Şimdi Ara

Gençler sakın böyle düşünmeyin! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
7
Favori
11.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
180 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Varsa pulun dünya alem kulun. Yoksa pulun cehennemin dibidir yolun.

  • Gene parayı Tanrılaştırma konusu mu açılmış?


    Para %100 mutluluk veremez. Para bir araçtan öte bir şey değil. Zamanında icat edilerek takas sistemini kaldırmıştır ve bu büyük bir devrimdir. Para olmasaydı, insanlık bu kadar gelişemezdi. Çünkü takas sistemi tamamen tıkanmıştı.


    Öte yandan bu sizin fakir olarak yaşamanız gerektiği anlamına da gelmiyor. Bütün her şeyden dengeli bir biçimde pay almak lazım. Para olmalı ama onun yanında sağlıkta olmalı, mutlulukta da. Bunlar dengeli olmaz ise diğerleri size mutluluk vermez.

  • Unutulmamalıdır ki, hiç kimse acı ve ıstıraptan uzak bir hayat yaşamaz. 


    para her şeyin ilacı değil paran olur bu sefer başka dertlerin sıkıntıların olur,ancak bitikleride oynamayacaksın az para olacak

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-89183934B

    para mutluluk getirmez

    çevremde parası olup mutsuz olan yığınla insan var

    Tmm sen paralarını bana ver ben mutlu olcam söz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bi arkadaşım vardı herif benden 8 yaş kadar büyük, İstanbul un en merkezi yerinde güzel bi evi vardı, herifin yüzünden gülücük, ağzından kahkaha eksik olmazdı.

    bu adam sürekli: "elimizdeki minnacık imkanlarla hayattan zevk almaya çabalıyoruz işte" muhabbeti yapardı hatta Facebook profilinde bile bu yazıyordu, ama adam mükemmel evinin de yardımı ile sürekli eve kız atar çoğunu da beceridi.

    biz keresinde bana kızmıştı işte sen yeterince gülmüyosun falan diye.

    sonra bu işsiz kaldı, bi süre hayatını yaşadı ama sonra iş bulamadı, gitgide yüzünden gülücükler eksildi. en son baktı iş bulamıyor, çok sevdiği evini sattı borsaya girdi. ilk önce parayı katladı sonra göçtü. şimdi ihtiyar annesinin evinde yaşıyor ve adam artık hiç gülmüyor. eve kız atma dönemi sona erdi.

    evet kendisi hayatı kebapken bana: "GÜL ULAN YETERİNCE GÜLMÜYON DAHA ÇOK GÜL" muhabbeti yapardı ama şimdi kendisi hiç gülmüyor. en son gördüğümde borsa ekranı karşısında sabahlamış gözleri şişmişti.

    para sizi mutsuz yapacak etkenleri ortadan kaldırmaya yarar. paran yettiği sürece istediğin an seni mutsuz eden şeylerle savaşırsın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • sağlık paradan daha önemlidir lafı bir yanılgıdır.

    sağlığı para ile satın alırsın. nasıl mı?

    Michael Schumacher'in yaşadığı beyin sakatlığın daha önce yaşayan herkes bitkisel hayatta max 1 sene yaşayıp ölmüştü. ama aynı şey Michael Schumacher'in başına gelince bu adama özel hastane inşaa edildi ve adam ölmedi, şu anda F1 yarışların izliyor deniyor.

    İbrahim Tatlıses kafaya kurşun yedi ama ölmedi.

    ama bakıyorsun benim tanıdığım kanser olan herkes para yardımı talebi açtı mecburen SÖZDE HEPİMİZ SİGORTALIYIZ ama ölmemek için para toplaman gerekiyor kanser olunca.

    BAKIN BU TANIDIKLARIMI KURTARACAK KANSER ÇÖZÜMÜ VAR AMA BU TANIDIKLARIM FAKİR OKDUKLARI İÇİN O TEDAVİLERİ SATIN ALAMADIKLARI İÇİN ÖLÜYOLAR SİZ HÂLÂ PARA ÖNEMLİ DEĞİL SAĞLIK ÖNEMLİ DİYOSUNUZ

    özetle hâlâ: "önce sağlık" diyen adam kafasını kuma sokuyor NET.

    sömürgen para babaları siz kafayı yemeden köle olmaya devam edin diye hep böyle masallar uydururlar siz de yersiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 21 Haziran 2021; 0:46:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir de para konusu açılır hemen "önce sağlık" denir. Tamam anladık önce sağlıkta, konumuz ile ne alakası var. Elma ile Armut karşılaştırılmaz. Parayı bulunca hemen hasta mı olacağız da önce sağlık diyorsun diye soruyorsun garip garip suratına bakıyor. Ne alaka yani paranın geçtiği yerde konunu sağlığa gelmesi? Ona kalırsa önce can. Ölünce paranın kıymeti kalmıyor. Bir daha para konusu açılınca önce can diyelim bari.


    Yıllarca Türk insanını para önemsiz, zengin kız fakir oğlan, şükredin ki birileri çalsın onlar yaşasın diye zehirlediler. O kadar fakir yaşamaya alıştı ki halk para versen önce sağlık diye geri bile verecek hale geldi. Sanki parayı bulunca öleceksin veya hastalanacaksın zannediyor bazı kişiler.


    Ayrıca tedaviler hakkında da dedikleriniz doğru, parasız hastalanınca sağlıkta olmuyor.


    @01001101

  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Abim şunu anlamıyorsunuz milletin derdi zengin olmak değil zaten. Milletin derdi sallıyorum Almanyadaki asgari ücretle geçinen birisi kadar kafası rahat olsun yeter bu (Almanya asgari ücretle geçinen oranı %1.1 )
    Yani millet şunu istiyor:
    # ya yılda 2 haftalığına tatil yapabileyim bir yerlere gideyim.
    #Telefonum olur da bozulursa aylığımın yarısı ile yeni çıkmış bir telefon alabileyim.
    #2 aylık maaşım ile en yaşlı 10 yaşında bir arabayı alabileyim
    #Oğlum üniversiteyi kazanınca okul masrafları konusunda dertlenmeyeyim Üniversite okuyan herkese 500 Euro aylık bağlanır Almanya)
    #Olur da işsiz kalırsam devlet bana baksın (Aylık en aşağı 1200 Euro çocuk sayısı eşinin çalışıp çalışmaması etken)
    #Aylık ailemin sağlıklı yaşaması için gerekli gıda masrafım et süt her şey dahil 4 kişilik ailede 1000 liraları bulmasın (Bir fikrim yok almanyada aylık 150 Euro yeter diye tahmin edeceğim)

    Abim bunları Asgari ücret ile çalışan adam yapabiliyor Almanya da. Daha bir sürü yardım vs var.
    Biz burada %40 ı asgari ücretle çalışan %50 si Yoksulluk sınırı olan bir ülkeyiz. Gözünü seviyim 4 kişilik bir aile anne baba da çalışıyor olsun 4600 Tl girsin eve bu aile kaç ayda araba alabilir olan paradan arttırsa tatile gidebilir mi. Oğlunu Üniversiteye rahatça yollayabilir mi (ya da kızını) Gözünüzü seveyim açın artık gözünüzü

    Türkiyenin Ekonomisi bundan 7-8 Sene önce çok iyiydi gerçekten Çok doğru kararlar alınıp alım gücü arttırıldı ama artık anlayın Şuan berbat bir ekonomideyiz. Kanadadaki türklere bakıyorum adam 33 birim paraya 24 aylığına son çıkan iphone modelini alıyor gözünüzü seveyim . Bizde 33 tl ye Düzgün konuşma internet paketi alamazsınız. Adam orada 1000 birime aldığı son model telefon burada 15000 birim. Adam orada ya telefonu yere düşürsem ne olacak kırılsa bozulsa ne olacak maaşımın yarısı etmiyor diyor. Biz burada 15000 ne mk diyoruz gidiyoruz çinli marka telefon alıyoruz 3500 tl ye o da kanada da 300 birim. Artık o kadar depresifim ki geleceğim hakkında 25 yaşındayım ilköğretim matematik öğretmeniyim. Kpss ye hazılanıyorum yeniden ikinci girişim olacak. İnanın yarın ölsem içimde bir burukluk olmaz kötü hissetmem üzülmem. Tek üzüntüm ailemin üzüleceği olur. Ben bir iş sahibi olabilmek için 12 senedir okuyorum. Öğretmen olmak istedim. 2 ay eğitim alan bekçiyinin beline silah takıp sokağa saldılar. Benim emeklerim ne olacak abi. Bırakın artık şükretmeyi nasıl daha iyi bir hayat yaşayabiliriz diye düşünün. Emeklerinizi çaldırıyorsunuz şükrede şükrede. Bundan 25 sene öğretmen olmuş ya da her hangi bir işte yükselmiş ev araba almış adam bana diyor ki ekonomi iyi yeğenim sen çalışıp iş bulamıyorsun. Sen yetersizsin. Abinin dilinde din iman sabır sorsan imanın şartlarını sayamaz sana öğüt verir din ile alakalı . Tayyip yokken buzolabı yoktu evlerde der. Abi teknoloji gelişmediği için buzdolabı pahalı olabilir mi. Yaygınlaşmamış olabilir mi. Görüntülü görüşmeyi rte buldu sanan var bu ülkede ya ve bu adamlar gayet güzel paralar kazanıyor. Cep telefonunu buzdolabını bu iktidar buldu yaptı icat etti sanıyorlar.

    Yeter artık çok bunaldım gerçekten hayatta kalmaya çalışıyorum. Atanamadığım için Anamın babamın evinde içten içe mahçup geziyorum. Onlar ne kadar baskı vs yapmasa da 25 yaşındayım göğsüm sıkışıyor artık çünkü biliyorum ki Annem babam böyle bir zorluk yaşamadılar 22 yaşında öğretmen olarak çalışmaya başladı babam mesela benim. Evet Annem babam öğretmen ikisi de ve ben bile Ekonomik olarak zor durumda hissediyorum çünkü biliyorum ki telefonum bozulsa kırılsa rahatlıkla alacak paramız yok.
    Sonra bakıyorum kanada 20 saat çalışarak adamlar benim telefonumu alabiliyor 3 gün çalışarak şaka gibi. Ben burada bir ay çalışssam asgari ücret alamıyorum. Orada üçgün.

    BAŞLARIM SABRETNİZE . DAHA İYİSİNİ İSTEMEYEN DAHA İYİ BİT HAYATI HAKEDEMEZ O KADAR.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Konuyu tamamen okumadım. Sadece şunu eklemek istiyorum. 2021 yılının başında sözleşmem bitti. Mesleğimi yapmaya devam etmek için iş başvuruları yaptım. Sonuç sıfır hani diyorlar ya parayı olmayan erkeği annesi sever yalan para gelirken senden kralı yoktur para olmayınca ne kadar daha yatmayı düşünüyorsun lafı ağızdan çıkar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tenekekutu

    Bir de para konusu açılır hemen "önce sağlık" denir. Tamam anladık önce sağlıkta, konumuz ile ne alakası var. Elma ile Armut karşılaştırılmaz. Parayı bulunca hemen hasta mı olacağız da önce sağlık diyorsun diye soruyorsun garip garip suratına bakıyor. Ne alaka yani paranın geçtiği yerde konunu sağlığa gelmesi? Ona kalırsa önce can. Ölünce paranın kıymeti kalmıyor. Bir daha para konusu açılınca önce can diyelim bari.


    Yıllarca Türk insanını para önemsiz, zengin kız fakir oğlan, şükredin ki birileri çalsın onlar yaşasın diye zehirlediler. O kadar fakir yaşamaya alıştı ki halk para versen önce sağlık diye geri bile verecek hale geldi. Sanki parayı bulunca öleceksin veya hastalanacaksın zannediyor bazı kişiler.


    Ayrıca tedaviler hakkında da dedikleriniz doğru, parasız hastalanınca sağlıkta olmuyor.


    @01001101

    çok iyi bi yere değinmişsin hocam bak aynısı başka konularda da yapılır, ne bileyim mesela güzel bir kızın ya da yakışıklı bir erkeğin arkasından konuşurken: "önemli olan insanlık" demeye meğilliyizdir, aslında çok saçma değil mi yani toplum neden böyle demeye meyilli ki? hani etrafına baktığında güzel insanların çoğunun sahtekar olması gibi bir durum olmadığını, ve çirkinlerin çoğunun süper erdemli insanlar olmaları gibi bir durumun da olmadığını, çok net şekilde görüyor bu toplum. ama işte ezberlemişiz bazı lafları, belli kalıptaki muhabbetlere hemen o laflar söyleniyor.

    mesela ben dindar tayfada büyüdüm, bu dindarlarda da zenginlerin arkasından konuşurken: "önemli olan ebediyettir, önemli olan öbür dünyadır" derler. ulan sanki Allah zenginleri cehenneme atacak da bu fakirleri hemen cennete alacakmış gibi, nerden biliyorsun anasını satıyım belki de zenginlerin çoğu cennete giderken fakirlerin çoğu cehenneme gidecek? valla bizim iyi beynimizi yıkamışlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • paran varsa yasanacak en guzel ulke turkiye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Swonz -- 21 Haziran 2021; 1:0:1 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • poyrazispir12 kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam teşekkürler. Peki bu metamask cüzdanındaki adres nedir. Ethereum ve binance için hep aynı. Bunu verince diyelim ki hesapta hiçbirşey yok. Gönderdikleri ufak şeyler gelmez mi metamaska? Benim airdroplara verdiğim adresler çorba gibi oldu. Ne istersen var yani.

  • abrooke139 kullanıcısına yanıt
    Hocam, MetaMask'daki Main Ethereum Ağı'ndaki adres (Hiçbir değişiklik yapmadıysanız Özel RPC eklemek gibi) ERC-20 olması lazım,

    Binance Hesabınız Varsa [ Yatırma > ETH ERC-20 ] adresini girmeniz daha mantıklı bence,

    Metamask'a gelmeme ihtimali olabilir gelse bile gönderdikleri miktar büyük ihtimalle gas fee'yi ödemeye yetmez

    BEP-20 (BSC) işlemleri içinse Binance Chain Wallet (Chrome Eklentisi) Kullanıyorum. Metamask'dan daha kullanışlı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poyrazispir12 -- 21 Haziran 2021; 1:16:10 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • poyrazispir12 kullanıcısına yanıt

    Binance Chain cüzdanını nedir diye kurmuştum ama onun bep20 adresi başka. Yani onu verince direkt cüzdana mı gelmiş oluyor. Binance.con/tr, trbinance ve bu cüzdan hepsi ayrı bep20 ye sahip. Bu metamaskda gas fee denen şeyi rabbit nasıl aşmış acaba. Token'ı ekleyince 100 rabbit vermiş. Tabi değeri sıfıra yakın.

  • abrooke139 kullanıcısına yanıt
    Tabiki ayrı BEP-20 ye sahip hocam, Private Key'inizi İmportlamadığınız sürece Her cüzdanın BEP-20 Adresi Farklıdır, örnek veriyorum Binance Chain Walletin BEP-20'sini verdiyseniz, o token Direkt olarak Binance Chain Wallet'e gelmiş olur. Rabbit'in Değeri düşük olduğu için olabilir hocam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • O dediğiniz bilmiyorum ama olsun hocam anlaşıldı  Hocam peki direkt olarak bitcoin ve ethereum adresi girmemiz gereken yere ne gireceğiz. Mesela shoppy.gg de hesap açayım dedim ama bunları istiyor. Aslında paypal olsaydı en iyisiydi ama o da malum. Paypalın kapanması yüzünden oradaki az buçuk dolarımı geçen sene bozup yolladılar. Hepsini harcadım gitti harddiske ssd ye falan. Keşke geçen yıl bu coinlerden alsaydım azar azar. Ssd, harddisk de bekleseydi diyorum şimdi. Tam da coinlerin dibe vurduğu zamanlardı  

  • Hocam bence sen şu kısmı yanlış anlamışsın. Para varsa üzüntü tabii ki var keder tabii ki var. Ancak para yoksa üzüntü ve keder çok çok fazla var. Para varsa daha az üzüntü keder var

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?v=DwvOleG3tgg&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xhacker09x -- 21 Haziran 2021; 3:13:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para var huzur var nokta kimse fakir edebiyatı yapıp dini kullanmasin hamudu ile götüren bir akp varken hemde.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • para için şerefini haysiyetini satmadığın sürece tabikide para kazanmak gerek.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.