Şimdi Ara

FORD EVOS KONSEPT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ford'un frankfurt otomobil fuarında sergileyeceği 4 kapı coupe konsepti olan evos'un fotoğraflarını gün yüzüne çıktı. markanın önümüzdeki yıllardaki tasarım anlayışına dair ipuçları taşıyan evos 'kinetik dizayn 2' denilen tasarım dilinin de ilk örneği. ve gelecek nesil mondeo'nun da bu anlayışa uygun bir yüze sahip olacağı düşünülüyor.

    araçta bulunan, c-max'te de kullanılacak olan 2 lt benzinli ve elektrikli motorun evos'a 500 millik bir menzil sağlayacağı belirtiliyor.

     FORD EVOS KONSEPT


     FORD EVOS KONSEPT







  • resmi olarak açılanmasa da aracın gücünün 250 hp olabileceği ve 0-60 mph hızlanmasını da 7 sn.de gerçekleştireceği belirtilmiş sitelerde..

     FORD EVOS KONSEPT
  • sabah bir cafede kahvaltımı yaptıktan sonra çayımı yudumlarken interneti açtım ve yeni haberlere baktım, karşıma bu araç çıktı ve doğrusu fordun gelecekte ne yapacağı bende merak konusu olmaya başladı, acaba bu otomobil bahsi geçilen mondeo coupe olabilirmi ( passat cc rakibi ) veya yeni mondeo yüzümü diye düşünmeye başladım..

    fakat ortada şöyle bir olasılıkta var, mondeo ilk kez isosis konsepti ile gün yüzüne çıktığı zaman beni çok heyecanlandırmıştı ve ben coupe tarzı orta segment bir otomobil beklerken yeni mondeonun gereksiz devasa büyüklükte makam otomobili havasında olması beni hayal kırıklığına uğratmıştı..

    dilerim isosis conceptinin hatları ile oynandığı kadar bu araçla oynanmaz..
  • oo volkan kolay seni görmek güzel, epeydir uzaktın sanırım.gerçi ben de ne zamandır yazmıyodum foruma.

    evos beni de heyecanlandırdı doğrusu. iosis konusundaki duruma da katılmamak mümkün değil gerçekten. umarım konsepte bu kez sadık kalırlar..
  • evos 'one ford' projesinin bir parçası olarak global bir model olarak düşünülmüş..

     FORD EVOS KONSEPT
  • .

     FORD EVOS KONSEPT
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zooropa

    oo volkan kolay seni görmek güzel, epeydir uzaktın sanırım.gerçi ben de ne zamandır yazmıyodum foruma.

    evos beni de heyecanlandırdı doğrusu. iosis konusundaki duruma da katılmamak mümkün değil gerçekten. umarım konsepte bu kez sadık kalırlar..


    teşekkür ederim kardeşim işten güçten dolayı dh'den biraz uzak kaldık doğrusu ama otomotivden uzak kalmadık :) hatta artık içine girdik diyebilirim :)

    bencede bu konsepte sadık kalınırsa iyi işler çıkabilir bunu bekleyip göreceğiz artık

  •  FORD EVOS KONSEPT

     FORD EVOS KONSEPT
  • kinetik tasarım felsefesi zaten bayağı değer kazandırdı ford mc'ye. eğer önümüzdeki yıllarda yavaştan felsefe değişirse kullanıcı kitlesi de değişir ki bu bataktan yeni kurtulmuş ve premium markaları (land rover, jaguar) satılmış ford için pek iyi olmayabilir. eğer kısa vadede (7 yıla kadar) gerçekleşecek bir plansa çok riskli bence. eğer uzun vadeli ve yavaş yavaş geçilirse fayda sağlar. kullanıcıyı yavaş yavaş alıştırmak daha iyi bence. (mondeo ilk çıktığında forumlar yıkılmıştı 40 yaş üstü tarafından sonradan sakinleşmiş ve gidip birer mondeo almışlardı kendilerine.)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umut111907

    kinetik tasarım felsefesi zaten bayağı değer kazandırdı ford mc'ye. eğer önümüzdeki yıllarda yavaştan felsefe değişirse kullanıcı kitlesi de değişir ki bu bataktan yeni kurtulmuş ve premium markaları (land rover, jaguar) satılmış ford için pek iyi olmayabilir. eğer kısa vadede (7 yıla kadar) gerçekleşecek bir plansa çok riskli bence. eğer uzun vadeli ve yavaş yavaş geçilirse fayda sağlar. kullanıcıyı yavaş yavaş alıştırmak daha iyi bence. (mondeo ilk çıktığında forumlar yıkılmıştı 40 yaş üstü tarafından sonradan sakinleşmiş ve gidip birer mondeo almışlardı kendilerine.)


    ford kriz zamanında en doğru adımları atan marka oldu, ilk olarak elindeki lüks markaları birer birer satışa çıkardı ve onları sırtından attı, daha sonra yaptığı akıllıca iş ise global model üretmek oldu, yani her kıtada aynı ford satılacak farklı platform farklı modeller için ek bir gelir veya kaynak kullanılmayacak bence ilerde tüm markalar bu yola gidecek..




  • Koltuklar niye tabure gibi
  • land rover ve jaguarın en kötü dönemlerinde olmaları ve forda da işlerin pek iç açıcı olmamasından dolayı satışlar o zaman için doğruydu. kendini bile toparlayamamış bir marka premiumlarını nasıl toplasın? ben direkt olarak kötü hamle demiyorum, kısa vadeli olursa dünya bunu kaldıramayabilir. mkIII focus çıktı, siz de gördünüz yorumları. teknolojisine, kalitesine laf yok; ama sürüş hissi baltalanmış global anlayış için. tasarım da bu şekilde. (renkleri ve zevkleri tartışmıyorum, sadece gördüğüm yorumlar pek beğenilmediği yönünde. satışlar da eskisi gibi değil zaten.) mesela focusII makyajında kasa değişmemiş, rütüşlerle çok beğenilen bir tasarıma imza atmışlardı. büyük değişim daha sonra oldu. bahsettiğim şey de bu. mondeo ve diğerleri de bu şekilde değiştirilmeli. geçtiğimiz aylardaki mondeo (gerçi neredeyse bir yıl oldu ama.) makyajı çok başarılı mesela. ledli farlar, jantlar, navigasyonlu selective, arka stoplar ve ecoBoost tabiki de. (güncel mondeo ve eski focusII aynı felsefenin ürünleri gerçi. mondeo 3-4 yıl daha böyle kalmalı bence) konuyu dağıttım biraz ama şöyle diyorum: kullanıcı buna alışmışken radikal değişimlere gitmek büyük risk. hele ki global araçlar üretiyorsanız. global ürünlere ve radikal değişimlere karşı değilim (mesela şu an radikal değişime gitmesi gereken bir numaralı marka bence nissan. sedanları yok, şaka gibi. suvları da eskidi artık.), sadece zamanlamasına vurgu yapıyorum. focus mkII, fiesta ve mondeoda gördük zamanlamanın önemini zaten...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: umut111907

    land rover ve jaguarın en kötü dönemlerinde olmaları ve forda da işlerin pek iç açıcı olmamasından dolayı satışlar o zaman için doğruydu. kendini bile toparlayamamış bir marka premiumlarını nasıl toplasın? ben direkt olarak kötü hamle demiyorum, kısa vadeli olursa dünya bunu kaldıramayabilir. mkIII focus çıktı, siz de gördünüz yorumları. teknolojisine, kalitesine laf yok; ama sürüş hissi baltalanmış global anlayış için. tasarım da bu şekilde. (renkleri ve zevkleri tartışmıyorum, sadece gördüğüm yorumlar pek beğenilmediği yönünde. satışlar da eskisi gibi değil zaten.) mesela focusII makyajında kasa değişmemiş, rütüşlerle çok beğenilen bir tasarıma imza atmışlardı. büyük değişim daha sonra oldu. bahsettiğim şey de bu. mondeo ve diğerleri de bu şekilde değiştirilmeli. geçtiğimiz aylardaki mondeo (gerçi neredeyse bir yıl oldu ama.) makyajı çok başarılı mesela. ledli farlar, jantlar, navigasyonlu selective, arka stoplar ve ecoBoost tabiki de. (güncel mondeo ve eski focusII aynı felsefenin ürünleri gerçi. mondeo 3-4 yıl daha böyle kalmalı bence) konuyu dağıttım biraz ama şöyle diyorum: kullanıcı buna alışmışken radikal değişimlere gitmek büyük risk. hele ki global araçlar üretiyorsanız. global ürünlere ve radikal değişimlere karşı değilim (mesela şu an radikal değişime gitmesi gereken bir numaralı marka bence nissan. sedanları yok, şaka gibi. suvları da eskidi artık.), sadece zamanlamasına vurgu yapıyorum. focus mkII, fiesta ve mondeoda gördük zamanlamanın önemini zaten...


    şunuda unutmamalıki land roverı bmwnin elinden alıp bugünlere getiren markada forddur, misyonunu tamamlamış ve satmıştır bundan sonrada lang ve jag zaten çizgisini belirlemiş yoluna devam edecektir tata zaten bu iki marka üzerinde ciddi yaptırımlara gidecek.

    global model üretmenin riskide büyük tabi, çünkü latin amerika, hindistan vs gibi pazarlarda sattığınız ucuz modellerden vazgeçiyorsunuz ve yerine tüm dünyaya hitap eden kaliteli otomobiller üretmeye karar veriyorsunuz, riskli ama marka imajına uzun vade de katkı sağlayacak bir hamle, artık amerikada satılan focus ile avrupada satılan focus aynı olacak..

    yeni focusun sürüş hissinin baltalandığını düşünmüyorum çünkü halefinden farklılıklar gösterdiği için buna alışmak zaman alacak, hatta focus 3 focus 2 den daha iyi yol tutuyor, ayrıca focus 2 standart bir otomobil olduğu için sürüş hissiyatı daha safkan idi..




  • bu konsept otomobiller hep "uzay aracı" modunda olmak zorunda mı yahu. biraz daha olma ihtimali olan, birden bire evrim geçirmek yerine otomobile benzeyen otomobiller yapsalar ya yani şu iç mekan ne kadar gerçekçi...
  • yaw kardeşim kaputu böyle yapıp şu focusları satsalar olmazmı anlamıyorumkı kalıba sokuyorsun metali bu şekli alıyor maliyeti aynı yap iki çeşit isteyen bu nu alır isteyen diğerini dizayn fukarası araba yapıp duruyorlar. arabayı gösteren kaput zati
  • quote:

    Orijinalden alıntı: volkan_kolay


    quote:

    Orijinalden alıntı: umut111907

    land rover ve jaguarın en kötü dönemlerinde olmaları ve forda da işlerin pek iç açıcı olmamasından dolayı satışlar o zaman için doğruydu. kendini bile toparlayamamış bir marka premiumlarını nasıl toplasın? ben direkt olarak kötü hamle demiyorum, kısa vadeli olursa dünya bunu kaldıramayabilir. mkIII focus çıktı, siz de gördünüz yorumları. teknolojisine, kalitesine laf yok; ama sürüş hissi baltalanmış global anlayış için. tasarım da bu şekilde. (renkleri ve zevkleri tartışmıyorum, sadece gördüğüm yorumlar pek beğenilmediği yönünde. satışlar da eskisi gibi değil zaten.) mesela focusII makyajında kasa değişmemiş, rütüşlerle çok beğenilen bir tasarıma imza atmışlardı. büyük değişim daha sonra oldu. bahsettiğim şey de bu. mondeo ve diğerleri de bu şekilde değiştirilmeli. geçtiğimiz aylardaki mondeo (gerçi neredeyse bir yıl oldu ama.) makyajı çok başarılı mesela. ledli farlar, jantlar, navigasyonlu selective, arka stoplar ve ecoBoost tabiki de. (güncel mondeo ve eski focusII aynı felsefenin ürünleri gerçi. mondeo 3-4 yıl daha böyle kalmalı bence) konuyu dağıttım biraz ama şöyle diyorum: kullanıcı buna alışmışken radikal değişimlere gitmek büyük risk. hele ki global araçlar üretiyorsanız. global ürünlere ve radikal değişimlere karşı değilim (mesela şu an radikal değişime gitmesi gereken bir numaralı marka bence nissan. sedanları yok, şaka gibi. suvları da eskidi artık.), sadece zamanlamasına vurgu yapıyorum. focus mkII, fiesta ve mondeoda gördük zamanlamanın önemini zaten...


    şunuda unutmamalıki land roverı bmwnin elinden alıp bugünlere getiren markada forddur, misyonunu tamamlamış ve satmıştır bundan sonrada lang ve jag zaten çizgisini belirlemiş yoluna devam edecektir tata zaten bu iki marka üzerinde ciddi yaptırımlara gidecek.

    global model üretmenin riskide büyük tabi, çünkü latin amerika, hindistan vs gibi pazarlarda sattığınız ucuz modellerden vazgeçiyorsunuz ve yerine tüm dünyaya hitap eden kaliteli otomobiller üretmeye karar veriyorsunuz, riskli ama marka imajına uzun vade de katkı sağlayacak bir hamle, artık amerikada satılan focus ile avrupada satılan focus aynı olacak..

    yeni focusun sürüş hissinin baltalandığını düşünmüyorum çünkü halefinden farklılıklar gösterdiği için buna alışmak zaman alacak, hatta focus 3 focus 2 den daha iyi yol tutuyor, ayrıca focus 2 standart bir otomobil olduğu için sürüş hissiyatı daha safkan idi..


    focusun yol tutuşu hakkında dediklerinize saygı duyarım ama okuduğum kadarıyla (avrupanın sayılı test editörlerinin dergilerinden) mkII mkIIIten daha fazla etkileşime geçen otomobil. mkIIIse daha ruhsuz. yol tutuşu derken yanlış şeyden bahsetmiş olabilirim, özür diliyorum. premiumlarda aynı fikirdeyiz, globallikte de. yalnız jaguar konusunda büyük bir şeyi atlıyorsunuz: ford jagı satarken satışlar yerlerdeydi, tasarım felsefesi 40 yıldır aynıydı. sonra jaguar satıldı, önce xj konsepti geldi, arada buna benzer xf üretildi. ve jaguar hak ettiği saygıyı tekrar kazandı. 3-4 yıl içinde de 2 yıl önce tanıtılan süper sport konsept gelecek ve hibrit olacak. emin olmayan marka xjyi de üretti ve beğenilince xfye de xj makyajı yaptı. land roverda evouque dışında bir değişim yok. yakında discovery5 gelecek deniyor ve daha bir arazi aracı havasında olacakmış. bekliyoruz.




  • "Vw scirocco"ya rakip geliyor" başlığı altında bir yazı okumuştum bir yerlerde, efsane ford Capri nin yeni versiyonu olacak diyordu, frankfurt autoshow da açıklanacaktı, ne oldu acaba? Bu mu yoksa
  • Bir zamanlar Ford Puma çıkmıştı onun emsali olabilir
  • Olay budur işte iç tasarıma bak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: power003

    Bir zamanlar Ford Puma çıkmıştı onun emsali olabilir


    Evet.

    2. Fotoğrafı gördüğümde arabanın ismi aklıma gelmemişti. Gerçekten ona benziyor biraz.

     FORD EVOS KONSEPT


     FORD EVOS KONSEPT




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.