Şimdi Ara

FORD KUGA POWERSHIFT (81. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.122
Cevap
22
Favori
260.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Onu boşverin de, kendini müşterinin üstünde gören, araba satmayı müşteriye bir lütuf gibi gören bir VW bayiine gidip, yüce satış elemanlarından bir de üstüne para verip Tiguan mı alalım?

    Ayrıca DSG şanzımanından gelen takırtılara Almanya'dan şöyle bir cevap gelmiş: "müşterilerimizin bu sese alışması gerekiyor".

    :))))) Adamları şımartırsanız olacağı bu.

    Tiguan'da çözülebilen veya çözülemeyen birçok sorun duydum arkadaşlarımdan. Aldığına alacağına pişman olan çok insan var.

    Tiguan'ın dış görünüşü birebir iri bir Golf'tür. Bana sıradan görünüyor ama çok beğenenler olabilir tabii. Kuga'da ise Focus'u anımsatan far vb. kısımlar olsa da çok farklı araçlar.
  • aslına bakarsanız biraz elma ile armut olayına benziyor:

    Kuga dizel, Tiguan benzinli
    Kuga otomatik (powershift) bunuda belirteyimde yoksa silver "siz daha kullandığınız aracın ne olduğunu bilmiyorsunuz" diyebilir, Tiguan manuel.

    Tiguanla test sürüşü yapmıştım, detayları hatırlamıyorum ama bana başarılı gelmemişti, zaten çirkin bulduğum bir araçtır,
    zaten test sürüşünü almak için değil bu sınıfa karşı olan merakımdan yapmıştım.

    Fiyatını bilmem ana bu sınıfta manuel vites hiç haz etmediğim bir olay, keza benzinli olmasıda öyle

    silver aşşağıda yazdıklarım sana, Kuga kullanıcıları bunları biliyor zaten:

    Kuga kullanması müthiş keyifli bir araç, çok iyi bir performans sunuyor, tüketimi şehir içi 8.5 litre civarında (32 kuruş)
    mükemmel bir yol tutuşu var (bu konuda çok iddialıyım, yol tutuşu tam bir referans) gayet sessiz, başarılı bir müzik sistemi var (sony)

    Bence parasının karşılığını veriyor ve herşeyden önemlisi biz Kuga kullanıcıları arabalarımızdan çok memnunuz,
    sizde arabalarınızdan memnunsanız hiç sorun yok..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cengaver1

    quote:

    Orijinalden alıntı: ex_silver

    Böyle çırpınmanıza gerek yok

    Torkmuş.Sanki traktör kullanıyorsunuz?Eğer kamyon,traktör almıyorsanız torkun önemi beygir gücünün önemi yanında hiçtir.

    Diyorum ama anlamıyorsunuz.

    Oradaki tork değerleri maximum torku verir.Fakat önemli olan devir,güç,tork eğrileridir.Bu eğriler ne kadar az dik açılı olursa o kadar başarılıdır demektir.Yani önemli olan gücü geniş devir bandına yayabilmektir.

    Kuga 320/1750-2750.Yani maximum torku 1000 devir verebiliyor anca.

    Tiguan 240 / 1500 - 4500.Maximum torkunu 3000 devir boyunca verebiliyor.Yani gücü çok daha geniş bir alana yayıyor.

    Kuga 2750 devirden sonra tiguandan çok daha düşük tork değerlerine geriliyor...

    Yani kuga toplamda 3200 birimlik güç açığa çıkartırken tiguan 7200 lük bir gücü maximum olarak verebiliyor.Bunun sonucunda asıl güç birimi olan beygir gücünde daha yüksek değerlere ulaşabiliyor.Ayriyetten bu beygir gücünü daha geniş bir devir bandına yayıyor.

    Eğer kuga ve tiguanı sadece 1750-2750 devir arasında kullanırsanız tiguan geride kalır.Fakat toplam açığa çıkan güçte tiguan daha başarılı olacaktır.Zaten bu beygir gcünden bellidir.Aynı şey tiguanın dizeli içinde geçerli.

    Millet işte bunları bilmediği için aracını çok güçlü ve hızlı zannediyor.Anlık güce tav oluyorlar.

    Yani şöyle söyleyeyim 180 lik ecoboost(240 torklu) focus ile 115 lik(270 torklu) focusu yokuş yukarı gazlatsanız yine dizel olan ecoboost u göremez.

    Tekrar ediyorum.Bu konuda boşuna benle aşık atmaya çalışmayın.Ciddi olarak bu konuda yetersizsiniz.BUnu hakaret olarak algılamayın ama durum böyle.

    Ayrıca ben 75000 e kugada alabilirdim.O ekonomik rahatlığım vardı.Fakat bunun için bazı hesaplamalar yapmanız lazım.Eğer senede 25000 üzeri yapmıyorsanız dizel almanın hiçbir karı yoktur bu araçlar için.Aradaki bakım,vergi ve alırkenki fiyat farkını çıkaramıyorsunuz...

    Sizi sadece yakıt istasyonlarında tatmin eder eğer şartları sağlamıyorsanız.Alırken verdiğiniz farkı görmessiniz.Siz yakıt istasyonlarında iyi hissetmek istemişsiniz.FAkat aradaki 20000 tl lik farkı zaten ödemişsinizdir.

    Ayriyetten verdiğim fotolar arkadaşa iç genişliklerinin aşşağı yukarı aynı olduğunu göstermekti.Arkadaş tiguana sığamamış ya...Herneyse.

    senin çapın bana yetersiz demeye yetmez kardeş,
    nihat doğan gibi ancak boş atmasını biliyosun,

    Ekonomik rahatlığın olmasına rağmen 55 bine o arabayı aldıysan,
    bu kerizliktir, ama hala ben akıllıyım diyip geziyosun piyasada.

    meydan burda,
    rakam istedin rakam gösterdik ağzını açamadın,
    kendin paylaştığın verileri okuyamadın, sana öğrettik doğrusunu,
    "breite" dedik, tercüme ettik senin paylaşımlarını yine anlamadın
    daha hala konuşabilmen, yeterlilik değil utanmazlık yani.

    Madem objektifsin,
    anlat bakalım şu "25.000 yapmazsa karlı değil" hikayesini biraz da biz gülelim.
    Yalnız hesabına dikkat et, diğer mevzularda olduğu gibi verilerle renk değiştirme,
    zira o hesabı da iyi yaparım ona göre

    Ne rakamı göstermişsin sen allah aşkına.Asıl sana biz veriyoruz teknik verileri bilgileri.Cevap veremiyorsun çırpınıyorsun.Bİrde hala konuşuyorsun.Bİr senin verdiğin cevaplara bak birde benim.

    breite genişlik demek yani aracın dış genişliği.Bİr aracın dış genişliğinin fazla olması onun içeridede daha geniş olduğu anlamına gelmez.Daha bunu bile anlayamayıp cevap veren birine daha ne cevap vereyim.Bİrşey bildiğini, sanıyorsun.Her seferindede rezil oluyorsun karşımda.ORada ayrıntılı ölçümler yapılmış.

    Bak orada "innenbreite" var iç genişlik demek.Kim daha fazla?????Sen aracın dışına mı oturyorsunda bana dış genişlikten bahsediyorsun.Bİlmiyorsun işte.Her yorumda kanıtlıyorum sana.

    Daha beygir gücü ile tork olayını algılayamayan verdiğim her teknik bilgiye karşı komleksli yorum yapan birine daha ne cevap vereyim?

    Hakikatten bu konuda bilgisizsiniz.Kusura bakmayın.Çırpınarak veriyorsun cevapları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ex_silver -- 28 Aralık 2011; 12:59:51 >




  • Arkadaşlar,

    Konuşmaları üzülerek izliyorum. Birbirimizi kırmanın hiç bir anlamı yok. önemli olan konforlu güvenle seyahat edebilmek değil midir? formun amacı nedir. paylaşarak verimliliği artırmak değil midir ?

    Kıyaslama böyle olmamalı diye düşünüyorum. bizlere de yakışmıyor değil mi? Araç alacak bir çok insan bu forumlar da cebindeki parasıyla en konforlu en güvenilir en güzel aracı almak için bizlerin tecrübelerinden yaralanmaya çalışıyorlar. burada yazan her kez aracını almadan önce şapkasını önüne koyup araştırıp aracını satın almış insanlar. Her kez birbirine saygılı olsun lütfen.

    Gereksiz tartışmalara da lütfen son verin kıyaslamanın öncelikle yeri bu başlık değil. veriler torklar beygirler vs..vs... araç alacak olan arkadaşlar bunları zaten internetden rahatlıkla araştırıp bilgi sahibi oluyorlar değil mi ? Burada tartışmaya giren arkadaşlar. hepiniz meraklı ve bilgili insanlarsınız. bu bilgilerinizi. yarıştırmak yerine yapıcı kalıcı fikir sahibi yapıcı bir şekilde aktarmanız daha doğru olmaz mı ?

    Bunca fabrika verileri teknik bilgi ölçüler vs..vs... ortadayken insanlar neden deneme sürüşü yaparlar. almayı düşündükleri araçları kullanan insanlara memnunmusun, servisi yakıt tüketimi çekişi vs.. vs.. diye sorarlar. tecrube deneyim tüm o verilerden daha önemlidir. potansiyel alıcı olanlarda o insanların tecrübelerinden faydalanmak karlarını ona göre vermek isterler. Sizlerde sormadınızmı alacağınız aracın denemesürüşünü veya eşinizde dostunuzda varsa o araçı tecrübe etmedinizmi.

    Siz kuga kulanıcıları .. sizinkine eşdeğer donanıma sahip Tiguanın direksiyonuna geçtiniz ve en az 100 km aracı tecrübe ettiniz mi ?....

    ve

    Siz tiguan kulanıcıları ... sizinkine eş değer donanıma sahip kuganın direksiyonuna geçip ve en az 100 km de arıcı tecrübe ettiniz mi?...

    Önceki mesajlarımda da ısrarla belirttim. başka araçlar için ağzımı açıp birşey söyleyemem diye. şu anki tiguanın bildiğim kadarıyla boyu ve genişliği bir parça arttı motor ve donanım 2010-2011 gibi değil. dolayısıyla. 2012 hakında hiç bir fikrim yok... Lanse edilen yeni kuga 2013 de Türkiyedede satışa sunulacak gene bildiğim kadarıyla. onunda boyutları donanımı ve motoru farklı dolayısıyla onun hakında da hiçbir fikir yürütemem.

    Dolayısıyla ...
    Şuan ki neredeyse hakaret derecesine ulaşan yukarıtaki tartışmanın gereksiz olduğuna inanıyorum. tiguan eski tiguan değil kuga da eski kuga olmayacak. satın almayı düşünen arkadaşları yanıltıcı olmaktan öteye gidemiyecek bu tartışma.

    Gelelim benim bir önceki sayfadaki mesajıma. ( resim li olana tiguan kuga)

    Ben ayıp olmasın diye 2 ay arayla arkadaşa aldık demiştim ama. işin aslı şu

    Kuga yı ben kulanıyorum (passattan Kugaya geçtim, yeni passatı niyetim ama hikayesi o mesajda var.. ) tiguan eşimin ( golfden tiguana geçti o tam bir VW hastasıdır.) nekadar VW ci olduğumuda orada belirtmiştim tam hikayesi o mesajda var. o gezinin hikayesine gelince 3 aile öyle bir tur yaptık kendimizce hemde arabaları uzun yolda tecrübe etmek hemde tatilimizi geçirmek amaç buydu tecrübelerimide art niyet olmadan hatta espirili bir şekilde oraya yazdım.

    şubat 2011 de kugayı 74,400 e aldık ( 2.0TDCi 140PS PowerShift Otm) 4x4 (Kuga Tita​nium-X paket)
    mayıs 2011 de tiguanı 76,000 e aldık ( 1.4 TSI 150PS 6 ileri manuel) 4x4 (Fun&Function)

    Donanımsal olarak
    kuga Tita​nium-X paket, Tiguan Fun&Function aşağı yukarı aynı donanımdalar kugada ön cam rezistans,ultra viyole öncam, katlanabilir aynalar, tam boy stepne, yan camlara da soğuk sıcak üfleme, ön park sensörü, sesiz klima havalandırma sistemi (tiguana göre), panaromik cam tavan, karartılmış arka yan camlar ve Power Shift otomatik vites... kuganın fazlalıkları. Park asistanı ve park sensör bilgi ekranı, o çok sevdiğim mini minnacık el freni SD kart kullana biliyor olması. kugadan artıları

    donanımsal analiz...
    Şu yan cam diplerinden soğuk sıcak üfleme ve ön camdaki rezistans inanılmaz bir olay. karda buzda rezistans otomatik devrete giriyor ve öncamda buz kar bırakmıyor yancamlara üfleme de başlı başına bir olay üstüne üstüne uflemiyor bitarafın yanarken bitarafın donmuyor ultra viole ön cam ve karartılmış arka ve yan camlar yazın beni çok rahatlatt 2. kışı geçiriyorum daha buğu görmedim camlarda. diğer donanımsal fonksiyonlar zaten her ikisinde de insana gerekli konforu sağlıyor yağmur sensörü otomatik yana farlar vss.vs... tiguanı park etmek daha rahat park asistanı var hiç kulanmadım ama kulanan arkadaşlarımız var mütiş kolaylık diyorlar. benim en çok hoşuma giden park sensörü bilgi ekranı. ön park sensörünü extra taktırdım mecburen şart. dolayısıyla tiguanın park etmek daha kolay. Tiguanın tüm camlarını ultra viole flimle (şefaf) kaplattım arkadaşlar yazın araç içini birkaç derece fart etireceğini söylemişlerdi yolculukta epey faydasını gördüm. aklıma gelen bariz donanımsal farklar bunlar.


    iki araçta (yolun durumuna göre otomatik) 4x4, her ikisinin de yol tutuşu sürüş keyfi çok iyi ama daha önceki mesajımdada belirtmiştim tiguanla sert virajlara girerken daha tedirginim ani hızlanmalarda (solamalarda) kugaya daha çok güveniyorum tırmanmalarda kuga bana daha çok haz veriyor. sıkıştığımda beni yarı yolda bırakmayacağını biliyorum. Düz yol ve otobanda da da tiguan keyifli, şehir içinde kuga daha keyifli. daha kıvrak atik yorucu değil bunun kaynağıda birinin düz diğerinin otomatik vites olması, hafif arazide her ikiside bence başarılı egenin köy yollarını ikiside başarıyla katetti ama manual vites tiguanın dez avantajı bu tür yollarda şehir içinde yoruyor, kugada yolu daha az hisetiğimi söyleye bilirim bu amortisörlerle ilgili bir şey sanırım. Aklıma gelenler bunlar...

    yakıt tüketim konusunda aslında birşey söylemek istemiyorum çünki gidilen mesafe sürüş disiplini yolun eğimi trafiğin durumu hava şartları herşey etkiler... her ikisininde depolarını 25 günde bir dolduruyorum aslında ne yaktıklarıda pekte önemli değil canlarımızı korusunlar keyifli huzurlu yolculuk etmemi sağlasınlar yeterli. onların yaktığı kadar aslında bizlerde yakıyoruz sigara içki :))))

    Genişlik bagaj vs... gelince ölçülerndirme verileri bir yana olaya hacim verimliliğiyle bakmakta fayda var bagaj ve iç hacim verimliliği kuganın daha iyi çünki. kugaya dikine koyabildiğim aynı bavulu tiguana aynı şekilde koyamıyorum bununda sebebi tiguanın bagaj hacmi yukarıya doğru tavana doğru esnek bırakılmış olması (bagaj zemini düşük) ( ince stepne kulanılarak yerden tasarruf sağlanmış) (arka koltuk ile bagaj kapağı arası kugaya göre dar) öte yandan tiguanda diz mesafesi oldukça iyi ( 2011 model kugalarda arka koltuklarının önündeki açılır masaları kaldırarar bu sorunu çözme yoluna gidilmiş..) iç hacime gelince kuga daha ferah geliyor bana bunda panaromik cam tavanında etkisi olabilir. tiguanın içine oturduğumda binek bir araç hisi veriyor. kuganın arka koltukları ön koltuklarda biraz yukarıda buda arkadaki yolculara iyi bir keyif sunuyor .

    birazda vergilerden bahsedelim. malum son zamlardan sonra kugaya yıllık 2,129 TL tiguana 768 TL ödeyeceğim. sanırım yoruma gerek yok.. :))
    birde bilgi vereyim MTV de yeni bir çalışma var " motor hacmine değil, emisyona göre hesaplanacak."
    ön bilgiyi linkten alabilirsiniz...
    http://www.motorlutasitlarvergisi.com/2012-mtv-motor-hacmine-degil-emisyona-gore-hesaplanacak

    her ikiside daha servise girmediler dolayısıyla neler değişiyo neler yapılıyo hiç bir fikrim yok...

    Bu yazdıklarım artık bu araçların 2. elerini düşünenler için. yukarıda da dediğim gibi şu an satılan tiguan ve 2013 de satılacak kuga için değil ....

    Lütfen bu tartışmayı artık sonlandırın... her ikiside Alman teknolojisi her ikiside çok iyi araçlar. koklü markalar....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chaman -- 28 Aralık 2011; 15:40:57 >




  • VW Tiguanın yeni modellerini çıkarmış bu arada. Fun&Function nasıl yazılıyor bakmak için girdim, zaten öyle bir modelde kalmamış. 122 Ps golf, jetta motoruyla yeni bir 2 çeker tiguan versiyonu üretmişler. Şimdi tam golf olmuş ama bu hormonsuzu

    Akıllara zarar pazarlama politikaları ile 122 ps benzinli 4x2 aracı SUV diye satıyorlar. Alan akıllıların da çenesini biz çekiyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chaman

    Arkadaşlar,

    Konuşmaları üzülerek izliyorum. Birbirimizi kırmanın hiç bir anlamı yok. önemli olan konforlu güvenle seyahat edebilmek değil midir? formun amacı nedir. paylaşarak verimliliği artırmak değil midir ?

    Kıyaslama böyle olmamalı diye düşünüyorum. bizlere de yakışmıyor değil mi? Araç alacak bir çok insan bu forumlar da cebindeki parasıyla en konforlu en güvenilir en güzel aracı almak için bizlerin tecrübelerinden yaralanmaya çalışıyorlar. burada yazan her kez aracını almadan önce şapkasını önüne koyup araştırıp aracını satın almış insanlar. Her kez birbirine saygılı olsun lütfen.

    Gereksiz tartışmalara da lütfen son verin kıyaslamanın öncelikle yeri bu başlık değil. veriler torklar beygirler vs..vs... araç alacak olan arkadaşlar bunları zaten internetden rahatlıkla araştırıp bilgi sahibi oluyorlar değil mi ? Burada tartışmaya giren arkadaşlar. hepiniz meraklı ve bilgili insanlarsınız. bu bilgilerinizi. yarıştırmak yerine yapıcı kalıcı fikir sahibi yapıcı bir şekilde aktarmanız daha doğru olmaz mı ?

    Bunca fabrika verileri teknik bilgi ölçüler vs..vs... ortadayken insanlar neden deneme sürüşü yaparlar. almayı düşündükleri araçları kullanan insanlara memnunmusun, servisi yakıt tüketimi çekişi vs.. vs.. diye sorarlar. tecrube deneyim tüm o verilerden daha önemlidir. potansiyel alıcı olanlarda o insanların tecrübelerinden faydalanmak karlarını ona göre vermek isterler. Sizlerde sormadınızmı alacağınız aracın denemesürüşünü veya eşinizde dostunuzda varsa o araçı tecrübe etmedinizmi.

    Siz kuga kulanıcıları .. sizinkine eşdeğer donanıma sahip Tiguanın direksiyonuna geçtiniz ve en az 100 km aracı tecrübe ettiniz mi ?....

    ve

    Siz tiguan kulanıcıları ... sizinkine eş değer donanıma sahip kuganın direksiyonuna geçip ve en az 100 km de arıcı tecrübe ettiniz mi?...

    Önceki mesajlarımda da ısrarla belirttim. başka araçlar için ağzımı açıp birşey söyleyemem diye. şu anki tiguanın bildiğim kadarıyla boyu ve genişliği bir parça arttı motor ve donanım 2010-2011 gibi değil. dolayısıyla. 2012 hakında hiç bir fikrim yok... Lanse edilen yeni kuga 2013 de Türkiyedede satışa sunulacak gene bildiğim kadarıyla. onunda boyutları donanımı ve motoru farklı dolayısıyla onun hakında da hiçbir fikir yürütemem.

    Dolayısıyla ...
    Şuan ki neredeyse hakaret derecesine ulaşan yukarıtaki tartışmanın gereksiz olduğuna inanıyorum. tiguan eski tiguan değil kuga da eski kuga olmayacak. satın almayı düşünen arkadaşları yanıltıcı olmaktan öteye gidemiyecek bu tartışma.

    Gelelim benim bir önceki sayfadaki mesajıma. ( resim li olana tiguan kuga)

    Ben ayıp olmasın diye 2 ay arayla arkadaşa aldık demiştim ama. işin aslı şu

    Kuga yı ben kulanıyorum (passattan Kugaya geçtim, yeni passatı niyetim ama hikayesi o mesajda var.. ) tiguan eşimin ( golfden tiguana geçti o tam bir VW hastasıdır.) nekadar VW ci olduğumuda orada belirtmiştim tam hikayesi o mesajda var. o gezinin hikayesine gelince 3 aile öyle bir tur yaptık kendimizce hemde arabaları uzun yolda tecrübe etmek hemde tatilimizi geçirmek amaç buydu tecrübelerimide art niyet olmadan hatta espirili bir şekilde oraya yazdım.

    şubat 2011 de kugayı 74,400 e aldık ( 2.0TDCi 140PS PowerShift Otm) 4x4 (Kuga Tita​nium-X paket)
    mayıs 2011 de tiguanı 76,000 e aldık ( 1.4 TSI 150PS 6 ileri manuel) 4x4 (Fun&Function)

    Donanımsal olarak
    kuga Tita​nium-X paket, Tiguan Fun&Function aşağı yukarı aynı donanımdalar kugada ön cam rezistans,ultra viyole öncam, katlanabilir aynalar, tam boy stepne, yan camlara da soğuk sıcak üfleme, ön park sensörü, sesiz klima havalandırma sistemi (tiguana göre), panaromik cam tavan, karartılmış arka yan camlar ve Power Shift otomatik vites... kuganın fazlalıkları. Park asistanı ve park sensör bilgi ekranı, o çok sevdiğim mini minnacık el freni SD kart kullana biliyor olması. kugadan artıları

    donanımsal analiz...
    Şu yan cam diplerinden soğuk sıcak üfleme ve ön camdaki rezistans inanılmaz bir olay. karda buzda rezistans otomatik devrete giriyor ve öncamda buz kar bırakmıyor yancamlara üfleme de başlı başına bir olay üstüne üstüne uflemiyor bitarafın yanarken bitarafın donmuyor ultra viole ön cam ve karartılmış arka ve yan camlar yazın beni çok rahatlatt 2. kışı geçiriyorum daha buğu görmedim camlarda. diğer donanımsal fonksiyonlar zaten her ikisinde de insana gerekli konforu sağlıyor yağmur sensörü otomatik yana farlar vss.vs... tiguanı park etmek daha rahat park asistanı var hiç kulanmadım ama kulanan arkadaşlarımız var mütiş kolaylık diyorlar. benim en çok hoşuma giden park sensörü bilgi ekranı. ön park sensörünü extra taktırdım mecburen şart. dolayısıyla tiguanın park etmek daha kolay. Tiguanın tüm camlarını ultra viole flimle (şefaf) kaplattım arkadaşlar yazın araç içini birkaç derece fart etireceğini söylemişlerdi yolculukta epey faydasını gördüm. aklıma gelen bariz donanımsal farklar bunlar.


    iki araçta (yolun durumuna göre otomatik) 4x4, her ikisinin de yol tutuşu sürüş keyfi çok iyi ama daha önceki mesajımdada belirtmiştim tiguanla sert virajlara girerken daha tedirginim ani hızlanmalarda (solamalarda) kugaya daha çok güveniyorum tırmanmalarda kuga bana daha çok haz veriyor. sıkıştığımda beni yarı yolda bırakmayacağını biliyorum. Düz yol ve otobanda da da tiguan keyifli, şehir içinde kuga daha keyifli. daha kıvrak atik yorucu değil bunun kaynağıda birinin düz diğerinin otomatik vites olması, hafif arazide her ikiside bence başarılı egenin köy yollarını ikiside başarıyla katetti ama manual vites tiguanın dez avantajı bu tür yollarda şehir içinde yoruyor, kugada yolu daha az hisetiğimi söyleye bilirim bu amortisörlerle ilgili bir şey sanırım. Aklıma gelenler bunlar...

    yakıt tüketim konusunda aslında birşey söylemek istemiyorum çünki gidilen mesafe sürüş disiplini yolun eğimi trafiğin durumu hava şartları herşey etkiler... her ikisininde depolarını 25 günde bir dolduruyorum aslında ne yaktıklarıda pekte önemli değil canlarımızı korusunlar keyifli huzurlu yolculuk etmemi sağlasınlar yeterli. onların yaktığı kadar aslında bizlerde yakıyoruz sigara içki :))))

    Genişlik bagaj vs... gelince ölçülerndirme verileri bir yana olaya hacim verimliliğiyle bakmakta fayda var bagaj ve iç hacim verimliliği kuganın daha iyi çünki. kugaya dikine koyabildiğim aynı bavulu tiguana aynı şekilde koyamıyorum bununda sebebi tiguanın bagaj hacmi yukarıya doğru tavana doğru esnek bırakılmış olması (bagaj zemini düşük) ( ince stepne kulanılarak yerden tasarruf sağlanmış) (arka koltuk ile bagaj kapağı arası kugaya göre dar) öte yandan tiguanda diz mesafesi oldukça iyi ( 2011 model kugalarda arka koltuklarının önündeki açılır masaları kaldırarar bu sorunu çözme yoluna gidilmiş..) iç hacime gelince kuga daha ferah geliyor bana bunda panaromik cam tavanında etkisi olabilir. tiguanın içine oturduğumda binek bir araç hisi veriyor. kuganın arka koltukları ön koltuklarda biraz yukarıda buda arkadaki yolculara iyi bir keyif sunuyor .

    birazda vergilerden bahsedelim. malum son zamlardan sonra kugaya yıllık 2,129 TL tiguana 768 TL ödeyeceğim. sanırım yoruma gerek yok.. :))
    birde bilgi vereyim MTV de yeni bir çalışma var " motor hacmine değil, emisyona göre hesaplanacak."
    ön bilgiyi linkten alabilirsiniz...
    http://www.motorlutasitlarvergisi.com/2012-mtv-motor-hacmine-degil-emisyona-gore-hesaplanacak

    her ikiside daha servise girmediler dolayısıyla neler değişiyo neler yapılıyo hiç bir fikrim yok...

    Bu yazdıklarım artık bu araçların 2. elerini düşünenler için. yukarıda da dediğim gibi şu an satılan tiguan ve 2013 de satılacak kuga için değil ....

    Lütfen bu tartışmayı artık sonlandırın... her ikiside Alman teknolojisi her ikiside çok iyi araçlar. koklü markalar....












    Sevgili dostum oldukça objektif yorumlar olmuş. Eline sağlık.

    Diğer arkadaşlar gibi takım tutar gibi ve "bunu yazan tosun...." tadında yazılar olmamış.

    Sonuçta hiç biri babamızın malı değil. Bugün Kuga, Tiguan kullanıyoruz yarın başka birşey kullanacağız. Burada birbirimize laf sokma yarşına girmemize gerek yok...

    Görüldüğü gibi Tiguan daha pahalı alınmış, yani buraya yazıldığı gibi "burada zaman harcama git 20milyar fazla kazan da dizel al" gibi çocukça yorumlar olmamış. Şu an ÖTV farkından olduğunu biliyoruz bu farkın.




  • Takım tutar gibi yorum yapan sizsiniz,

    Daha öncede söyledim; bu sınıfa olan merakımdan ötürü çirkin bulmama rağmen Tiguanla test şürüşü yapmıştım, asla almak gibi bir amacım olmadan,
    Gayet başarısız bulmuştum,

    Gene belirtiğim gibi bu sınıfta manuel vites ve benzin hiç hazetmediğim özellikler,
    aynı şeyi bende söylüyorum 20.000 TL daha verin; Kuga alın..
  • Siz galiba bozacının şahidi şıracısınız Autograph. Exsilver ne demiş bi zahmet oku;

    "Ayrıca ben 75000 e kugada alabilirdim.O ekonomik rahatlığım vardı.Fakat bunun için bazı hesaplamalar yapmanız lazım.Eğer senede 25000 üzeri yapmıyorsanız dizel almanın hiçbir karı yoktur bu araçlar için.Aradaki bakım,vergi ve alırkenki fiyat farkını çıkaramıyorsunuz...
    Sizi sadece yakıt istasyonlarında tatmin eder eğer şartları sağlamıyorsanız.Alırken verdiğiniz farkı görmessiniz.Siz yakıt istasyonlarında iyi hissetmek istemişsiniz.FAkat aradaki 20000 tl lik farkı zaten ödemişsinizdir. "

    Defalarca Kuga'ya eşdeğer Benzinli Tiguan'ın pek fiyat fark olmadığını söylüyoruz, (son OTV kazığı hariç) hala 20.000 hesabı yapılıyor.

    Araç alırken herkes bir şeylerin hesabını yapar. size Tiguan doğru gelmiştir bana Kuga. Kendime göre doğrularım yanlışlarım vardır. İçi c-max ten alıntı dersiniz doğru söylüyorsunuz, arka diz genişliği yetersiz derseniz doğru, bagaj yetersiz derseniz o da doğru. Zaten 2013 kuga bütün bu eleştiriler dikkate alınarak dizayn edilmiş. Ama yalan yanlış internet bilgileriyle bilgi kirliliği yaratıp, aks uzunluğu dar olan bir aracın bagaj hacmi daha çok demek yada genişliği daha dar olan araca iç genişliği daha geniş demek şapkadan tavşan çıkarmaya benziyor.
    En küçük bir eleştiriye dahi tahammül edemeden, yok torku daha azmış ama daha hızlıymış devri daha yüksekmiş, bir sürü veri.

    Sormazlar mı adama, madem hız yapacaktın, ışıklarda "alırım anahtarını" raconu kesecektin, yarışacaktın, neden aldın yüksekiği 170 cm olan, 20 cm yolla arasında boşluğu olan leylek gibi arabayı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simsek07 -- 28 Aralık 2011; 17:36:51 >




  • Bakış açısına bakar mısınız

    Bİr aracın dış genişliği fazla diye içide her zaman daha geniş olacak diye birşey olmaz.BUnun örnekleri otomobil dünyasında doludur.Bu tasarımla alakalı bir olay.Vw mühendisleri bu konuda çok daha büyük iş başarmıştır.

    Tasarım sadece dış dizayn değildir.İçinde aerodinami,optimum alan kullanımı vb şeyleri içerir.

    Eleştiriye açık olmayan asıl sizlersiniz.Adamlara kendi fabrika verilerini veriyorum ona bile hala itiraz edebiliyorsunuz.Bu işte aradaki farkı gösteriyor.Siz bırakın eleştiriyi gerçeklere bile inanmak istemiyorsunuz.Egonuz tatmin olmuyor diye gerçekleri görmüyorsunuz.

    Mantığa bak aks mesafesi düşükmüş bagajı daha düşük olmalıymış.Araç az daha darmış dıştan o yüzden içtende dar olmalıymış.

    Size güzel fotolar paylaşıyorum ayrıntılı ölçülerle ona bile kulp bulmaya çalışıyorsunuz.

    PErformans konusundada aracın performanslı olması her zaman iyi birşeydir.Siz performansı sadece dur kalktan ibaret sanıyorsunuz.Sen aracınla hiç hızlı gitmedin mi?Performanslı kullanmadın mı?

    Araç hem isteklerimi karşılıyor hemde performanslı.Daha ne olsun?Çok dar görüşlüsünüz.

    Sanki buradaki kuga kullanıcılarının hepsi araziden çıkmıyor.Siz niye 4x4 aldınız o zaman.Ne gerek var alın megane dizel dimi...




  • Arkadaslar,

    Bende Kuga'nin buyuk bir hayraniyim ama son OTV artisindan dolayi almam imkansiz gibi o neden ile buyuk bir gozle yeni kasanin 1.6 ecoboost ile gelmesini bekliyorum fakat hergun forumu takip etmeme ragmen yeni kasa ile ilgili hicbir yorum yada bilgiye rastliyamiyorum.... Tamam kicmasina daha cok var ve az bilgi var ama en azindan 1.6 EB motor ile performansi ne olur yakit tuketimi ne olur bunlar hakkinda bir yorum bile yok... Bosverin baska markalari... Insanlar nasilsa gonlune gore bir arac bulup onun forumlarini okuyo... Illa karar veremiyorsa birkac modelin okur... Lutfen benim gibi bilgi almak icin bu forumu kullananlari engin yorumlarinizdan mahrum birakmayin :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: okanbak

    Arkadaslar,

    Bende Kuga'nin buyuk bir hayraniyim ama son OTV artisindan dolayi almam imkansiz gibi o neden ile buyuk bir gozle yeni kasanin 1.6 ecoboost ile gelmesini bekliyorum fakat hergun forumu takip etmeme ragmen yeni kasa ile ilgili hicbir yorum yada bilgiye rastliyamiyorum.... Tamam kicmasina daha cok var ve az bilgi var ama en azindan 1.6 EB motor ile performansi ne olur yakit tuketimi ne olur bunlar hakkinda bir yorum bile yok... Bosverin baska markalari... Insanlar nasilsa gonlune gore bir arac bulup onun forumlarini okuyo... Illa karar veremiyorsa birkac modelin okur... Lutfen benim gibi bilgi almak icin bu forumu kullananlari engin yorumlarinizdan mahrum birakmayin :)

    Çok haklısınız....

    benimde sürekli vurguladığım bu...

    bu başlık altındaki konudan oldukça sapıldı... alan almış binen biniyor... sizin gibi araştırma yapan insanları araçlardan soğutmaktan başka bir işe yaramıyor şu anki tartışma...

    Yeni kuganın lansesi daha çok yeni eminim yaza doğru Türkiye de ki satış politikasıda belli olur.. En azından ford almanya sitesini takip ediniz.. stokta fazla araç olduğunu sanmıyorum. almanya da satışa çıktığında eminim aynı anda Türkiye de de satışa çıkacaktır.... motor ve donanım seçenekleri türkiye de de ağşağı yukarı aynı olacaktır.

    Geçen ay bir arkadaşım Almanya idi showroom larda aracın tanıtıldığını söyledi orada inceleme fırsatı bulmuş.

    sanırım ilk önce amerikada satışa çıkacak....

    http://www.ford.com/suvs/escape/2013/specifications/engine/

    http://www.ford.com/suvs/escape/2013/?guflip=enabled&intcmp=fv-fv-a2b08c14d000902e02f13g01h00j00k04m3n0p20111116&srccode=312897-001




  • Sn.Chaman ,

    Bilgiler icin cok tesekkur ederim... verdiginiz siteyi inceledim ve gercekten cok sabirsizim... keske bir an once beygir, tork ve yakit bilgierini de girerler siteye... umarim her zamanki gibi donanim olarak zayir bir model getirmezler... Gonlumden 60 - 65 K ya cikmasi geciyor ama umarim Ford bir lansman surprizi yapar :)

    Neyse simdilik hayal kurmaya devam :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ex_silver
    Ne rakamı göstermişsin sen allah aşkına.Asıl sana biz veriyoruz teknik verileri bilgileri.Cevap veremiyorsun çırpınıyorsun.Bİrde hala konuşuyorsun.Bİr senin verdiğin cevaplara bak birde benim.
    breite genişlik demek yani aracın dış genişliği.Bİr aracın dış genişliğinin fazla olması onun içeridede daha geniş olduğu anlamına gelmez.Daha bunu bile anlayamayıp cevap veren birine daha ne cevap vereyim.Bİrşey bildiğini, sanıyorsun.Her seferindede rezil oluyorsun karşımda.ORada ayrıntılı ölçümler yapılmış.
    Bak orada "innenbreite" var iç genişlik demek.Kim daha fazla?????Sen aracın dışına mı oturyorsunda bana dış genişlikten bahsediyorsun.Bİlmiyorsun işte.Her yorumda kanıtlıyorum sana.
    Daha beygir gücü ile tork olayını algılayamayan verdiğim her teknik bilgiye karşı komleksli yorum yapan birine daha ne cevap vereyim?

    Hakikatten bu konuda bilgisizsiniz.Kusura bakmayın.Çırpınarak veriyorsun cevapları

    arkadaşım objektiflik diyosun, sana laf anlatıyorum,
    ama işine geleni anlıyosun, veya anlamıyosun.

    Bi kere objektifim diyen adam, aklım var diyen adam
    benzinli motorla, dizel motoru karşılaştırmaz.
    tiguanın dizeliyle, kuganın dizelini karşılaştırsan gam yemem,
    ama ezik golfünü kugayla yarıştırmak için saçmalıyosun objektiflik adına

    madem aklın var, bu arabanın kapısı 30 cm mi? dış genişliği fazla iç genişliği nasıl az oluyor,
    bunu hiç kendine sordun mu? Hiç mi aklın yok, arabanın genişliği fazla,
    dingili geniş, daha uzun, yükseklik hemen hemen aynı sayılır
    buna rağmen hiç düşünmüyosun nasıl böyle çıkıyor diye.

    Kuga bagaj ölçümünde neden koltuk arkalığına kadar?
    bunu hiç düşündün mü?

    hala bana beygir tork muhabbeti yapıyosun
    bak oku öğren, bana bilgisiz diyosun hadi, herkes bilgisiz bi sen bilgilisin aklınca
    http://forum.donanimhaber.com/m_19669498/tm.htm
    Torkun anlamını somut olarak anlamak için şöyle bir örnek de verilebilir. Diyelim ki iki tane aynı beygir gücüne sahip araba var. Torkları ise farklı. Her iki arabayı arkaları birbirine doğru gelecek şekilde yanaştırıp bağladığınızda, iki araç birden hareket ettiğinde (halat çekme oyunu gibi) beygir güçleri aynı olmasına rağmen, torku yüksek olan diğerini çeker.


    bi de benzin hesabı yapıcaktın, hesabını da bekliyorum, tabii hala hesap yapabilicek yüzünüz varsa objektif bey



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver1 -- 28 Aralık 2011; 23:16:01 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: chaman

    quote:

    Orijinalden alıntı: okanbak

    Arkadaslar,

    Bende Kuga'nin buyuk bir hayraniyim ama son OTV artisindan dolayi almam imkansiz gibi o neden ile buyuk bir gozle yeni kasanin 1.6 ecoboost ile gelmesini bekliyorum fakat hergun forumu takip etmeme ragmen yeni kasa ile ilgili hicbir yorum yada bilgiye rastliyamiyorum.... Tamam kicmasina daha cok var ve az bilgi var ama en azindan 1.6 EB motor ile performansi ne olur yakit tuketimi ne olur bunlar hakkinda bir yorum bile yok... Bosverin baska markalari... Insanlar nasilsa gonlune gore bir arac bulup onun forumlarini okuyo... Illa karar veremiyorsa birkac modelin okur... Lutfen benim gibi bilgi almak icin bu forumu kullananlari engin yorumlarinizdan mahrum birakmayin :)

    Çok haklısınız....

    benimde sürekli vurguladığım bu...

    bu başlık altındaki konudan oldukça sapıldı... alan almış binen biniyor... sizin gibi araştırma yapan insanları araçlardan soğutmaktan başka bir işe yaramıyor şu anki tartışma...

    Yeni kuganın lansesi daha çok yeni eminim yaza doğru Türkiye de ki satış politikasıda belli olur.. En azından ford almanya sitesini takip ediniz.. stokta fazla araç olduğunu sanmıyorum. almanya da satışa çıktığında eminim aynı anda Türkiye de de satışa çıkacaktır.... motor ve donanım seçenekleri türkiye de de ağşağı yukarı aynı olacaktır.

    Geçen ay bir arkadaşım Almanya idi showroom larda aracın tanıtıldığını söyledi orada inceleme fırsatı bulmuş.

    sanırım ilk önce amerikada satışa çıkacak....

    http://www.ford.com/suvs/escape/2013/specifications/engine/

    http://www.ford.com/suvs/escape/2013/?guflip=enabled&intcmp=fv-fv-a2b08c14d000902e02f13g01h00j00k04m3n0p20111116&srccode=312897-001






    Kardeş sağol allah gönlüne göre versin,

    Ford’u kompakt SUV segmentinde temsil eden Kuga'nın yerini alacak olan 2013 Ford Escape Avrupa'da Kuga adı altında satılacak.Farklı pazarlarda 2012’de satışa sunulacak olan Avrupalı Ford Kuga ve ABD’li Ford Escape, markanın bu aracı global kompakt SUV olarak üretme kararı alması nedeniyle aynı tasarımı ve motorları taşıyacak.

    Genel hatları güncel Ford modellerinden esinlenilerek tasarlanmış gibi duran otomobil Vertrek konseptinin seri üretim versiyonu. Hem ön hem de arka kısımda yeni nesil Focus izleri görülebilen Escape'in yan kısımlarıysa güncel Kuga'yı andırıyor.

    2013 Ford Escape iç mekan tasarımında da güncel modellere göndermeler yapan Ford, SYNC ve MyFord Touch gibi sürücü arayüzlerini bu aracında da kullanmış. Tavana kadar 971 litre yükleme hacmi sunan bagajı arka koltuklar yatırılarak 1.928 litreye genişletilebilen Escape'in donanımında kör nokta uyarı sistemi, otomatik park yardımcısı ve bir ayak hareketiyle açılıp kapanabilen bagaj kapağı da bulunuyor.

    2013 Ford Escape üç adet benzinli motor seçeneği ile geliyor 6 ileri vitesli otomatik şanzıman standart olarak sunulacak. Giriş modelinde kullanılan 2.5 litre hacimli motor 170 beygir güç, 227 Nm tork üretebilirken EcoBoost ailesine mensup diğer motorlar performans konusunda daha başarılı.

    1.6 litre hacimli motoru turbo besleme yardımıyla 175 beygir güç, 240 Nm tork üretebilen Escape'in 2 litre hacimli motoru yine turbo besleme sayesinde 240 beygir güç, 340 Nm tork üretebiliyor.

    yeni bilgi edinirsem gene burada paylaşırım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cengaver1

    quote:

    Orijinalden alıntı: ex_silver
    Ne rakamı göstermişsin sen allah aşkına.Asıl sana biz veriyoruz teknik verileri bilgileri.Cevap veremiyorsun çırpınıyorsun.Bİrde hala konuşuyorsun.Bİr senin verdiğin cevaplara bak birde benim.
    breite genişlik demek yani aracın dış genişliği.Bİr aracın dış genişliğinin fazla olması onun içeridede daha geniş olduğu anlamına gelmez.Daha bunu bile anlayamayıp cevap veren birine daha ne cevap vereyim.Bİrşey bildiğini, sanıyorsun.Her seferindede rezil oluyorsun karşımda.ORada ayrıntılı ölçümler yapılmış.
    Bak orada "innenbreite" var iç genişlik demek.Kim daha fazla?????Sen aracın dışına mı oturyorsunda bana dış genişlikten bahsediyorsun.Bİlmiyorsun işte.Her yorumda kanıtlıyorum sana.
    Daha beygir gücü ile tork olayını algılayamayan verdiğim her teknik bilgiye karşı komleksli yorum yapan birine daha ne cevap vereyim?

    Hakikatten bu konuda bilgisizsiniz.Kusura bakmayın.Çırpınarak veriyorsun cevapları

    arkadaşım objektiflik diyosun, sana laf anlatıyorum,
    ama işine geleni anlıyosun, veya anlamıyosun.

    Bi kere objektifim diyen adam, aklım var diyen adam
    benzinli motorla, dizel motoru karşılaştırmaz.
    tiguanın dizeliyle, kuganın dizelini karşılaştırsan gam yemem,
    ama ezik golfünü kugayla yarıştırmak için saçmalıyosun objektiflik adına

    madem aklın var, bu arabanın kapısı 30 cm mi? dış genişliği fazla iç genişliği nasıl az oluyor,
    bunu hiç kendine sordun mu?

    Kuga bagaj ölçümünde neden koltuk arkalığına kadar?
    bunu hiç düşündün mü?

    hala bana beygir tork muhabbeti yapıyosun
    bak oku öğren, bana bilgisiz diyosun hadi, herkes bilgisiz bi sen bilgilisin aklınca
    http://forum.donanimhaber.com/m_19669498/tm.htm
    Torkun anlamını somut olarak anlamak için şöyle bir örnek de verilebilir. Diyelim ki iki tane aynı beygir gücüne sahip araba var. Torkları ise farklı. Her iki arabayı arkaları birbirine doğru gelecek şekilde yanaştırıp bağladığınızda, iki araç birden hareket ettiğinde (halat çekme oyunu gibi) beygir güçleri aynı olmasına rağmen, torku yüksek olan diğerini çeker.


    bi de benzin hesabı yapıcaktın, hesabını da bekliyorum, tabii hala hesap yapabilicek yüzünüz varsa objektif bey

    Yine cevap veremiyorsun.

    Tork konusunda geliyosun yavaş yavaş yamacıma.Bak beygir güçlerini eşitledin

    Maximum beygir güçleri eşit olan 2 aracın yan etkenler eşi tolduğu taktirde(ağırlık,aerodinami,şanzıman oranları vb)beygir gücünü daha geniş bir alana yayabilen araç daha güçlüdür ve daha performanslıdır.Torku yüksek olan değil.Bu şartlarda daha geniş güç devir bandına sahip olan araç performansta önde olur.
    Tekrar ediyorum
    (Torkxdevir)/sabit sayı=beygir gücü

    Traktör almıyorsunuzki siz.Aracı devirli kullanmak zorundasınız.BU yüzdende torkun çok bir önemi kalmıyor.




  • Yakıt hesabında (15000 km)

    Kuga 8.5 lt 15000 km de yılda 1275 litre yakıt yakıyor.BUgünkü maliyeti 1275 lt x 3.80(motorin yakıt fiyatı) = 4845 TL yıllık yakıt maliyeti.
    Tiguan 10 lt 15000 km de yılda 1500 litre yakıt yakıyor.Bugünkü maliyeti 1500x 4.31(benzin yakıt fiyatı)= 6465 TL Yıllık yakıt maliyet

    Aradaki yakıt maliyet farkı 1620 TL yılda.

    Kuganın yıllık vergisi 1931 TL Tiguanın yıllık vergisi 697 TL yani aradaki fark 1620-(1931-697)=386 TL

    Kuganın bakım maliyetlerinide ekleyince aradaki fark erimekte.Aradaki 0 alırkenki 20000 TL yide katarsak.Hİçbir avantajı kalmıyor anlayacağınız.

    Senelik 25000Km yapan biri için

    KUga yılda 8075 TL yakıt yakacak
    Tİguan yılda 12025 TL yakacak

    Aradaki maliyet farkı 4000 TL Vergiler düşünce 4000-1234=2766TL fark var.Bakım masraflarındaki farkıda düşünce arada 2500TL fark kalıyor.

    20000TL farkla aldığın kuganın yakıtını ANca 8 senede çıkarabiliyorsunuz.Anladınız mı şimdi farkı?Yani senede 25000 km yapan biri anca 8 senede aradaki farkı çıkarabiliyor.

    Bütün bunların üstüne sırf araba dizel diye insanlar psikolojik olarak ekstra yol da yapıyorlar.BUnuda hesaba kattığınızda mantıklı bir açıklama kalmıyor.Zevk dışında tabi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ex_silver
    Yakıt hesabında (15000 km)
    Kuga 8.5 lt 15000 km de yılda 1275 litre yakıt yakıyor.BUgünkü maliyeti 1275 lt x 3.80(motorin yakıt fiyatı) = 4845 TL yıllık yakıt maliyeti.
    Tiguan 10 lt 15000 km de yılda 1500 litre yakıt yakıyor.Bugünkü maliyeti 1500x 4.31(benzin yakıt fiyatı)= 6465 TL Yıllık yakıt maliyet
    Aradaki yakıt maliyet farkı 1620 TL yılda.
    Kuganın yıllık vergisi 1931 TL Tiguanın yıllık vergisi 697 TL yani aradaki fark 1620-(1931-697)=386 TL
    Kuganın bakım maliyetlerinide ekleyince aradaki fark erimekte.Aradaki 0 alırkenki 20000 TL yide katarsak.Hİçbir avantajı kalmıyor anlayacağınız.
    Senelik 25000Km yapan biri için
    KUga yılda 8075 TL yakıt yakacak
    Tİguan yılda 12025 TL yakacak
    Aradaki maliyet farkı 4000 TL Vergiler düşünce 4000-1234=2766TL fark var.Bakım masraflarındaki farkıda düşünce arada 2500TL fark kalıyor.
    20000TL farkla aldığın kuganın yakıtını ANca 8 senede çıkarabiliyorsunuz.Anladınız mı şimdi farkı?Yani senede 25000 km yapan biri anca 8 senede aradaki farkı çıkarabiliyor.
    Bütün bunların üstüne sırf araba dizel diye insanlar psikolojik olarak ekstra yol da yapıyorlar.BUnuda hesaba kattığınızda mantıklı bir açıklama kalmıyor.Zevk dışında tabi.

    çok güzel, hesabınıza bişi demiyorum
    gayet mantıklı gözüküyor hesabınız, o yüzden incelemedim bile

    1-)her araç fabrika verisi üstünde yakar, atıyorum yüzde 30-50 arası
    yakıt sarfiyatı 2 si içinde fazla derseniz aradaki fark büyür

    2-)vergiyi 8 yıllık ilk fiyattan hesap etme yanlışına düşüyorsunuz zira
    kuganın 3 yıl vergisi 1931 tl iken sonra 6.yıla kadar 1490 tl ve 11.yıla kadar 876 tl
    tiguanın 3 yıl vergisi 697 tl iken sonra 6.yıla kadar 523 tl ve 11.yıla kadar 304 tl
    5793+4470+1752=12015 8 yılda
    2091+1569+0608=4268 8 yılda
    aradaki fark 7747 tl iken ilk sene vergilerinden sizin hesaplamanıza göre 9872 tl çıkıyor

    ki 8 yıldan sonrasını hesap etmedim, fark gitgide azalıyor sizin hesabınıza göre

    3-ne demişsiniz 8 yılda o farkı çıkartıyor.
    pekala bu aracın 2.el satış değerini neden hesaba katmıyorsunuz?
    20.000 farkla aldığınız o araç 2.elde en az 10.000 fazla etse
    sizin hesabınıza göre bu para para değil mi?
    benzine giden para, araç satışında çıkmasa da olur mu?

    umarım şimdi de objektiflik iddia etmezsiniz,
    hesap ortada




  • Kugayla 8.5 civarı yakıyorum dediğiniz için onu baz aldım.Tiguanında genel kullanım oranını aldım.O yüzden bu veriler zaten fabrika verilerinden fazla.

    Rakamlara şunlarıda ekleyeceksiniz.2.0 motorun bakım ve parça fiyatları daha pahalı.Bakım fiyatları arasındaki farkta gitgide açılacak.Bunlarıda hesaba katacaksınız.O fark yine benim dediğime gelecek aşşağı yukarı zaten.

    Ayrıca satış işi subjektif bir olaydır.Yeri gelir çok iyiye satarsın yeri gelir çok daha kötü fiyata satarsın.Ya da satmassın.Yani bunlar reel veriler değildir.Birde satış yaptığınızda aldığınız fiyata göre olan farkını hesap edersin.Yani ne kadar fark olur veya olmaz.Ona bakarsın.

    Üstelik 8 yılda 200000bin yapmış bir dizel ülkede satılırken sıkıntı çekecektir ve büyük değer kayıpları yaşayabilir.Bu konular subjektif konulardır dediğim gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ex_silver -- 29 Aralık 2011; 1:19:15 >
  • İşin özü senede maxium 25000 e kadar km yapan için bu vergi sistemine sahip ülkede bu kadar farklar vermek sıkıntılı durumdur.Aslında tüm sıkıntı vergi sisteminden kaynaklanıyor.

    Hele hele benim gibi senede en fazla 15000 km yapan birinin gidip 70000 lik benzinli tiguan yerine 2.0 dizel 95000 lik tiguan alması zarardan başka birşeye yaramaz.BU sadece kuga veya tiguan için geçerli değil.

    Ne yazıkki ülkemizdeki vergi sistemi bunun en büyük nedeni.

    O yüzden araç alırken bunları hesaba katmamız gerekiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ex_silver
    İşin özü senede maxium 25000 e kadar km yapan için bu vergi sistemine sahip ülkede bu kadar farklar vermek sıkıntılı durumdur.Aslında tüm sıkıntı vergi sisteminden kaynaklanıyor.
    Hele hele benim gibi senede en fazla 15000 km yapan birinin gidip 70000 lik benzinli tiguan yerine 2.0 dizel 95000 lik tiguan alması zarardan başka birşeye yaramaz.BU sadece kuga veya tiguan için geçerli değil.
    Ne yazıkki ülkemizdeki vergi sistemi bunun en büyük nedeni.
    O yüzden araç alırken bunları hesaba katmamız gerekiyor.

    sanırım hesabımı objektif buldunuz yeterince.
    hatta ben diyorum ki 70 bin yerine 95 bin bile verseniz kardasınız senede 15 bin km ile.
    hesabını yapmadım ama en kötü ihtimalle bile 2. el satışından kara geçeceksiniz




  • 
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.