Şimdi Ara

Gelin Ygsyi Değerlendirelim(Sınava Girmedim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hepinize öncelikle geçmiş olsun. Foruma arada girip takip ediyordum az çok sınav maratonunu. Hem rahatlamak hem sohbet adına sınavı değerlendirelim dedim. Öncelikle sınava girmediğimi tekrar söylüyorum aldığım duyumlar ve bana söylenen bazı sorular ışığında sizlerle yorumumu paylaşcam. Özellikle forumda dönen belli başlı sorulara cevap yazıyım.

    -Sınav geçen seneye göre zor muydu?

    Arkadaşlar geçen sene derece yapıp bu sene soruları görmek için giren arkadaşlarım var ve hepsinin cevabı ne kolay ne zor hepsi çok yakın olduğunu söylüyor. Şuan hepiniz soru tartışıyorsunuz ancak şöyle söyliyim burda tartışılan soruların cevapları yüzde yüz doğru çıkmıyor çok fazla değişik cevapla karşılaşıcaksınız o yüzden bu kesin yanlış bu kesin doğru diye bir mantık izlemeyin. Giren arkadaşlarım matematikte işlem hızı ve kabiliyeti, türkçede anlama yorumlama, sosyal ve fenin ise geçen seneye göre kolay olduğunu söylediler. Şimdi gelelim mat ve tr'ye. Geçen sene de matematik kolay gelmemişti derece yapan arkadaşlarımın bir kısmının bol bol yanlışları vardı. Ha az yanlışı olanlar da vardı ancak onlar da sosyalden gümlediler.(misal ben) O yüzden matematikten soru kaçırmamanız önemli ancak geçen seneki gibi olursa üzüldüğünüze değmiyecek. Türkçede ise paragrafların kısaldığını ve karmaşıklaştığını söylediler. Uzun metin çoğu zaman daha iyidir daha rahat okursun daha rahat cevaplarsın çünkü çok komplex içerikli değildir. Bu sene kısaltıp bazı soruları karmaşık sormuşlar. Her neyse sonuca gelicek olursak sınavların zorluk derecesi yakınmış.

    -Puanlar düşer mi artar mı ?

    Dediğim gibi sadece kendi yorumumu yaptığımda bu sene YGS puanı olarak 5-10 puan arası düşüş bekliyorum çünkü 2014 girişliler olarak biz 2013 sorularını çözebildik ancak 2015 girişliler 2014 sorularını çözemedi. Ben 2014de soru zorluk düzeyinin değiştiğini savunuyorum bu yüzden 2013ü çözmek 2015lilere bir getiri sağlamadı. Bu eksiklikten dolayı panik ve endişeyi sınavda yaşadığınızı düşünüyorum. Bilgi eksikliğinden değil de söylediğim bu sebepten dolayı küçük de olsa bir düşüş bekliyorum.

    -Şu kadar netim var kaç gelir?

    Arkadaşlar ösym puan sistemi bizi aşar. Bizim herhangi bir fikrimiz yok o konuda. Misal standart sapma var mı yok mu? Ben her ne kadar var desem de elimde bir kanıt yok. O yüzden şuan için buna kimse abuk subuk yorum yapmasın.

    -Sınav çok kolaydı yaaaa diyenler var ne ayaklar?

    Eğer bu insan ÇOK başarılı değil ise genelde çok kolaydı diyenler beklemedik kötü sonuçlar alanlardır. Korkmayın merak etmeyin öyle aşırı bir fark olmaz normal yaptıklarınızla.

    -YGSde emeğim boşa gitti çalışmasa mıydım ya ?

    YGS'ye ygsde başarılı olmak için değil lys için çalıştığınızı lysye girdiğinizde görüceksiniz. O yüzden gönlünüz rahat olsun ygsde emeğinizin karşılığını değil soğuk kanlılığınızın ve şansınızın sonucu gelir. LYSde az çok hakkettiğiniz yere çekersiniz ya da düşersiniz.

    UNUTMAYIN LYSDE YÜKSELTMEK KADAR DÜŞÜRMEK DE VAR.

    -LYSye başlamalı mıyım?

    Biraz ara verin kafanızı toplayın acelesi yok ancak çok yaymayın. Kendinizi biraz dinlenmiş hissedince başlarsınız.

    Hepiniz umarım hakkettiğiniz yerlere gelirsiniz.

    Not: Okuyan arkadaşlar iyi kötü yorum atarsa sürekli aynı soruların sorulmasını önleriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi j4funn -- 15 Mart 2015; 20:30:16 >







  • up..
  • evet yani mesela ben çok kötü geçtiğini hissediyorum ama dayanağım yok kötü geçtiğine sadece şıklar yakındı mesela türkçede işimiz şanşa kalmış ne geleceği belli olmaz
  • Geçen sene bir arkadaşım burdan çıkan cevaplara göre 5 yanlışı var iken belli olduğunda türkçeden 2 yanlışı gelmişti :) Çoğu soru doğru ancak bazı yanlış cevaplar olabiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vahn

    Hocam öyle garip bir sınavdı ki 110 netde gelebilir 130 da gelebilir her ikisini de bekliyorum şuan
    fene gelirsek fizikte 2 tane fizigin dogası sorusu çok seçiciydi birde manyetizma
    kimya kolay, bioda ise 1-2 seçici soru vardı
    işin garip tarafı şu fen kolay gibi görükmesine ragmen en çok yanlış beklenen ders fen

    Herkes fene olay diyor da, o fiziğin doğası, kimyada ki ince bilgi sorusu (co2 gübre) ve biyolojide ki birkaç soru hakikaten gereksizdi.

    Yani bilmiyorum da, o Kuramlı soruyu kitap açıp çalışıp da yapan adam olacağını sanmıyorum. Çünkü kitapta öyle bir şey yok! Hadi kuramın manasını bilsen bile, gitmiş yorum sorusu soracağım diye saçmalığın daniskasını yapmışlar bence..

    Değmedi yahu değmedi.. Fene 30 ağustosta ki halimle girsem.. Bundan farklı olmazdı. Ha, şu an ki benle 30 ağustos'ta ki arasında fark yok mu? Çok var. Yanarım yanarım da, 400-500 ısı sıcaklık sorusu çözdükten sonra karşıma çıkan o termometre sorusuna yanarım..

    Neyse.




  • Anladım hocam umarım hakkettiğini alırsın alamazsan da daha lys var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.