Şimdi Ara

Ford Focus1 Vites Geçişlerinde Motor Devri Artıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar bende ford focus1 var son bir kaç gündür bir sorunla karşı karşıyayım ben günlük sabah 6km akşam 6km yol yapmaktayım, sabah aracıma binip hızlandığımda vites değiştirmek için debriyaja bastığım zaman arabaya gaz vermiş gibi motor devri 2500-3000 lere çıkıyor, nedeni ne olabilir acaba? Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ediyorum.



  • Gaz pedalınız elektrikli mi telli mi? Araç bir iki saniye geç gaz kesiyor olabilir. Eğer gaz tepkisi değişmişse muhtemelen gaza bastığınızda da daha geç tepki verecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yolda giderken aracı boşa alınca rölantiye inmek yerine devir artıyor mu ?

    Öyleyse hız sensörü ile bağlantılı bir sorun var demektir.
  • Kavrarken artarsa debriyaj balatasından da şüphe edilebilir.

    Boştayken devir yavaşça rölantiye düşüyorsa hava filtresiyle manifold arasında gevşeyen bir yerden hava alıyor olabilir.

    Rölanti devriniz düşmüyorsa; son zamanlarda arabada teklemeler, stop etmeler başlamışsa, farları yakınca teklemeler daha da artıyorsa şarjınızı ölçtürebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rubelhizb

    Gaz pedalınız elektrikli mi telli mi? Araç bir iki saniye geç gaz kesiyor olabilir. Eğer gaz tepkisi değişmişse muhtemelen gaza bastığınızda da daha geç tepki verecektir.



    Kardeşim heralde senin tespitin doğru, gaz pedalı elektrikli, ben 1 ay önce gaz filitresini değiştirip program attırmıştım, bi tamircide aynısını dedi programlamada sıkıntı vardır tekrar attırın dedi.
  • Düşük maliyettten yükseğe doğru sırasıyla şunlar yapılmalı
    1.Rölanti valfi temizliği
    2.Karter havalandırma hortumu değişimi
    3.Hız sensörü değişimi. (orjinal olması şartıyla)
  • ES3NT kullanıcısına yanıt
    Aynı sorunu 2004 Mondeo'da yaşadık Rolanti valfi değiştirilerek düzeldi.
  • Gazcıya götürdüm bilgisayara bağladı bir sıkıntı yok dedi birde tur attık bu kadar kışın enjeksiyonlu arabalarda normal dedi tabi onun bindiğinde çok aşırı devir artmıyordu çok az bir şey artıyordu, aynı gün tamirciye götürdüm oda baya bi tur attı herhangi bir sorun gözükmüyor dedi, bu olay bu cumartesi oldu, cumartesi akşam ve pazar günü bi 100-150 km yol yaptım yine aynı sorunu yaptı ama devamlı her vites değiştirmemde yapmıyor ara sıra yapıyor birde fark ettiğim bir durum var vites artırırken yapıyor düşürürken yapmıyor hızlanıyorum mesela 3-4-5 yapıyor ama 5-4-3 yapınca herhangi bir sorun olmuyor. Hani hastalanırsın doktora gidersinde muayene olurken herhangi bir hastalığın kalmaz ya benimde durum o oldu tamirciye gidince onlarda yapmıyor :)
  • Arkadaşlar sorununu çözdük, rolanti valfini ve boğaz kelebeğini felan söküp temizlediler, rolanti düzgünken birden 2000 devirlerden aşağıya düşmemeye başladı, bu kezde rolanti valfini orjinali ile değiştirdiler düzeldi dediler arabayı aldım eve gelirken yine aynısını yaptı, servis arabayı bırak bi iyice bakalım dedi, bıraktım arabayı biz 3 kişi test ettik herhangi bir sıkıntı gözükmüyor dediler acaba sürüştenmi dediler gel beraber binip bi tur atalım dediler bindik allahtan tam sürerken yine aynısını yaptı yaptıktan sonra servis elemanı bindi abi gaz pedalı çok sertleşmiş dedi bi bırak bakalım dediler, anlayacağınız gaz telindenmiş sıkıntı takılıyormuş, orjinalini bulamamışlar yan sanayide takmak istememişler kendi gaz telimi söküp güzelce temizleyip tekrar takmışlar şu an sıkıntı kalmadı, 3 kuruşa halledeceğimiz sorunu 15 kuruşa hallettik, servis ilk defa bu şekilde bir sıkıntı ile karşılaşıyorum dedi artık böyle bir sıkıntı gelirse gaz telinede bakarız dedi.




  • Bizim almera da yapiyo bunu vitesi 2500de atiyorum bi sonraki vitese diyelim,ayagimi debriyaja basinca 2500den 2800lere falan bi yukseliyo sonra duzeliyo. İster boşa almak icin ister vites atmak icin debriyaja basayim farketmiyor. Ben de gaz telinden şüphelenmeye başladim konunuzu okuyunca. Takiliyor mudur bizimki de? Gazdan ayagimi vites degistirmeden 1-2 sn önce çekip debriyaja bastigimda yapmiyor bu arada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.