Şimdi Ara

Gaziantep'te bir Togg şarj esnasında alev aldı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
5
Favori
5.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Böyle bir risk varsa yazılımla şarj hızına sınır getirilmeli.

  • eyeyeyeyeye göydünüj mü ehü ehü seçim ayabaşı böyle oyuy

    ne tesla da mı şarjdayken yanmış? Ne tesla yanarken tamamen kül mü olmuş? Hayır onlar kusursuz biz beceyemiyoyuj

  • Mazotlu araba alın.. En güzeli mazottur..

  • lextor L kullanıcısına yanıt

    Tesla yanmıyor mu sanıyorsunuz yada diğer elektrikli arabalar? Hepsi yanıyor yanacak, tesla ile ilgili onlarca haber okuyabilirsiniz internette. Ama siz sadece bizim olanın kötü olduğuna inanmak istiyorsunuz, bu aslında kendi yaptığınız işe güvenmemenizden yada beğenmemenizden kaynaklanıyor. Araçlar yanacak, bozulacak, hata verecek ki bu tecrübelerle kusursuza daha da yaklaşılsın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • omersansal O kullanıcısına yanıt

    Ecnebi hayranlıgı var millette.. Cok hayran oluyorlar ecnebilere tapıyorlar..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 8 Mayıs 2024; 8:54:18 >
  • Kazalar illa olacak ama togg firması ve bu konuda hukumetin stratejesi hakkaten gelecek için iyi sinyaller vermiyor..

    ilk olarak arac yuksek fiyattan satılıyor ve satılmayınca 800.000tl sini milletin sırtına yukluyorlar..Bu markayı korumak değil vatandası soguslemek...

    ikincisi yedek parca diyelimki togg aracla pili bozdun yenisine 1.2ml istediklerini duydum...allah bilir diğer parcalarda nasıl bir fiyatlandırmaya gitttiler tesla bile pili 700k civarı diye konusuluyordu ..

    ucuncusu gecen bir video seyrettim adam turkiyede sigortadan kazalı elektrkli aracları alıyor...tesla da tum tamir dokumanlarına ulasabilidiğini teknik destek alabildiğini aracın tamirinde zorlanmadıgını ama togg da hiçbir dokumana ulasamadıgını hatta servislerinde de işi bileni bulamadından dert yanıyordu..

    onun dısında elektrikli araclar teknolojileri daha emeklemede ancak cok hızlı ilerliyor ce cok hızlı da ucuzluyor...2 sene sonra daha mantıklı olacak gibi duruyor..

    En azından geçiş doneminde daha kucuk batarya paketli jeneratorlu araclar daha mantıklı olabilir diye dusunuyorum..belki bi utopya ama jenerator motoru moduler olsa istenildiğinde jeneretor cıkartılabilse yerine batarya paketi konulabilse yada jenerator motorunu bakımları hemen dısarda yapılabilse guzel olmazmıydı...:))





  • Donanım Haber'den:


    Elektrikli araçların yangın riski daha mı yüksek?

    ...

    Elektrikli araçlarda yangın riski daha düşük

    Elektrikli araç satışlarında açık ara dünya lideri olan Norveç'de Sosyal Güvenlik ve Acil Durumlara Hazırlık Müdürlüğü'nün raporuna göre benzinli ve dizel araçlar elektrikli araçlara göre 4-5 kat daha fazla yangın riski taşıyor. İsveç Sivil Acil Durumlar Ajansı 2022 yılında 100 bin elektrikli ya da hibrit araç başına 3.8 yangın çıktığını, içten yanmalı araçlarda ise 100 bin araç başına 68 yangının rapor edildiğini belirtti.

    Avustralya'da durumu araştıran EV FireSafe kuruluşu elektrikli araçlarda batarya yangını çıkma olasılığını %0.0012 olarak tespit etti. İçten yanmalı araçlarda ise yangın riski %0.1 olarak belirlendi.

    Elon Musk, 2012-2021 arasında ABD'de kazaya karışan Tesla araçlarındaki yangın sayısının diğer araçlardan kilometre başına hesap yapıldığında 11 kat düşük olduğunu söyledi.

    ...

    https://www.donanimhaber.com/elektrikli-araclarin-yangin-riski-daha-mi-yuksek--171374


    Geleneksel içten yanmalı araçların yanma olasılıklarının elektrikli otomobillerin yanma olasılığından kat be kat fazla olduğunu biliyor musunuz?


    Çin'de 10 bin benzinli araçtan 4 ünün yandığını buna karşın 10 bin elektrikli otomobilden sadece 1'inin yandığını biliyor musunuz?


    Bugüne kadar 30 bin civarı elektrikli otomobil satmış TOGG için aceleci davranıp peşin hükümlü olmanın lüzumu yok.


    "Sonuç olarak, elektrikli araçlardaki yangın olaylarının sayısı artış gösterirken, genel olasılık geleneksel benzinli araçlara göre daha düşük kalmaktadır. Halkın algısı genellikle medya odağından etkilenir, ancak araç güvenliği hakkında bilgiye dayalı kararlar alırken algı ile gerçeği birbirinden ayırmak çok önemlidir."


    kaynak: https://www.cjoglobal.com/tr/2023/08/08/how-many-ev-car-fires-are-there-a-year/


    Gaziantep'te bir Togg şarj esnasında alev aldı


    Gaziantep'te bir Togg şarj esnasında alev aldı




    Gaziantep'te bir Togg şarj esnasında alev aldı
    Gaziantep'te bir Togg şarj esnasında alev aldıdrive tesla
    Electric vehicles involved in the fewest car fires in the US: Study
    https://driveteslacanada.ca/news/electric-vehicles-involved-in-the-fewest-car-fires-in-the-us-study/




  • Ben de elektrikli araç almak istiyorum, bu haber hiç iyi olmadı. Özellikle bizim Akdeniz ve Eğe bölgelerinde yazın o kadar sıcak oluyor ki, acaba bu sıcaklarda şarj etmek tehlikeli olur mu?
    Bu konuda sanırım Tesla'nın en son 455 km menzili olan araç pil teknolojisi olarak da en iyisi gibi duruyor. Fakat elektrikli araçlar sanki 2.araç olarak alınır gibi, fakat benim öyle bir şansım şu anda yok. Bu konu da tecrübesi olan arkadaşlar, yani elektrikli aracı olanlar :), var ise bunları anlattıkları bir forum var mı?

    Hayatı boyunca sahip olamayacakları şeyleri savunanlar garip geliyor öncelikle.

  • araç sahibine geçmiş olsun. bence hata şarj istasyonundan da kaynaklanıyor olabilir. düzensiz ve ani yükselen akım geldiyse bataryayı aşır ısındırmış olabilir.


    ben asıl araç sahibinin şimdiki ruh halini merak ediyorum. acaba bu togg'un yerine bir daha (markası önemsiz) elektrikli otomobil satın alır mı?

  • Murat.Ak M kullanıcısına yanıt

    Yeni ve farklı olan her şeye mesafeli duruşumuz var. Elektrikli otomobilde de bunu yaşıyoruz. Yoksa bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi yanma riskiyse konumuz içten yanmalı motoru olan otomobillerin yanma riski daha yüksek. Bazı içten yanmalı otomobiller yanıyor diye almamazlık etmiyor kimse.

  • GAYRI kullanıcısına yanıt

    yollarda gezen kaç tane içten yanmalı araç var, kaç tane elektrikli araç var? elektrikli araç sayısı içten yanmalı sayısına eriştiğinde görelim yangın durumlarını.

  • Piyasada en çok satan elektrikli araç. Böyle bir haber satışları illa etkileyecektir. Kapitalist düzende her olayın sonrasını da düşünmek lazım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Muhtemelen yakın bir zamanda elektrikli araç şarz istasyonlarını üstü kapalı veya klimalı bir bölüme alırlar.Elektrikli araca kitleleri zorla sevketmek isteyen bir güç var.Kolay kolay elektrikli araçların açığını meydana çıkarttırmazlar.

  • GAYRI kullanıcısına yanıt

    koskoca istinye park avmyi yakıyordu içten yanmalı suv


    içten yanmalı-elektrikli kavgasından önce acilen bu togg'un neden yandığı tespit edilmeli ve gereken önlemler alınmalı tamam teslada yanıyor ama adam 1 milyon satmış 10 tane yansa milyonda bir ihtimal sen daha 50.000 sattın 50.000de bir ihtimal bence yüksek pili öyle kötü bir pil filan değil togg'un, farasis çinin termal kaçak anlamında en güçlü pil üreticisi ve argesi güçlü herşeye rağmen şu an ulaşılabilecek en iyi elektirkli otomobil


    yukarıda bir arkadaş sormuş yeni tesla daha mı güvenli diye evet lfp batarya ile gelecek kısa menzilli toggdan çok iyi uzun menzilli togga yakın hatta aynı menzili bile sunabilir ama nedir arkadaş yumurta gibi kasa sürücünün önünde gösterge yok bir kampanya yok 1.800'ü keş vereceksin




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 8 Mayıs 2024; 10:35:37 >
  • Cep telefonu şarj olurken çıkan yangınlar Zaman Zaman haber olur.

    Peki Kaç tane cep telefonu var, Kaç tanesi yanıyor, yangına yol açıyor?

    Elektrikli otomobillerin bataryası cep telefonu bataryası mantığı aynıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ytümak Y kullanıcısına yanıt

    Psikolojide yanıstma diye birşey. Absürt ifadenden anlaşılan asıl sen iltica ile kafanı bulandırıyorsun. Bence sen çakma bilmem ne de git yurtdışına . Madem konuyu o yöne çektin yemiyor demek ki ? Hem de her türlü yemiyor. Yoksa yiyor mu Gaziantep'te bir Togg şarj esnasında alev aldı .


    Şemsiye açılabiliyor mu ?


    Falan filan .


    Tavsiye ettiğine göre vardır sende bir deneyim filan bu işlerde falan filan.


    Togg olayında toz kondurulmayacağını yani esaslı denetleme vs sırf bu olay ışığında inceleneceği sanmam!


    Kader denir ... Arabanın kaderinde yanmak varmış filan denirse şaşırmam ...


    Senin de başka kaderlerin var.


    Dini kader ve dini kaza ... İslami Kaza kaderin tezahür etmesine denir.

  • Yangın bataryadan değil, kablo tarafından başlamış deniyordu. Zaten araç tamamen yanmadan söndürülmüş. Yani batarya yanmamış olabilir.

    Chery yanınca forumdan duyuyoruz, komşunun Chery 8 Pro aracı park halinde apartmanın otoparkında yandı ama adama yeni araç verdiler diye. Haberi yapılmadığı için onlar yanmıyor sanıyor çoğu!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • omersansal O kullanıcısına yanıt

    İroniydi.Gaziantep'te bir Togg şarj esnasında alev aldı 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Togg trolleriyle karşıtları birbirini yiyor yine.


    Trollerin işi zor. Şarj istasyonu da Togg'un Trugo şarjı.


    Ben hala mesafeli duruyorum tamamen elektrikli araçlara. İlk tercihim hybrit veya plug-in hybrit olur.


    800V mimariye geçince bu yüksek voltajdan dolayı daha çok yangın kazaları olabilir. Şarj istasyonlarında güvenlik için otomatik söndürme ekipmanları zorunlu hale getirilebilir.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.