Şimdi Ara

Gece boyu havlayan köpek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Komşunun köpeği gece boyunca havlıyor, kimseyi uyutmuyor. Köpek bahçe içinde serbestçe geziyor. Gecenin sessizliğinde havlayınca epey gürültü çıkıyor. Sahibinin umurunda değil. Sahibi sanırım köpeğe iyi bakmıyor. Köpekle pek ilgilenmiyorlar. Sahibini köpeğe eziyet ediyor diye e-devlette "Hayvanların Korunmasına İlişkin Şikayet Başvurusu" bölümüne şikayet etsem bir şey çıkar mı. Yetkililer gelip ne yapabilir. Veya köpek sürekli havlıyor diye gelip sahipli köpeği alıp barınağa götürebilirler mi. Polisi arasam polis benim işim değil diyecek. Belediyeye bildirsek adamın sahipli köpeği nasıl alalım diyecek. Bu işin bir çözümü var mı?




  • Hayvanları Koruma Kanununda hayvan sahibini yükümlüdür demiş. Ama nasıl ispatlayacaz. Belediyeye bildirsek gündüz gelecekler rahatsızlık vermiyor deyip gidecek. Gece gelmesi lazım, belediye de gece gelmez. Tüm komşular köpek rahatsızlık veriyor diye imza toplasak belki işe yarar ama ceza yazarlar en fazla. Köpek yine havlamaya devam eder.


    Madde 5- Bir hayvanı, sahiplenen veya ona bakan kişi, hayvanı barındırmak, hayvanın türüne ve üreme yöntemine uygun olan etolojik ihtiyaçlarını temin etmek, sağlığına dikkat etmek, insan, hayvan ve çevre sağlığı açısından gerekli tüm önlemleri almakla yükümlüdür.

    Hayvan sahipleri, sahip oldukları hayvanlardan kaynaklanan çevre kirliliğini ve insanlara verilebilecek zarar ve rahatsızlıkları önleyici tedbirleri almakla yükümlü olup; zamanında ve yeterli seviyede tedbir alınmamasından kaynaklanan zararları tazmin etmek zorundadırlar.





  • CİMER yada e-devlete mutlaka şikayet et. :ikayetinde tüm detayları yaz. Mesela bu köpek her gece dansöz oynatıyor içip anırıyor yaz CİMER'e. CİMER tek tek bu köpeğin kullandığı alkolü anırmalarını sahibine soruyor. Ona göre bildiğin herşeyi yaz. Öyle salak embesile bağlamış kişiler öyle tuhaf sorular soruyor ki yeter ki CİMER'e şikayet et.

  • Boş vermek en kötüsü sağlıklı uyku almayan insan gün içinde çok yanlış karar verir. Çok kişinin kalbini kırar.

  • Hayvanların korunmasına dair uygulama yönetmeliğinde şöyle bir madde buldum.


    Hayvan sahiplerinin görev ve sorumlulukları

    MADDE 10 –  ğ) Hayvan sahibi ya da hayvan muhafaza eden kurum ve kuruluş, sahibi bulunduğu hayvanın ses düzeyini kontrol altına almak üzere, söz konusu hayvan ya da hayvanların yaşama ortamına en yakın konutta bulunan bir yatak odası için ses basıncı düzeyi ve oturma odaları için de kabul edilebilir ses basıncı düzeyleri ile ilgili olarak 1/7/2005 tarihli ve 25862 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğindeki (2002/49/EC) değerleri sağlamakla, görevli ve sorumludur.


    MADDE 50 –  (1) Denetim sonunda; 5199 sayılı Kanuna aykırı hareket eden ve bu suretle bulundurduğu hayvanların bakımını ciddi şekilde ihmal ettiği ya da onlara ağrı, acı veya zarar verdiği denetim elemanlarınca tespit edilen kişilerin hayvanlarına, denetime ve idarî para cezası vermeye yetkili makam veya merci tarafından el konulur. Denetime ve idarî para cezası vermeye yetkili makam veya merci, yerel yönetimlerle işbirliği yaparak söz konusu hayvanların yeniden sahiplendirilmesini ya da koruma altına alınmasını sağlar.




    Aşağıdaki linkte de Orman Su İşleri Müdürlüğü bakıyor demiş. Enteresan. Hayvana el koyma yetkisi bile varmış. Ama bakımını ciddi şekilde ihmal etti diye kimse imza atmaz, çok zor. Bakımını ciddi şekilde ihmal etmekten neyi anlamak lazım acaba.


    hayvan sahibinin bizzat kendi hayvanına eziyeti halinde nereye başvurmak gerekir? | hayvansever kendi hayvanına eziyet ederse | hukuk | hayvan sahibinin bizzat kendi hayvanına eziyeti halinde nereye başvurmak gerekir? | hayvansever kendi hayvanına eziyet ederse | hukuk | haytap - hayvan hakları federasyonu
    Hayvan sahibinin bizzat kendi hayvanına eziyeti halinde nereye başvurmak gerekir? | HAYVANSEVER KENDİ HAYVANINA EZİYET EDERSE | HUKUK | HAYTAP - Hayvan Hakları Federasyonu
    https://www.haytap.org/tr/hayvan-sahibinin-bizzat-kendi-hayvanna-eziyeti-halinde-nereye-bavurmak-gerekir




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.