Şimdi Ara

fsb:dram oranı ??????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1 yıldan beri kullandıgım laptopuma 1gb 533mhz kingston ddr2 ram taktım daha önce 2*512 533 vardı şu an 512+1gb ram var sorun bundan sonra başladı cpu-z programıyla baktıgımda
    core speedin 1.800lerde olcagına 798 de sabitlendigini gördüm bilgisayarda da yavaşlama söz konusu voltage da 1.3 olcagına 0.988de sabitlendi fsb:dram oranıda 1:2 şu an buna baglımıdır?bunu nasıl degiştirebilirim sistemimi en opsiyonel performanslı olarak nasıl kullanabilirm diger 512lik rami çıkarıp 1gblık bir adet daha kingston taksam düzelme olurmu?Bios 2005ten beri güncellenmemiş onu laptopta nasıl güncelleyebilirim?Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler



  • Ramlerindeki 1:2lik oran sadece ramlerinin frekansini degistirir, sistemin fsb hizi degistikce ramlerinin hizi buna gore degisir. Sistem fsb`sini kontrol et,eger etmediysen.Speedstep teknolojisini iptal edebilirsin.Birde bios`unu default`a getirerek dene.Kolay gelsin.
  • normalde biostan fsb:ram ratio düzenlenir ama laptop un biosu buna müsade eder mi bilmem
  • laptop un bios ayarı menüsü bu oranı degiştirmeme müsaade etmio daha dogrusu temel bi kaç şey haricinde hiçbirşeye müsaade etmiyor.Bunu nasıl yapabilirim biosu güncellesem olur mu?biosu nasıl güncellicem hiçbir fikrim yok anakart intel i915PM/GM.Laptopda packardbell bu arada acaba ramlaer uyuşmuyomu 512lik olan micron marka 1gblık olan kingston ama mavi ekran gbi bi sorunumda olmadı
  • Belleklerin Dual-DDR çalışmıyor!.

    Mümkün olabilmesi için; her iki SODIMM paketin de aynı kapasitede (MB, GB), aynı saat hızlarında (MHz) olmalı ve eşit sayıda yonga (chip) içermeli (örn: modüllerden birisinde, her iki yüzünde 4'er adetten toplamda 8 adet yonda var ise diğeride aynı olmalı).

    Senin örneğinde; aktardığın bilgiler ışığında, bizler tarından bilinen ve uyuşan tek kriter; saat hızları (533MHz).
  • o zaman şöyle açıklayım slot1 detakılı olan 1gblık kingston bellegin özellikleri:Max bandwith PC2-4300(266mhz)
    cas latency 3 4 ve5 diger micron marka olanda cas latencysi sadece 3 ve 4 aradlarındaki tek fark bu birde kingstonda part number gözükmüyor acaba slot2 yede kingston 1gblık daha taksam sorunum hallolur mu?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kamehame

    o zaman şöyle açıklayım slot1 detakılı olan 1gblık kingston bellegin özellikleri:Max bandwith PC2-4300(266mhz)
    cas latency 3 4 ve5 diger micron marka olanda cas latencysi sadece 3 ve 4 aradlarındaki tek fark bu birde kingstonda part number gözükmüyor acaba slot2 yede kingston 1gblık daha taksam sorunum hallolur mu?

    İlave alacağın 1GB Kinston elindeki mevcut olan ile aynı ise (daha önce açıkladığım kriterlere göre), sorununu çözer ve hatta toplamda 2GB belleğin olmuş olur

    CAS Latency (CL: Column Address Strobe Latency, Kolon Adresi Strobu Gecikmesi), Dual-DDR çalışabilmesi için gereken kriterlerin içine girmiyor. Modüllerin "CL" değerleri birbirinden farklı olduğunda, her iki modül de yavaş olanın sahip olduğu değerde çalıştırılır. Aksi olsa idi; yavaş olan, hızlı olanın süratine erişemiyecek ve tıkanacaktı.




  • bilgiler için teşekkürler herkese yarın ilk işim 1 gblık aynı ramden eklemek olcak
  • söylenenleri yaptım fakat fsb:dram oranı hala 1:2 ve 1.86lık pentium m işlemci hala 798.01 mhz de çalışıyor :( Biosundan ince ayar yapmamada izin vermiyor laptop bu ayarları başka nasıl ve ne şekilde degiştirebilirim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamehame -- 2 Temmuz 2007; 10:56:12 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kamehame

    söylenenleri yaptım fakat fsb:dram oranı hala 1:2 ve 1.86lık pentium m işlemci hala 798.01 mhz de çalışıyor :( Biosundan ince ayar yapmamada izin vermiyor laptop bu ayarları başka nasıl ve ne şekilde degiştirebilirim?


    Bilgisayarınızın geç kalmış tam özelliklerini (marka/model, işlemci, yonga seti (chipset) v.s.) verin de beyin fırtınası yapalım.

    İlk günkü bellekleri duruyor ise (2x512MB, 533MHz), onları takıp karşılaştırmalı bir test de yapmayı ihmal etmeyin.
  • notebook un özellikleri şöylehttp://support.packardbell.com/global/item/?m=home&sn=606000130237
    şu an 2*1 gb kingston 533mhz bellek takılı tek sidestep olayını kapattım artık hep işlemci çekirdegi 1862.0 mhz de çalışıo ama açılış kapanıştaki ve yavaşlık devam ediyor bios ince ayarlarınıda yapamıyorum fsb:dram oranıda hala 1:2 onu 1:1 yapamazmıyım?
  • yok mu bi önerisi olan?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kamehame

    notebook un özellikleri şöylehttp://support.packardbell.com/global/item/?m=home&sn=606000130237
    şu an 2*1 gb kingston 533mhz bellek takılı tek sidestep olayını kapattım artık hep işlemci çekirdegi 1862.0 mhz de çalışıo ama açılış kapanıştaki ve yavaşlık devam ediyor bios ince ayarlarınıda yapamıyorum fsb:dram oranıda hala 1:2 onu 1:1 yapamazmıyım?

    Arkadaşım... Bellekler ile beraber anılan hızlar, toplam band genişliği hızları, yani upstream ve downstream hızlarının toplamıdır. Bu formülle; DDR-533 şeklinde anılan bir RAM modülünün gerçek fiziksel saat hızı 266MHz'dir. Kullandığın CPU'nun da FSB (Front Side Bus) hızı 533MHz olduğundan, 266MHz'i elde etmek için, bu hızı ikiye böler (1:2 FSB). Şayet bellek veriyolu hızını 1:1 FSB yaptığını varsayacak olur isek; bu hıza maruz kalan bellek modülünün çalışması kesinlikle mümkün olmıyacaktır. Başka bir deyişle bellek modülünün çalışabilmesi için en az 1066MHz olması gerekecekti. Bu kadarla kalsa, gene iyi... Çalışabilmesi için ayrıca, bellek kontrolcüsü ile bellek modülleri arasındaki bellek veri yolunun da bu hızlarda çalışabilecek şekilde tasarlanmış olması gerekirdi.

    "SpeedStep" için BIOS'tan kapatma seçeneği var ve sen de bu yolla kapattı isen, batarya ömrü için bu yolu tavsiye etmem... Bunun yerine, oyun v.b. gibi yoğun işlem gerektiren uygulamalar çalıştıracağın zaman, Windows'ta "Güç Seçenekleri"nden "Her Zaman Açık" güç profilini uygulamanı öneririm.




  • Speedstep i biostan kapatamadım zaten bios ince ayar yaptırmıyo.2. dedigin gbi masaüstü güç ayarlarından her zaman açık yaptım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.