Şimdi Ara

GeForce RTX 4090 sadece iki haftada tükendi, stok sıkıntısı devam ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • GeForce RTX 4090 sadece iki haftada tükendi, stok sıkıntısı devam ediyor
    Nvidia’nın mevcut oyuncu sınıfındaki en güçlü ekran kartı olan GeForce RTX 4090 büyük ilgi görüyor. Beklentilerin üzerinde satış olunca Nvidia stok sıkıntısı yaşamaya başladı. GeForce RTX 4080 ise beklendiği kadar satış yapamadı.



    GeForce RTX 4090 satışları nasıl?



    1599$ gibi yüksek bir fiyattan çıkmasına rağmen kaynaklar 160 binden fazla satış yapıldığını dile getirmişti. Nvidia yetkilileri de iddiaları doğrular nitelikte sadece iki haftada stokların tükendiğini belirtiyor. İlk gelen bilgiler 100 bin adetlik ilk partinin tükendiği ve sonrasında 60 binlik bir partinin daha tedarik edildiği yönündeydi.



    Ayrıca Bkz.İkinci el Nvidia ekran kartlarında neler oluyor?



    GeForce RTX 3000 serisi de halen satışta olduğu için Nvidia yeni nesil kartlarını belirli bir sayıda üretti ve stokları optimize etmeyi tercih etti. Muhtemelen RTX 4080 ve RTX 4090 ekran kartlarının benzer rakamlarda satış beklentisi vardı ancak tam tersi oldu. Haliyle RTX 4090 stokları tükendi. RTX 4080 ekran kartının sadece 30 bin civarında sattığı rapor ediliyor.



    Nvidia bir süre daha stok sıkıntısının devam edeceğini belirtiyor. Yıl sonundan itibaren gelecek yılın ortalarına kadar normalleşme süreci başlayacak ve stoklar dengelenecek. Bu süreçte RTX 4070 ve RTX 4060 gibi diğer kartların da piyasaya çıkacağı vurgulanıyor.



     




    Kaynak:https://wccftech.com/nvidia-says-geforce-rtx-4090-sold-out-within-2-weeks-channel-inventory-stabilizing-normalize-by-1h-2023/







  • Ekran kartları çok nankördür. Çünkü ömürleri kısa. Anakart, işlemci ve Ram'lerin ömrü böyle kısa değil asla.

  • Ondan sonra nvidia neden pahalı satmasın

  • Ekran kartı sektörünü öldürecek teknoloji zaten çıktı kullanmayı bilmeyen çok teknoloji adı şu: Bulut Bilişim, hani sadece depolama yapmak sandığınız şey var ya heh o aslında sadece depolamadan ibaret bir teknoloji değil şuan Prime, steam, geforceNow, gamePass ıvır zıvır hepsi bulut bilişim görüyorsunuz ki indirip oynayabiliyor veya uzaktan da oynayabiliyorsunuz. Bunlar bulut bilişimi kullanan hizmetler peki sizler daha Türkiye de çıkmamış bir haber üzerinde eleştiri bile üretmeye gereksinim duymayan tayfa. Ekran kartı almak gibi bir hataya düşmek yerine özel sanal sunucu alıp daha fazla tasarruf eder işinizi yapar veya zevklerinizi tatmin edersiniz.
    Gidip dış piyasaya boşuna bir PCB üzerinde devamlı yüz yıllardan önce gelen mimarilerin aynılarını kullanarak yüksek fiyatlarda soğutması ve işlem gücü yüksek denilerek yeni teknoloji diye algı yapmaya hiç gerek yok şu 4090 kart var şu kart 3000TL den fazla değeri yok saçma geliyor değil mi, değil. Ne teknolojiler var bunu mu yücelteceğim hade be CPU'yu RAM'le ve paralel programlama mimarilerini bir arada toparlayıp Express sokette buluşturup alın bu kart 4090 1+1 ev fiyatı salla arkadaşım buna değmez buna para vermeyeceğim bu tadı daha uygun maddiyatla yapabileceğim bir sürü imkan var.


    Size tavsiyem ekran kartlarını çöpe atıp internet evreninde araştırma yaparak ihtiyacınızı gidermenin farklı yollarını görmeniz olacak. Bu sadece oyun değil, render, yapay zeka, canlı yayın (yemişim gecikmeyi bunu düzeltecek bir sürü teknoloji var), makine öğrenmesi algoritmaları işlemlerini 4090 olmadan farklı yollarla yapabilirsiniz. Daha ucuz yolla.
    Bulut Bilişim hakkında tam kapsamlı bir haber yapabilir misin? Öyle güzelce anlat ki vatandaş şuna artık google drive demesin artık köpürüyorum çıldırıyorum acayip dertleniyorum yapmayın, cidden.





  • GeForce RTX 4090 sadece iki haftada tükendi, stok sıkıntısı devam ediyor

  • AssetGroup kullanıcısına yanıt
    Bulutta oyun oynayabilmek için yurt dışından geri kalmayacak internet alt yapısı lazım; yüksek indirme hızı ve düşük gecikme süresi. O da bu ülkenin çoğu yerinde bulunmuyor.

  • 4090 nın güç değerlerini yüzde 60 yani 250-265 w aralığına çektiğiinde yüzde 8 performans kaybı varmış yani Amd'den yine çok iyi...
    Evet pahalı ama satıyor adamlar bizde dolar 1 lira olsa sokakdaki simitcimiz bile bunu alır biz 20-30 k veriyoruz hiç açımadan.

  • Yemezler fiyatlar düşmesin diye stok yapıyorlar. AMD 7000 serisi 4080e kadar karşı ürün çıkardığı için 100k stok saldılar markete. Fiyatları düştü. AMD 90 ve 90ti için karşı ürün çıkardığında aynısını yapıp tüm stokları postalar piyasaya.

  • Bulut güzel fevkalade kesinlikle katılıyorum.ama o bulut bizdeki bulut değil. 1gb indirme 1gb bindirme yapmak gerekli. Hadi yaptın diyelim ya çok para yada çok az bir kesimdeki kişisin zaten orada olabilmen bile bir zenginlik yani. O yüzden sistem almak çok daha uygun oluyor. Her yere al götür kur ve aynı performansı al.
    He diyeceksin lan manyak buluttan nasıl daha iyi olabilir maddi yönden.
    4k da bir görüntü istiyorsun 4k da 1 saate ne kadar yer bilmiyorum tam olarak ta 1080p de 1 2 GB filan yiyor 4kyida 4 enkatlasak 8 GB en kıral paket tarife sana 1 gün gider gitmez. En kıral Turkcell aylık her halde en az 4 5 bin TL'ye ye çıkar 12 ayda 60k böyle bir kart alsanda yine kardasin yani.
    Ki bencede gerek yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • eylül kabus kullanıcısına yanıt

    4090 gibi tepe modellerin ömrü kısa olmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AssetGroup kullanıcısına yanıt

    Yok ekran kartları ölmedi senin o sadece oyun oynandığını sandığın şey var ya heh o


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eylül kabus kullanıcısına yanıt
    Ömürleri kısa değil, sürekli üst model çıktığı için ve reklamı yapıldığı için biz psikolojik olarak eski olduğunu hissediyoruz. Kimse çıkarttığı yeni Ram, Ssd gibi şeylerin reklamını yapmıyor pek.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 160.000x1600=256.000.000usd
    Tekbir karttan ve bu kadar kisa surede.
    En az 3x daha satilir.hele kriptoda cikacak bi firsatla millet tsmc onunde nobet tutar.
    Alanada satanada helal olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1600 Dolarlık yanan bu zımbırtı nasıl satılıyor çok mu az ürettiler acaba GeForce RTX 4090 sadece iki haftada tükendi, stok sıkıntısı devam ediyor 

  • bu kadar sorunlu çıkış yapan bir gpu'un çok satması çok ilginç

  • Çetooooo kullanıcısına yanıt

    Fazla satılması normal. Çünkü yazılım, video, grafik gibi birçok sektörde böyle güçlü bir karta ihtiyaç vardı. Özellikle kurumsal tarafta müthiş bir talep var. Kurumsallar için de pahalı olması problem değil. Adamların çıktı süreleri yarı yarıya düşüyor, zamandan müthiş tasarruf sağlanıyor, 40 defa parasını çıkartırlar bu sayede. Bu kart oyun için fantezi. Asıl ihtiyaç iş kısmında.

  • Tatsumi Senpai kullanıcısına yanıt
    İyi de kart yanıyor ve eriyor, birkaç tane yedek kart alıp eriyince yenisini takıp nvidiaya mı yolluyorlar acaba

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stok sorunu da yalan gibi gelmeye başladı artık. Bilerek yapıyorlar bence, insanlar belli bir psikolojide hareket ettiği için stok kalmıyor deyip uygun zamanı beklemek yerine imkanını zorlayıp almaya çalışıyor. Nvidia da bir taşla üç kuş vurmuş oluyor; az üretim çok satış. Elinde fazladan kart kalmadığı için de neredeyse 0 zarara giriyor, ayrıyeten stok sorunu deyip daha yüksek fiyattan satabiliyor ya da sonradan fiyat yükseltebiliyorlar.

  • Marshall-Bruce kullanıcısına yanıt
    3000 serisi ellerinde şişti onu eritmeye çalışıyorlar

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.