Şimdi Ara

FULL HD LCD TAVSİYELERİNİZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 37", 40" veya 42" FULL HD LCD Tv almayı düşünüyorum.

    Bütçem max 2000 TL, en fazla 3,5 metre mesafeden izleyeceğim. Oyun konsulu kullanmayacağım.

    İleride belki HD DVD ve HD uydu alıcı alabilirm. Aslında HD Ready düşünüyordun fakat ileride ne olacağını
    kestiremiyorum. LG, SAMSUNG, SONY, PHILIPS,TOSHIBA markalarından birini almayı düşünüyorum.

    İlk etapta SD yayınları izleyeceğim o yüzden özelliklerinde 100 MHz olması öncelikli tercihim.

    Yardımcı olursanız sevinirim.



  • Bana kalırsa SD yayın ağırlıklı olduğu için Plazma almalısın... Ama nedense halkımız şu PLAZMA'ya bir türlü alışamadı :) LCD'ciyiz biz komple. Plazma işini görür diycem ama kabul etmeyeceğin için LCD önerelim sana... Sony W4000 veya bir alt modeli Sony V4000 güzel seçim olur... Forumda bunların fotoğraflı incelemelerini bulabilirsin ;) Onlar olmazsa Samsung A656'yı seçebilirsin... Oyun konsolu yoksa Lag sorunu yaşamanda mümkün değil... Ama sen Sony al sony hem güvenilir hem kaliteli ;)
  • samsung series 5 aldık. 42 ekran ..fiyat performans olarak tavsiye ederim arkadaşım
  • sd yayında plasma şuan iyi gösterebilir.ama ab de bile plasma üretimine iklim değişimini hızlandırarak çevreye zarar veriyor diye kısıtlama getirecek kanun tasarısı geçmek üzere,pioneer bile plasma üretimini bırakmış lcd ye geçmişken bu saatten sonra plasma almak mantıklı değildir bence.şuda var tabi lcd alacaksanda iyi kaliteli panele sahip bir lcd alki canını sıkmasın,türkiyenin bir numaralı teknolojik perakende şirketinde mağaza müdürü olarak söyleyebilirimki, yeni gelen modeller hep lcd. 106 ekran plasmaların fiyatları 1.400 tl ye kadar düşmüş durumda ve son 3 aydır yeni plasma elimize ulaşmamıştır.
    samsung 5 serilerinde netlik problemi vardır görüntü tabiri cahiz ise jilet gibi keskin ve bütün değildir.samsung 40656 100 hz var ama ondada problemler var forumdan araştırabilirsiniz.
    sony L.V ve S serilerinde aydınlatılmış karanlık alanlara biraz aydınlığı açar bakarsan kumlanma sorunu olduğunu görürsün.philipsler bu konuda çok başarılıdır.tepkime süresi nadeni ile mesala 42pfl5603D (1.999 tl) modeli frame atlaması yapmadan akıcı görüntü alabilirsin.sd yayınlardada philipsler başarılıdır.samsung düşünüyorsanız 7 serisi en az sony ise enaz W serisi philips ise 5603 fiyatına göre iyidir.LG dede 42LG5000 var oda fena değil. (1949 tl)
    izleme mesafesi öenmli tabi unutmadan.karar yinede sizin tabiki...




  • Panasonic Px-80 bakıcaksınız , saygılar...
  • 32" için lg 7000 tavsiye ederim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: manas35


    Arkadaşlar 37", 40" veya 42" FULL HD LCD Tv almayı düşünüyorum.

    Bütçem max 2000 TL, en fazla 3,5 metre mesafeden izleyeceğim. Oyun konsulu kullanmayacağım.

    İleride belki HD DVD ve HD uydu alıcı alabilirm. Aslında HD Ready düşünüyordun fakat ileride ne olacağını
    kestiremiyorum. LG, SAMSUNG, SONY, PHILIPS,TOSHIBA markalarından birini almayı düşünüyorum.

    İlk etapta SD yayınları izleyeceğim o yüzden özelliklerinde 100 MHz olması öncelikli tercihim.

    Yardımcı olursanız sevinirim.




    http://forum.donanimhaber.com/m_22285367/mpage_1/key_pixellence/tm.htm

    42" Vestel Pixellence Full Hd
    bi bakın ,linke yazmıştım fotoğraflar da eklemiştim...
    ben de çok baktım ithallere vaktinde gidip birebir görmenizi tavsiye ederim
    Büyük elektronik-marketlerde tüm düşündüklerinize bakın karşılaştırın bence....





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suzi dilara -- 8 Şubat 2009; 0:56:37 >




  • LCD Likit kristal yani 1888 yılında bitkibilimci Fredreich Rheinizer ‘ın keşfettiği yarı sıvı yarı katı bir likit maddedir. 60 lı yıllardan sonra bu maddeye dışarıdan elektrik verilerek likit kristallerin üzerlerine verilen ışığın özelliğini değiştirdiğini buldular. Yani bu maddeye elektrik akımı verildiğinde ışık değişebilmekteydi. Sonradan TFT LCD olarak iki cam tabaka arasına bu maddeyi yerleştirerek ekranlar üretilmeye başlandı. Ör: Notebook ekranları ikicam arasındaki bu madde elektrik akımları sayesinde verilen voltajın şiddeti değiştirilerek likit kristallerin kutup değiştirmesi ve bu sayede ışığın şiddeti değiştirilerek gözümüze parlak renkler sunan ekranlar oluştu.

    LCD ler parlak renkler verirler yani kaliteli görüntü elde edebiliyorsunuz hatta doğal bir resme LCD de baktığınızda renkler daha parlak olduğu için gözümüze daha canlı görünmektedir. LCD ler bu saydığım bu likit kristal özellikleri sayesinde titreşimde yapmazlar. Yalnız CRT monitörlere ( Eski teknoloji tüplü ekranlar TV ler) tepkime süreleri daha azdır.

    Alınıcaksa Bugün Şartı İle abi (LCD) Alınmalı

    LCD lerin özellikleri :

    Avantajları ;

    Düşük güç tüketimi
    Titreşim yapmaz. böylelikle gözünüzüde bozmaz.
    Görüntü net ve parlaktır.
    Küçük ve hafiftirler kolaylıkla taşınılabilir ve küçük olmalarıyla kullanım kolaylığı sağlarlar.


    Plazma birbirine eşit sayıda bağımsız olarak yerleştirilmiş elektron ve pozitif iyonlardan oluşan gaz karışımlarının farklı bir tipidir diyebilirim. Daha açıklayıcı olursam sanrım biraz kafanız karıştı bir madde 3 halde bulunur bunu orta okulda öğrendik nedir bu üç hal ..

    Maddenin katı hali, gaz hali ve sıvı haliydi.. İşte plazma teknolojisi ise maddenin diğer bir halidir. 4. hal diyebiliriz Maddenin plazma hali … Gaz haline gelen bir maddeyi çok yüksek sıcaklıklara ısıtırsanız, enerji alanı elektronlar çekirdeklerinden kurtulur ve gaz plazma haline geçer. Yani orta okulda öğrettiklerinde maddeninplazma hali yoktu son 10 yıldır felan bildiğim kadarıyla keşfedildi. Aslında vardı ama sonradan buldular

    Maddenin plazma hâline dünya üzerinde çok az rastlamamıza rağmen kâinatta plazma hâli fazlalık bakımından maddenin diğer hâllerine karşı ezici bir üstünlüğe sahiptir. Şöyle ki; kâinattaki toplam madde miktarının % 99′unun plazma hâlinde olduğu sanılmaktadır. Örnek verecek olursak tüm yıldızlar, nebulalar ve yıldızlararası uzay plazma hâlindeki maddeden oluşur. Alıntırıdr: Bilgilik.Com

    Plazma TVlerde TV içerisindeki maddeye elektrik verildiği zaman madde plazma haline dönüşür ve gözle görünmeyen UIV ışınları yaymaya başlar. Bu ışın TV içerisindeki YEŞİL, MAVİ ve KIRMIZI fosfor tabakalarına çarparak gözle görünür hale gelir. Bu yöntem ile Plazma TV ler bambaşka bir teknolojidir diye bilirim.

    PLAZMA TV içerisindeki Piksellerin herbiri özel bir gaz karışımı ile sıkıştırılmış olarak yapılmıştır. Bu plazma kutucukları yani pikselleri içerisinde Kırmızı, Yeşil ve MAVi fosforlar mevcuttur bu sayede UIV ışınları ile görüntü gözle görülebilir hale gelir.

    Plazma TV lerde sabit bir görüntü ekranda sürekli kaldığı zaman o görüntünün izi kalmakta.. Yani şöyle açıklayayım TV izlerken hangi kanaldaysanız o kanalın logosu sürekli solda üstte yada sağda felan durur ve bu logo sabittir. Plazma TV nizde sürekli maç izliyorsanız bir süre sonra LİG TV nin LOGOSUNUN Ekrana yapıştığını görebilirseniz hiç şaşırmayın..! Yani bu logo birden orada kalır ve kanal değiştirseniz dahi logo silinmez ekrana resme n yapışır..!

    Tabiki bu her plazmada var diyemem yani Her plazmada kanal logosu yapışmaz her LCD de de siyah renkte solma olmaz.

    Ben Her türlü (LCD) Derim




  • Arkadaşlar teşekkür ederim. Yarın Bornova Forum'a gidip yerinde göreyim diyorum.

    Sony biraz pahalı geldi. Samsung, LG ve Philips'ten birini alayım diye düşünüyorum. Toshiba ise pek tutulmuyor gibi geldi bana.

    Bakalım artık hayırlısı,
  • 2 yıldır c 91 samsung plazma kullanıyorum, logo yapışması falan görmediğim gibi diğer odamdaki lcd den çok daha mükemmel görüntü alıyorum. daha dün bornova forumdan bimeks ten kampanyadan cardfinansa 1723 tl peşine samsung 40A550 fulhd lcd aldık, dünkuruldu inanaın çok üzüldüm, çünkü bendeki plazmanın o canlı mükemmel görüntüsünü alamadık.hemde acele olarak d-smart bğlattık. bakalım bi yarın bir soracağım, değişim olurmu,olursa hemen bir 42 plazma alacağım.
  • Eğer bir aksilik olmazsa ay sonunda kadar 37LG5000 almayı düşünüyorum.

    Yardımlarınız için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.