Şimdi Ara

FPS Bilgisayarın hangi parçalarıyla alakalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar başlıkta da dediğim gibi 1 hafta öncesine kadar herhangi bir FPS sorunum yoktu.Çok rahat CS go oynayabiliyordum.Ama ne olduysa birden ortaya çıktı.FPS'im düşük olsa razıyım ama dalgalanmalar var oyunu 60 fps'e getirdiğim de bile fps 50 40 lara düşüyor bu pc'nin hangi parçasıyla alakalıdır yani yeni ram'mi alayım yoksa ekran kartımı yada işlemci mi ?
    i3 3220 3.6 ghz 4gb ddr3 ram AMd Readon Hd5500 ekran kartım yardımlarınızı bekliyorum.Bu arada ekran kartı güncel virüs yok.



  • Fps, sistemin genel performansı ve pek tabi gpu nın üzerinden diğer bileşenlere etkisi vardır. Grafik kartınızın son sürümünü yüklemeyi deneyin. Genel bakımlarda işe yarayabilir, disk performansını arttırmaya çalışmak disk birleştirme, veya sistem kötü durumda ise format bile olabilir.
  • caveler C kullanıcısına yanıt
    Fps hızınızdaki dalgalanmalar yakın zamana kadar bilgisayarınızda gerçekleşen bir çok faktöre bağlı olarak değişebilir.

    Bunlardan bir kaç tanesini sayayım;

    -Hard diskinizin dolululuk oranı. C veya D fark etmez. Tabi özellikle windowsun kurulu olduğu c sürücüsü dolmaya başladığında belli bir performans düşüşünü gözle görebiliyorsunuz ama genel olarak hard diskiniz c veya d dolmaya başladığında belli bir performans düşüşü yaşanabiliyor.

    -Güncel sürücü sorunu. Bir çok donanım üreticisi güncel sürücülerin eskilere nazaran daha iyi olduğunu söyler ve gerçekten de öyledir. Ama her zaman bu durum ne yazık ki olmuyor. Eski sürücüleriniz güncel sürücülerinizden daha iyi bir performans sergileyebiliyor oyunlarda. Buna ekran kartı, ses kartı ve anakart sürücüleri dahil.

    -Windows update sorunu. Windowsun yaptığı bir çok güncelleme bir süre sonra sistemi yavaşlatabiliyor. Güncelleme ile daha önce olmayan bir çok servis bilgisayara yüklenip bilgisayar performansını düşürebiliyor.

    -Antivirüs programları. Tamam başta belki bir soruna neden olmuyorlar ama aynı şekilde onlarda kendilerini güncelliyorlar ve yeni gelen özellikler ile sistemi arka planda daha fazla yoruyorlar.

    -Yakın zamanda yüklediğiniz programlar. Bilerek yüklediğimiz veya istemeden yeni bir program yüklerken yükleme ekranında şunu da kurayım mı diye soran ve bizde esas yüklemek istediğimiz programın kurulmasını hemen istediğimiz için gereksiz irili ufaklı bir çok programında kurulması sonucu, programlar yüzünden sistemin kasması.

    -Mecvut programların güncel sürümleri. Eskiden sistemimizde her hangi bir soruna neden olmayan ama yeni sürümleriyle aynı sistemin kasmasına neden oluyorlar. Sistemimiz değişmese de programların yeni sürümlerinin ihtiyaç duyduğu sistem kaynakları daha fazla oluyor.

    vs... diye uzatabiliriz.




  • Fps için en önemli parça ekran kartı
  • teşekkürler arkadaşlar cevaplarınız için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.