Şimdi Ara

fttc fttb ftth bunlar nedir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • fttc

    FTTC teknik olarak Kabine Kadar Fiber anlamına gelir, çoğumuzun kullandığı ve 75 mbit download geçmeyen VDSL . kabin Dslam diye geçer, içinde portlar var. portlar kabine kadar gelen fiber sinyalini bakır kablo iletim uygunluğuna çevirmek. ve binalara apatman internet ulastırmak.bunun için vdsl modem lazım.


    fttb

    FTTB fiber internet binanın veya apartmanın ana dağıtım kutusuna ankastre kadar gelir. dağıtım ankastre kutusunda bulunan portlar sayesinde dairelere bakır kablo ile internet iletilir . bunda vdsl modem gerekli.


    ftth

    FTTH fiber internet binanın veya apartmanın dairelerin içine kadar gelir ve direk fiber modeme bağlanır. bunda ya fiber modem yada fiber sinyal dönüştüren.


    kablonet veya türktelekom ikizi de doğru teknolojik yenilikleri ülkemize getirselerdi ,mevcut altyapı yenileseydi.

    şu an kablonet 1gbit internet hızları konuşurduki. böylece farklı paketler ve fiyatlar ile daha rekabetçi bir ortam oluşurdu.

    aynısı türk telekom için geçerli.200 mbit - 1gbit arasındaki VDSL hızları , yada fiberde 10 gbit ve üzeri. fiber hız paketlerin fiyatlarını konuşuyor olacaktık.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulomen -- 30 Ocak 2024; 4:25:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 1975 yılında ev telefonu için PTT ye kayıt oldum 1987 senesinde ev telefonu bağlandı,TR de yatırlımlar yavaş ilerliyor,oturduğum yerde hala fiber yok.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.