Şimdi Ara

G41M-P33 Combo problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Yeni aldığım G41M-P33 Combo anakartına güç verildiğimde işlemci fanı dönmeye başlıyor ancak herhangi bir bip sesi gelmiyor ve ekran açılmıyor. Bilgisayar ancak 4-5 defa (bazen daha fazla) aç-kapa yaptığımda açılıyor. Kapattığımda aynı sorun baştan başlıyor. Anakartı aldığım yere iade ettim, kontrol sonrasında servis arızalı dedi ve yenisini verdiler. Ancak aynı sorun ikinci anakartta da var. Anakartın ilgili lotunda bir sorun olduğunu düşünüyorum. Anakarta taktığım bileşenlerim 10 yıllık Intel Pentium D 820 işlemci ve Kingston 533/1G DDR2 RAM. İşlemci modeli anakartın listesinde yer alıyor, RAM'de de bir problem olsa sistem ilk açıldığında uyarı verirdi. İşlemcim 775 soketli olduğundan ve piyasada uyumlu başka sıfır bir marka/model olmadığından çaresiz kaldım. Benimle aynı sorunu paylaşmış biri var mıdır, varsa sorun nasıl çözüldü bilgi verir misiniz?



  • Bence işlemcini ramini al git aldığın yere orada montajını yaptır bozuk ürün verip durmasınlar :D
  • anakrtta sorun yok bence o ramdan 533 ramı desdekliyormu anakartın markasıne msi ise 667 den aşağı rem desteği yok.anakarta değilde ram işlemci uyumunu araştır..
    şimdi baktım işlemcin 800 mhz ram 533 mhz uyum sağlamıyor bir yerden 800 mhz ram bulup dene.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halitoz -- 3 Haziran 2014; 19:41:24 >
  • Mecvut ikiliyi eski yanan Asus P5PL2 anakartımda birlikte kullanıyordum. Bu nedenle işlemci-RAM uyumsuzluğu olduğunu sanmıyorum. Ancak anakart-RAM uyumsuzluğu olabibir diye MSI kullanıcı kitapçığına baktığımda 533MHz RAM'ı desteklemediğini gördüm :( Yerine 667MHz taktım, sorunsuz çalışmaya başladı :)
    Sonuç olarak şimdi elimde sağlam 2nci el bir adet Kingston 533MHz/1Gb RAM var. İsteyene olursa...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilotopi

    Mecvut ikiliyi eski yanan Asus P5PL2 anakartımda birlikte kullanıyordum. Bu nedenle işlemci-RAM uyumsuzluğu olduğunu sanmıyorum. Ancak anakart-RAM uyumsuzluğu olabibir diye MSI kullanıcı kitapçığına baktığımda 533MHz RAM'ı desteklemediğini gördüm :( Yerine 667MHz taktım, sorunsuz çalışmaya başladı :)
    Sonuç olarak şimdi elimde sağlam 2nci el bir adet Kingston 533MHz/1Gb RAM var. İsteyene olursa...

    anakarttan olmayıp ramdan olduğunu yazmıştım..
  • Teşekkür ederim.
    Ama anlayamadığım şey, iade ettiğim bir önceki kartta da aynı sıkıntı vardı ve MSI teknik servisi karta arızalı dedi. İlkinde doğru RAM kullansaydım bir sorun olmayacaktı. Yetkili servisin (bence) çalışır bir karta "arızalı" kararı vermesi vahim bir durum.
    Teknik servislerin yetersizliği ile ilgili başımdan geçen son hikayeyi de anlatayım: Asus P5PL2 anakartım yandığında tamiri için firma araştırıyordum ve internette kendisini "Ankara Asus Servisi" olarak tanımlamış Grup İletişim firmasına gönderdim. Gönderirken de yandığından şüphelendiğim bir entregreyi işaretledim. İlgili servis kartı tamir edemeyip geri gönderdi. Kartı incelediğimde çok kötü bir işçilik kalitesi ile işaretlediğim entregrenin sökülmüş ve başka da bir işlem yapılmamış olduğunu gördüm. Uzun bir mesajlaşma trafiğinden sonra öğrendim ki bizim firma ile Asus'un resmi bir ilişkisi yokmuş. En son da Asus'un belirtmiş olduğu Çizgi firması ile yazıştım ama bana dönüş yapmadılar. Malesef memlekette kimse arızalı bir anakart ile uğraşmak istemiyor, uğraşsa da yapamıyor.




  • maalesef teknik servisler tamirle uğraşmıyor daha doğrusu çoğu birşey anlamıyor.aynı senin olay başıma geldiği için kesin ramden yazdım.önceki anakartın 533 rami desdeklediği için onda ikisi çalışmıştır.ben senin yerinde olsam o anakarta 4 gb ddr3 ram alırdım. 1 gb ram sistemi kasıyor...kolay gelsin
  • yok mu ücretsiz ram isteyen?
  • Sorunlar devam ediyor... yeni bir ram aldım: KVR13N9S6/2 (ddr3/1333). Anakart destekliyor. Ancak (32bit windows xp yüklü) 1nci hdd'imi taktığımda windows açılmıyor, 2nci hdd'imde ise "NTLDR missing" mesajı cıkıyor. Ram'in kataloğunda "64 bit" yazıyor. Sorun 64 bit ram ile 32 bit windows uyuşmazlığı olabilir mi?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilotopi İ kullanıcısına yanıt
    Ramin üzerinde yazan 64bit ramin çalıştığı veriyolu genişliğini gösteriyor.Windows veya işlemcnin 64-bit olmasıyla alakası yok bunun.
    BİOS'ta boot yani açılış önceliği ayarı vardır.
    2. HHD'yi takınca bios bunu 1. sıraya taşıyor olmalı.
    BİOS'ta boot sequence veya boot priority adında bir menu vardır.Buradan windows yüklü olan ilk taktığın hdd'yi en üste al.
    Örnek resimler:
     G41M-P33 Combo problemi
     G41M-P33 Combo problemi
     G41M-P33 Combo problemi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor Arhentir -- 14 Haziran 2014; 1:24:10 >




  • Mrblar. Sorun sundan kaynaklanıyormus: anakartta 1333 ram OC secenekliymis. Yani biostan overclocking yapmam gerekiyormus. Anlamıyorum oc işlerinden. Sanırım en iyisi daha ucuz diye aldığım rami iade etmek.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.