Şimdi Ara

FTX patronu kefaletle serbest bırakıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Hudeybiye Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • FTX patronu kefaletle serbest bırakıldı
    Kripto para dünyasını derinden sarsan ve on milyar dolarlık yatırımcı varlığıyla iflas eden FTX borsasının kurucusu Sam Bankman-Fried, elini kolunu sallayarak dolaştığı Bahamalar’dan ABD’ye iade edildi ve yine elini kolunu sallayarak mahkemeden ayrıldı.



    FTX skandalının hesabı sorulacak mı?



    Özellikle seçimlerde Kongre adaylarına yaptığı 70 milyon dolarlık yatırım ile kendisini sağlama aldığı anlaşılan SBF’den ABD yetkilileri bir türlü hesap soramıyor. Uzun bir süre Bahamalar’da kalan SBF bu hafta ABD’ye iade edilmişti.



    Ayrıca Bkz.FTX borsasının kurucusu nihayet göz altına alındı



    Mahkemeye çıkarılan SBF bu kez 250 milyon dolarlık kefaletle serbest bırakıldı. Ayrıca ev hapsinde tutulmasına karar verildi. SBF’nin savcılarla birlikte çalışmak istemesinin bu kararda etkili olduğu ifade ediliyor. İşin ilginç tarafı ise jürinin eşinin daha önce FTX-BlockFi anlaşmasında yer alan bir avukat olması.



    Diğer taraftan FTX kurucu ortağı Gary Wang ve Alameda Research girişiminin patronu Caroline Ellison’un da savcılarla birlikte çalışmak istedikleri dile getirildi. Bu üç kişiye 165 yıla kadar toplamda 8 suçlama yapılmıştı. İlk duruşma 3 Ocak tarihinde yapılacak. FTX borsasının tokeni FTT bu haberle yüzde 40’a yakın yükseldi.




    Kaynak:https://ambcrypto.com/breaking-ftxs-sam-bankman-fried-to-get-bail-on-250-million-bond/







  • ABD'nin neden bu kadar zengin olduğunun bir kanıtı da yasalarıdır. Kimse için gereksiz mahkumiyet ve masraf etmek istemezler. Her şeyin bir kefalet bedeli vardır ve zenginden daha fazla yüksek kefalet alarak işleri hızla hallederler tüm cezalar hemen nakit ödeme ile halledilir çözülür.

    Türkiye'de ise her şeyin cezası direkt hapistir. Mahkumu yakala, yargıla, hüküm giydir, hapse at, besle, barındır gibi biri sürü bürokratik masraf ve yükleri de vergi yükü olarak halkının sırtına yükleyip işi uzattıkça uzatır ve sürekli masraf çıkarırlar. Yapanın yaptığı yanına kar kalır, kaçırdığı paralar veya ettiği zararları hapisten çıkınca kendisi veya şimdiden çoluğu çocuğuna yedirip gezip tozarlar. Senin ülken yine fakir yine fakirdir ve sen neden fakir kaldığını asla anlamazsın.

  • parayı veren düdüğü çalar.adalet nerde kaldı.o kadar insanın parasına el koydu sonra kefalet parasıyla serbest sanki kendi parasından mı ödüyor kefaleti.

  • monacomen kullanıcısına yanıt
    Medeni Kanun, Borçlar Kanunu, İcra-İflas Kanunu, Hukuk Muhakemeleri Usulü Kanunu İsviçre’den; Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu ile Ticaret Kanunu Almanya’dan, Ceza Kanunu İtalya’dan, İdare Hukuku Fransa’dan alınarak uygulamaya kondu. “Hayat yardımlaşmadır” diyen “Merhamet Medeniyeti”nden, “Hayat mücadeledir” diyen kapitalist “Batı uygarlığı”na geçtik.

  • Hani para kalmamıştı. 250 yi kim ödedi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tutuksuz yargilanacak.

    Beraat etmedi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • durmadan algı uydurup kripto paraları kötülüyorsunuz... yandaş lağım medyası...

  • Son 100 bin dolarım kaldı diyordu.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kriptocular kadar kollanan bir zümre ben daha önce görmedim. Milleti 10 dolarlık bir şey çaldığında (bu da suç) hayatını karartan hukuk bunlara işlemiyor. Yok böyle bir düzen ya.

  • faniseyler kullanıcısına yanıt

    Henüz geçememişiz ki eksi bakiyedeyiz.

  • monacomen kullanıcısına yanıt

    Tr de adli kontrol şartı serbest.FTX patronu kefaletle serbest bırakıldı 

  • fendur kullanıcısına yanıt
    sendede para olsun sende korunursun adamın verdiği kefalet bile 250 milyon dolar bizim seçimlerde 5-10 millet vekili ve partiye 1rer milyon bagış yap bütün ihaleler kamulaştırmaya açılan araziler ilk seni bulur ama 5 yıl sonra kaç kaçmazsan diğer kazanacak parti yakana yapışır bu dünyanın her noktasında böyle mesala biz ülke olarak o F35 için 7.5 milyon dolar para vermiştik lobi faliyetlerimi ne deniyor ismine öyle bişeydi onlarda yasal yani.

  • Bu demokratlara yaptığı yardımlar nedeniyle üstüne çok gidemiyorlar.

    İntihar süsü vererek öldürülmesi ihtimali yüksek. Bu kadar yardım yaptığı adamlar hakkında ileri geri konuşmadan sesini kesebilirler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • faniseyler kullanıcısına yanıt
    İlk okuldasınız sanırım.Hayat belirttiğiniz gibi toz pembe değil

  • DeepestSea kullanıcısına yanıt

    Bir insan bir şeyi söylediğinde şüphelenebilir normaldir. Araştırır bakar doru mu yalan mı diye. Doğru ilk okul, anaokul çocuğu da söylese doğrudur.

  • faniseyler kullanıcısına yanıt

    Söyledikleriniz doğrudur.Fakat insanların yan gelip yatması, üretmemesi, hak ettiklerini alamaması, altında ki insanları sömürmesinin kapitalizm ile alakası yoktur.Avrupa ülkelerinde bunu çok rahat görebiliyoruz.Avrupa'da kullanılan yasaların hepsinin Türkiye'de olması ve istediğimizi alamamamız insanların tembellikleriyle doğru orantılıdır

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.