Şimdi Ara

Garanti Bankası Kredi Kartı Limiti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.348
Cevap
34
Favori
136.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kredi kartımdan paramı vadesiz hesapta tutmaya, aracımın kaskosundan zorunlu trafik sigortasına kadar aklınıza gelecek her konuda ve ihtiyaçta 8 aydır çalıştığım Garanti Bankası 20 gün önce kredi kartı limitimi gelirime binaen 110 bin liraya yükseltti. Bir de 20 bin lira taksitli nakit avans limiti tanımlandı.


    Kredi kartı limit kullanım oranım yüzde 8-15 aralığında değişiyor ve her zaman kart borcumu ekstre kesiminden önce fazlasıyla yapıyorum. 7 aydır da hiçbir ekstre kesiminde borcum çıkmadı, hep - görünüyor.


    Buraya kadar her şey tamam ve sorunsuz ancak bugün merak edip kredi kartım için limit artırım talebi oluşturmak istediğimde 100 bin ve üzeri için giriş yapılamadığını gördüm. Daha düşük bir tutarla girip deneyin uyarısı veriyor. Bu geçici bir problem mi yoksa limit mi var? Bilgisi olan biri aydınlatırsa sevinirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omar_42 -- 22 Eylül 2022; 11:21:2 >







  • Garanti çok garip bir banka. Yeni başvurularda güzel limitli bir kredi kartı verir ama bazen limit yükselticeğiniz zaman yükseltmez. Kredi başvurusu yaparsınız kredi vermez ama hesapta para tutmayan ay başı parasının hepsini çeken müşterisine mobilden 60 bin krediyi de anında verir. Ben de çözemedim bugüne kadar politikalarını.

    Nezaketiniz için asıl ben teşekkür ederim.


    Ben zaten diğer arkadaşların limit arttırım süreçlerinde yazdıklarına itiraz etmiyorum sadece şunu anlatmaya çalışıyorım sizin vasıtasınızla tekrar etmiş olayım;


    Garanti bankası müşteri beyanını esas alarak arka planda öngördüğü limitlere uygun şekilde arttırım yapıyor. Örneğin siz gelirinize 20.000 yazdınız lks’de bosluğunuzda var 50.000 tl yaptı limitinizi. Bir süre sonra limit artışı teklif ediyorsa emin olun gelirinizi 20.000 tl den arttırıyor arkada ona göre kart limitinizi arttırmayı teklif ediyor. Oto artışlarda da arka planda yaptığı tamamen aynı.


    Şubelerde öncelikli olarak az riskli müşterilere teklifte bulunur zannımca ama proses her kanalda aynı :)


    bu arada 250 dediğiniz 250k sanıyorum siz zaten sistemde “öncelikli” müşterisinizdir yüksek ihtimalle; sizin için riskler daha hızlı değerlendirilip sonuçlanıyordur.

  • Mevduatınız ve harcamanıza göre belirlenir kredi kartı limitiniz. Banka sizi 100 binlik baremde görüyor demekki. Hesabınıza daha fazla para koyarsanız, harcamalarınızda artarsa limitinizi banka kendi arttırıyor zaten sizin talepde bulunmanıza dahi gerek kalmıyor. Benim 100k olan limiti önce 250, sonra da en son otomatik olarak 500k ya arttırmışlar. Hiçbir arttırım talebinde bulunmamıştım oysaki.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 22 Eylül 2022; 11:21:35 >
  • Banka ile ne zamandır çalışıyorsunuz?
  • omar_42 O kullanıcısına yanıt

    10 yıldır çalışıyorum garanti ile

  • Dönem içi ödeme yapıp ekstrenizi sıfır çıkarırsanız limit yükseltmezler. Bankalar harcama alışkanlıklarınızı tespit etmek için basitçe ekstrenize bakarlar. Dönem içi hareketler hesap kesimine kadar borç kaydedilmediği için (iptal iade vs durumları) dikkate alınmaz.


    Dönem içi ödeme yapmayın.

  • Cirrus- kullanıcısına yanıt
    Söylediğiniz gibi olsa Mart ayında 10 bin lira limitle açılan kredi kartım zannediyorum 6. ayda 100 bin lira limite yükseltilmezdi. Bu bakımdan görüşünüze katılmıyorum. Param var ve borcumu ekstre kesiminin öncesinde ödüyorum. Bunda yanlış olan bir şey yok.
  • omar_42 O kullanıcısına yanıt

    Limit artırım taleplerinde en önemli husus LKS sistemindeki kayıtlı gelir bilgisidir. Bundan sonrası o bankanın kredi politikasına göre değişir. Harcama alışkanlıklarınıza bakar ya da bakmadan limit boşluğu ölçüsünde verebilirler. Ama eğer bakarlarsa durum dediğim gibi ekstreniz üzerinden olur.


    Bu yaz Akbank kredi kartımı tek seferde 250 TL'den 47000 TL'ye çıkardım. Öncesinde harcama falan da yapmadım. Limit boşluğum hala vardı ama şube çalışanı LKS'de boşluk olsa dahi sizin için şimdilik tanımlanan limit buymuş, harcama yapın bir kaç ay sonra tekrar değerlendirilir dedi.

  • Cirrus- kullanıcısına yanıt
    Anladım, teşekkürler 🙏🏻
  • Cirrus- kullanıcısına yanıt

    LKS de bulunan limit bilgimizi nasıl göreceğiz?

  • Her seferinde olumsuz.
    Garanti Bankası Kredi Kartı Limiti
  • Şair-i Maderzat Ş kullanıcısına yanıt

    hocam 54 bin lira para var hesapta sizce de yükseltmemeleri normal değil mi ?

  • Evet ama ayda en az 200 bin tl işlem yapıyorum sadece garanti bankası hesabımdan. Buna göre 1000 tl az değil mi?

  • Şair-i Maderzat Ş kullanıcısına yanıt

    Diğer banka kartlarınızın toplamını görüyordur sistem. Onlarda limit varsa vermiyordur. Ama bi miktar mevduat bulundurmanız lazım en azından 400-500k civarı ki 100k filan limit versinler

  • 100k limite ihtiyacım yok ama bi 10k bile yapmıyorlar.
  • Şair-i Maderzat Ş kullanıcısına yanıt

    Şube ya da genel merkez çalışanları söyleyebilir.

  • Garanti çok garip bir banka. Yeni başvurularda güzel limitli bir kredi kartı verir ama bazen limit yükselticeğiniz zaman yükseltmez. Kredi başvurusu yaparsınız kredi vermez ama hesapta para tutmayan ay başı parasının hepsini çeken müşterisine mobilden 60 bin krediyi de anında verir. Ben de çözemedim bugüne kadar politikalarını.

  • Normal değil tabi. Garanti bazen öğrencilere bile 5-10 bin limit verirken bu kişiye bin TL'den daha fazla limit tanımaması çok saçma. Normal şartlarda hesabında hiç para tutmasan bile ödemelerini düzenli yapıyorsan çoğu banka 5 bin, 10 bin limiti gelirini belgelemeden direk veriyor zaten. Garantinin bu arkadaşın 2500 TL limit yükseltme talebine ret vermesi tamamen kendi sisteminden kaynaklı bir saçmalık.

  • zenmate kullanıcısına yanıt

    12 yıllık kart var 2600 tl'den 1 tl yukarı arttırmadılar sinirlenip kartı kırdık

    gittim finansbanka başvurdum 22k kart verdiler

    garantinin sistem çok saçma

  • pisst0n kullanıcısına yanıt

    Dayımda YK Worldcard vardı yıllardır 500 TL limit. Geçende bir de 210 TL aidat kesmişler. Bende de tam tersi Vakıfbank var limit artmıyor gittim YK'ye başvurdum 16 bin limit verdiler.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.