Şimdi Ara

G.Saray'ı 3. Yapmaya Gelmedim...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • *Ortadaki bütün ödülleri kazanmak için mücadele edeceğim. Benim felsefem; düzgün, namuslu ve direkt olmaktır. Gerets'ten bomba gibi açıklamalar.

    *TÜRK futbolseverler Eric Gerets’i ilk kez PSV Eindhoven’ın fırtına gibi estiği 1980’li yılların sonunda tanıdı. Hollanda ekibinin değişmez sağ beki olarak ünlenen Belçikalı, gün geldi futbolu bıraktı, antrenörlüğe soyundu. Futbolculuğunda kazanılmadık kupa bırakmayan Gerets, teknik direktörlük kariyerinde de çok önemli başarılar elde etti. Çalıştırdığı takımlarla Belçika ve Hollanda liglerinde şampiyonluklar yaşayan Gerets, vasat geçen bir Almanya macerasının ardından soluğu Türkiye’de aldı.

    *Hislerimle karar verdim

    * Galatas aray’a gelmeyi neden kabul ettiniz?

    * Kararlarımı kendi hislerimle alırım. Bu kez de öyle oldu. .Saray’ın teklifini kabul etmemin en büyük nedeni Türkiye’de tanıdığım tek ve en iyi takım olmasıydı. Futbol oynadığım dönemde Galatasaray’la sık sık karşılaştığım için, nasıl bir ortam yaşayacağımı iyi biliyorum.

    * Oyun felsefeniz nedir?

    * Tecrübelerim bana şunu öğretti; bazı şeyleri hemen değiştiremezsiniz. Bir şeyi birden bire değiştirmeye kalkarsanız, 1-2 hafta sonra eskisinden daha kötü olur. O nedenle de yeni bir yapılanmayı bir platformun üzerine koyarak, yavaş yavaş gerçekleştirmelisiniz. Böylelikle, yapmak istediğiniz değişiklikler daha sağlam bir temele oturur ve iyi sonuç alırsınız. Geriye baktığım zaman, bir şeyi değiştirmek için acele ettiğimde hep hata yaptığımı anladım.

    *10 numara buldum

    * Galatasaray, Hagi’den sonra orta sahasına bir yönetmen bulamadı. Sizin düşündüğünüz biri var mı?

    * Daha önce söylediğim gibi, her takımın bir lidere ihtiyacı olduğu doğrudur. Ama Hagi örneğinden yola çıkarsanız, bulunduğu mevkii yönünden çok şanslıydı. Çünkü, orta göbekte oynuyordu. Dolayısıyla takımdaki herkese eşit uzaklıktaydı. Her takımda orta göbekteki futbolcu lider sıfatı taşımalıdır. O bölgeye bir oyuncu buldum. Ama gizli tutuyorum. Futbol dünyası bu. Son dakikaya kadar anlaşırsınız, ama bir türlü imza olmaz. Başta taraftarlar olmak üzere kimsenin üzülmesini istemediğim için bu ismi açıklamak istemiyorum.

    *Yıldız olmak zorlaştı

    * UEFA, futbolun bir sanat olduğunu söylüyor. Futbol seyircisi ise yeni yıldızlar yetişmemesinden şikayet ediyor. Sizce futbol yok mu oluyor?

    * Futbolun sanat olması için bireysellik olması lazım. Futbol günden güne paylaşımcı oluyor. Baktığınız zaman yıldız eksikliği var. Ama şu da var; modern futbol, yıldızlaşmayı engelliyor. Yıldızlar genelde 10 numaradan çıkıyor. Günümüz futbolunda herkes 10 numaraları kitleyerek oynamayı tercih ediyor. Böyle olunca da yıldız olmak zorlaşıyor. Eskiden yeteneğe dayalı bir futbol vardı. Ama şimdi her şey fiziğe dayalı. Herkes oynamaktan çok oynatmamayı tercih eden oyun sistemleri uyguluyor.

    * Yolun başındaki bir teknik adam olarak Galatasaray taraftarına nasıl bir mesaj vermek istersiniz?

    * Hayatım boyunca hep ödüller kazanmak için çalıştım. Zaten mesleğimin gereği de bu. Buraya da Galatasaray’ı üçüncü yapmak için de gelmedim. Bugüne kadar olduğu gibi, ortadaki bütün ödülleri kazanmak için mücadele edeceğim.

    ‘*Ben’ yok ‘biz’ var

    * Paylaşımcı bir insan mısınız? Takım ile ilgili durumlarda ‘ben’ mi dersiniz, yoksa biz mi?

    * Bu sorunuzun cevabı tabii ki ‘biz’dir. Biz derken, ben, teknik heyet, futbolcular, oynayan oynamayan herkesi kastediyorum. Kazandığımız zaman ‘ben’, kaybettiğimiz zaman ‘futbolcular’ diyen antrenörlerden değilim. Böyle bir şey hiç olmadı, olmaz da. Ben oyuncularımla bire bir konuşmayı severim. Eğer bir şeyler ters gidiyorsa hemen onların karşısına geçer, ‘Bakın çocuklar, ben bu hatayı yaptım. Ama bir daha olmayacak’ diyecek kadar da kendini eleştirebilecek düzeyde biriyim. Benim felsefem; düzgün olmak, namuslu olmak, direkt olmaktır.

    Ribery önemli değil asıl sorun solda

    * Ribery gitti. Onun yokluğunu nasıl doldurmayı planlıyorsunuz?

    * Esasında bizim sol kanatta çizgiye kadar inecek ve forvete bol bol orta yapacak bir oyuncuya ihtiyacımız var. Ribery’nin yokluğu o kadar da önemli değil. Onun gidişi, sadece bizim sağ taraftaki oyuncu alternatifimizi azalttı. Önceden Ribery, Hasan Şaş ve Sabri arasında tercih yapacakken, şimdi Hasan Şaş ile Sabri arasında seçim yapmak zorunda kalacağım. Bizim için önemli olan iyi bir sol kanat oyuncusu bulmak.

    Oyunun anahtarı göbekteki 3 oyuncudur

    * Sizce takımın anahtar olarak nitelendirdiğiniz yeri neresidir?

    * Benim oyun anahtarım üç kişinin üzerine kuruludur. Üçlü göbek yani; defansın göbeği, orta göbek ve forvetin göbeği. Bu üç mevkiide oynayan futbolcular oyunun gerçek anahtarlarıdır. Bu mendireği yerleştirirseniz, anahtarı çevirmek kolay olur.

    F.Bahçe maçını hemen oynamak isterim

    * Fenerbahçe’nin oturmuş, yıldızı bol bir kadrosu var. Onları nasıl durdurmayı planlıyorsunuz?

    * F.Bahçe’nin iyi bir takıma sahip olduğu doğru. Ama biz de iyi bir takım kuracağız. Bunu gerçekleştirmek için yeterli zamanımız var. İyi futbolcular alacağız. Takımlar arasında böyle yüksek bir rekabetin olması çok güzel ve doğal bir şey. Yazık ki, bir F.Bahçe maçı oynamak için uzun bir süre bekleyeceğim galiba. Amaben hemen oynamak istiyorum.

    *Mondi kalır

    * Mondragon’la konuştunuz mu? Son durum nedir, gidecek mi, kalacak mı?

    * Mondragon gitmeyecek. Bu konuda Başkan Özhan Canaydın ve Bülent Tulun’la konuştum. Elimizdeki kaliteli futbolcuların kaybedilmemesini istedim. Anladığım kadarıyla Başkan Canaydın da Mondragon konusunda benimle aynı görüşte. Mondragon’un gideceğini sanmıyorum, gitmeyecektir.

    *Benimle iyi geçinmeliler

    *Futbolcularım, onlardan istediklerimi yaparsa, çok iyi bir dost olurum. Ama yapmazlarsa, onlar için çok sevimsiz biri olma şansım yüksektir.

    * Gerets nasıl biridir? Kendinizi anlatır mısınız?

    * Futbolculuk kariyerimde oldukça çok şey kazandığımı sanıyorum. Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu’ndan tutun da Belçika Milli Takımı’nda oynadığım yıllarda bir futbolcunun kazanabileceği her şeyi kazandığıma inanıyorum. Antrenörlüğüme gelince... Ben disiplini seven bir teknik direktörüm. Zaman zaman çok sertim. Ama benim sevimli veya sevimsiz olmam, bana değil futbolcularıma bağlıdır. Eğer onlardan istediklerimi yaparlarsa, yani kendi işlerini yaparlarsa çok hoş ve yakın bir dost olurum. Ama benim istediklerimi yapmaz, yani kendi işlerini aksatırlarsa onlar için sevimsiz olma şansım çok yüksektir.

    *Her takımda mutlaka lider oyuncu bulunmalıdır

    * Yıldız oyunculara bakış açınız nedir?

    * Her takımda bir veya daha fazla sayıda lider futbolcu mutlaka bulunmalıdır. Lider oyuncular hem arkadaşlarına hem taraftara hem de rakip meslektaşlarına örnek olmalıdır.


    gerets hocam,aslan hocam agzına saglık avrupada türkiyede takımımızı başarıdan başarıya uçur sana güveniyoruz....







  • bende bu sabah gazetede okudum bunu işallah ediklerinin arkasında durur ve takımı başarılı yaapr
  • Cimbom'a çifte darbe

    Aslan'ın istediği Figo Liverpool'a, Solari de Chelsea'ye gidebilir.


    Transfer çalışmalarını sürdüren G.Saray, dev rakiplerle de savaşıyor. Cimbom'un ilgilendiği Santiago Solari ve Luis Figo elden kaçıyor. İngiliz basınının iddiasına göre Real Madrid, Frank Lampart'a karşılık Chelsea'ye 20 milyon Pound'un yanı sıra Owen ve Solari'yi teklif etti. İngiliz ekibinin Real'in bu önerisini kabul etmesi bekleniyor. Real Madrid'in serbest bıraktığı Figo'nun ise Devler Ligi Şampiyonu Liverpool'a transfer olması bekleniyor. Slori ve Figo'daki bu gelişmeler G.Saray'ın moralini bozdu.




  • Eric Gereets in işi çok zor......
  • Eğer GS önümüzdeki sene bırakın şampiyon olmayı ilk üçe bile giremiyeceğine dair iddaya bile girerim çünkü GS'yın bence en iyi sezonu geçen sezondu çünkü ligi üçüncü olarak bitirmelerine karşın kendi yöneticileri bile çok başarılı bir sezon geçirdik açıklamaları kamuoyunu gayet aydınlattılar... yani demek oluyor ki yeni hoca oturmamış bir kadro daha ne bekleyebilirsiniz size soruyorum ??????
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.