Şimdi Ara

Gece sürüşte ışıklandırmanın önemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar dün gece arabayla evime gidiyordum, yolda sokak lambaları yoktu ve karşıdan gelen arabanın farları benim bile yolu görmeme engel oluyordu.
    Ben yolda giderken birden karşımda bisikletli belirdi. Adam bisikletinin arkasına lamba takmamış, görünebilecek bir kıyafet giymemişti. Pedalların altındaki fosforlu şeritler pislikten görünmüyordu.
    Ben bu adamı hiç farketmeyebilir ve çarpabilirdim. Önceden ben de arka lambalara falan aldırış etmezdim, zaten bisikletimi gündüzleri ulaşım için kullanıyorum ama bu olaydan sonra evde mutlaka bir tane ön-arka lamba bulunduracağım.
    Lütfen geceleri bisiklet kullanıyorsanız, arka lambaları takmadan yola çıkmayın. Yoksa birisi size çarpar ve suçlu siz olursunuz.
    10 tllik lamba seti canınızdan değerli değil.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merak etmeyin hocam bu ülkede arkadaki lambayı da görmeyip size arkadan bindiren araba sürücüleri var. Kaska da bir tane kırmızı ışık takmak lazım.
  • Aynen katılıyorum hocam. Bisikleti aldım ilk işim(gece gezmeyi özellikle çok seviyorum) arka lamba almak oldu. Sonrada öne lamba aldım. Bu sayede rahat rahat fark ediliyorum. Bisiklete yapacağı 1 kuruş masrafı israf olarak gören insanlar mevcut. O yüzden bu gibi şeylerin olması çok normal.
  • Ben de dün gece, bisikletle trafik ışığı yeşil yanmaktayken yaya geçidinden yolun karşı tarafına geçtim, kırmızı ışıkta duran bir aracın sağından geçip kaldırıma geçmek için yol kenarından 1 metre civarı ters yöne ilerlemem gerekti, o sırada hızla koşan biri bana çarptı. Çok yavaştım fren yaptım durdum, ancak koşan kişi çok hızlıydı. Bisikletimde ön ve arka lambada mevcuttu, bu kişinin kolunda bir kesi oluştu ve çok kanama oldu, hemen yandaki hastanede bir dikiş atıldı. Kendimi çok suçlu hissettim, bir daha akşam bisiklet kullanmamaya karar verdim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • melih06 M kullanıcısına yanıt
    İyi ama bu tamamen o dikkatsiz koşan kişinin sucu değil mi?
    Yani düşün gece karanlıkta koşuyorsun ve yerde çıkıntı bir taş var. Gormez takılıp düşer.
    Yani dediğim sen o olayda cansız bir nesne gibi bulunmussun yapabilecegin hiç bir şey yoktu ki.
    Bence bu çok çok nadir olan bir şey geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arka lamba en önemli aksamlardan biridir. ön lambadan bile çok çok daha önemlidir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.