Şimdi Ara

Kaynamış kızdırma bujisi nerede nasıl çıkartılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi günler
    Sorunum başlıkta da belirttiğim gibi kızdırma bujisi.
    Aracımda arıza ışığının yanmasıyla ustama gittim. Cihazla 2. Kızdırma bujisinde arıza olduğunu tespit etti. Ne güzel söküp değiştirecekken buji kaynamış biraz kuvvet uygularsak kırılabilir. O zaman da motor indirmek zorunda kalırız dedi. Araç bir hafta burada kalır dedi. Bu şekilde kullanmanın hiçbir zararı olmayacağını ileride de sorun yaratmayacağını belirtti.
    ( İskenderun'da olduğum için kış sıcaklığı eksileri görmüyor belki bu yüzden ilk çalıştırma sıkıntı olmaz diye tahmin ediyorum)

    Aracı götürdüğüm bir diğer usta da yalancı buji ucu takıp arıza ışığının söndürebilirim dedi. Kaynamış parça kısa devre yapıyor gibi gösteriyor ondan arıza ışığı yanıyor dedi.
    Bu usta da bu parçanın hiçbir zararı olmayacağını belki ilk çalışmada birazcık sıkıntı yaşanabileceğini söyledi.

    İnternette yaptığım araştırmalarda bazı tornacıların bunu söktüğü yazıyordu.
    Çektirme aparatı ile bu parçanın rahatlıkla çıkarılabileceğini de söyleyenler var.

    Bu konuda tecrübesi olup yardım edebilecek olan varsa şimdiden teşekkür ederim







  • Bazı tornacılar matkap ile ortasından delip alıyor ama riskli bir işlem. Motor indirmeye gerek olur mu bilmiyorum ama kapak açmak gerekir içine düşerse. Bujiler sadece soğukta değil her zaman ilk çalıştırmada işe yarar, 2-3 dakika boyunca çalışırlar bildiğim.

    Bir hafta boyunca wd 40 sıkmayı deneyebilirsin. Kimi kaynamalarda işe yarar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtesHırsızı -- 15 Kasım 2021; 22:18:29 >
  • Buji kaynamasının mevzusu ne ?

    Neden olur?

    Nasıl önüne geçilir?

    Tüm araçlarda olabilir mi

    Bilgi verirmisimiz merak ettim
  • HemşireZED kullanıcısına yanıt
    Neden olur hiç bilmiyorum. Madem böyle sorun yaratabiliyor otomobil üreticileri neden daha pratik şekilde yapmamışlar anlamış değilim. Kızdırma bujisi sadece dizellerde var.
  • Bujilerin ustine motor yagi dok 1 hafta kullan sonra motor sicakken ustaya git zorlamadan acmaya calissin eger olmazsa tekrar yag dok 3 gun sonra git

  • NGK bu konuda güzel bir animasyon yapmıştı.

    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=CKZf-OOEqbM

    Videoda rayba olayı da var. Acaba bizim bırak özel servisi, sanayi ustalarını, yetkili servisler rayba kullanıyor mu orası meçhul. Rayba da tork anahtarı gibi gereksiz görülüyor.
  • aslında yapılması gereken tüm işlemler bu, ben de 8 sene evvel opel serviste arkadaşın aracına uygulanırken bilgi sahibi olmuştum, animasyonu siz benden evvel yüklemişsiniz...

  • Babamda Xl-7 Suzuki Grand Vitara var, onların kronik sorunu kaynama yapan kızdırma bujileri. 2. sefer olduğunda 1 hafta boyunca her gün sürekli wd-40 sıkarak çıkartmıştı.

  • Ustanın dediği gibi zorlama yapılırsa hasar görebilir ama masraf katlanabilir; ancak neticede bujinin de bir ömrü var, değişmesi gerek. Bu durumda öncelikle tavsiye edilen iyi bir ustaya zorlamasını söylemek mantıklı, artık gerisi nasip kısmet. :)


    Benim de eski aracımda aynı sorun olmuştu. Birkaç bakımda ustalar sökemedi, ben de sonraki bakımda tavsiye edilen bir ustaya gittim ve artık ne pahasına olursa olsun sökün dedim. Zorlansa da çok şükür hasarsız çıkarabilmişti. Uzun lafın kısası, denemeden bilinmez.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.