Şimdi Ara

FORD FUSION vs HONDA CITY vs CHEVROLET AVEO

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar , başlıkta bahsettiğim 3 araba hakkında tavsiyenize ihtiyaç duyuyorum. Bütçem 40.000 TL. Yılda ortalama 15.000 km yapacağımı tahmin ediyorum. Az yakması için manuel vites düşünüyorum. Arabayı İstanbul trafiğinde kullanacağım. %80 1 bebekle beraber 3 yolcuyla kullanacağım, %20 5 kişi dolu olarak kullancağım. LPG hem motora zarar verdiği hem bagajda yer kapladığı (ya da bagajda sürekli stepne taşımak istemediğim için) hem de ayriyeten bi de LPG ustalarıyla muhatap kalmak zorunda kalacağım için çok soğuk bakıyorum. Öncelikle;

    SÜRÜCÜ PROFİLİ: Arkadaşlar arabayı gayet sakin kullanırım, kasislerden geçerken nerdeyse durarak geçerim, çukurlardan mümkün olduğu kadar kaçınırım, ışıklara 20 metre kala kırmızı yandıysa arabayı boşa alıp kendi kendine durması için salarım, otobanda 100 km hıza sabitler sağ şeritten tın tın giderim. Yani öyle uçsun kaçsın ışıkta herkesi tokatlayım, otobanda mercedesler arkamdan bakakalsın gibi dertlerim yoktur. Olabildiği kadar düşük devirle kullanır, mümkün olduğu kadar az yakması için uğraşırım.

    FORD FUSION: İlk aklıma düşe model kendisidir. Aşırı sağlamlığıyla övülmektedir. Eşimde jeep sevdiği ve 8 aylık oğlumuzun arabası için büyük bagaja ihtiyaç duyduğumuzdan bu memur jeepi aklıma yatmaktadır. 2006 - 2008 model arası düşünmekteyim. 1.6 TDCI dizel motor düşünmekteyim. Gel gör ki arabaların kilometreleri 180.000 ile 280.000 arasında değişmekte ve kime sorsam bu kilometredeki dizel araçlardan uzak dur diyor. Benzinli 1.6 ise çok yaktığı söyleniyor. Şehiriçi 9 lt kadar yakıyormuş, ortak fikir LPG'siz yanına yaklaşılmaması.

    HONDA CITY: Aile arabası olarak kafama yatan 2. araba eski kasa Honda City olmaktadır. Bu araba da 2006 - 2008 model bir versiyonu düşünülmektedir. Lakin araba İstanbul şartları için biraz alçak gibi duruyor. Şehir içi fabrikasyon 7,1 lt yaktığını söylüyor ama birçok kullanıcı 9 lt yaktığını söylüyor. Ayrıca araca çok fazla LPG taktıran da var. Madem az yakıyor millet niye LPG taktırıyor?

    CHEVROLET AVEO: Donanımlı, modeli yüksek, aile arabası olabilecek kapasitede bir sedan. 2012-2013 model 1.3 dizel düşünüyorum. Bunda da kilometre 100.000 - 200.000 arasında piyasada oynamaktadır. Lakin öğrendiğim kadarıyla motoru FIAT 1.3 Multijet motor. Bu sebeple ustası rahat bulunur, belki dizel ama çok can yakmaz diye düşünüyorum. Aracın arka koltuğu dar görünüyor. 3 kişi rahat oturamaz diye düşünüyorum. Ayrıca bagaj 500 lt olmasına rağmen bebek arabası zor sığar gibi geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ceomhs -- 10 Ekim 2019; 11:38:42 >







  • Bu tarz birşey düşünülebilir.

    Araç



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senkei -- 10 Ekim 2019; 12:49:43 >
  • 2013 1.3d aveo sahibiyim. 5 yıldır yaklaşık 110 bin km yaptım. Dediğiniz gibi arkaya 3 kişi rahat oturamıyor. Bagajı geniş ancak yükleme ağzı biraz dar. 15 inç bisiklet rahat sığıyor. Bebek arabası da sığar diye düşünüyorum. Gürültülü bir araç, yalıtım sıkıntılı. İkinci eli yavaş biraz. Bunların dışında pek bir eksisi yok benim için. Merak ettiğiniz hususlar olursa yanıtlarım.
  • Linea bak derim 1.3 temiz bulunabilir 40-42 bin aralığında,
  • En konforlusu ama sorun potansiyeli yüksek araç Ford Fusion,en sorunsuz ama pahalı olan Honda City dediğiniz gibi alçak bir araç aynı zamanda,en uygun fiyatlı işletim giderleri düşük ancak ikinci eli zayıf Chevrolet Aveo aynı zamanda konfor görece düşük..Eğer sadece bu üç aracı seçebiliyor olsaydım 1. tercihim Honda,2. tercihim Ford olurdu..Honda’ya mutlaka Lpg dönüşümü yaptırırdım..100 km’de ortalama 7-8 litre benzin tüketen bir araca Ne olursa olsun Lpg dönüşümü yaptırmak iyi olur..Benzinle yaklaşık 4600₺ / 10.000 km maliyeti var.Lpg ise aynı km’de 2700₺ gibi bir maliyet söz konusu..Arada 1900₺ fark oluşuyor,50.000 km kullansanız bu meblağ yaklaşık 9500₺ olacak..Değer mi siz karar verin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu üç seçenek içinden en sağlamı chevy aveo... crash test sonuçları 2012-2013 kasaların çok çok iyiydi... ben olsam aveo düşünürdüm. parçaları opel corsa ile ortak...
  • 2 tane aynı tavsiye gelmemiş aklınız iyice karışacak... 😁

    Ben şahsen Ford fusion derim.

    Parca yada arıza durumunu test edecek kadar kullanmadım kısa bir süre kullandım (kendi aracım degildi) ancak çok beğenmiş ve keyif almıştım.

    Sizin sürüş dinamiklerinize sanırım en uygun bu seçenek olacak...

    Ayrıca bakım geçmişini ogrenebileceginiz bir dizel bulursanız 150 170 binler çok sorun çıkartmaz. 1.3 mj ve 1.5 dci kullandım yüksek km lerde bakım dışında servise hiç girmedim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 10 Ekim 2019; 20:21:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En son kazali honda city vardi motor yemis, parcssi bulunmuyordu motorun , yeni parca siparis vermislerdi citynin motoruna artik sen dusun gerisini

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: codemaster42

    2013 1.3d aveo sahibiyim. 5 yıldır yaklaşık 110 bin km yaptım. Dediğiniz gibi arkaya 3 kişi rahat oturamıyor. Bagajı geniş ancak yükleme ağzı biraz dar. 15 inç bisiklet rahat sığıyor. Bebek arabası da sığar diye düşünüyorum. Gürültülü bir araç, yalıtım sıkıntılı. İkinci eli yavaş biraz. Bunların dışında pek bir eksisi yok benim için. Merak ettiğiniz hususlar olursa yanıtlarım.
    Arabanın yüksekliği nasıl acaba? 5 kişi bindiğinde kasislerden geçerken sürter mi altı? daha önce mazda 323 vardı ve bu konuda çok zorluk yaşamıştık. onun dışında motor bakımını ne sıklıkla yaptırıyorsunuz ve ne kadar masraf çıkarıyor? yüksek kilometreli aveo tavsiye eder misiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ceomhs

    Arabanın yüksekliği nasıl acaba? 5 kişi bindiğinde kasislerden geçerken sürter mi altı? daha önce mazda 323 vardı ve bu konuda çok zorluk yaşamıştık. onun dışında motor bakımını ne sıklıkla yaptırıyorsunuz ve ne kadar masraf çıkarıyor? yüksek kilometreli aveo tavsiye eder misiniz?

    Alıntıları Göster
    Arabanın yüksekliği gayet iyi hatta bir tık alçak olsa daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Hiç altını vurduğumu hatılamıyorum. Bakımlar 15 binde bir yapılıyor. Sanayi de 350 tl civarına bitiyor. Baskı balata değişmişse üstüne triger de değişmişse km fazla olanlardan korkmayın ancak sizden sonra km si iyice artacağı için satmanız güçleşir. Mümkün oldukça düşük km bakın. Kronik bazı arızaları var. Onları da söyleyeyim. 1. Selonoid valfi arızası. Dizellerin çoğunda var fabrikasyon bir hata. Bazen debriyaja bastığınızda güm güm ses geliyor. 2 kere serviste parça değişimi oldu geçmedi. 2. Bazen klima açıkken pervane sesi gibi bir ses geliyor onu yaptırmayı hiç düşünmedim.
    Son olarak yüksek km (150k üstü) aveo alacağınıza bütceyi biraz daha artırıp başka araçlara yönelmenizi tavsiye ederim.




  • Bu 3'lü arasında Aveo açık ara favori. Daha kaliteli ve güncel bir araç çünkü. Ancak piyasadan çekilmesi yüzünden içinize sinmiyorsa kalan 2 araç arasında piyasası daha yaygın olan City'dir. Zaten dizel Fusion'lar arasında temizini bulmak aylarca sürebilir. O yüzden tercihinizi City ile Aveo arasında yapın. BEnim oyum Aveo'ya
  • mhmt_tkmk M kullanıcısına yanıt
    İlginç. City ve jazz aynı motoru kullanıyor oysa ki. Hadi city çok satmadı ama jazz iyi sattı zamanında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CapriceClassic

    İlginç. City ve jazz aynı motoru kullanıyor oysa ki. Hadi city çok satmadı ama jazz iyi sattı zamanında.
    Tam ben yazacaktım. City ile Jazz 1.4'lük aynı motoru kullanır. Çıkmacılarda bile gırla yedek parçası var.

    Kaporta aksamı olarak anlarım da mekanik olarak yedek parça bulamamak ilginç geldi.

    Burada Honda City seçeneği bir adım öne çıkar. Tipsiz şekilsiz bir araç ama sorunsuz. İçi de bagajı da oldukça geniştir. Arka koltuklar arasında yükselti olmadığından üç kişi rahat rahat oturur. Otomatikleri çok revaçtadır. Siz manuel alacağınız için daha uygun fiyata bulabilirsiniz.




  • anyhill kullanıcısına yanıt
    Bana göre 3 üde birbirinden yıkık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GODLİİKEE -- 12 Ekim 2019; 9:39:14 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GODLİİKEE

    Bana göre 3 üde birbirinden yıkık.
    Evet size göre öyle olabilir ama bütçe meselesi, kimse imkanı olsa eski araç almak istemez ama şartlar gereği düşünüp bir tercih yapmak gerekiyor.
  • anyhill kullanıcısına yanıt
    Öyle değil. Eski model olarak kötü değil hocam.
    2004 model e200 komp piyasadaki çoğu araca taş çıkartır

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GODLİİKEE

    Öyle değil. Eski model olarak kötü değil hocam.
    2004 model e200 komp piyasadaki çoğu araca taş çıkartır
    Benim yakın bir arkadaşım da bu düşünceyle 2004 BMW 3 aldı. 4-5 ay çok memnundu ama sonra bir sensör bozuldu araçta. Eski aracında 250 lira olan parçaya 2000 lira verince BMW'yi hemen sattı. O tarz araçlar gerçekten güzel ama yürütmesi biraz daha zor. Bu da önemli bir etken bence araç seçiminde.
  • anyhill kullanıcısına yanıt
    BMW zaten 2. Elde zor bir araç. 2019 clioya bineceğime Passat Insignia Astra Mercedes alırım.
    Can güvenliğim olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende aynı bütçe ile 1 aydır yeni kasa aveo kovalıyorum. Diğer seçenekler gerçekten vasat, eski arabaya kesinlikle binmem. Ağır hasarlı olsun yinede yüksek model düşük km mantalitesi ile araba alıp sattım bugüne kadar, bir sorunda yaşamadım. Güzel takip edince iyi aveolar düşüyor gerçekten fakat vakit bulup almaya gidemedim. Kesinlikle aveo öneririm, güvenlik olarak diğerlerini donunda sallar.
  • Aveolar alçak araçlar.Çoğu kasiste ya da dik rampadan inerken dikkat etmezseniz altı sürtebilir.Mutlaka karter koruma ile kullanılması lazım.Ama kesinlikle tavsiye ederim 1.3 dizelini.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.