Şimdi Ara

Garmin Akıllı Saat (76. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.609
Cevap
40
Favori
96.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yo ben gayet ne istediğimi bilerek Garmin ekosistemine dahil oldum ve şu anda da ne istediğimi bilerek Garminden yıldım diyorum. 255/fenix 7 gibi serilerle pek çok yeniliğe gitti diye biliyorum Garmin, belki artık bazı sorunlar düzelmiştir ama geride kalan 5 yıl süre içerisinde bir koşu saatinden çok, sıradan insan gibi aktivite takibi yapabileceğim daha ekonomik bi alternatifle geçmem gerek diye düşünüyorum şimdi.


    Mesela artık yol bisikletimi kullanamıyorum çünkü, 45 yaşına gelince diz problemleri baş gösterdi, dolayısı ile dışarda yapacak (outdoor) spor alternatifleri benim için ciddi azaldı. bol bol yürümeye çalışıyorum yürürken bile dizim ağrıyabiliyor ama en azından bisikletten daha iyi tolere edebiliyorum yürümeyi.


    Baytekin beni yormadan fazla masrafa sokmadan Fr245 te tekrar gps kullanmamı sağlayabilirse tekrar barışabilirim Garminle :)

    Apple hayranı değilim ama ben sıradan bi son kullanıcıyım, Fr245 aldım diye çok da koşmadım zaten 🙂 böyle yazılım problemleri ile uğraşmak istemiyorum ödeyim parasını sorunsuz kullanayım geçip gideyim 😀





  • NevNiyaz N kullanıcısına yanıt

    Bu son cevabınızdan sonra gayet bilinçli olduğunuzu daha iyi anladım, açıklama için sağolun. Yaşlandım artık, bu saatin temsil ettiği spor türlerini yapamıyorum ondan dolayı daha makul ürünlere yöneliyorum, "Fr245 aldım diye çok da koşmadım zaten" deseniz ( bu cümleyi dediniz zaten) hiçbir itirazım olmazdı ama ilk mesajınızda öyle bir anlattınız ki cihaz kusurlu bıktım artık bu cihaz parasını hak etmiyor diye de yapıştırınca ben gerçekten cihaz kaynaklı bir problemden dolayı bunları yazıyorsunuz sanmıştım. Bu cihazların ekonomik kullanım ömrü 5 yıl. Pahalı olmaları onları satanların suçu değil. Pahalı olmaları sonsuza kadar çalışacakları anlamı da taşımıyor. Önceki mesajımda da söylediğim gibi bu cihazların bir kullanım ömrü olduğunu, ne kadar süre ile verimli kullanılacağı bilerek alınırsa yaşadığınız bu derin hayal kırıklığını yaşamazsınız diye düşünüyorum. Konu çok uzadı daha fazla konuyu kirletmek istemiyorum. Bu son mesajımdı. Sağlıklı günler dilerim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartel1 -- 5 Ağustos 2023; 16:47:35 >




  • Kartel Bey yazışmaları ilgiyle takip ediyorum.

    Garmin ürünleri ile ticari bir bağınız var mıdır?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • barisg B kullanıcısına yanıt

    Son kullanıcıyım sadece.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • barisg B kullanıcısına yanıt
    Aynı şeyi dusunmeye baslamistim aklimi okumusunuz 😀

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yani biz de kullanacağız ama nihayetinde kullandığımız hiçbir ürüne bu kadar gönülden bağlanmıyoruz.

    Ben açıkçası sizi ya uygulama geliştirici ya da garmin'in silikon vadisindeki tesisinde çalışan Türk donanım geliştiricilerinden biri zannettim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hayret, Garmin yüzlerce dolar a saatler, bantlar, sensörler.. satarken "bu ürünün kullanım ömrü 5 yıldır, 5 yıl sonra başınızın çaresine bakmak zorundasınız." gibi bir ifadede bulundu da ben mi kaçırdım acaba 😀

    Ben de seviyorum Garmin'i zaten o yüzden alternatifler arasından 3 adet farklı garmin ürününü tercih edip satın almışım zamanında ama gerektiginde rahatca da elestirebilmeliyim.

    Sözün özü; yazılım sorunu baytekinde kolayca düzelmezse benim için marka ile ilgili yolun sonu gelmiş demektir. Bu sadece beni ilgilendiren öznel bir durum, garminin saygınlığına buradan bir çizik gelmez endiselenmeyin 😄

    Ayrıca bu reddit gibi yerlerde insanlar birbirlerinin dusuncelerine cok daha saygili ve mesafeli.. bizim forumlarda neden insanlar kendi tecrubelerini aktarmak yerine peşin fikirli didaktik yorumlar yaparlar anlamakta zorlanıyorum bazen.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • https://www.reddit.com/r/Garmin/comments/y8fpzx/garmin_device_lifespan/?rdt=42958



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartel1 -- 5 Ağustos 2023; 19:59:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • NevNiyaz N kullanıcısına yanıt

    İlk hard reset denenir, olmadı GNSS yazılımı tekrardan yüklenir. Yine olmazsa cihazda donanımsal bir sorun vardır, cihaz GNSS çipini başlatamıyor ya da iletişim kuramıyordur. Ürün garanti süresi içinde ise Garmin cihazı değiştirir, garanti bittiyse indirim önerir. Baytekin direk tamirini yapmıyor saatlerin. Değişim yapıyor daha çok. Sorun yaşadığımda çok uzatmadan değiştirdiler.


    45 spor için olmayacak bir yaş değil. Ancak hassasiyet arttığından daha dikkatli olmak gerekiyor. Yanlış bisiklet ayarından zamanında hissetmediğimiz ağrılar zamanla kendini gösterebiliyor.

  • sis651 kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler, galiba hard reseti denemiştim ama diğer dediğinizi bilmiyordum.

    Henüz Baytekin'den dönüş olmadı merakla bekliyorum ben de. Bizim buralarda çok dik yokuşlar var heralde ilk aldığım zamanlar bisikleti hevesle sürerken muhtemelen o yokuşlarda zorladım dizleri. Dediğiniz gibi kadroyu da biraz büyük seçmişim.


    Saatle ilgili gelişmeleri buraya yazarım. 2 gün önce Mediamarkt internet sitesinden biraz daha minimalist takılırım artık diyerek Fitbit Inspire 3 siparişi verdim, iptal edecektim ama kargolamışlar. Garmin gibi Fitbit satış sonrası anlamında Türkiye'de nasıl temsil ediliyor, ürünün başına bi şey geldiğinde nerelerle muhatap oluyoruz cesaret edemediğimden hiç kullanmadan acaba iade mi etsem onu düşünüyorum şimdi.


    Bu tip cihazları alırken internette yaptığımız araştırmalarla beğenip alıyoruz ama öncesinde şikayetvari gibi yerlerden de bi bakıp, satış sonrası memnuniyeti de araştırarak karar vermek lazım heralde.


    Hatta çok benim için akıllı saat özellikleri öncelikli olmadığı halde, sırf arkasında Samsungun direkt kendisi var diyerek, Samsung Watch 5 modelini de düşünür oldum. Ama orada da en büyük sorun, önümüzdeki bir yıl içerisinde iOS a geçme ihtimalim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NevNiyaz -- 11 Ağustos 2023; 7:36:2 >




  • NevNiyaz N kullanıcısına yanıt

    Ben 2015'ten beridir Garmin kullanıyorum sanırım. Hani Connect üzerinde depolanmış muazzam verim var. Birgün bırakmayı düşünürsem de, muhtemelen basit bir Garmin bileklik alıp diğer akıllı saatle beraber devam ederim gibi düşünüyorum. Sol kolumda akıllı saat, sağ kolumda bileklik gibi.

    Fitbit Google'a satıldı vs. durumu biraz karışıktı. Samsung'u da yeni modelini bilmiyorum ama eski bir modelini arkadaş kullanıyordu. GPS bulması ve aktivite başlatması ile ilgili ciddi sorun vardı, hani mantıksız bir çalışması vardı. Sonradan Fenix 5'e geçmişti arkadaş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba,

    (Sizlere son mesajlarımda bahsettiğim Garmin Forerunner 245'ımla ilgili -Software v13.0- GPS: 0.00, CPE: Missing, "Gps e bağlanama" Sorunu için Güncelleme)

    Bugün Baytekin'den sürpriz bir kargo aldım. Öncesinde bilgilendirme olmadığı için telefonuma gelen kargo bildirim mesajı ile heyecanlanıp akşam mesai bitmesini bekledim sabırsızlıkla

    Akşam kargoyu teslim aldığımda, gönderdiğim saatimin kendi kutusu içersinde Baytekin'in bambaşka, yepyeni, kullanılmamış daha jelatini üzerinde bir Forerunner 245 gönderdiğini görünce şok oldum.

    Böyle bir cömertlik beklemiyordum açıkcası, bu beklediğimin çok çok üzerinde memnuniyet uyandıran bir çözüm oldu gerçekten benim için.

    Hem Baytekin'e hem de Garmin'e son derece müteşekkir olduğumu sizlerle de paylaşmak istedim. Yarın da kendilerini arayıp teşekkür edeceğim inşallah.

    En son gönderdikten sonra sorunlu saatimi, teyid amaçlı aramıştım, planlarını sorduğumda da "durumu amerikaya yazdıklarını dönüş beklediklerini" söylemişti telefondaki servis yetkilisi arkadaş.

    Baytekinin gönderdiği yeni Forerunner 245'i alınca hemen kurup yazılım versiyonunu kontrol ettim ilk iş. İçinde v12.10 yazılımı yüklüydü, GPS: 6.60 ve CPE: Currrent yazıyordu.

    Telefonda Connect üzerinden kurma işlemlerini tamamlayınca hemen yazılım güncelleme otomatik olarak saate inmiş oldu, elim korka korka saat üzerinden güncellemeyi de başlattım üzerimdeki tedirginlik acaba güncelleme sonrası v13.0'a gelince saat GPS'e bağlanamama sorununu yeniden yaşayacak olup olmadığımdandı.

    Ve çok şükür korktuğum olmadı 😀 şu an v13.0 yazılımı yüklü ve GPS e balkondan denediğimde bulup bağlandı. bağlanma süresi 1 dk ya yakın sürebildi ama olsun ona da razıyım açık alanda bu süre daha da düşebilir muhtemelen


    Garminden ve Baytekinden ümidimi demek erken kesmişim ki, neticeyi bekleyemeden Fitbit Inspire 3 almıştım. Bir kaç gündür Fitbit kullanıyorum. Bu arada Inspire 3 ilk kullandığım aktivite takip bandı oldu. Benim gibi sıradan masabaşı çalışıp arada basit aktivitelerini kayda almak egzersize motive olmak isteyen biri için de 20 gr lık ağırlığı ve dar formu ile farklı kullanım avantajları sunuyor Fitbit Inspire 3. Uyku takibinde de yaptığı bilimsel testlerle YouTube daki "The Quantified Scientist, Rob" da fitbitlerin Apple Watch lara en yakın konumlanan marka olarak Fitbit i önermişti ve Fitbit lerin içinde de toplam değerlendirmede Inspire 3'ü tavsiye etmişti zaten.

    Velhasıl-ı kelam çok uzattım ama benim için epey gelişmeler oldu şu son bir haftada bu konuda. Bir durum güncellemesi ile paylaşmak istedim belki benzer sorunlar yaşayacaklar olabilir ileride diyerek.

    Bu arada son bir ilginçlik Fitbit Inspire 3 içerinden Bilkom tarafından türkçeleştirilen kullanıcı kılavuzunun bir yerinde şöyle bir ibare var ki, bizim de burada son mesajlarda anlaşmazlık yaşadığımız konuyu @Kartel1numara nın dediğini en azından Fitbit için doğruluyor 😀
    İfade şu şekilde:

    Garanti süresi: 2 yıl
    Kullanım ömrü: 5 yıl dır

    (uygun bir zamanda görseli paylaşırım)

    Garmin için, Garminin resmi dökümanlarında böyle bir ifadeye rastlamamıştım. İşin ilginci Fitbit in de kendi dökümanlarında göremedim bu ifadeyi, sadece Bilkom'un türkçeleştirdiği kılavuzda bu 5 yıl ifadesi geçiyor gördüğüm kadarıyla şimdilik 🙂

    Hepinize bol sağlık ve bu cihazlarınızı huzurla kullanabileceğiniz mutlu günler dilerim.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NevNiyaz -- 15 Ağustos 2023; 21:39:6 >




  • resimleri 640 pixel e indirip yükledim ama neden böyle görünüyor anlamadım kusura bakmayın

  • NevNiyaz N kullanıcısına yanıt

    İyi günlerde kulllanın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 yıl süre pil Ömrü ile ilgili olabilir.

    zaten 5 yıl içerisinde sensör teknolojisi algoritmalar ve teknoloji değişiyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • NevNiyaz N kullanıcısına yanıt

    Garantisi olan saatte sorun yaşanıyorsa Garmin ürünü değiştirir. Hayır bizde GPS çalışıyor deyip geri göndermez. :D


    İlk defa kullanılan bir saatte 1 dakikalık ilk bağlantı süresi gayet normal. Cold start edilip CPE hesaplanıp eşleştiriliyor ve sinyal toplanıp bağlanıyor. Sonraki seferlerde telefonla eşleşik durursa süre daha hızlanacaktır.


    Güle güle kullanın.

  • barisg B kullanıcısına yanıt

    Pil ömründen başka malzeme ömrü ile de ilgili şeyler olabilir. Sonuçta bu saatler aktivite saati ve yeri geliyor kan ter içinde kullanıyoruz. Bu tere malzeme sonsuz dayanmıyor. Üretici de bu kadar uzun süre saati test etmediği için ne kadar dayanacağını bilmiyor. Garmin Fenix 3 serisinde kullanılan kayışlar mesela, zamanla çatlamaya dökülmeye başlıyordu. İkinci bir kayış almıştım, o kolumda eskimişti, kendi kayışı ise çekmecede dururken bozulmuştu. Tabi düzgün yıkamadan orada bırakmamın da etkisi var. :) Garmin kayış göndermişti Garanti'den. :)

  • arkadaşlar bende garmin instinct tactical model akıllı saat var. 3 sene önce aldım. garantisi yok. 10 gün önce denize girdim ve ondan sonra saat arızalandı. adım sayma, nabız ölçme yapmıyor. telefona bağlanıyor, bildirim aalıyor. saati tarihi gösteriyor. 20 gün giden şarzı 1-2 günde bitmeye başladı. tamir edilebilir mi? eden biyer biliyor musunuz? astarı yüzünden pahalıya mı gelir? ne yapabilirim önerilerisi olan varsa

  • terminatorxy T kullanıcısına yanıt

    İyi bir elektronikçide bord bir temizletilebilir. Tuz birikintisi oluşmuş olabilir üstünde.

  • arkadaşlar selamlar 6x pro var bende geçenlerde sıkıntı yoktu fakat bikaç gündür yüzerken doğru mesafe ölçümü yapmıyor anlamadım. bu neden olabilir ?

  • 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.