Şimdi Ara

GA-965P-DS4 İLE HDD PROBLEMİM VAR LÜTFEN YARDIM EDİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 1 ay kadar önce vatan dan bu board u aldım.Eski sistemimden kalan 200GB IDE HDD vardı.Bunu takıp kullanmaya başladım.Fakat 3-4 gün sonra sorunlar çıkmaya başladı.Şöyleki akşam cihazı çalışır vaziyette kapatıyorum.Ertesi gün eve gelip açmaya çalıştığımda kasanın önündeki HDD ışığı sürekli kırmızı yanıyor ve sistem hiç açmıyor.PSU nun gücünü kapatıp açınca veya kasayı açıp board üzerinden 12v atx kablosu yada 24 pinlik kabloyu çıkarıp takınca genelde çalışıyordu. (Buarada PSU Thermaltake 470w ve UPS le kullanıyorum).Bios update yapıp F8 sürümünü yükledim ama sorun düzelmedi.Bir süre sonra da bu yöntemler de işe yaramaz oldu ve sistem açılımında HDD yi görmesine rağmen ''INSERT SİSTEM DISK'' msj ını vermeye başladı.Dısk i alıp başka bir kasaya taktım ve daha önce ayırdığım tüm partitionlar uçmuş ve 200GB lık tek partition olmuştu.İyi dedim en azından Dısk sağlam diye sevinirken , 2.makineye taktığım eski diskimle XP kurmak için CD den boot ettiğimde normalde5dk da gelen kurma ekranı 30dk da geliyor ve format aşamasında DISK ı görmediğini belirtip işletim sistemi kurdurmuyor.Bu diskle zaman kaybetmek istemediğimden gittim Cumartesi günü SATA2 bir disk aldım ve gene 1.makinemde yani GA-965P-DS4 lü olanda Sorunsuzca kurup sonrada AHCI modda 1-2 gün güzelce çalıştırdım.Fakat bugün sabah makineyi açtığımda gene kasanın HDD led i sürekli yanıyordu ve sistem açmadı.Board un elektrik kablolarını çıkarıp yeniden taktım çalışmadı.Bıos u resetledim çalıştı.Eminim ki 1-2 gün sonra gene aynı şeyi yapacak.BIOSla ilgili ayar problemim olduğunu sanmıyorum.Çünkü çalıştığı zaman hiç bir sorun yok.Bana elektrikle ilgili board un bir besleme problemi varmış gibi geliyor.Aşağıdaki resimde göreceğiniz güç girişlerinin hepsini bağlıyorum.Problem nedir bulamadım.Bu HDD de gidecek diye canım sıkılıyor.Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler..


     GA-965P-DS4 İLE HDD PROBLEMİM VAR LÜTFEN YARDIM EDİN







  • dostum bendede aynı board dan var çok memnunumda sen orda gösterdiğin yerlere sokmıyıcaksınki hard disk power kablosunu neden öle işaretledin zaten bi tek sağ en alttakine girer oda normalde ekran kartı beslemek için yapılmıştır yanlış bi şeyler yapıyosun dikkat et derim
  • sağ üst cpu güç besleme soketin biri kauçukla örtülü onu çıkarıp psudan gelen cpu güç girişini çifleyip takacan.
  • Cvp lar için teşekkür ederim.Şöyle izah edeyim. Resimde sağ alt köşede duran yere (24pinlik olan yerin yanındaki yer) 5v luk girişlerden birini takıyorum (üzerinde PCI-EX yazıyor).Gene sağ üstte kauçukla kaplı olan yere dokunmadan yanında açık olarak duran 4 pinlik yere PSU dan gelen 4 pinlik kabloyu takıyorum.Çünkü başka 4 pinlik kablom yok.En alttaki 24 pinlik yere de PSU dan gelen 24 pinlik girişi takıyorum.Ekran kartımın üzerinde PCI-EX güç girişi var 4 pinli.Onun içinde PSU dan gelen ve üzerinde PCI-EX yazan kabloyu kullanıyorum.Bu diziliş yanlışmı diyorsunuz şimdi.Bana bir kez daha girişlerin nasıl olacağını yazarsanız çok sevinirim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zabıta

    sağ üst cpu güç besleme soketin biri kauçukla örtülü onu çıkarıp psudan gelen cpu güç girişini çifleyip takacan.


    Bende de aynı anakart var. Daha yeni topladım sistemi. Yalnız ben o kauçuk yere takmadım ek güç girişi. Emin misin, oraya da takılacağına. Bildiğim kadarıyla sadece extrem edition işlemcilerde ve de çift cpu olan işlemcilerde takıyorsun çift olarak. Ki zaten bu conroe'ler eski p4'lere göre daha az güç tüketmiyor mu.
    Bu arada ekran kartına güç kablosunu taktığın için o en alt sağdaki yere takmana gerek yok. Sadece ek güç sağlıyor pci-e slotlarına.
  • Bundan önceki abit board da 20 pin güç girişi kullanıyordum.Mevcut PSU nun 4 pin lik kısmını ayırıp takmıştım.DS-4 de bu 4 pini de dahil edip 24 pin olarak bağladım.Burada da yanlış yok sanırım.Ne dir peki benim problemim?Ters olan bişey var ama ne?sanki HDD ye voltaj fazla geliyor gibi ama neden öyle olsun.OC yapmıştım onu bile eski haline alıp denedim ama değişen bişey yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertugrulh -- 30 Ocak 2007; 14:19:31 >
  • Eve gelirgelmez PCI-E kablosunu board dan çıkarttım.Sorunsuz çalışıyordu. 15dk lığına dışarı çıktım geldimki gene kasanın önündeki Kırmızı HDD ledi sürekli olarak yanmaya başlamış ve ekranda görüntü gitmişti.Yaptığım tek şey 4 Pinlik ATX kablosunu yerinden çıkarıp takmaktı ve sistem yeniden çalışmaya başladı.Yok mu yardımcı olabilecek bir arkadaş?
  • Kardeş pc ye başka bir psu takarak dene birde.
  • aynı PSU yu 2. makinemde kullandım onda hiçbir problem yok.PSU mun iyi bir PSU olduğunu düşünüyorum Thermaltake TR-470 .470W lık bir PSU.Şimdi board u vatan a götürsem 1 aydan aşağı gelmeyecek,.Mantıklı bir sebebi de yok arızanın.Ne yapacam şaşırdım bende.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.