Şimdi Ara

Ford focus 3 bozuk yolda aşırı gürültü gelmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar 2012 model focus 3 aracım var. Temiz asfaltta vs hiç bir ses yokken biraz bozuk bir yolda sanki alt takım dağılmış gibi lakır lukur ses geliyor. Amortisörler motor takozları şanzıman takozları vs hepsi değişti yine geliyor. Servis en son direksiyon kutusu dedi ve 28.000 tl fiyat çektiler dalga geçer gibi. Ben bunu değiştirtmesem sorun büyürmü bu şekilde kullanabilirmiyim yoksa bu kutu işini daha ucuza kapatabilirmiyim bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.



  • Sıkıntı kesin direksiyon kutusu ise çıkma bir kutu alman daha mantıklı ve ucuz olur. Bu şekilde kullanırsın ama ileride muayene den geçemeyebilir.

  • Direksiyon kutusu. Focus 2'lerde kronikti sanırım bunlarda da devam etmiş. Ford'dan anlayan bir arkadaş görürse daha detaylı bilgi verir.

  • berkay_53 kullanıcısına yanıt
    Biraz araştırdım sıfır kutular başka sitelerde 7-8 bin yazıyor cıkmalar 2-3 bin yazıyor bu eleman bu kadar ucuzsa servis ne diye 28 bin fiyat çekti anlam veremedim gerçekten bu kadar pahalı bir parçamı yoksa netteki 7 bin liralıklar iş görecekmi orjinal focus kutusu olarak satılıyor.

    Şu sıfır olarak satılıyor orjinalmidir acaba
    https://orjinalfordparca.com/direksiyon-kutusu/focus-direksiyon-kutusu-2011-2016-orjinal
  • cormen kullanıcısına yanıt
    Daha öncede 2013 focusum vardı böyle birşey yaşamamıştım sıkıntı cıkarmayacaksa bu şekilde idare ederim ancak sorun büyüyüp daha büyük bir arza açarmı diye merak ediyorum
  • Hocam tamirati da yapılıyor o parcanin.
    Sanayiyi bi araştır sen.
  • O ses gelmeye devam edecek Focus 3.5 ve eski bir 3 sahibi olarak eger aracin yüz bin km leri aştı ise o ses kesilmeyecek. Kesilmesi için ön arka amortisor takız rot rot kolları vs. Ne kadar hareketli parça varsa değiştirmen gerek. Focus sert bir araç ülkemiz yollarıda maşallah bal dök yala olduğu için bu sesler kaçınılmaz oluyor. Benim araç şu an 140 binde ve az bozuk bir yola girdiğimde tıngırdamayan hiç bir yeri yok. Benki aracı çok kollarım çukurlara girmem sakin kullanırım tümseklerden neredeyse durup geçerim ona rağmen takırdıyor her tarafı.
  • 28 bin tl direksiyon kutusu mu olur?! Servise deseydin ki kardeş al anahtarı arabada sizin olsun, istediğiniz gibi yapın diye. Türkiyede servis hizmeti artık kol gibi fiyatlar çekiyor. Direksiyon kutusunu orjinal olarak parçacılardan 4 bin liraya halledersin, 300-500 ustaya verirsin 4500 liraya işin içinden çıkarsın. Direksiyon kutusundan olduğunu pek sanmıyorum, direksiyon kutusu dağılınca direksiyonun sertleşmesi, kilitlenmesi, düz yolda bile tıngırdaması olur.
  • AO A kullanıcısına yanıt
    Aracım 141 binde tamda dediğiniz gibi
  • Halisünasyon H kullanıcısına yanıt
    Düz yolda bişey yok hocam sadece bozuk zeminlerde yapıyor yüksek hızlardada hiç bir sorun yok sadece kötü zeminde ses sorunu
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    Servis bunlarda komple değişiyor tamir olmuyor dedi büyük ihtimal para koparmanın peşindeler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.