Şimdi Ara

/ / FOOTBALL MANAGER 2020 / [ANA KONU] / / [v20.4.4] (990. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23.475
Cevap
149
Favori
1.414.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 988989990991992
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu sene kesin korsan oynayacam galiba,yada 2018'e transfer yaması yapar oynarım. Çok pahalı bee

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beta hangi gün başlıyor arkadaşlar tam belli mi
  • abivos kullanıcısına yanıt
    En geç 19 ekim. Daha evvel de olabilir. Kesin tarih yok ama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Betayı 18i 19a ekime bağlayan gece,full sürümü de 1'i 2ye bağlayan gece yani perşembe gününe bekliyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MA11 -- 6 Ekim 2018; 23:36:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sene ilgi çekici bir yenilik yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllardır bekledim özelliklerden sonunda 2 tanesi geldi.

    1- Detaylı antreman sistemi (çok şükür)

    2- Taktik talimatlarda artık oyunu hücum savunma ve oyun geçişi diye 3'e ayırma olacak.

    Özellikle oyun geçişi efsane güzel olmuş. Atağa kalkarken ve topu kaybetmede istediğimiz dizilimi verebiliyoruz. Daha önce oyuncu talimatlarıyla uğraşmak gerekiyordu.
  • Antreman olayi bana biraz karisik geldi umarim detaylarin icinde bogulmayiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FM yöneticileri 10-20 yıllık bir planlanma yapmışlar herhalde. Her sene transfer güncellemesi + keseden 1 yenilik koya koya ilerliyorlar. FM 19'da "Abooo şu müthiş oldu" diyebileceğim bir yenilik hala duymadım. FM 2019 aldım ancak FM 18'in transfer update yaması sayesinde bu sene almama gerek yokmuş gibi geliyor. Adamlar öyle rakipsiz ki DVD'li satışı durdurmaları bile yenilikten sayılıyor.
  • - The Stig - kullanıcısına yanıt
    Geçen sene gerçekten hiç yenilik yok denilecek kadardı ama bence bu sene bu iki yenilik oynanışı çok etkileyecek.
    Ben şahsen FM oyunlarında devrimsel yenilikler beklemiyorum istemiyorum da açıkcası çünkü oyun bence temel olarak güzel bazı buglar ve aşırı sakatlık yaşanması gibi sıkıntılar giderilse bile yeterli benim açımdan FM. 3D maç motoru üstüne de biraz daha çalıştılarsa FM 19 gayet iyi bir FM oyunu gibi duruyor.
  • @ Experto Crede Geçen sene takım dinamiği özelliği getirmişlerdi. Çok aman aman bi özellik olmasada oyuna büyük etkisi vardı aslında.

    Bu sene yani FM19'da taktik ve antreman kısmını çok geliştirmişler. Tabi şuan oyunu henüz deneyim edemedim. Fakat videoda gösterilen antreman kısımlarını beğendim açıkçası.

    Sonunda ''space-space'' ile geçilen bir oyun olmaktan çıkıp her hafta antremanlarla uğraşmayı gerektirecek gibi duruyor. Umarım oyuncu gelişimlerini etkileyen ve aydan aya gözle görülen iyileştirmeler yapılmıştır. Yoksa sadece görüntü için olacaksa ve sadece katmanlar halinde seçilecekse detaydan öteye geçmez.

    Bu yüzden şuan kesin konuşup yargılamak yersiz. Anlatılanlar ve gösterilenler benim için umut vaad ediyor ancak işin gerçek yüzü oynayıp deneyim edince ortaya çıkacak.

    Taktik kısmında hücum, savunma ve oyun geçişi eğer gerçekten hissedilir şekilde maç motoruna yedirilmişse efsane güzel taktikler yapılabilir.

    FM'de en çok şikayet ettiğim şeylerin başında geliyordu, taktik kısmında oyunu savunma kısmına müdahele edemememiz. Ben bu sorunu hep oyuncu talimatlarından ayarlamaya çalışıyordum.

    Ve her oyuncunun özellikleri bir birini tutmadığından elinde çeşitliliği az olan takımlar için bu sorun oluyordu.

    Yeni sistem bana şunu gösteriyor FM19 takım oyunu önemli olacağı bir yıl olacak gibi. Yeni taktik talimatları düzgün işleyecekse takım oyunu özelliği düşük oyuncular talimatlara uyma konusunda sorun yaşayacaktır.

    FM'nin zaten bir veritabanı ve oturmuş bir sistemi var. İnsanlar her oyunda çok gelişmiş grafikler veya çok daha fazla detay bekliyor ancak bu bir simulasyon.
    Arayüzü değişmedi diye eleştiren insanlar oluyor, gülüyorum Bu bir PES veya FİFA değil, kaldıki bu oyunlar bile son 8-9 oyundur aynı info ve arayüzü kullanıyor

    FM'den büyük gelişim yada fark bekleyenler FM'nin mantığını kavrayamadığını düşünüyorum. Çünkü sadece 1 oyuncunun bile elle girilmesi gereken en az 80 bilgisi var. 10 saniyeliğine oyunda 100,000'den fazla oyuncu, personel ve kulüp olduğunu düşünürlerse ve her takımın, oyuncunun ayrı özellikleri olduğunu hatırlarlarsa sadece 8.000.000 (8 milyon) bilgi her sene değişiyor demektir.

    Aynı oyunu önümüze sürekli koyuyor diyenler için bu detayı tekrar hatırlatmak istedim. Ve şunu unutmasınlar evet FM bir oyun fakat ağır bir simulasyondur. Algoritmalarla çalışan yazı tabanlı bir oyundur. Yani grafik bekleyen vede arayan arkadaşlar umduklarını bulamayacakları bir oyun türüdür. Elbette hataları bugları vs vardır olacaktır.

    Evet transfer konularında ve sözleşme konularında bazı can sıkıcı sorunlar oluyor. Umarım FM19'da oyuncularla transferler ve sözleşme konularında daha gerçekçi bir hal alır.




  • FM 19’da yenilik yok demek bence çok acımasız bir eleştiri. Bence aksine çok yenilik var ama bunlar ne ölçüde düzgün çalışacak, beklentilere ne derecede karşılık verecek o muamma. Denemeden bilemeyiz.

    Sırf taktiklerde yapılan değişiklik bile bu oyun için devrim sayılabilecek bir yenilik. Yıllardır mevcut taktiksel yapının gerçek hayatı oyuna aktarma konusunda yetersiz kaldığını söylüyorduk. Şayet savunma-hücum ve geçiş oyunu olayını hakkıyla yansıtmışlar ise çok eğlenceli bir oyun bizi bekliyor olur.

    Bunların dışında yeni antrenman sistemi de detaylı görünüyor. Sadece süsleme değil de içi dolu bir değişimse gerçekten güzel olabilir.

    Umuyorum ki transfer-sözleşme-kadro mühendisliği konusunda da iyileştirmeler olmuştur.

    Ve elbette yapay zeka ile maç motoru (3d grafik motorundan bahsetmiyorum) bu oyunun olmazsa olmazı. En önemlisi bunlar. FM’nin esas bunlarda devrime ihtiyacı var. Taktik tahtasında yaptıklarımız sahaya yansırsa ve yapay zeka da bize karşılık verebilirse o zaman tadından yenmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Katılıyorum
  • Yıllardır her sene ufak tefek yenilikler ve kadro güncellemesi ile oyunu çıkarıyorlardı. Bu yıl ilk defa taktik ve antrenman gibi iki önemli konuda güzel yenilikler yapmışlar. Özellikle taktik sistemi çok iyi duruyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fm 2005 in antrenmanı da buna benzerdi, niyeyse 2006 ile birlikte çizgileri sağa sola kaydırmaya dönmüştü iş. 13 sene sonra anca el attılar bakalım oyun elimize gelsin ne kadar gerçekçi görelim.
  • Voidu 105 liraya satıyor şimdilik daha ucuzu yok.
  • Voidu'dan almış bulunmaktayım bende, sabahlar olmasın :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blackk'

    Voidu'dan almış bulunmaktayım bende, sabahlar olmasın :)
    Birkaç ay daha ucuza bulunmaz sanırım, ben de alacağım voidudan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EPICA

    Birkaç ay daha ucuza bulunmaz sanırım, ben de alacağım voidudan

    Alıntıları Göster
    Al hocam kesin, birkaç ay içinde düşebileceği maksimum yer 80 TL olur ki zannetmiyorum.
  • beyler 105e alıyosanız alın yoksa bi daha 100den aşağı düşmez beta+touch modu bile var kaçırmayın bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz daha bekleyip öyle alacaktım ama çok etkili konuştun hemen aldım
  • 
Sayfa: önceki 988989990991992
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.