Şimdi Ara

Forbitten west ve ghost of tsushima icin pcyi mi beklim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar

    Ps5 alali 2 hafta oldu ragnarok oynuyorum hala. Kendime gore sira yapmistim dragon dogma forbidden west ghost of tsushima vs.

    Ayni zamanda 4070 li sistemimde var ama artik pc basina oturmak yerine uzanarak oynamak daha cekici geliyor bana.

    Sizce bu oyunlar hangi platformda daha iyi deneyim sunar pc surumlerini beklemeli miyim ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >



  • O oyunların konsol versiyonları iyi. Mesela Forbidden'ın kilitsiz 60 FPS modunda bile çözünürlük yüksek.


    PC'de tabi daha iyi olur. (En azından, Dualsense desteği olduğu sürece daha iyi olur.) 4070 çok daha hızlı bir kart. Ama masa başına oturmaya değecek bir durum yok.


    Ben salonda TV'ye hem PC hem PS4 Pro bağladığım zamanlarda bile, çoğu zaman konsolda oynuyordum Trophy kasmak falan, daha önemli geliyordu. PC'im çok daha hızlı olmasına rağmen.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 7 Mart 2024; 17:46:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Castle Bravo kullanıcısına yanıt
    Belli yastan sonra pc basina oturmak sanirim insana yorucu geliyor 😂 tek sıkıntı mesela dragon dogma 2 de turkce dil destegi yok. Pc de en azindan tr yama yapabiliyosun. Kupa falan kasmasamda oyunlarda sagda solda buldugum kitaplari bile sonuna kadar okuyan biriyim … ingilizcem o kadar iyi degil google lens ne kadar yardimci olur onuda bilmiyorum :(

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2 oyunda türkce mevcut yaşta ilerlediyse konsol gibisi yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gerçekten belli bir yaştan sonra koltukta dikilerek oyun oynamak zulüm oluyor.

    ps5 ve 4080li pc var. bunlar için bir de samsung led tv aldım koydum karşıma. ikisini de bağladım televizyona.

    türkçe yama muhabbeti vs. yoksa ben kesinlikle ps5i tercih ediyorum. çok daha pratik geliyor bana açıp oyun oynaması. ayrıca pc'de onlarca grafik ayarı vs. vs. gereksiz gelmeye başladı. ps5'te aç oyunu, al performans moduna hiçbir şeye takılmadan oyna. dediğiniz oyunlarda da uğraşıp da pc başında oturmazdım. zaten ps'te de hem görsellik hem de performans olarak gayet iyi durumdalar.

  • atahanyy kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle oluyor. Aslında değecek oyunlar çıksa gene otururum da, Battlefield serisi bitince benim PC defteri kapandı  BF, en önemli PC toplama sebebimdi.


    Ayrıca, Tomb Raider ve Batman üçlemesi gibi üst kaliteli ve PC'de fark yaratan oyunlar çıkmıyor. Mesela Rise of The Tomb Raider'ın PC sürümünde, PS4 Pro'ya göre bile, texture farkı vardı. Grafiğin zirve yaptığı özel tomb bölümlerini, PC'de ultra texture'la incelemek güzel oluyordu. Şimdi hem öyle oyunlar yok, hem de PS5'le SSD streaming gelince, PC - konsol arasındaki texture farkı olayı kalktı.


    RTX serisiyle konsollar arasında teknik olarak uçurum olsa da, PC'ler "hissedilen fark" anlamında eskisi kadar üstün gelmiyor. Farkın iyice artacağı noktada da zaten PS5 Pro gelecek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 8 Mart 2024; 19:52:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bağa mı didin? kullanıcısına yanıt

    Evet, güçlü sistem de olsa PC'de grafik ayarı kurcalama durumu oluyor. Oyunda bir grafik kusuru görsem, "grafik ayarıyla mı alakalı" deyip araştırma yaparım, ayarları değiştiririm vs. Konsolda olunca kafaya takılmıyor. Milyonlarca kişiyle aynı şekilde oynamış oluyorsun.


    Mesela PS5'e Dolby Atmos gelince, hiç düşünmeden aktive edip geçtim. PC'de olsa, oyuna göre oluşabilecek farklar, en iyi ayarı bulmak vs illa bir dert bulunur  Gamepad'in yanında klavye - mouse olması gerekir vs.


    Tabi bir de konsoldaki exclusive'ler, Plus üyeliği ve trophy listesi etkili oluyor. Konsolu sadece exclusive için alsan bile, bir süre sonra platform olarak kendine bağlıyor.


    Ben PS4 Pro'dan itibaren konsolu tercih etmeye başlamıştım. PS4 Pro'da yükleme süresi - fan sesi ve PC'ye göre daha çok "hissedilen fark" olmasına rağmen, beni PC'den uzaklaştırmıştı. Bir de HDR konusu vardı. Windows 10'da HDR'yi yıllarca düzeltmediler. Konsolda en başından beri HDR en iyi şekilde kullanılabiliyordu. MS sağ olsun, PC'den soğutmak için elinden geleni yaptı 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 8 Mart 2024; 17:6:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hangisinde rahat oluyorsan onda kalman iyi. Bu grafikten çok konfor ve rahatlık önemli. PC'yi konsol gibi de kullanırsın alırsın gamepad alırsın güzel oyuncu koltuğu şahsen ben PC de memnunum keyfim yerinde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beklemelisin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.