Şimdi Ara

Football Manager 2022 [ANA KONU] (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.219
Cevap
22
Favori
96.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tnuviel37 kullanıcısına yanıt

    taktiğini beğendim hocam başarılar dilerim.

    ayrıca diğer arkadaşlara tavsiyem italya alt liglerde başlamaları inanılmaz farklı formasyonlar dönüyor orada italya tam bir taktik tahtası.

    geçen bir maç benim taktiğin aynısını oynayan rakip gördüm avrupada ve bildiğin duman ediyordu beni son dk larda kazandım fenerbahçe ile. adamlar ezdi bizi resmen. bu yüzden 3 lünün farklı formasyonalarında farklı taktikler deniyorum

    birde fm nin oyuncu tecrübesi konusunda büyük eksikliği var bence adam gelmiş 30 yaşında futbol hayatında toplam (yedek ilk 11 dahil) 200 maçı var yok bunlar tecrübe olarak gözükse iyi olurmuş.

  • Normalde onlara yönelirdim ama yabancı sınırını kaldırdığımdan gerek yok. Zaten alt yapıdan 1 tane potansiyelli forvet çıktı onun gelişimine bakacağım.


    @Ninika FM de çok eksik var aslında hocam. Alt yapıya alıncak oyuncu grubu olarak bazı şartlar koyabilsek fena olmazdı. Belirli bir mevki ya da özellik olur bir şeyler yapabilmeliyiz. Özellikle oyuncu yetiştirme ile ilgili daha fazla içerik eklenmesini isterdim.


    Taktik olarak aslında CM 2003-2004 ile 3-4-1-2 hücum ağılıklı tampolu futbol oynatırdım. Ozamanlar istediğim oyunu çok rahat oynatabiliyordum. FM 2008'de de aynen devam ettim yıllarca. Sonra yeni FM serilerine 2014 ile tekrar başladım ve 3'lü savunma oturtamayınca 4-2-3-1 dizilişine dönmüştüm ama 2019 ile birlikte o eski oynattığım futbolu tekrar ortaya koymak için 3-4-1-2 kanat bekli gagenpres taktiğine döndüm ve istediğime yakın hale getirdim. Sağlam bekler bulmak çok önemli yoksa etkisi çok azalıyor.


    Bu arada genç oyuncu arayan arkadaşlara yeni oyuncu girişi olduğunda dünya-transferler-oyuncu girişi kısmında çıkan gençlere gözlemci yollamalarını öneririm. Ben öyle yaptım ve gelen raporlara göre potansiyeli yüksek olanlardan bazılarında imza attır seçeneği çıkıyor. Bunların da 3/4 gibi bir kısmı sözleşme imzalıyor. Bu şekilde bir çok oyuncuya imza attırdım. 2023-2024 yıllarında katılacaklar. Aralarından kaç tanesi tutar bilmem ama bedavaya potansiyeli olan 15-16 yaşlarında oyuncular daha ne isteyeyim. Football Manager 2022 [ANA KONU] 





  • hocam 3. 4. sezondan sonra kadronda 25 30 potansiyel oyuncu olmuyormu kiraya ver ver bitmiyorlar bir müddet sonra .

    sezon başları devre araları artık transfer penceresine bakmıyorum bile çünkü öyle oyuncularım oluyorki direkt kiradan çağırıyorum koy ilk 11 oynasın oluyor .


    03 04 çok kaliteliydi evet ama ben geçen sene indirdim netten türkiye harici başka ülke seçince oyuna girilmiyordu bende sildim mecburen sağlam link çalışan oyun var ise yeniden kurarım

  • Ninika N kullanıcısına yanıt

    Daha önce 2017 miydi neydi abartmıştım. Toplamda 80 den fazla kiraya gönderdiğim oyuncu vardı aynı anda. Football Manager 2022 [ANA KONU] 

    Artık abartmıyorum. 03-04 çok iyiydi ben de bir ara tekrar yüklemiştim oynamak için ama eskisi kadar zaman ayıramadığım için çok da bakamamıştım. Sonrasında da sildim tekrar. O sorun var mıydı hatırlamıyorum pek fazla oynamadığımdan.

  • Football Manager 2022 [ANA KONU]

    Ligde özellikle premier ligden yeni düşen takımlarla mücadele etmek çok zor malum 1-2 onlar çıktı ama kendimizi bir şekilde ilk 6.içine atıp playofflara kalmak istiyorduk.


    Bunuda zor bir şekilde başardık.Hücumda estupinan ve tetteh ile bir şekilde gol buluyorduk ama savunma ve kalemizde sorunlar vardı.Zaten yediğimiz 63 gol bunun en büyük göstergesiydi Football Manager 2022 [ANA KONU] 


    Football Manager 2022 [ANA KONU]

    Playoff finalinde premier ligin köklü kulüplerinden blackburn rovers ile zorlu bir maça çıktık.Tek golle bu maçı kazanarak adımızı acun bey in en büyük hayali premier lige taşıdık Football Manager 2022 [ANA KONU] 



    Football Manager 2022 [ANA KONU]


    Football Manager 2022 [ANA KONU]


    Bu kadar az paraya bundan daha fazla verim aldığım bir oyunc olmamıştır resmen karın tokluğuna gol kralı oldu adam efl de Football Manager 2022 [ANA KONU] 


    Satmak istedim ama teklifler iyi gelmedi ondan dolayıda sözleşme yenilemedim.Bakalım premier ligde iyi sahne alırsa sözleşme yenileriz yoksa yolcu yapıp yönetimin bizden istediği türkiye de oynamış futbolculara yönelicem.Football Manager 2022 [ANA KONU] 


    Allahyar dan çok umutluyduk ama sezon başlarında çok ağır bi sakatlık geçirdi ve sezonu kapadı nereseyse çok az faydalandık ondan Football Manager 2022 [ANA KONU] 



    Football Manager 2022 [ANA KONU]




    Football Manager 2022 [ANA KONU]

    Premier ligde medyanın tahmini geldiğiniz gibi gideceksiniz olması açıkcası bizi daha çok kamçıladı Football Manager 2022 [ANA KONU] 


    Football Manager 2022 [ANA KONU]

    Sezonun ilk maçlarında beklenmedik sonuçlar aldık alttaki takımlara karşı ama daha sonra big six ile maçlara başladıkça aşa düşmeye başladık.Şuan 12.sıradayız hiç önemli değil bu sezon takımı ligde tutarsak benim ve yönetim için büyük başarı olacaktır.



    Football Manager 2022 [ANA KONU]


    Football Manager 2022 [ANA KONU]

    Bonus: Stamford bridge deki hull city alayı Football Manager 2022 [ANA KONU] 


    @aurosonic





  • Bu oyunun güzelliği nerede biliyor musunuz?


    Bunu yıllar önce keşfettim, işin hile kısmına bakmayın..


    Bir kulübün Youth Recruitment puanı yüksek ise çok iyi 19 altı oyuncular geliyor.


    Ben bunu 40 falan yapmıştım seçmelere potansiyeli 175 - 150 falan oyuncular geliyor.


    Bunları bir iki yıl kiraya gönderip sonra kulübünüzde geliştiriyor ve oynatıyorsunuz, oyunun en zevkli yanı


    altyapı'dan star oyuncu çıkarmak ve etinden sütünden faydalanmak.


    Bir kulübü kalkındıran en iyi gelir kaynaklarından biri bu.

  • MARCO kullanıcısına yanıt
    Basarilar hocam ben de sıkıldım 5. Sezondan sonra yabanci siniri beni deli ediyor tekrar kariyer acabilirim pl den. Oyunu yaratirken salak gibi tek tr ligi sectik.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • @MARCO harika ya lütfen devamı gelsin :)

    çıkış ücreti ne kadar ödediler merak ettim hocam.

  • Forumdaşlar bir sorum var. Az evvel FM22 için 30 gün deneme sürümlü Prime hesabı oluşturdum, tabi oluştururken kart bilgilerimi de talep etti. Bu durumda 30 gün sonunda benden 7,90 ücreti otomatik kesecek mi ve ben bu durumu iptal etsem oyunu kullanabilir miyim? Teşekkürler.

    Ayrıca 7,90 kesilecek ücretin içinde Prime Video dahil mi?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tanerakinnn kullanıcısına yanıt

    30 gün dolmadan iptal edebilirsin ve oyunu zaten epicgames kodu olarak aldığından o tamamen sende kalıyor. Bu 7,90 ücrete her şey dahil. Amazon sitesinden Prime avantajları, Primevideo, Primegaming hediyeleri ve twitch'de bir kanala abone olma hepsi dahil.

  • tnuviel37 kullanıcısına yanıt
    Çok sağ ol hocam. PrimeVideo detaylarına bakayım güzel içerik varsa Netflix’e yedek olarak kullanırım. Tekrar teşekkürler bilgilendirme için, iyi oyunlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu arada son eklediğim resimleri yeniledim sorun çözüldü. Eklerken benim bir hatamdan kaynaklandı sanırım. Artık daha dikkatli olacağım. Bundan sonra da en azından haftada bir paylaşımlara devam ederim. İş nedeniyle her zaman oyuna bakamıyorum ve biraz yavaş ilerliyorum. Ayrıca bir de yks girmiştim ve tekrar okuyacağım. Devamlı derslere gitmeyecek olsam da haftaya okul da başlayacağından daha da az vakit ayırabileceğim ama en azından haftalık kariyer ilerlemesi yapmayı planlıyorum. Sınav haftaları hariç aksatmamaya çalışırım.

  • tanerakinnn kullanıcısına yanıt

    Rica ederim hocam. İzlemediyseniz The Man In The High Castle, American Gods, Invincible, Carnival Row, The Boys, Expanse, The Legend of Vox Machina, Good Omens, Jean Claude Van Johnson dizilerini önerebilirim. Bunlar Amazon'un kendi yapımları. Bunlar dışında kendi yapımları olmayan Sherlock, Dr. House, The Office, Seinfeld gibi yapımlar da var. Bunlar dışında da incelerseniz bir çok film bulabilirsiniz. Şimdiden iyi seyirler.

  • Galatasaray da futbolculara maç başı ücret teklif edemiyorum, süper lig deki bütün sözleşmelerde maç başı bonus yok benim kariyerde.

    Bir de hiç bonus olmadan teklif ettiğim sözleşmeleri oyuncu görüşmede kabul edip sonra reddediyor. Bug büyük ihtimalle ya da bana denk geldi hep.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. Sezon için öncelikle kiralık oyuncuları elimde tutma yoluna gittim ve taktik yapımla uyumsuz olan (Nkoudou gibi) oyuncuları, yetersiz gördüklerimi ve bir kaç oyuncuyu sattıktan sonra bir de Rossier'i Everton'a 31m gibi bir bedele satınca bunu çoğunlukla başardım. Kiralık kullandığım kalecim satın alma isteğimi kabul etmedi ve yeterince iyi ya da potansiyeli olup gelmeyi kabul eden olmayınca alt yapıdan gelen kalecim ile Ersin'i yeterli görüp eksik olan kanat bek ve stopere yoğunlaştım. Sonunda güzel bir kadro oluşturdum.



    Football Manager 2022 [ANA KONU]

    Alt yapıdan bir kaç tane iyi oyuncu çıkarttım.



    Football Manager 2022 [ANA KONU]


    Football Manager 2022 [ANA KONU]


    Football Manager 2022 [ANA KONU]

    Sezona Süper Kupada Trabzonu uzatmalarda yeneterk güzel başlangıç yaptım. 13 hafta sonunda DK nedeniyle devre arasına girdik. Ligde yenilgisiz devam ediyoruz. Elemelerden başladığımız CL'de ise Chelsea, Ajax ve Celtic arasında 13 puan ile 2. olup gruptan çıkmayı başardım. Weghorts gol yollarında takımı sırtlamayı sürdürüyor ama Rosier yok iken bazı maçlarda skor bulmakta çok zorlanmaya başladık. Afrika kupası nedeniyle arada Ghezzal ve sakatlık nedeniyle Masuaku'nun olmadığı maçlar da bunda etkili oldu. Liverpool ve Tottenham Weghorst ile Aston Villa da Ghezzal ile ilgileniyor. İyi teklifler gelirse satabilirim ama yerlerine de as takıma direkt koyabileceğim oyuncular aramaya başlamam gerekecek.



    Football Manager 2022 [ANA KONU]


    Football Manager 2022 [ANA KONU]


    Football Manager 2022 [ANA KONU]


    Football Manager 2022 [ANA KONU]




  • Fm 23 komple lisanslımı olacak uefa Avrupa ligi konferans ligi şampiyonlar ligi felan lisanslı olacakmış almanya milli takımı lisanssız oyuncular sorunu da 22 yada fm 21 de çözülmüş tü sanırım fm 23 de lisans yaması VS uğraşmayacağız değil mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tnuviel37 kullanıcısına yanıt

    altyapıdan gelen çocukları 3 sezon oynatıp satsan beşiktaşın komple borcunu kapatırsın ŞL den gelenlerlede maaş fln ödersin tr ligi zaten zorlanmak istiyorsan benim gibi rotasyon yap ligde çok zorluyor maçlar :)

  • Kariyerde süperlig hiç sarmıyor, Beşiktaşla 6-7 sezon oynadım, bütün sezonlar +15-25 puan farkla şampiyon oldum. Kırmadıgım lig rekoru, istatistik vs kalmadı.Avrupa da rekabet yaşayayım diyorsun onda da bi kaç sezon sonra yabancı sınırı sinir bozmaya başlıyor. Ona ragmen 2 şampiyonlar ligi 1 de uefayı kazandım.


    Fm 23 öyle olmaz umarım. ya da süperligde kariyer oynamamak lazım...

  • Ninika N kullanıcısına yanıt

    Sorun da zaten bu çocukların yeterince gelişip gelişmeyeceği. Kaleciyi şu an Ersinin hemen arkasında tutuyorum. Bir çok maçta oynatıyorum. Ama diğer ikisini şimdilik kiralık gönderdim. Gelişimde sıkıntı yaşamazlarsa dediğiniz gibi olabilir bakacağız. 2018 oynarken Güney Amerika'dan 17 yaşında stoper almıştım. İlk sezon kiralık gönderdim. İkinci sezon rotasyona eklemiş bazı maçlar sonradan oyuna da almıştım. 3. sezonunda maaş yükü artmış olan as stoperi bu nedenle satıp rahatlayınca yerine monte ettim ve devre arasına gelirken avrupadan teklifler yağdı. PSG, M.City, Barcelona,.. gibi klüpler teklif yarışına girdiler. En son M.City toplamda 139m teklif yapmıştı ama satmamıştım. Hemen yerini doldurmam zordu. Çok hızlı gelişmişti özellikleri. Sonraki sezonlar bu düzeyde bir teklif gelmedi bir daha. 60m yi bulmadı verilen paralar.


    Şimdi zaten CL maçları ile yoğunlaşan fikstür zorluyor. Rotasyon yapıyorum ve bu kadar genç oyuncuları da çok fazla dahil edemiyorum. Kupada oynuyorlar en fazla. İlk 18'i sahaya sürdüğümde kafamda soru işareti bırakmayacak kalitede oyunculardan oluşturmaya çalışıyorum ama o da zor oluyor. Hem oyuncu bulma hem de onları yönetme anlamında. Bakalım CL ikinci turunda Inter ile eşleştim. Şansa ihtiyacım olacak ve Weghorts da çifte fıtık ile 1 ay civarı olmayacak. Muleka ile Redmond'a büyük iş düşecek bu periyotta.


    @ozz89 Türkiye liginde bu hep problemdi zaten hocam. Belki ilk sezon sıkıntılı oluyor sonra git gide rahatlıyor. Ben Türkiye ligi kaiyeri başlatsam da avrupada biraz başarılar sağladıktan sonra yurt dışından gelen teklifleri değerlendirmeyi düşünürüm hep. Ya da Türkiye alt liglerden takım çalıştırıp onu yukarılara taşırım. Keşke oyuna sıfırdan en alt ligden başlayacak şekilde kendi takımımızı kurabileceğimiz bir seçenek ekleyebilseler çok isterdim.





  • arkadaşlar size bir kaç tavsiye vereyim haddim olmayarak ;


    süper lige yeni başlayacaksanız eğer takımdan memnun iseniz 4 büyük lig harici hiç bir yeri açmayın

    taki sezon başladı transfer penceresi kapandığı gün gidip lig ekleden altyapıları dehşet güzel olan liglerden ekleme yapın o eklediğiniz ligler sezon bitince açılacak tabi lig açıldığında gidip orta sıra takımlara bakın pa sı 148 olup 148 e 148 olmuş fiyat 100 -200 k civarı çok oyuncu bulabilirsiniz ve bu elemanlar fiziksel zihinsel teknik olarak fullenmiş gibi oluyor. direkt takıma koy oynasın 2 3 sezon maaşlarıda çok cüzi oluyor . bug demeyelimde oyundan bir püf noktası Football Manager 2022 [ANA KONU] 

  • 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.