Şimdi Ara

Garmin Akıllı Saat (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.604
Cevap
40
Favori
96.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis651

    Ona sorun demek doğru olur mu bilmiyorum, özellik demek daha uygun. Benim saatimde de öyle, başlat tuşuna basınca önce ekran hızlı bir şekilde kararıp sonra geliyor menü. Garmin'e çok talep olursa belki farklı bir geçiş şekli uygulayabilirler ama kolay kolay o kadar şikayet eden de toplanmaz. Sanırım saat içinde bu işlerle ilgilenen iki işlemci ya da bir işlemcinin iki farklı modu var. Bileşenlerde vs. gezerken işlemler aynı işlemcide ya da modda yapıldığı için bu görüntü olmuyor, zaten yukarı aşağı kayma animasyonu var buralarda. Spor modlarında ve ayarlarda ise diğer işlemciye ya da moda geçiliyor ki kayme animasyonu olmadan yeni sayfa açıldığı için böyle bir görüntü oluşuyor. Bir sorun değil hani, rahat rahat kullanın.

    Videodaki sorun ise başka bir şey, beyaz ekranlarda belli açılardan bakıldığında ekranda kararıp aydınlanma oluyor. Bunun 3.44 güncellemesi ile çözülmüş olması gerekli.

    sorun değil sadece bende olsaydı o zaman sorun olurdu bu arada map elazığ bölgesinde çok iyi çalışıyor. Ancak hr bilekten ölçümü çok kötü mutlaka hr bant lazım, iyiki hrm run almışım




  • KaleyDeskop kullanıcısına yanıt
    Optik nabız günlük hayatta ve yürüyüşlerde vs. kullanmak için kafi ama koşmaya başlayınca saatin kolda iyi bir konumda bulunması gerekiyor, sallanırsa işi karıştırıyor baya. Bir koşumda sadece 5 bpm farkla koşmuştum mesela. Ama bisiklette daha da karışık, çok iyi bir yolsa çok da iyi iş çıkarabilir ama titreşimli yollarda kesinlikle olumsuz etkiliyor cihazı. Belki kasası bu kadar büyük bir cihaz olmasa daha iyi tutunup daha az etkilenebilirdi ama genel olarak bilekten nabız ölçümü iyi bir teknik değil. Benzer bir teknoloji kullanan Scotche Rhythm bile koldan ölçüyor.
  • Garmin Fenix 5X i 4-5 kez bisiklette tecrübe etme fırsatım oldu. Aynı zamanda göğüs bantlı GPS destekli yol bilgisayarımda var. (Model: Bryton 310)
    Karşılaştırdığımda,
    yol bilgisayarının GPS verieri çok daha stabil. Garmin'de ciddi sapıtmalar var. Yoldan çıkmış, binaların içerisinden geçmiş şekilde gösteriyor. Özellikle bu sorun sebebiyle STRAVA segmentlerini kaçırıyor. Mesafe ölçümüne gelince , Garmin'in mesafe ölçümü başarılı. Auto stop/start düzgün çalışıyor.

    Nabız konusuna geldiğimizde;
    Göğüs bandı kadar anlık veriler stabil değil. Garmin Fenix 5x 'te ortalama nabız değeri ile , göğüs bantlı yol bilgisayarı paralel sonuçlar versede, anlık veride ciddi sapmalar var. Birinde max nabız 164 gözkürken, Garminde 195 gözüküyor. Ki 195 olması imkansız.

    Nabız sapmalarını azaltmak için , antreman sırasında kayışı bir tık sıkıyorum.

    GPS konusunda ciddi hayal kırıklığına uğradım. Umarım yazılım güncellemeleri ile minimum hata haline gelir.
    Yurtdışı Garmin forumlarında GPS doğruluk problemleri ile ciddi yazılar ve şikayetler var.




  • cagugur kullanıcısına yanıt
    Ben de telefonumdaki gps sorunlarında bıkmıştım, şu an çok memnunum. Bazen uyduların konumu etkileyebiliyor sanırım özellikle de yürüyüş gibi yavaş hızlarda ama dediğim gibi saatimde bu anlamda sıkıntı yaşamadım.
    Siz gps ve glonass birlikte kullanıyor musunuz? Bir de ölçüm sıklığıyla ilgili ayarlar vardı sanırım.
  • Settings-system-data recording var. Orada smart ile every second arasında seçim yapmak gerekiyor. İsterseniz sorunlu lokasyonarda oradan her saniye ayarlayıp da bir deneyin.
  • @İlker67
    zaten saati alıp ikinci bisiklet sürüşümde "every second" olarak değiştirdim. Öbür türlü GPS sonuçları ciddi felaket oldu.

    GLONESS'ı açmamıştım. Çünkü yabancı sitelerde yapılan incelemelerde GPS + GLONESS'ın sadece GPS verilerine göre daha kötü sonuç verdiği yazıyordu.

    Fakat yinede ikisi açıkken de deneyeceğim. Sonucu yazarım.

    http://fellrnr.com/wiki/GPS_Accuracy
    Garmin Akıllı Saat




  • İlginç, sonuçta doğruluğu artırmak amaçlı yapılmış bir şey. Ben yürüyüş için gps+glonass ve smart modunda kullanıyorum. Umarım uyduların konumu ya da yazılımsal bir sorundur yaşadığınız.
  • Bende f5x aldım yarın akşama gelir birkaç güne de çözeriz artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erzurummm25 E kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cagugur kullanıcısına yanıt
    Garmin MTK GPS yongalarına geçeli üretilen saatlerin GPS performansı eskilere göre daha düşük anladığım kadarıyla. Ancak bu Fenix saatlerde belirgin sıkıntı. Fenix 3 de kullandım, 5X de kullanıyorum. Özellikle düşük hızlarda ve yürüyüşte ciddi sıçramalar yapıyor. Bir de yüksek binalar arasında, dar sokaklarda vs. iyice karışıyor. Ancak hızlı koşarken vs. hızlı hareket ederken pek sıkıntı olmuyor. Bu açıdan bisiklette sorun yaşamanız ilginç geldi, F5X'te bisiklette birkaç nokta dışında sorun yaşamadım, o noktalarda da ya trafikte sıkıştım ya bir araç arasındaydım vs. tam anlamadığım şeyler. Strava segmentlerini kaçırdığı olmadı hiç.

    Optik nabız ölçümü sensörün okumasını kalibre ettiğinden göğüs bantlarına göre daha yavaş tepki veriyor ve hata olasılığı çok yüksek. Bozuk yollarda kol sallanırken vs. oluşan titreşimleri de ekstra nabız olarak sayabiliyor ki nabzınız bundan dolayı yüksek çıkmış olabilir. Bazen de 110 - 120 nabızla bayır tırmanırken buldum kendimi. :) Kesinlikle aktivitelerinizde göğüs bandı kullanın. Zaten Bryton yol bilgisayarınızla kullandığınız göğüs bandı da ANT+ desteklidir sanırım ki Fenix'e uyar.

    GPS ayarlarında birkaç ayar var. Smart ve every second diye 1 saniyelik ayar var. 1 saniyelik ayar daha doğru kayıt verir ama GPS'teki sapmaları vs. de daha çok yansıtır. Smart seçeneğinde ise GPS aynı şekilde çalışır ama veri kayıt sıklığı verilerdeki değişikliklere göre yapılır. Mesela sürekli aynı yönde ve sabit hızda hareket ediyorsanız çok az noktada kayıt yapılarak daha ufak bir FIT dosyasına kayıt yapmış olursunuz. Tabi Fenix5X'te yer konusunda sıkıntımız yok çok şükür. :) Bir de smart seçeneği ile daha doğru çizgilerde rota çizilir, daha titreşimsiz bir görünüm olur ama dönüşlerde vs. de eksik noktalar olduğu için rota daha garip görünebilir. Ben rota daha düzgün olsun diye smart kullanıyordum. Diğer Vivoactive vs. cihazlarda da smart harici 1 saniye seçeneği bile yok.

    GPS ve Glonass ayarında da Fenix3'ü hep Glonass ile kullandım. İkisi arasında hani ciddi bir fark göremedim. Ancak binaların arasında dar sokaklarda vs. GPS sisteminin görebileceği uydu sayısı sınırlıdır. Bu durumlarda Glonass etkin ise görülen uydu sayısı iki katına kadar çıkabilir ki daha iyi sonuçlar üretebiliyor. Ancak açık alanda zaten yeterli uydu görebildiği için çok da önemi yok, Fellrnr testlerine göre kaliteyi daha bozması da olası. Yalnız sizin bisiklet testlerinizde kötü sonuçlar vermesiden dolayı Glonass etkin olarak da deneyin derim, belki sürdüğünüz rota binaların arasında bir yer ise daha iyi performans da verebilir.

    GPS sorunu için yazılım güncellemelerini bekleyin diyemem. Fenix 3'te de bu sorunlar vardı, yüzlerce sayfadan oluşan forum sayfaları da vardı. Köşe kırpmalar vs. güncellemelerle belli oranda düzeldi. Açıkçası çok da şikayetçi değildim şehir içleri haricinde. Fenix 5X'te ise bu sorunlar daha artmış deniyor ki biraz kişisel görüş olayı olsa da ortada böyle bir durum olduğu belli. Ve Fenix3 deneyimlerimden de Garmin'in tek bir güncelleme bile vermeden devam edebileceğini biliyorum. Belki bir şeyler yapar ama ne oranda çözer bilemem. Kişiye göre de değişiyor biraz. Mesela adam benim saatim çok iyi diyor, bakıyorum aktivitesine, harbiden iyi. Ancak adam 4- 4.30 pace ile koşmuş sürekli, o kadar pace ile benim rotalar da ip gibi olur ama uzun süre koşamıyorum işte o kadar. :D




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilker67

    Hayırlı olsun.

    Teşekkür ederim hocam sağolun.
  • Araştırmalarım sonunda f5x de karar verdim. Tabii bileklikten sonra saat yönünde ilk deneyimim olacak. Saat gelince ilk yapmam gerekenler nelerdir arkadaşlar? Saati nasıl kurucam tlf tanıtımı felan nasıl?
  • erzurummm25 E kullanıcısına yanıt
    Garmin Connect uygulamasını kurun, o yönlendirecektir sizi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilker67

    Garmin Connect uygulamasını kurun, o yönlendirecektir sizi.

    Uygulamayı telefona indirip eşleşmemi yapıcaz galiba?
  • erzurummm25 E kullanıcısına yanıt
    Bilgisayara garmin connect 'i kurun.
    Kurulumda sizi ne zaman kablo ile bilgisayara bağlayacağınızı söyleyecek. Kurulumu bilgisayar ile tamamlayacaksınız.

    Sonrasında telefona garmin connect uygulamasını kurup eşleştirmeyi gerçekleştirirsiniz.

    Ben bu sıra ile kurulumu yapmıştım.
  • erzurummm25 E kullanıcısına yanıt
    Saatin ilk anda güç tuşuna basılı tutup açacaksınız ve istediği bilgileri gireceksiniz. Devamında ister telefon ile ister bilgisayar ile devam edebilirsiniz. Muhtemelen haritaları güncelliğini yitirmiş olacağı için bilgisayar ile haritaların güncellemesini de yapabileceksiniz.
    Windows ya da Mac bilgisayarınız varsa bilgisayarınıza Garmin Express uygulamasını yükleyin ve uygulamayı çalıştırıp, yönergeleri izleyerek saati bilgisayarınıza takıp ayarları yapabilirsiniz.
    Telefonunuza da Garmin Connect uygulamasını yükleyip uygulama menüsünden yeni cihaz ekleyerek telefonunuzla BT üzerinden eşleştirebilirsiniz. Bu zaten esas günlük eşleştirme yöntemi olacak. Bilgisayarla eşleştirme, saati çıkar tak vs. sık yapılacak şey değil, anca saati şarj ederken yaparsınız. Bu esnada harita güncellemelerini de indirebilirsiniz.
  • Teşekkürle arkadaşlar.
  • Arkadaşlar sadece bilgisayar üzerindenmi şarj oluyor yoksa usb uyumlu bir prizlede olur mu acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erzurummm25 E kullanıcısına yanıt
    her iki türlü de sorunsuz şarj oluyor
  • Çin'den ekran koruyucu siparişi vermiştim. 15 günde geldi. Kendini hissettiriyor ama çok da kötü durmadı diyebilirim.
    Garmin Akıllı SaatGarmin Akıllı Saat

    https://tr.aliexpress.com/item/9H-2pcs-Lot-Tempered-Glass-Screen-Protector-Film-For-Garmin-Fenix-5-5s-Smart-Sports-Watch/32810683736.html




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.