Şimdi Ara

freelander 1.8 fren sertlesme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar.
    1999 model freelander 1.8 aracim var on frenler disk arkalar kampana. 1 haftadir frenler asiri sertlesti. Rampada veya yuksek hizlarda durmak neredeyse imkansizdi. Bugun sabah aracin ilk kalkisindan itibaren arka tekerlerden surtunme sesi geliyordu donuslerde ve yavas hizlarda az fren yaptigimda kulagi yirtacakmis gibi ses geliyodu. Sanayiye goturdum kampana 20 tl tamir oldu. on diskler 80 tlye degisti. İscilik 60 tl verdim. Eve gelirken trafik yogunlugundan cok fren yaptim. Yarim saat kadar sonra hic fren yapmadigim halde rahatsiz edici o ses gelmeye devam etti. Arka kampanalar cok isinmisti koku geliyordu. Kaputu actigimda tisir tisir seste geliyor. Kazik yememek adina yardimci olursaniz cok sevinirim baska bi ustaya gostermeden biseyler ogrenmek istiyorum.

    1. Aku den olabilirmi
    2. Vakum pompasindansa nasil anlasilir
    3. Westinghouse bozuksa nasil anlarim
    4. Hortumlardansa nasil anlarim.
    5. Bogaz kelebegiyle bi baglantisi olabilirmi ( aracin devri lpg de 1100. Benzinde 700)

    Ayrica araç kontak kapaliyken fren çok sert. Marsa basmamla birden yumusuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Mersinde önerebileceğiniz fren ustasi varsa paylaşırmısınız
  • Aracınızın arka kampana iyi ayarlanmadığı için balatalar yanmış ama sizin sorununuz vakum pompasından olabilir. Eğer pedal çok sertse. Vakum pompasından olduğunu anlamak kolaydır genelde zırıltı bir ses yapar. Bir de ayağınızı frene basıp çekerken o ses artar. Westinghause bozulsa frene basarken fren pedalının oralardan hava kaçırma sesi geliyosa o bozulmuştur.
  • Sorun westinghouse gibi geliyor.
  • Başlık çok sakat
  • Freelander sanayicinin, esnafın dostu araba!

    Vakum hortumunun yırtılması da benzer bir etkiye sebep olabilir.

    Kazık atmayacak usta bulmanız lazım, çünkü ayırd etmesi bence kolay değil. Aracın başında durur, değişen parçanın arızasını gözünüzle görürseniz kazık yemezsiniz zaten. Hortum falansa yarık gözükür zaten.

    Aküden olamaz. Boğaz kelebeğinden de olamaz (araç deviri çok düşerse teorik olarak fren hızlı sertleşebilir; ancak deviriniz normal).
  • Arkadaslar yorumlar icin tesekkur ederim. Sorun ozgur arkadasin dedigi gibi arka kampanadanmis. El frenide kazik gibiydi zaten. Usta tornavidayla biyeri genisletip geri takti tekeri. Simdi el frenide pamuk gibi. Hic sorunda kalmadi. Bu arada arac durur vaziyette freni pompaladigimda hava sesi geliyor. Acaba westinghouse uda yaptirsam fren hassasiyetide artarmi. Cunku diger bindigim araclarda daha az kuvvet uyguluyorum durmak icin. Ustaya gore bu araclarda frene abanmak gerekirmis. Ebaydan ucuz yollu westinghouse alim onumuzdeki ay. Sonucu paylasirim sizinle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oneyy1905 kullanıcısına yanıt
    Bende fark ettim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.