınlar istismar edildiği için genelevler kapatılacaksa, bunun adı sorunu çözmek değil göz önünden kaldırmak olur. Çünkü genelevleri kapatmak istismarı engellemeyecek, bir şekilde illegal yollardan bu işler devam edecek. Genelevler gibi el altında hazır olarak bulunan yasal yapılanmalar sorunun temel nedenlerine inmek için fırsattır aslında. Eğer gerçekten kadınlar bu durumdan kurtarılmak isteniyorsa, bu fırsat değerlendirilip sorunun nedenleri ortaya konmalı ve çözümler üretilmeli. Bunların hiç birini yapmadıktan sonra genelevleri kapatmak -ilk cümlemde de dediğim gibi- sorunu göz önünden kaldırmak olur.
  • Bu kadın haklarına bu kadar önem veriliyorsa ve fuhuşa dini olarak bakacaksak 4-5 kadınla evlenmeklede mücadele edilmeli.Bu durumda kadına büyük hakarettir.Çünkü bu tarz kuma olaylarının temelinde de sex ihtiyacı yatar..Sibel Üresinin zihniyetini taşırlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kei$er$oZe -- 11 Haziran 2013; 0:55:02 >
  • Genelev sadece legal kısmı,kendini pazarlayanlar var kapatsan da devam eder.Göz boyamaktan başka bir şey değil anlayacağın.
  • 60 küsür devlet elli kadın genel ev olduğu halde bir tane bile erkek genelevi bulunmadığı için meclise dilekçe sunmuşlar. Ya genelevlerin kapatılmasını ya da erkekler içinde genel ev açılmasını istiyorlar. Eğer bunlardan biri olmazsa AHİM e başvuracaklardı ne oldu bilmiyorum. Fakat başvururlarsa Türkiye nin ceza alması olası. Haber: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/22786840.asp



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esrarikan -- 12 Haziran 2013; 22:42:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tony-Stark

    Bi yerde duymuştum İran da genelevler varmış. Odaya gitmeden önce hoca nikahını kıyıyor. iş bittikten sonrada boşol boşol boşol

    Muta nikahı. Hz. Muhammed döneminde de yapıldığı söylenir.
  • tecavüz artar sonra batıyla ilgili bir şey diyince batının ahlaksızlığını almayın der bilimini alın der onuda almıyoruz gerçi.millet 30 geldiğinde bile mal gibi dolaşır ben tatil bölgesindeyim ama içlerdeki arkadaşlar için söylüyorum millet gizli gizli yapar her türlü ama bence daha riskli.Şu olayı bile dine çekenler olmuş ya yuh.
  • KAPATILSINLAR




    -Genelevleri kapatalımda vatandaş bizimi (capsi vardı :D )
  • Memlekette pislik çok afedersiniz,elalemin hayvanı ona buna sarkacak tecavüz edecek ? Ee sonra da çocuk istismari gibi daha pislik şeyler olacak parasını versin ne yapıyosa yapsın..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: levent95

    quote:

    Orijinalden alıntı: Tony-Stark

    Bi yerde duymuştum İran da genelevler varmış. Odaya gitmeden önce hoca nikahını kıyıyor. iş bittikten sonrada boşol boşol boşol

    Muta nikahı. Hz. Muhammed döneminde de yapıldığı söylenir.

    tuhaf ve saçma değil mi :/ ne anlamı kalır ki o zaman evliliğin
  • İlginç gerçekten. Savaş ya da hicret gibi ayrılıklar esnasında erkeklerin arzuları yükseldiği için yapılıyormuş. Geçici evlilik. Sonrasında yasaklanmış sanırım ama İran'da hala devam ettiğini söyleyenler var.
  • LokmanHekim kullanıcısına yanıt
    Bence saçma olayları hep kendi lehimize kullanarak istediğimiz tarafa çekebiliyoruz. Elbette toplum bütün olarak aşama kaydetmediği zaman söylediklerinin de haksız değilsin. Bir bakalım neden kadınların ihtiyaçlarını giderebilecekleri bir yer yoktur? Genelev kullanımı bence meşru olmayan yerlere göre oranlarsak çok azdır. Toplumun emniyet valfi demişsin ee o zaman hayvani içgüdülerimizi bastıramıyor isek ne kaldı hayvandan farkımız.
  • Kapatılması gerekir, kapatılmasın diyen hayatında hiç geneleve gitmemiştir.
    Oraya giden insanlar oldukça az, ayrıca toplumun en alt kesimi
    Genelevler kapatılırsa kimse tecavüz falan etmez, gider parasına göre yine dışardan birini bulur
    Zaten toplam fuhuş sektöründe genelevlerin yeri %10 bile değildir(kendi tahminlerime dayanan gözlemim)

    Genelevler çağdışı, pislik yuvalarıdır. Tamamı kapatılmalı fakat özel sektöre genelev açması izin verilmelidir.
    Fuhuş için yerli ve yabancı ehliyetler verilmeli ve bunla ilgili çalışmalar yapılmalıdır.
    Eğer ülkemizde bu pislikler kalkıp özel sektörün açacağı mekanlar teşvik edilirse - ki bu hükümet döneminde olacağını zannetmiyorum- rekabetten dolayı fiyatlar zaten şimdiki genelevlerin seviyesine inecek ve güzel hizmet sunulacaktır
  • Toplumun çeşitli kesimleri arasında gelişmişlik, kültür ve görgü bakımından farklar değil uçurumlar var. Hele bizim gibi hem batı hem doğu kültürü barındıran karmaşık bir toplumda her cinsten insan mevcut.En gelişmiş insandan, hayvanat sınıfına çeyrek kala seviyedekilere kadar çok çeşit var memlekette.Sizin seviyeniz, kültürünüz gelişmiş olabilir.Buraya yazan bizler zaten belli kültürün üzerinde kişileriz.O yüzden dedim toplumdaki herkesi kendiniz gibi sanmayın diye.Yeri geldiğinde bazı insanlar hayvanlardan daha hayvan olabiliyor.Midesiz olabiliyor.İnsanoğlu böyle garip bir yaratık işte. Fuhşun sokaklarda kontrolsüz yayılması bence çok daha sakıncalı. Devlet kontrolü altında olmalı ve bunu en sağlıklı yolu genelevler.Koşulları çok kötüdür. Evet buraların pis ve çağ dışı mekanlar olduğunu ben de inkar etmiyorum. Elbette bunlar düzeltilmeli. Modern kölelik kurumu şeklinde çalışmamalı. Halihazırdaki halleriyle buraların kolay tasvip edilebilecek yerler olmadığını ben de kabul ediyorum. Ama kapatalım gitsin, pislik yuvalarını toptan kaldırmalı demek de çok rasyonel bir çözüm değil.Sağlıklı bir alternatif bulunmalı o zaman.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 16 Haziran 2013; 23:51:38 >




  • Cevabı belli: Evlilik.

    Hem alternatif değil. Aslolan.

    Evlilik devlet tarafından doğru şekilde desteklenirse ve genç yaşta evlilik kolaylaşırsa hem bu tür çirkinlikler azalır, hem de toplum daha mutlu olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genelevler olmasına rağmen hala gazetelerin 3. sayfasının büyük kısmını fuhuş başlıkları kapatıyorsa düşünmek lazım.Birde kapatılırsa ne olur?
  • Bence kapatılmamalı, ama kontrolüde sıklaştırmak gerekir. Sonuçta oraya zoraki giden bayanlarda var, gönüllü olarak gidenlerde.

    Bir de şöyle düşünmek gerekir, her cinsin bir üstün özelliği vardır.
    Erkek kas yapısı ile üstündür, dişi ise zarifliği ve güzelliği ile üstündür.
    Şimdi eğer ki sırf kadınların özgürlüğü için bu gibi mekanları kapatalım bu gibi olayların önüne geçelim diye düşünüyorsanız, erkekler içinde aynısını düşünmelisiniz.
    İnşaatlar veya erkek kasından yararlanan her türlü işletme kapatılsın :)
    Bizi Kullanıyorlar !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unixslax

    Genel evlerinin ( zina hanelerin ) kapatılmasıyla ilgili bir yasa çıksa mesela, buna destek verir miydiniz ? Nedenini de yazar mısınız ?



    (Yemin ederim ki, birinin başına demir çivi sokulması, yabancı bir kadına dokunmasından daha hafiftir.) [Taberani]

    (Sizin için en çok korktuğum şey zinadır.) [Taberani]

    (Zina etmeyin, kadınlarınızın cazibesi, sevgisi gider, soğukluk başlar.) [İ.Neccar]

    ([Bilhassa] zina eden ihtiyar lanete uğrar.) [Bezzar]

    (Zina fakirliğe yol açar.) [Beyheki]

    (Gençliğini zinadan koruyan [mümin] Cennete girer.) [Beyheki]

    (Bir kadın, beş vakit namazını kılar, namusunu korur, kocası ile iyi geçinirse, dilediği kapıdan Cennete girer.) [İbni Hibban]

    Dini ve ahlaki açıdan kimse bunu doğru bulmaz. Herkes tecavüzden bahsetmiş ki haklılar ama öngörmedikleri bir şey daha var. Kontrolsüz fuhuş ve bu kişilerin birer suç makinesi olması. Mesela İstanbul/Aksaray ve Laleli pezemenkleri, şu an dahi rahatlıkla kadın pazarlıyorlar. Ve sürekli bunlar tutuklanıyor ama resmen mantar gibiler türüyorlar.

    Şimdi ilkine gelirsek, genelevler kapandığı vakit; tecavüz ve taciz olayları şu raddeden dahi daha beter hale gelir. Millet gazetelerdeki tecavüz haberlerinden bahsediyor ama Anadolunun belli yerlerinde tacize uğramış ancak sesini baskı(aile/töre/mahalle baskısı/dışlanma) yüzünden çıkaramayan bir sürü bu durumda kız var. Bakın ben hukukçu olduğum için çok ilginç olaylarla karşılaşabiliyorum. Geçenlerde 15 yaşında kıza 13 için yetişkin (aralarında öğretmen dahi var) aylarca tecavüz ediyor. Kız en sonunda gidip savcılığa başvuruyor. Erkek olarak 13 tane yetişkin evli barklı iş güç sahibi insan ile aynı toplumda olmaktan utandığım için bir araştırdım ki bir çoğu kız ile ters ilişkide bulunmuş ve bunun sonucu o çocuk 2 tane cerrahi operasyon geçirmiş hala daha iyileşememiş. Bu akıl almaz insanı çileden çıkaran bir durum. Bu hastalıklı pedofili piskolojik boyutu çok sen idam bile getirsen bu insanlar yaptıklarından malesef geri durmayacak.

    İkincisi dediğim gibi Aksaray/Laleli vs. gibi yerlerdeki kontrolsüz fuhuşlar. Kadını pazarlayan aynı adam uyuşturucu ile de uğraşıyor. Ve inan o kadınların bir çoğu o yola düşürülmüş kişiler, düşürenler bildiğin çete. O kadınların can güvenliği bile yok. Kendi istekleri ile bu yola gelenler hayatta oralarda olmaz. Eskortluk yaparak istediği kişiyi kendi seçip daha fazlasını kazanmak varken hiçbir kadın o tarz yerlerde pezemenkler aracılığı ile çalışmaz. Ayrıca oralar ilişki kovalayan insanlar bir çok zührevi hastalığa yakalanıyor. Genelevlerde hiç değilse kadınların hastalıkları devlet tarafından periyodik olarak kontrol ediliyor. Korumalı ilişki zorunlu tutuluyor.

    Genelevler yasak ile değil arz eksikliği ile kendiliğinden bitirilmeli. Yani erkeklerin sağlıklı düşünmesi, bu ilişkilere mesafeli durması ile olacak şey. Ben bir erkek neden bir geneleve gider anlamış değilim. İnsanın onuru ile bağdaştıramıyorum ben.




  • neymiş 'kadınlar bu kadere mahkum edilmemeliymiş'..kendi istekleriyle çalışan kadınlara ne diyceksiniz o zaman..din emrettiği için kapatıyorum mu? isteyenin istediği yerde kiseye zarar vermeden çalışma hakkı vardır..tecavüzlerin ve tacizlerin artmaması için önce toplumda cinsel özgürlük devrimi yapalım - ki bu kafadaki insanlarla bu ülkede çok zor- o zaman geneleve ihtiyaç kendiliğinden ortadan kalkar..yoksa kimse boşuna konuşmasın..kadın hakları falan filan çok düşünüyosanız önce çocuk gelinler meselesine duyarlı olun...geneleve gidenin onuru yok demeye getiriyo bi arkadaşta..heralde kendisi eşiyle dahi ilişkiye girmiyodur demi..sonuçta bu insani bi ihtiyaç değilmiş ya...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.