Şimdi Ara

Garip su eksiltme sorunu. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
7.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr.big

    devir daim pompasını kontrol edin. Değişim km si geçmiş veya arızalanmış olabilir.

    Devirdaim pompası çalışıyor v kayisinda sorun yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beratad

    Radyatör delik/çatlak tıkayıcı kimyasallar var. Bundan bir tane alıp su sistemine döküyorsun, arabayı 20 km kullanıyorsun, sorunun çözülüyor. benim araba 200km de 1 litre su eksiltiyordu, sorunu bu şekilde çözdüm.

    Ama her arabada tamami ilen sorunu çözmüyor mesela bendekinde bir süre kesti ondan sonra tekrar devam
  • LPG sistemi suyun içine gaz veriyor sanırım yada içinden su geçen bir yuvarlak bir şey var... suda LPG kokusu var en kısa zamanda baktıracağım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Edit: Bu gün bir deneme daha yaptım. Yine suyu biraz azalmıştı ve ekledim. Genleşme kabının kapağını açık bıraktım. Aracı çalıştırdım. 10 dk kadar suyu dışarı atmadı. fanlar devreye girince biraz seviye yükseldi bende gaza bastım dışarı su çıkacak mı diye baya bir su çıktı dışarı. sanırım bu normal.bu arada araçda anifiriz neredeyse hiç kalmamıştı hani bir üstteki yorumda eksilmiyor demiştim aslında kalmamış neredeyse. suda bir lpg veya yanık kokusu gibi birşey var ve çok keskin... su ısınmaya başlayınca gözlemlediklerim suyun üstünde çok ufak kabarcıklar oluşuyor. sanırım kaynadığı için ama başka bir anlama geliyorsa bilemiyorum. Araçda katalzör yok egzoz dan siyah veya beyaz duman gibi bir şeyde söz konusu değil sadece su çıkıyor biraz elimi 10 sn kadar tuttuğumda egzoza 5-6 damla kadar.
  • Benim daha önce bahsettiğim gibi lpg beyni diğer adıyla regülatör olması lazım değişince sorun ortadan kalkmıştı. LPG'de para yapan parça beyin zaten. İşi bilen bir ustaya baktırın derim. Lpg ne marka bu arada?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nevermind34 N kullanıcısına yanıt
    Atiker marka regülatör 95 lira n11 de orijinal .. kendi akrabam Atiker bayi esnaf 200 TL istedi alacağım parçaya ... Parçayı kendim alıp değiştireceğim YouTube da videolar var inşallah başarırım.. :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motor çalışırken aşağıda fotoğrafını eklediğim parçanın etrafını kontrol ediniz.


    Motor su flanşı olarak geçer. Ve sadece araba çalışırken soğutma sisteminde basınç varken kaçırma yapar.

    Hararet müşirinin takılı olduğu plastik parçadır kendisi.

    Garip su eksiltme sorunu.
  • bio technolog kullanıcısına yanıt
    Anlıyorsan elinden geliyorsa tak tabiki. Ben pek anlamadığım için hiç bulaşmazdım. Sonucu paylaşırsın umarın çözülür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Prokizya kullanıcısına yanıt
    Termostat gövdesi ismi hararet müşürü ve radyatörün giriş çıkış hortumları buna bağlı bu parçadan eskiden motor soğukken su kaçırıyordu değiştirdim.. şimdi regülatör değiştireceğim bakalım ne olacak

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bio technolog kullanıcısına yanıt
    Kimisi termostat gövdesi kimisi motor su flanşı diyor demek ki. Benim araç çalışırken elimi bi sürdüm sızma var. Stop edince kesiliyordu. Aşağı inene kadar buharlaştığı için fark edilmiyordu. Aldım parçayı değiştirdim şimdi sıkıntı yok. LPG den sorun yaşayanlar var deneyin bakalım.
  • bio technolog kullanıcısına yanıt
    hocam geçmiş olsun ilk olarak ,tanıdığınız usta da tüm suyu boşaltın ardından hiç su koymadan tamamiyle antifiriz koyun, ve bir iki gün bakın büyük ihtimalle antifiriz eksilecektir, ve antifirizin rengi değişiş göreceksiniz tüm boru radytör vs tüm pası alacıktır, bu süre zarfında arabayı park ettiğiniz yerin altına bakın damlama olacakmı ,ve her durduğunuzda motoru açın bakın bir yerlerde bir nemlemle varmı, şimdiden şu değişcek bu değişcek demek yanlış olur kanaatindeyim.
  • doubt777 D kullanıcısına yanıt
    Ne borudan nede başka bir parçadan eksiltiyor suyu egzoz dan atıyor. LPG regülatör diyafram yırtık suya gaz basıyor .. suda gaz kokusu var.. 7 yıllık regülatör 95 liraya sipariş ettim kendim değiştireceğim bakalım düzelecek mi düzelmezse şuan değil ama 2 sene sonra conta ya girerim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun çözüldü arkadaşlar. Silindir kapak contası hatta üst kapak da çürümüş



    Motor işçilik 1000

    Conta takımı Victor Reinz

    V kayışı ile gergi rulmanı

    Yağ yağ filtresi hava filtresi

    Antifriz saf su

    Debriyaj teli vs vs ıvır zıvır toplam 1400 TL ye geldi

    Garip su eksiltme sorunu.



    Garip su eksiltme sorunu.



    Geçen hafta motor yıkattım motor calışmamaya ve stop etmeye başlamıştı. Oto yıkama ile baya kavga ettik. Conta gidik bile olsa aracım sorunsuz çalışıyor du. Servise sokunca hazır contayıda değiştirdim. 2 gün sonra bitecek ve yine stop ederse beyine ve PC de arıza gösteren krang devir sensörüne bakılacak . Elektronik masraflar otomatik yıkamaya ait . Hiç bir yeri kapatmadan vurdu suyu uyardım ama nafile ... Masrafı karşılamazlarsa ne gibi işlem yapmam gerek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Konu hortlayacak belki ama bende de ayni sorun var.
    2001 seat leon aracimda durmadan su eksiltme sorunu var.
    Antifiriz koydum care olmadi oda eksiliyor.
    Aksam yolda giderken tak diye stop etti hararet göstergesi 90 dan bi anda 0 a dustu actim baktim yine bitmis suyu daha 1 hafta once koymustum.
    Ustaya gosterdigimde termostat bozuk dediler degistirdim.
    Fakat hala ayni problem var.
    Yokmu bunun adam akilli bir cozumu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabayı satalı yıllar oldu :) 206 ile takas yapmıştım 206 dan baya memnun kaldım sonra 306 aldım oda iyiydi onuda sattım şuan arabam yok ama sorunun cevabına gelirsek su eksiltmeyi termostatdan gövdesinden yapar veya onun contasından yapar ibiza bana ustalık kazandırdı :) keşke antifriz koymasaydınız veya inorganik antifriz koysaydınız. Motorda su kalmazsa silindir kapak contası yanar. Su eksilten araba hergün kontrol edilir haftada bir değil. Radyatörden hortumlardan müşür contasından bile olabilir anlamak basittir. Gözle görülür bir şey yoksa silindir kapak contası çoktan gitmiş yanma odasına du giriyordur. Egzoz dan beyaz duman çıkar. Ustayı iyi seçmek lazım başlarda bende iyi seçemediğim için kendim usta oldum. Ha iyide oldu ama çok para gitti işi bilmediğimizden. Benim sorun nelerdi termostat gövdesi sıvı contası yenilendi hararet müşürü contası değişti. Silindir kapak contası yenilendi. 2 hortum yenilendi. Lpg regülatörü yenilendi 5 yerdende su kaçağı vardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bio technolog -- 5 Ocak 2020; 23:47:54 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Bende 2006 leon var aynı şey oldu motor üst kapak sökülmüştü orada devir daim yapan bir delik var o tukanmış devir daim yapamadığı için kök kısmından delinmiş dışa sıcak motorun üstüne az az akıtıyor ama buhar olduğu için eksilen yeri bulamıyorduk basit bir işlemle yaptı usta ama 3500 liramı yedi tabi açılmışken triger devir daim subap iticiler vs yağ filitreler gibi Malzemelerde değişti sonuç sıfır sıkıntı inşallah halledebilirsin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.