Şimdi Ara

Forza Motorsport (PC Ana Konu / 2023)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
635
Cevap
25
Favori
20.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Forza Motorsport (PC Ana Konu / 2023)




    Konuyu göremedim, varsa silinebilir.


    Oyun 2023 baharda geliyor. Çıktığı gibi Gamepass'te.



    Forza Motorsport (PC Ana Konu / 2023)Xboxyoutube
    Witness the power of Xbox Series X through Forza Motorsport. Automotive entertainment is reimagined for a new generation. Learn more: https://www.xbox.com/games/forza-motorsport
    https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DaL4h5cMONIs&q=EgQuLZpEGMmzmZUGIhCsg9kMfHGq7BQWW91_NUXbMgFy



    < Bu konunun sahibi _Dominic_Toretto_ iken _Dominic_Toretto_ tarafına aktarılmıştır -- Haz 23 2023 9:46PM >



  • Her zamanki gibi özensiz çıkış, ilk gün oyuncularını beta tester olarak görmek. Sonrada patch ile düzeltiriz kafasında eksik dolu oyun çıkarmak.


    Alıştık artık. Game pass, PS Extra, amazon gaming vs. oyun sektörünü mahvediyor. Tek ücretle her oyuna sahip olma arzusunun sonuçları bunlar işte. Adam havuza koyacağı oyun için neden uğraşsın ki.


    Netflixe çevirdiler koca oyun sektörünü.

    Araçlarla ilgili küçük tüyolar vereeyim.


    Aldığınız aracı hemen yarışlara sokmayın biraz serbest antreman yaparak lvl yükseltin. En iyi yer lemans.


    Araçların hiçbirini otomatik yüksetme yapmayın öncelik lastik genişletme lastik ve kule gergileri almaya çalışın sonra aerodinamik yapın. Önce arka kanat sonra tampon takın. Fren basınç ayarınız mutlaka %80 olsun .


    Aracınızı mutlaka ayar çekin hazır ayarlar bi işe yaramıyor. Aracınızı herzaman viraj odaklı yapın sonrası zaten basit.

    Öncelikle oyundaki muazzam sesleri, tüm kamera açılarına yeterince yüksek FOV ayarları eklemelerini, yıllar sonra nihayet elden geçen pilot hareket animasyonlarını çok beğendim. Kariyer sistemi de fena değil, sürüş fizikleri keyifli. 200km/s üstünde başlayan sarsıntı ve rüzgar efekti, hız hissiyatını çok geliştirmiş. Beni de oyunda tutan bu detaylar zaten.

    Ancak görsel bütünlük adına tam bir fiyasko olduğunu düşünüyorum. Büyük beklentilerle heyecanla da dolu değildim açıkçası, ekibe güvenirdim belli bir standardı vardı diyordum kalite adına ama ortaya çıkan sonuç pek de iyi olmadı.

    Bence kesinlikle next-gen ile alakası yok görselliğin. Cross-gen olarak çıkan fh5 hatta fh3 bile bu oyundan daha next-gen görünüyor.


    Görsellik bir bütündür, yalnızca output çözünürlüğü , fps ve çizim mesafesinden, kaplamadan ibaret değildir. Sanat tarzı tüm bu parametreleri ve oyunun güzelliğini ortaya çıkaran çok önemli bir unsurdur. Öyle bir sanat dizaynı yaparsınız ki bazı kusurları kapatır güzel bir görsellik sunar, ya da tam tersi iyi olanı da mahveder rezil eder.

    Series s denen garabeti geçtim, sx ve pcde olabilecek en yüksek ayarlar bile bu oyunda görselliği kurtarmıyor. Bazı güzelleme yorumları (konsol ana konusunda) inanılır gibi değil, yeni oyun hype ı ile iluzyon yaşıyorlar galiba, tam bir akıl tutulması.


    Forza serisinde hem turn10 hem pg stüdyoları bugüne kadar çok güzel ışıklandırma, hava olayları ve detaylı araç modelleri tasarlar, materyal kalitesi üst seviyede olurdu. Gölge yansıma renk paleti gibi olayları RTsiz de gayet güzel raster şekilde hallediyorlardı.


    Yeni forza motorsportta teknik anlamda çok sırıtan olaylar var. Bir şeyler ciddi anlamda ters gitmiş. Mesela fh4te araçların tamamına yakınının osuruktan alakasız sesler çıkarması gibi. Bunda da araç ve çevre detayları ciddi soru işareti.

    Manasız bir gri filtre var, oyunda görsel anlamda derinlik yok. Kontrast yok. Pist detayında asfalt ve kerbleri iyi yapıp geri kalan bitkiörtüsü çevre modellerini baya es geçmişler. Pist kenarlarındaki ot çim yoğunluğu aşırı düşük. 2 nesil öncesine ait gibi duruyor. Gece ışıklandırmasını özellikle hiç beğenmedim. Anlam veremediğim bir yapaylık var. Araç farları ve diğer ışık kaynakları doğal durmuyor ve güçsüz, onun yerine sahneyi filtrelerle yapay olarak aydınlatmışlar gibi duruyor.


    En son fh3te (oyun ilk olarak xbox one a çıktı yıl 2016) olan aracın aynalarından duman efektleri dahil her parçacık efektinin gerçek zamanlı yansıması, el freni animasyonu gibi detaylar 2017de çıkan fm7den beri hiçbir forza oyununda artık bulunmuyor. fm7den itibaren ciddi kalite düşüşleri başladı. fh4 utanç verici bir işti. hem seslerin berbatlığı hem saçma sapan ek paketler. ek paket konusunda fh5te de saçmaladılar, ancak oyun temeli ve bütünü olarak , hem seslerdeki muazzam gelişme hem görsel olarak gerçekten başarılı. RT olmadan da iyiyken sonradan ekledikleri RT ile olayı bir seviye üste çıkardılar. yeni motorsportta durum hiç iyi değil, RT performans düşürmekten başka hiçbir etki etmiyor. Biraz daha iyi AO ve yansıma vermesi dışında aydınlatmaya hiç etkisi yok. real time ray tracing şöyle müthiş aydınlatma böyle güzel yansımalar sunacak iddalarının da altını dolduramadılar.


    Normal rasterized ışıklandırmayı bile oldum olası iyi yapan ekip bu sefer fena çuvallamış. Global aydınlatmadan, renk derinliğinden eser yok. Arada olan grafik glitchleri buglarından bahsetmiyorum onlar düzeltilir. Update sonrası bile hala kafasına göre bazen dlss, bazen fsr ı gösteriyor. Her grafik ayarı değişiminden sonra düzgün aktif olması için, oyunu kapat-aç yapmak filan gerekiyor.


    Oyunda dizayn olarak bir tarz değişimi var, asla düzelmeyecekleri sorunlar muhtemelen. çünkü bunları sorun olarak görmüyorlar. Arayüz ve özellikle göstergeleri beğenmedim. son horizon oyunlarında olan arayüz ölçekleme gibi bir ayar yok, en kısa zamanda gelmesi lazım. Biliyorum oyun onlarca update alacak, yıllarca desteklenecek ama temelinde belirttiğim gibi düzelmeyecek sorunları var.


    2022de gösterilen demo ile uzaktan yakından alakasız , ciddi downgrade yemiş bir oyun çıkarttılar. turn10 ekibinden hiç beklenmedik bir durum oldu açıkçası çok yazık.

    Anlattıklarımda kanıt olması açısından da görsellerle desteklemek istiyorum. MS ve Turn 10 ekibi şu yalanlarından ve ortaya çıkan üründen utanmalı . ama utanırlar mı, sanmam.


    2022deki "forza serisi fotorealistic görseller sunmasıyla bilinir. yeni FM bu zamana kadar teknik anlamda en gelişmiş yarış oyunudur, gerçek zamanlı RT ve global aydınlatma, gerçek zamanlı yansımalar ve materyal kalitesi, pist detaylarıyla yeni nesil xboxların gücüyle baştan yapıldı" gibi ifadeler yer alan "in-game" demo.



    Forza Motorsport (PC Ana Konu / 2023)Forzayoutube
    Witness the power of Xbox Series X through Forza Motorsport. Automotive entertainment is reimagined for a new generation. Learn more: https://www.xbox.com/games/forza-motorsport
    https://www.youtube.com/watch?v=5qZRgVD_niU

    Çıkan oyunla 2022 demosunun kıyaslaması. downgrade sadece görsellerde değil, assetler de kırpılmış ve değişmiş:



    Forza Motorsport (PC Ana Konu / 2023)ElAnalistaDeBitsyoutube
    - This video was made with footage from the official 2022 reveal gameplay and the final version of the game on PC with all settings set to maximum and RT enabled. - Este video se ha realizado con material del reveal gameplay de 2022 oficial y la versión final del juego en PC con todos los settings al máximo y RT activado.
    https://www.youtube.com/watch?v=glS9Qe47Cv8





    Tamamen aynı pistler, araçlar ve günün vakitlerinde, 2014' te çıkan Assetto Corsa ile yan yana kıyaslaması:



    Forza Motorsport (PC Ana Konu / 2023)Bálint Bordiyoutube
    DO NOT REACT TO THIS VIDEO IN YOUR LIVESTREAM OR VIDEO! My links: patreon.com/bordibalint https://www.twitch.tv/bordibalint Let us take a look at what the same tracks and cars look in these two games. With the Forza Motorsport being the hot topic understandably I wanted to see how does Assetto Corsa hold up with the latest mods such as Pure and CSP of course. Both were run on my PC, which has a 12600k, 32gigs of ram and a 3070 in it. If you see choppy frames in the forza footage it's the best I could get it to run. Hope you enjoy!
    https://www.youtube.com/watch?v=xSuotyfdrIU

    Driveclub ile olan kıyaslamasını da paylaşmaya gerek görmüyorum. Orantısız güç kullanmak da istemem açıkçası. Arada dağlar kadar fark var hem game design hem assetler hem görsel bütünlük anlamında.

    Görsellik neymiş game designdan kastım neymiş, fotorealistik nasıl olurmuş merak edenler driveclub gameplay e bir baksın. O oyundaki kadar güzel bir renk paleti pek az oyunda bulunuyor bence.

    GT7, fh5, fh4, fh3, driveclub... crossgen çıkan diğer tüm yarış oyunları sözde "tamamen yeni nesil için baştan yapılan" forza motorsport tan daha iyi görsel kalite sunuyorlar. Game design konusundaki kalite düşüşleri de cabası.


    Buraya kadar okuyanlara teşekkürler. Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama içimden geçenleri oyunla ilgili en makul şekilde böyle anlatabildim.

    AC'de şu yüzden aynısı diyorum, aynı altyapıyı kullanarak sürekli giysisini değiştiriyorlar aslında. Motor aynı, animasyonlar aynı, altyapı aynı kısacası. Sistem aynı. Çorbayı Unity ile yaptılar, şimdi her oyunda buzdolabındaki aynı çorbaya bir gün kekik, bir gün acı biber, bir gün karabiber koyup farklı çorbaymış kafasında devam ediyorlar. Mirage ama herkesin söylediğine göre son olacak ve yeni oyun köklü bir oyun olacak. Umarım diyorum.


    Oyun yapımcıları son yıllarda o kadar tembel o kadar tembel o kadar tembel ki. Her şey gösteriş üzerinden dönüyor.


    Yılda gerçekten "oyun" olan, kalite kokan 3-5 tane AAA oyun görüyoruz taş çatlasa. Diğerleri full tembellik. Full özensizlik. Arada bir Starfield, bir Baldurs Gate 3 çıktı. Lies of P de özene bezene kısma koyalım. Bir de Alan Wake 2 gelecek işte. Bunlar dışında her oyunda "oyalanıyoruz" hissindeyim ben.


    Şu geçmiş yıllardaki oyunların "oyun" olduğu dönemi mumla arıyoruz. En son ne zaman HL 2, Crysis, Witcher 3 zamanındaki heyecanı yakaladım ben hatırlamıyorum.

    Oyun oynanış olarak çok beğendim. Sesler atmos destekliyor sanırım 10 numara motorun geldiği ses tam monitörün altından geliyor muş gibi oluyor. diğer sesler bir tık havadan geliyormuş gibi geliyor. Havaya sokuyor. Frene basınca ön tamponun düşmesi veya viraja girince aracın yana yatması gerçek araba hissiyatı veriyor. Rtx hakkını vermişler. Kontroller vs tam benim sevdiğim tarzda


    Tek üzüldüğüm nokta performansı oldu. Umarım iyileşme gelir. dlss 3.5 vs gerçekten ihtiyaç var.





    Ben normalde 15 yıllık Forza'cıyım Xbox 360 zamanından beri bütün oyunları yüzlerce saat oynadım, çok da severim seriyi bu hale geldiğini görmek üzücü. Normalde gamepad ile en iyi oynanışı olan yarış oyunu Forza'dır hala da öyle. Bu oyunda da oynanış, sesler ve multiplayer gibi iyi hale getirdikleri bir sürü şey oldu seride ama performans sorunları, ceza sisteminin saçmalaması, çöp grafikler, çöp kariyer gibi bir sürü eksisi var. 6 yıl neyi geliştirmişler anlamadım.

  • rez

  • Güzel bir oyun geliyor gibi rtx show olacakmış gibi Forza Motorsport (PC Ana Konu / 2023) 


    İnşallah sürüş dinamikleride güzel olur.Forza Motorsport (PC Ana Konu / 2023) 

  • Halen Forza motorsport 7 oynuyorum carier modu halen bitmedi. Lastik ve pit yönetimi konusunda oyuncuların talepleri doğrultusunda hareket ettik felan dediler. Epey simulasyon olacak. Güzel Bi oyun bizleri bekliyor
  • Horizon 5'in çıkması bu oyunun üstüne düşüldüğünü gösteriyor bence. Umarım yanılmam :) Fm efsanedir .

  • Konuyu istemeden anonim yaptım :)


    Geri alma var mı bunu



    Forza Motorsport (PC Ana Konu / 2023)Forzayoutube
    Join us for the June edition of Forza Monthly! We’ll have breakdowns of both Forza announcements at the Xbox & Bethesda Games Showcase, plus a previews of the full Series 9 update for Forza Horizon 5, a Community Spotlight with Forza livery artist PTG Stuzib85, a rundown of the latest community events, and more! Forza Horizon 5 is available now on Game Pass! Upgrade your game to Premium today and you’ll be set to experience FORZA HORIZON 5: HOT WHEELS, a new game expansion coming July 19 https://www.xbox.com/en-us/games/store/Forza-Horizon-5-Premium-Add-Ons-Bundle/9MZ0SR207MG8 #ForzaMonthly #Forza #ForzaHorizon #ForzaHorizon4 #FH4 #ForzaHorizon5 #FH5 #ForzaMotorsport
    https://www.youtube.com/watch?v=mfcmJor6tXY
  • Yakında buralar değerlenecek. Nisan-Mayıs gibi geliyor kesin 25 Ocak’ta belli olucak artık. Hiç Motorsport oynamadım çok merak ediyorum.
  • Kesinlikle güzel oyun olacak 2023 te oynayacağım sayılı oyunlardan olacak
  • Arabaların fizik leri ciddi sorunluydu. Olmadık saçma şekilde düşük hızlarda bile kayıyorlardı. Hava sıcaklığı piste etki etmiyordu. Bütün bunlar düzeltilmiş. Her pistte hava şartları sanırım olacak. Güzel bir oyun olacağa benziyor. Bütün bunlar anında gamepass de. Aç gözlü sony müsade etseydi blizzard ve activision oyunları da anında gelecekti. Sony yi iyi tanıyın.
  • Ne zaman çıkacağı hakkında bir bilgi var mı tahmini ?

  • Fautzin kullanıcısına yanıt

    İlkbahar aylarında çıkacağını söylediler. Net çıkış tarihi 25 Ocak’ta ki etkinlik sırasında belli olucak.

  • teşekkür ederim.

  • Forza Motorsport (PC Ana Konu / 2023)
    Forza Motorsport (PC Ana Konu / 2023)Forza Motorsporttwitter
    “This is exciting! Tune in to the @xbox Developer Direct event at 12pm PST on Wednesday January 25 to get an in depth look at the all new Forza Motorsport!”
    https://twitter.com/ForzaMotorsport/status/1616480958051385345?s=20
  • Forza Motorsport (PC Ana Konu / 2023)Forzayoutube
    Check in with Turn 10 Studios and Forza Motorsport as the development team reveals how they’re building cars, tracks and audio that take full advantage of the Xbox Series X|S.
    https://www.youtube.com/watch?v=aHgceB5vzhk&feature=youtu.be
  • Araç boyaları resmen gerçekle birebir, metalik rengin ışıkta dalgalanmış boyası dahi en ince detayına kadar yapılmış, 500 e yakın fiziksel yeni özellik eklendiğini söylüyorlar. bu sefer cidden forza olmuş
  • Jeff Grubb: Forza Motorsport, 2023'ün ilk yarısında piyasaya sürmeyecek.


    Game Mess Decides podcast'inden. Jeff, oyunun yılın ikinci yarısına kaydığını duyduğunu söylüyor. Şimdi oyun için bir Q3 sürümünü hedefliyorlar.


    Forza Motorsport (PC Ana Konu / 2023)
    Forza Motorsport (PC Ana Konu / 2023)Idle Sloth💙💛twitter
    “(Rumor) According to Jeff Grubb, Forza Motorsport won't be releasing the first half of 2023 Jeff says he's been hearing the game has slipped into the second half of the year. They're now targeting a Q3 release for the game. Timestamp: https://t.co/qdDw6SvzD7”
    https://twitter.com/IdleSloth84_/status/1618911633027506178?s=20
  • Q3 de değil. Ekim'e, Kasım'a çekerler gibi maalesef :(

  • Forza motor sport 7 de grafikler muazzam idi bu oyunda daha ileriye gidebilirler mi bilemiyorum.
  • fms 7 satılmıyor galiba. indirebileceğimiz bir yer var mı?

  • GUERRA kullanıcısına yanıt
    Fm7 eneba sitesinden halen satın alabilirsin key olarak. Geçenlerde gold aldım
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.