Şimdi Ara

Ford puma kullanıcı yorumları (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
4
Favori
13.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Cuma günü itibariyle ben de bir Ford Puma Style sahibi oldum.

    Aracına geri görüş kamerası uygulatan var mı ? Bir de Style pakette sync 3 diye biliyorum ama sürümde sync f1 ile başlayan bir kod var. Bilgisi olan var mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayırlı olsun ne kadara aldınız.

  • Güzel görünüyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bende perşembe günü Puma’mı teslim aldım. İçimin bu kadar ısındığı kendine beni bu kadar bağlayan başka bir araç olmamıştı :)
  • 2 Hafta önce kurşun gri renk style paket 2020 model puma aldım bende. Üstteki arkadaşımın dediği gibi bir arabaya bu kadar ısınabileceğim seveceğimi düşünmemiştim. Aslında kona almaya karar vermiştik ama tesadüfen pumayı keşfettim ve tamam bu araç dedim.


    Başlıca özellikler;

    • LED Kısa ve gündüz farları (Gündüz farları muhteşem)
    • LED Arka ve stoplar
    • Yan aynalarda sinyal lambaları
    • Yatay yol bilgisayarı (Dik olanları sevmiyorum yatay olması çok hoş duruyor)
    • 8" Multimedya ekran (Comfort donanım ile geliyor ama genelde tüm araçlarda var)
    • Dijital klima (Bazı videolarda klima ayarı tuşun üstündeki derece göstergesinden yapılıyor ama benim araçta yok. Sıcaklık ve fan hızı multimedya ekranında gözüküyor. Herhalde sonradan kaldırdılar)
    • Tabela okuma sistemi (Teknik özelliklerde yazmıyor ama araçta mevcut. Hız tabelasını okuyup öndeki yol bilgsayarında tabela olarak gösteriyor.)
    • Şerit takip sistemi.
    • Çarpışma önleme sistemi
    • Car Play (Kablo ile bağlantıda sadece aktif oluyor)
    • 17" jantlar (Jantlar güzel fakat ileride STline 18" siyah jantlardan almayı düşünüyorum)
    • 2 Kademeli bagaj ve akvaryum haznesi (1 Adet kabin boy valiz koymalık ekstra bir alan var. Stepne olmadığı için bu alan çok güzel değerlendirilmiş. Ayrıca tıpa mevcut, su bile doldurabilirsiniz)
    • Bagajda 12V çıkışı ve lastik şişirmek için solüsyon ile birlikte kompressör mevcut.
    • Viraj aydınlatma
    • Yanlış bilmiyorsam 6 adet hoparlör mevcut. (Ses sistemi mükemmel. Özel bir donanım yok ama sizi fazlasıyla tatmin ediyor. Kıyas açısından örnek vermek gerekirse, Volkswagen orta paket araçlarda aldığınız kalitenin çok üstünde. Ses derecesi çok yüksek ben henüz full ses yapamadım. En fazla orta dereceye kadar açabiliyorum çünkü gerçekten çok yüksek)
    • 5 Farklı sürüş modu mevcut. ECO, Normal, Spor, Kaygan, Arazi (Ben henüz hepsini test edemedim. Aracı kapatıp açtığınızda otomatik olarak NORMAL mod ile başlıyor ve her seferinde ayarlamak zorundasınız. Ayarlara baktım ama bulamadım)


    Eksikliğini hissettiğim ve beğenmediğim özellikler;

    • Kol dayama yok. (Her aracımda alışkın olduğum için kolum hep boşluğa gidiyor. Servise henüz sormadım ama Ford'un sitesinde yaklaşık 1.200 TL olarak gözükmekte. Hyundai Accent'lerde olduğu gibi sürücü koltuğunun yan tarafına takılıyor)
    • Uzunlar halojen lamba. (Selektör yaptığınızda sizi tatmin etmiyor)
    • Tavan aydınlatma bildiğimiz sarı lamba.
    • Kaput altında çıkıntı mevcut. (Beyaz araçlarda çok dikkat çekiyor. Fiesta'nın büyük hali olduğu için kaput yukarıda kalmış. Bu yüzden kaputun ön ucunun altına 5-6 cm lik yükselteç yapmışlar)
    • Geri görüş kamerası yok. (Yetkili servisten yada aksesuarcılardan takılabiliyor. Bagaj açma düğmesi sökülerek yerine kameralı bagaj açma düğmesi takıyorlar ve baktığınız zaman dışarıdan belli olmuyor. İki tip mevcut, universal ve orjinal tip. Universal olan aracın dönüşüne göre park çizgilerini çekiyor, orjinal olan direksiyon hareketine göre çizgiler dönüyor. Orjinal olanı taktırmayı düşünüyorum)
    • Radyo logoları var ama Polonya radyosuna göre ayarlanmış. Siz atıyorum Power FM açtınız logo gözüküyor fakat, Polonya radyosunda o frekansa ait logoyu gösteriyor. Son yazılımı yükledim fakat düzelmedi. Canımı en çok sıkan şey bu :)


    Yakıt olarak şuan elimde sağlıklı bir veri yok. Henüz 50km yapmış bulunmaktayım ve 17.5 lt ortalama gösteriyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Masdera -- 12 Mayıs 2021; 1:18:32 >




  • Araç 110 km oldu ve şuan karma yakıt 14.8 e düştü.

    Geçenlerde fark ettim, vites yanındaki N R D L konumlarında hiçbir şekilde ışık yanmıyor. Bazen D ye aldığımı sanıp N ye alıyorum ve aracı kaydırıyorum. Direksiyonun ordaki göstergelerde vites hangisinde gözüküyor ama vites topuzunun yanındaki göstergelerde ışık yanmadığı için gözükmüyor. Herşeyi denedim ama bulamadım. Bilen arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zifftli kullanıcısına yanıt

    Öncelikle hayırlı olsun. Bende bu ayın 30'unda stline paket puma mı teslim alacağım. Günlerdir forum ve videolarda puma hakkında bilgi araştırması yapıyorum ve bildiğim kadarı ile sync1 style pakette geliyor sync3 stline pakette.


    Facebookta Demir Ford Mods adlı bir kullanıcı var tüm ford marka araçlara gizli özellik açma geri görüş kamerası vb şeyleri yapıyor. Kendisi ile bir iletişime geçmeni öneririm

  • Masdera kullanıcısına yanıt

    Merhabalar. Hayırlı olsun aracınız bende 30unda teslim alacağım stline konfor paket aracımı. Son mesajınızı 1 ay önce geçmişsiniz o günden bu güne araç ile ilgili görüşlerinizi ve yakıt konusunda yorumlarınızı merak ediyorum. Yanıtlarsanız sevinirim mutlu günler.

  • Masdera kullanıcısına yanıt

    Ne yazık ki viteste ışıklandırma mevcut değil

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bycess

    Ne yazık ki viteste ışıklandırma mevcut değil

    Hayırlı olsun. Aracınızı internete bağlayıp son yazılımı yükleyebilirsiniz. Aracım birkaç gün önce 1000km oldu. Devamlı eco mod aktif ve klima açık şehiriçi kullanımım oluyor. 10.2 lt ortalama tüketimim mevcut. Depo yaklaşık 260 TL ye doluyor, mesafe olarak 400km menzil gösteriyor. Genel olarak araçtan memnunum. Kol dayama için servis 1.200 TL istiyor.


    Sıfır araç alanlar 15 gün geçtikten sonra 6 ayı ve 3.000 km yi geçmemek şartı ile ilk tanışma servis randevusu alarak ücretsiz temel araç bakımı ve aksesuar alımlarında %15 indirim alabilir. Detaylı bilgi için google da “benim fordum” diye aratıp bakabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, kol dayama yaptıran oldu mu style paket araca? Tavsiye veren olur mu?
    Teşekkürler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2020 Puma St Line sahibiyim. Haziran 2021 de aldım aracı. Aracım 3500 km de.


    Şehir içi(trafiğin yoğun olmadığı bir şehirde yaşıyorum) 9 ile 10 litre arası yakıyor. Her türlü senaryoyu  denedim maalesef yakıtı aşağı çekemedim, uzun yolda ise cebinizin dostu diyebilirim sakin kullanımda 2.5 litreye kadar düştüğünü gördüm(ortalama 5-6 lt).


    Bence kendi segmentinde en iyi sürücü ekranına sahip. Son derece başarılı tasarlanmış grafikleri ve modları var şeker gibi diyebilirim. Ayrıca her mod işini iyi yapıyor, ekonomi modunda gaz tepkileri yavaşlıyor, spor modda ise puma isminin hakkını veriyor. Ancak gel gelelim kasım kasım kasılıyor bu güzel grafikler. Aracımı ilk buluşma başlığı adı altında servise götürdüm yazılımlarını güncellediler ancak değişen hiçbir şey yok. Birde multimedya müzik oynatırken ara ara tekliyor. Sanırım tek bir çip üzerinden idare ediliyor sistem, aynı anda birden fazla komut gidince araca takılmalar oluyor.


    Şimdi benim için en rahatsız edici asıl konuya geleyim, aracın a sütunlarının iç kaplamaları langır langır sallanıyor. En ufak bozuk bir yolda tirim sesleri gelmeye başlıyor. Nasıl olurda bu kaplamaları adam akıllı sabitlemezler. Acaba benim aracımda mı sorun var diyerek Ford bayisinde bir deneme aracı inceledim o da aynıydı. Bu konularda hassas iseniz yada ben açarım b&o ses sistemimi bakarım yoluma demiyorsanız bu araç canınızı fazlasıyla sıkabilir. Servise gösterdim izah ettim durumu deneme sürüşüne çıktılar sorun yok denildi üsteleyince birkaç parça sünger sıkıştırdılar kaplamanın arkasına ve sorun çözüldü denildi ama maalesef…


    Bagaj kapısının camının plastik kaplama ile birleştiği noktada da tirim sesi var. Tirim fitili aldım uyguladım orda ki ses kesti aynı işlemi ön cam ile ön konsulun boşluğuna ve kısmi olarak a sütununda bulunan hoparlörlerin alt boşluklarına sıkıştırma amaçlı uyguladım fakat nafile ses kesmedi. Bu sesler beni her defasında keyif alarak bindiğim aracımdan soğuttu.


    Aracın arka kapılarında ki alt kısımlar uzatılmış plastik parçalardan oluşuyor ve kısmi çamurluk olarak kullanılmış bu da kapıların alt iç kısımlarının sürekli çamur olmasına sebep oluyor. Tasarım hatası olarak görüyorum bu durumu.



    Süspansiyonlar spor olduğu için çok sert konfor aramayın ama yol tutuşu muazzam.

    Harekete duyarlı kapı kilitleme yok araçta, en boş arabalarda bile standart bu özellik hatta içten kapıları kilitleme hiçbir şekilde yok. Sadece dışardan açılmasını engelleyen bir özellik mevcut.


    Ford puma kullanıcı yorumları
    Ford puma kullanıcı yorumları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alp Sarı -- 11 Mart 2022; 23:49:13 >




  • FORD PUMA YAZILIM SORUNLARI

    Aracı alalı yaklaşık 1 sene olacak. Şuan aracım 7800 km de. Canımı sıkan bazı konular var hala giderilmedi. Bu arabanın çok ciddi yazılım sorunu var. Nasıl olur da hala düzeltilemez anlamıyorum.

    - Boş paket olmasına rağmen müzik dinlemek keyifli. Fakat ses seviyesi 20 nin üzerine çıktığı zaman ön sağ ve sol kapının b sütuna gelen kısımlarından rahatsız edici trim sesi geliyor. Elimizde o kısıma biraz bastırdığınızda ses kesiliyor. İlerleyen zamanlarda şırınga ile dolgu yapmayı denicem.

    - Yılı doldurduğu için bakım yaptırdım. Yaklaşık 2500 TL gibi bir ücret çıktı. Her bakımda ufak tefek hediyeler veriyorlar. Termos, çanta, telefon tutucu vs. Güzel bir şey. Ayrıca araç servisteyken bilgilendirmeyi video ile paylaşıyorlar.

    - Yazılım Problemi 1-Klima: Çok nadir gerçekleşsede can sıkıcı. Bazen çalışmayacağı tutuyor. Çok sıcak ve çok soğuk havalarda başınıza gelirse, o sinirle araca benzin döküp yakabilirsiniz. Tek bir çözümü var, aracı stop edip dışarıya çıkıyorsunuz ve kapıları kitliyorsunuz. 5 dk sonra tekrar araca girip motoru çalıştırıyorsunuz ve düzeliyor.

    - Yazılım Problemi 2-Multimedya Ekranı Donması: Normal kullanımda ayda 1 kez başına gelebilir, CarPlay yada Andorid Auto kullanımında hergün karşılaşmamız muhtemel sorun. Multimedya ekranı donuyor ve tuşlar işe yaramıyor. Daha sonra ekran simsiyah oluyor ve müdahale edemiyorsunuz. En ucuz kablodan en pahalı kablosuna kadar orijinal dahil 10 çeşit kablo ile test edildi. Bir fark yok. Çözüm: Bir üst yazıdaki gibi.

    - Yazılım Problemi 3-Radyo ses kısılması: Radyo, carplay, bluetooth farketmez, herhangi birinde bir şey dinlerken bir anda ses volume 0 oluyor. 3-4 saniye sonra geri geliyor. Ortalama 1 saatlik radyo dinlemesinde 5-6 kere yapıyor. Çözüm: Yok

    - Yazılım Problemi 4-Radyo Simgeler: Polonya radyoların logosu var hala. Atıyorum Power Fm dinliyorsunuz, size Polonyadaki o frekansa ait radyo kanalının logosunu gösteriyor.

    - Yazılım Problemi 5-Arka Park Sensörü Sesi: 2 günde bir başıma gelen bir durum. Geri vitese taktığınızda, mesafe uyarı sistemi bip sesinin tonu değişiyor. Sanki ucuz 5-10 tl lik oyuncakların içine konulan hoparlörlerden geliyormuş gibi kalitesi çok bozuk ve kısık bir ses veriyor. Çözüm: Problem-1

    -Yazılım Problemi 6-Cam Açma Kapama Düğmesi: Çok nadir olarak cam açma kapama tuşları işlev görmüyor. Ne yapsanız açamıyorsunuz yada kapatamıyorsunuz. Çözüm: Problem-1

    -Yazılım Problemi 7-Direksiyon Fonksiyon Tuşları: Hergün başınıza gelecek problem. Özellikle carplay ve andorid auto kullanımında %100. Direksiyon üzerindeki multimedya tuşları 5-10 dk çalıştıktan sonra bir daha çalışmıyor. Çözüm: Aracı stop edip tekrar çalıştırmak.

    Ek Not: Araç ilk çalıştırmada sıcak yada soğuk fark etmez, ön sol alt taraftan traktör sesi gibi bir ses geliyor. Yaklaşık 1 dk boyunca bu ses gelmeye devam ediyor ve sonra susuyor. Serviste gösterdim ama normal olduğunu söylediler. Tesadüfen aynı araca sahip başka birinin de bu şikayeti anlatmasına denk geldim. Diğer araçtaki sesi duyduğumda çok şaşırdım. O sesin gürültüsü ile benim araçtan çıkan sesin alakası yok. Bu ses gördüğüm kadarıyla tüm araçlarda var ve ses şiddeti araçtan araca değişiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Masdera -- 5 Nisan 2022; 0:33:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ek Notlar:

    Kol dayama için yaklaşık 1500 TL verdim. Sürücü koltuğunun sağ tarafına monte ediyorlar. Başta çok tereddüt etmiştim ama çok memnunum. Aracı sabahtan servise bırakıyorsunuz. Koltuğu ve döşemeyi söküp öyle takıyorlar. Aynı gün içinde teslim alıyorsunuz. Ücretine bakmayın mutlaka taktırın. Her servisin elinde olan bir ürün değil, stok problemi var. Ben firmanın elinde kalan son ürünü taktırdım.

    Geri görüş kamerası konusu.
    Yetkili servisin elindeki ürün çok kötü. Büyük ihtimalle çin malı markasız bir ürün takıyorlar. Fiyat olarak 4000 TL civarı bir malzeme fiyatı var. Park çizgileri direksiyona yada aracının yönüne göre hareket etmiyor sabit duruyor. Sakın gidip bu paraları vermeyin. Bu araca takılan aksesuar vs genelde başka Ford aracın parçaları. Bazı şehirlerde bu kameranın montajını 1500 TL gibi bir fiyata (aracının yönüne göre çizgiler dönüyor) gizli özellikçiler yapıyorlar. Onlardan yaptırılabilir diye düşünüyorum.

    Arka stoplar su alıyor. Yağışlı havalarda yada aracı yıkattıktan sonra arka stopların içiz damla damla su ve buhar oluyor. İzolasyom problemi var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Masdera -- 5 Nisan 2022; 0:40:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Masdera kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba biz de bu aralar bu arabaya bakıyoruz. Facebook gruplarında serviste güncelleme ile sorunların çözüldüğünü dile getiriyorlar. Siz güncelleme yaptırmadınız mı yoksa ordaki arkadaşlar toz kondurmuyor mu araçlarına?


    Her seferinde araçtan inip 5-10 dakika beklemek rezillik resmen.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Ford Puma St Line 2021 Sahibiyim arka ve ön silecekleri piyasada bulamadım n11 den bir başlık gördüm arka silecek diye sipariş verdim fiesta sileceği göndermişler . İnternetten bir türlü bulamadım temin eden varsa bayiler haricinde yazabilirmisiniz. Sadece arka silecek fırcasını Arkasa sordugumda 500TL+KDV dediler. Çok saçma rakamlar.


    Bu arada aracı servise bıraktım otobanda güvercine vurdum ön panjur'da bir parça kırık oldu; Değiştirilme maliyeti Arkas'ta 5000TL - Bilgilendirme için yazılmıştır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kskaries -- 19 Nisan 2022; 17:23:33 >
  • phoenix_88 kullanıcısına yanıt

    İki kere güncelleme yapıldı fakat sorun çözülmedi.


    Geçen hafta araçla 1600 km uzun yol tecrübem oldu. Klima full açık ve araç tam yüklü olarak eco modda 110-120 hızla 5.6 LT ortalamayı gördüm.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Masdera kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam nisan ayında puma style aracı aldık biz. Aldıktan sonra saat sorunu ve camların açılamamsı sorunu başımıza geldi. Bursa Ford Otokoç bayisinde ana mödüle (ekrana yapılandan farklı!) yaklaşık 4-5 saatlik bir güncelleme yaptılar. Araba 1 gün kalmak zorunda kaldı serviste. Bütün sorunlar çözüldü ki bu ana güncellemeyi yaptıranların sorumlar çözülüyor siz de neden öyle olmuş anlamadım. Ford servise danışın bence yine.

  • kskaries kullanıcısına yanıt

    merhaba bızde stlıne 2023 modelı dusunuyoruz kronık sorunlar nasıl cokmu fazla tavsıye dermıısnız ????

  • Masdera kullanıcısına yanıt

    merhaba bzıde 2023 stlıne paket almayı dusunuyoruz tavsıyenız ne olur cokmu fazla sorunu var baska aracmı bakalım ?

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.