Bundan birkaç ay önce aracımı değiştirdim fakat anlamını bulamadığım bir sorunum mevcut güneş yansımasında aracımın ön camı görüşümü aşırı rahatsız ediyor bu kış güneşlerinde bile yolu göremiyorum güneş yansıdığı anda resmen körü körüne gidiyorum.
Aracımın ön camı orjinal hatta gidip yetkili servise sordum camın orjinal olduğunu doğruladılar herhangi bir cam filmi yok üzerinde.
Şu ana kadar bu 5. aracım ilk defa bu sorunla karşı karşıya kalıyorum güneş yansımasında her cam rahatsız eder fakat önümü görememek beni tedirgin ediyor açıkcası.
En son satıp bunu aldığım araç Şahin fakat onda bile bu derece bir sorun yaşamamıştım.
Herhangi bir göz rahatsızlığım mevcut değil,daha önce bu sorunu yaşayan var mıdır açıkcası cam filmi de takmak istemiyorum hoşuma gitmiyor.
Hatırlayan vardır beni mutlaka daha önceden Yeni aveo almıştım onu satmak durumunda kaldım Şahin almıştım borçlarımdan dolayı çok şükür ki bu sorunu atlattım ve tekrar çok şükür ki bankalara bulaşmadan bir takım para biriktirdim.
Malumunuz konu başlığında yazdığı üzere maksimum 16.000 TL'ye kadar otomobil arayışları içerisindeyim beklentilerimi madde halinde yazacak olursam;
1.Sürüşü keyifli olması ve performans açısından beni tatmin etmeli.
2.Yol tutuş ve fren kabiliyetinin düzgün olması.
3.Klima mutlaka olmalı ABS olursa çok iyi olur.
4.Modern ve kibar görünüşlü olmalı.
5.Parça fiyatlarının astronomik olmaması.Tabii Tofaş gibi parçalarının ucuz olmasını beklemiyorum fakat maliyeti taş çatlasa 20-30 liralık bir parçayada 500-600 lira vermek istemiyorum.
Pek ikinci el takıntım yok açıkcası,aldığım aracı bir süre satmayı düşünmüyorum en azından,fakat lütfen Rover,Proton önermeyin.
Sedan,hatchback olması farketmez hatta iç hacmi yerinde bir tek kapı bile düşünebilirim yeter ki SW olmasın.
Şuana kadar benim düşündüğüm araçlar.
1990-1996 arası Honda Accord
Honda civic EG 1.6 Si
Peugeot 306
Honda Civic 1.4 iS (tabi bu şişmiş fiyatlarda düzgün bulunabilirse...)
Şimdiden önerileriniz ve tavsiyeleriniz için teşşekkür ederim.
Bugün logitech extreme 3d pro joystick aldım fakat logitech sürücüsü bu donanımı görmüyor.
Aygıt yöneticisinden v.s cihazın bilgisayarıma bağlandığını doğruluyor fakat logitech programı görmüyor yabancı forumlarda bu sorunu yaşayanlar mevcut fakat pek birşey anlayamadım size danışma gereği duydum.
Aracım 90 model şahin açıkcası pek iyi bir yol tutan bir araç olduğunu söylemek güç,aldığımda üzerinde Debica Passio marka 2009 üretimli lastikleri ile aldım fakat lastikler hor kullanılmamış dişleri var fakat artık ömrünü tamamlamış ani frenlerde araç çok fazla kızaklıyor ve kıç atma eğilimine giriyor,ek olarak yolu da pek iyi tutmuyor sert kalkışlarda araç patinajdan düşmüyor adeta.
Önümüz yaz malum uzun seyahatler yapacağım aklımda soru işareti kalmaması adına bu ay içerisinde 4 tane lastik almayı planlıyorum.
Daha önce bu jant ebatında araç kullanmadığım için açıkcası kararsızım,maliyet mühim değil lastiği 4 mevsim kullanacağım yaşadığım ilde buzlanma,kar v.s gibi olaylar olmuyor 10-13 derecenin aşağısına inmiyor zaten hava.
Maliyet kaygısı olmaksızın önerebileceğiniz yol tutuşu yüksek,ıslak ve kuru zeminde iyi yol tutabilen tüketim ömrünü tamamlamadan bitmeyecek bir lastik arıyorum sizlere danışmak istedim.
Şuan aracımda Goldmaster 2070 modeli var yaklaşık 4 senelik bozulma sinyalleri veriyor. (seste cızırtı,çalmama,volume düğmesinin arada çalışmaması, v.s)
Öncelikle aracımda 1 takım kompenat 1 takım oval,1 takım da dandik bir tweeter var.
Öncelikle geçen hafta sahibi olduğum yeni aveo aracımı sattım,sebebi ise artık otomobile fazla ihtiyaç duymamam ve bazı maddi sıkıntılar idi.
Şans eseri hiç almayı düşünmüyordum fakat çok temiz 2. sahibinden 80 yaşında bir amcadan 90 model Şahin aldım 5 vites.
Aracımın herhangi bir sıkıntısı yok bugün benzin alıp bir deneme amaçlı çalıştırayım dedim.Aracı benzine geçirdiğimde silkeleme,gaz yememe,tutukluk,stop etme gibi problemleri var.
Araç LPG'de saat gibi çalışıyor fakat benzinde böyle yapması benim gibi takıntılı bir insanın moralini biraz bozdu.
Sizce sorunum nedir ve nereden kaynaklanıyordur.
Şimdiden yardımcı olan herkese teşşekkür ederim,İyi akşamlar.
Arkadaşlar aracıma takas geldi adam üzerine araba+para verecek,fakat takas isteyen şahıs Çanakkale'de benim oraya gitmem veya onun buraya gelmesi durumunda farklı illerde aracın satışını verebilir miyiz ?
Bu işlemlerde her iki tarafında güvenin sarsılmaması adına ve risk olmaması açısından hangi doğru yolu izlemeliyim ?
Aracımın üzerinde kasko ve sigorta var aracımın satışını vermem durumunda bu kasko ve sigorta adama doğrudan geçer mi yoksa kendisi yeniden mi yaptırmak zorunda,veya kaskodan paramı geri alabilirmiyim ?
Kusura bakmayın alım satım işleri ile ilk defa uğraştığımdan biraz bilgisizim bu konuda,siz tecrübeli arkadaşlardan bir fikir almak istedim.
Teşşekkür ederim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin.
Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin.