Şimdi Ara

Garmin Fenix 6 Detaylı incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir arkadaşımın aldığı garming fenix 6 saatini sizler için inceledim. Bütün menülere girerek baya bir zorladım.
    Eksik yönü dokunmatik ekran olmaması fakat kullanımda gördüm ki buna aslında gerek bile yok. Tuşlar gayet işini güzel yapıyor ve saat gibi. Bilirsiniz akıllı saatleri taktığınızda basit durur ancak bu başka boyutta...
    Bazen takılma yapabiliyor sebebini anlamadım fakat tema değiştirirken donmalar oluyor.
    iyi yanlar: menüleri beni benden aldı. Bir sürü özellik ve seçenek var. Menüleri çok güzel yerleştirmişler ve kullanırken hiç zorlamıyor. Şarj süresi oldukça iyi, bir sürü sensör var. pulse oksimetresi iyi denebilir. Videoda pek doğru ölçtüğünü düşünmesemde sanırım sensör ayarlarında bir eksik ayar söz konusu olabilir.









  • Suunto 7 varken başka bir şey düşünmek mantıksız gibi geliyor bana 3500+ fiyatlarda, hem günlük kullanım hem spor için en iyi saat bence. Garmin fiyatları çok abartmış gibi ama güzel inceleme olmuş.
  • Dr John H. Watson kullanıcısına yanıt
    Garmin fiyatları hep yüksek hocam ama ölümsüz cihazlar. Ama Suunto 7'ye de bayıldım. Google WearOS + Suunto kalitesi, harika. İnşallah Garmin de aynısını yapar.
  • Elektronik bir cihazın ölümsüzü olmaz. Özellikle aktif sporda kullanım için üretilmiş cihazlarda. Her ne kadar sağlam görünüme sahip olsalar da cihazı darbeden koruyacak bir yapısı yok. Bir yere çarptığında tüm darbe cihazın içindeki kompnentlere aktarılıyor. Bununla ilgili bir sıkıntı olmaz tabii ki, mekanik parçası yok denecek kadar az. Ancak mekanik olarak Fenix 6 serilerinde titreşim motorunun tutkalının kopup titreşim esnasında saatin kasası içinde boşta titreyen motorun cızırtı yapması gibi sorunlar olabiliyor. Ya da Fenix 3 HR ve 5 serilerinde mekanik olarak barometre sensörünün bozulması ile ilgili yaygın sıkıntılar oldu. Onun haricinde her elektronik cihazda ortaya çıkabilen türden sorunlar da çıkabiliyor.

    Garmin'i pahalı yapan niş bir kitleye hitap etmesi. Yani normal bir günlük kullanıcıdan ziyade sporcuları hedefleyen bir firma. Suunto ve Polar firmaları gibi. Tabi Suunto ve Polar özellik olarak gerisinde kalmaya başlayınca Garmin de fiyatları oldukça yükseltti. Fenix ise tasarımından dolayı firmanın en ilgi çeken ürünlerinden biri oldu. Forerunner serisi mesela, çoğu koşucu için daha uygun ama metal çerçeve ve safir camından dolayı vs. Fenix tercih ediyorlar yine. Halbuki Forerunner serisi daha hafif, GPS performansı da biraz daha başarılı.




  • Teşekkür ederim, ellerinize sağlık.

    Fenix 5 kullanıyorum, bir süre daha bunu kullanmaya devam edeceğim inşallah.

    Fenix 6 daha gelişmiş özellikleri ile gayet güzel görünüyor.

  • Dr John H. Watson kullanıcısına yanıt

    Suunto 7'nin revize edilmesi gerekiyor. SPO2 sensörü ve SND4100 işlemcisi lazım o saate.

  • Suunto 7 ve wear os için çok fazla içerik bulamıyorum telgram da t.me/trwearos gelin beraber birşeyler toplayalım bir arada olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.