Şimdi Ara

Forza Motorsport (PC Ana Konu / 2023) (27. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
671
Cevap
25
Favori
22.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • F355 Challenge F kullanıcısına yanıt

    Senin Gran Turismo seçeneğin var ise bu oyunu açma bile ne gerek var abi sinirlenmeye oyunun bir halt olmayacağı da belli.

  • Pcde 8.1 gb güncelleme indirilmeye hazır.

  • Gri tonlamalı, sönük, mat grafikleri yerinde sayıyor yine.

  • fps de yine artış yok.optimize edilmemiş

  • mczaga kullanıcısına yanıt

    Ben normalde 15 yıllık Forza'cıyım Xbox 360 zamanından beri bütün oyunları yüzlerce saat oynadım, çok da severim seriyi bu hale geldiğini görmek üzücü. Normalde gamepad ile en iyi oynanışı olan yarış oyunu Forza'dır hala da öyle. Bu oyunda da oynanış, sesler ve multiplayer gibi iyi hale getirdikleri bir sürü şey oldu seride ama performans sorunları, ceza sisteminin saçmalaması, çöp grafikler, çöp kariyer gibi bir sürü eksisi var. 6 yıl neyi geliştirmişler anlamadım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rapresyonik R kullanıcısına yanıt

    Evet malesef, en başında gördüğümde endişe ettiğim gibi durum. Kasıtlı olarak böyle dizayn etmişler ve genelde çoğu yapımcı , bu tarz şeyleri sonradan değiştirmiyor. "tasarım tercihimiz bu" diyerek savunuyorlar ve sorun olarak görmüyorlar..


    RT global illumination özelliğini demo tanıtımlarda gösterdikleri gibi geri getirirlerse, anca o zaman bariz bir canlılık görebiliriz oyunda. RT nin şu anda GI olmadığı için hiçbir işlevi yok (sadece RTAO nun biraz sahneyi karartması dışında), rasterized aydınlatmada da sıçıp batırdıkları gün gibi ortada. ne gölgeler doğru ne yansımalar, en çok da araç detaylarının sırıtmasına ve kokpit kamerada oynarken içerinin yapay aydınlanmasına tutuluyorum. GTAO diye bir karartma tekniği de tıpkı RTGI ve diğerleri gibi oyun kodlarında hazır, ancak aktif değil. RT kapalı olduğu durumda resmen AO yok, aşırı sırıtıyor, karanlık olması gereken yerler yapay duruyor.


    Bu oyunun düzelmesi için 3 ay değil, sanırım 3 yıl geçmesi lazım. cyberpunktaki durum yaşanırsa hiç şaşırmayın ki gidişhat onu gösteriyor. oyun her yanından dökülüyor, 1 pist 3-5 de bug düzeltip update 4 diye salmışlar. hadi bu seferki tatil dönemine denk geldi diye görmezden gelelim, ancak önceki 3 güncelleme de bir yaraya merhem olmadı. sadece oyun daha az çöküyor o kadar. görsel derinlik sıfır ve arayüz aşırı kötü.

    ui-ux tasarımcıları protesto etmiş olmalı başka izahı olamaz. Resmen oyuncularla dalga geçiyorlar.





  • F355 Challenge F kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum. Eski forzalardaki doğal renkler ve aydınlatma ile iç açıcı arayüzle sundukları, araç modellerinin detaylı göründüğü içerik olarak da zengin yapımlardan sonra gelinen nokta gerçekten düşündürücü.

    6 yıl sanırım tüm mesaiyi tam tur dönebilen direksiyon hareketine ve seslere harcamışlar. görsel olarak da benim yaptığım çıkarım, tüm olayı RTGI temeline göre tasarlamışlar. GI aktif olduğunda gölgeler de doğru ve detaylı çizileceğinden, sahne de doğal aydınlanıp her objeyi olması gibi göstereceğinden, bunun getireceği yükü hesap edemeyip iş optimizasyon kısmına gelince cortu çekmişler anladığım kadarıyla. çünkü series s denen garabette de çalışması lazım. series konsollar ve pcde çözünürlük ve fps harici fark olması işlerine gelmezdi. cidden gösterilen oyunla çıkan oyunun hiç uzaktan yakından alakası yok.


    Önceki forzalarda hiç RT olmadan da dediğim gibi çok güzel renk paleti, aydınlatma, yansıma gölge, araç modeli , materyal shader gibi detayları elle gayet güzel yapıyorlardı. o konuda tembellik göstermişler seride ilk defa. yani oyunun temelinden ciddi eksiklikler ve problemler var. yeni ekledikleri daytona pistinin de Pit çıkışının konumunu yanlış yapmışlar, hem yeri yanlış hem de tam çıkışta kazalara sebebiyet veriyor....sorunları anlatmakla bitmez.

    önemli bir kısmı asla düzelmeyecek ciddi problemler.


    yanıltıcı reklam ve büyük downgrade gibi konuları bu ekipten beklemezdik. turn10 stüdyosunun 10 yıldan fazla olan deneyimine, hem motorsport hem horizon lara desteğiyle bunca birikimine hiç ama hiç yakışmayan utanç verici bir iş oldu açıkçası. ve bu da neslin başından beri eleştirdğim, tamamen yönetim becerisi olmayan MS yöneticilerinin kötü kararlarının sonucu. FH5 harici tüm atışları karavana şu ana kadar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulkane -- 17 Ocak 2024; 17:53:4 >




  • F355 Challenge F kullanıcısına yanıt

    Ben bu oyunu bekledim Forza Motorsport 7 alacaktım sonlara doğru herkes 8'i bekle dedi iyi dedim o sırada Forza Motorsport 7 TOKSİKLİĞİNİ biliyordum izliyordum vidyolarını dedim ki " 8'de bunu yapmazlar rakipleri Gran Turismo 7 gibi bişi olur " dedim cezalandırmasını


    Abi bir baktım yamalarda düzeltirler dedim yok yine yok yine yok bu ne ya? Yarışa giriş ortalama 35 dakika yarışı da kat ortalama 45 dakika oynamak istiyorsun ve bir tane pislik bunu sana dar ediyor ben WRECKFEST oyuncusuyum yıllardır pisliğin ne olduğunu biliyorum bu oyun WRECKFEST 2.0 Forza Motorsport 8 filan değil çok net söylüyeyim


    Her gün başka bir pislik çeşidini görüyorum oyunda en masum görünenler bile ne olduğunu gösteriyor örnek veriyorum dün yarıştayız birisi ile güvendim 2 tur boyunca ve 3. turda adam yaptı yapacağını ve ben şok oldum bu şekilde bana yaklaşmalarına bile izin vermiyorum oyun bildiğin PUBG açık dünya da birbirini fırsatını bulan boğazlıyor bu oyunu hangi kafa ile geliştirdiniz lan?


    Grafikti

    performans'dı

    kameraydı

    single play 'de hikayeydi

    oyunu öğretmek di

    araç özelleştirmeydi abi geçin bunları bunlar zaten yok


    adam bir demo yapmış sadece saçma sapan bir araç satın alma var ve WRECKFEST gibi ayıp olmasın diye Multiplayer pistleri koymuş bu oyun bundan ibaret ne diyorum bu oyun GRAN TURİSMO 2 'nin bile yanına yaklaşamaz bırak GRAN TURİSMO 7'yi bakın GT4 bile demiyorum GT2 ya çünkü GT 2 'de de var lastik aşınması


    Bu oyuna başlayacak var ise bunları bilsin net söylüyorum bok gibi bir oyun ama Müstehak çünkü Klasik Microsoft ne beklenirdi ki zaten bakın Rockstar'a örnek alınması gereken firma o'dur.Microsoft neydi ki biz bunlardan oyun bekliyoruz ya


    Playstationcular diyor yok oyun çıkmamış mış lan sadece GT için bile o konsol alınır siz neyin kafasını yaşıyonuz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 17 Ocak 2024; 20:4:26 >




  • Gamepad'le oynuyorsaniz GT Forza'nın çok gerisinde, chase cam de bana göre GT'de baya kötü. Sırf bu ikisi için Forza oynardım ama dediğim gibi ciddi anlamda hayal kırıklığı oldu Forza Motorsport. Gran Tourismo 7'ye keyifle devam ediyorum Forza da güncellemelerle adam olursa dönüş yapacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gt7 PC’ye çıksın diye çok bekledik. Bu oyuna mecbur kaldık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni gelen yarışa girerken oyundan atıyor.

  • Her yeni güncellemede bir umut deniyorum tekrar sevmeyi ama çok tırt be..Nerede Xbox 360'dan beri ağzımızın suyu aka aka oynadığımız Forza serileri, nerede bu cibiliyetsiz çöp..Neyse ki Assetto Corsa var, güvenli liman :)

  • Bu oyun gerçekten düzgün ve yarış ahlakıyla oynayanı cezalandırmak üzerine kurulmuş. Sıralamaya katılmayıp en sondan başlayıp efendi efendi gezmek lazım galiba. Cidden kanser bu oyun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi what_tha -- 20 Ocak 2024; 0:30:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • F355 Challenge F kullanıcısına yanıt

    Umarım düzeltirler özellikle cezalandırmayı şu ankinden yarısını bile düzeltseler uzun bir süre yeter.

  • Bugün yeni Amerikan pistinde 2.bitiren kişi toplamda 4.50 saniye ceza aldı ve bana arkadan çarparak beni geçti buradan da ceza almadı ve bu şekilde fark atarak 2. bitirdi.


    Adamlar oyunun bug'unu bulmuş oynuyor.Ya bunlar gibi oynayıp devam edeceksin ya da oyunu bırakacaksın

  • mczaga kullanıcısına yanıt

    Hoşgeldin dünyama. PS4 ün rakipsizliğinden dolayı yaptığı tekelleşme politikaları yüzünden veda edip XBOX'a geçmiştim. Forza Motorsport 8 çıkışını heyecanla beklemiştim ama maelesef Online sistemi o kadar iyi olmasına rağmen Single play sistemi o kadar vasat ve sürekli antrenman zorunluluğu ve her aracın kendine ait level olması bezdirdi. 2.Haftadan sonra bir daha açmadım. Neyse ki geçen yıl Nisan aylarında XBXO ile rekabetin getirdiği güzel gelişmeler ardından tekrar Playstation 5 almıştım ve 120 saatlik Gran Turismo 7 deneyiminden sonra öpüp başıma koydum :) Yaşla mı ilgili bilemiyorum ama Yapılan çok güzel Assetto Corsa Competizione den sonra artık başka bir sim racing oyununa bulaşmıyorum. Onun yanına bir tane Gran Turismo yeter hatta Assetto Corsa 2 de yine çoklu otomobil temasına gireceğinden ona da bulaşmayı düşünmüyorum. Artık GT ye odaklanacağım maceraya gerek yok. Tek arzum Online sistemini biraz daha iyileştirmeleri ve ödüllendirici olması.





  • what_tha kullanıcısına yanıt

    Çünkü adamlar grafik ve çarpışma efektleriyle bozmuş onun dışındakiler hak getire. Yıllarca lastik fiziklerinde yerle temas 2 noktadan yaoılıyordu şimdi arttırılmasına ragmen fizikte de çok büyük değişiklik yok. Adamlar tüm turnuvaları XBOX Gamepad i ile yapıyor. Kaldı ki xbox ta direksiyon tuşlarının çoğu dublicate hatalı yani ps te 8 tus atayabiliyorsan xbox ta 5 tuş anca belki de 4.

  • mkmdesign kullanıcısına yanıt

    Grafik ve çarpışma efektleriyle mi bozmuş? ne kadar ironiktir.

    RTGI, materyal kalitesi ve aydınlatma, renk derinliği vs açısından vaat edilen ve demoda gösterilenlerle çıkan oyunun alakası yok. updatelerle de toparlandığı yok, her yerinden dökülüyor. sahneler yapay filtrelerle lut larla aydınlatılmaya çalışılmış.

    Alışkın olduğumuz forza kalitesindeki aydınlatma ve atmosferden eser yok. Ayrıca, çarpışma ve hasar modellerinin de vaat edilenle alakası yok. çok daha detaylı hasar modelleri ve parçacık efektleri, ayrıca pist assetleri vardı demolarda.


    şurada bir dünya yalan atıldı, "tamamen baştan yapıldı, RTGI şöyle iyi böyle iyi.."



    Forzayoutube
    Check in with Turn 10 Studios and Forza Motorsport as the development team reveals how they’re building cars, tracks and audio that take full advantage of the Xbox Series X|S.
    https://www.youtube.com/watch?v=aHgceB5vzhk&lc=UgxStH5kMyM_KXVEsm94AaABAg

    hiçbiri nihai ürüne yansımadı.


    şu kıyaslamaya bakın:



    MrWilliamThoryoutube
    Forza Motorsport vs Forza Motorsport 7 - Daytona International Speedway comparison. Have you ever wondered how Daytona International Speedway compared graphically between Forza Motorsport and Forza Motorsport 7? This gameplay video compares the graphics in Daytona International Speedway track between the two games. #forzamotorsport
    https://www.youtube.com/watch?v=31JnU-1-qVU&feature=youtu.be


    Grafik denince genel algı hep yüksek kaplama kalitesi ve çizim mesafesi üstüne oluyor, ancak buradaki olay farklı. Görsellik bir bütündür, hem ışıklandırma hem sanat tarzı hem de kaplamalar iyi olmalıdır. ışıklandırma kötü dizayn edilirse diğer tüm artıları alıp götürür, bütünlük bozulur. Büyük bir tarz değişimi var, belli başlı şeyler ciddi anlamda ters gitmiş veya kasıtlı olarak downgrade in ayarını kaçırıp böyle berbat bir görüntüyü bize layık görmüşler. tüm sahne aydınlatmalarını yansımaları RTGI temeli üstüne kurup, bildiğimiz forza kalitesindeki rasterized aydınlatmayı baya özensiz yapmışlar. Şu durum asla kabul edilemez.


    ve uzun zaman sonra fm xbox ana konusuna girdim , inanamadım. update 4 ile ışıklandırmanın çok daha iyi hâle geldiği gibi övgü dolu mesajlar gördüm. Oyunda ışıklandırma doğru değil, yansımalar doğru değil, renkler ise hiç doğru değil. Bazı insanlar nasıl bir yanılgı içerisine girdilerse artık tam tersini iddia edip savunuyorlar. Olacak iş değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulkane -- 23 Ocak 2024; 18:33:1 >




  • Fm7 serinin efsaneyi olarak kalacak bu kafayla gidilirse.

  • Rapresyonik R kullanıcısına yanıt

    Niye ki oradaki cezalandırma daha mı iyiydi?

  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.