Şimdi Ara

focus3.5 almak isteyenler için deneyimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar.
    2015 temmuzda 0km aldığım benzinli focus trend x aldığım aracımı halen kullanmaktayım. 1750kmde iken BRC marka lpg taktırdım. şu anda 20bin kmyi geçtik. LPG ile kullanımda gayet ekonomik. 2 TLden gaz alıyorum. 18 kuruş civarı yakıyorum. şehir içi dışı karışık fazla trafiğe girmiyorum. uzun yolda daha da ekonomik oluyor 14-15 kuruşa geliyor.
    şimdi olumlu ve olumsuz özelliklerine gelecek olursak; olumlu sayılabilecek özellikleri:
    1. sınıfına göre kalitesi normal düzeyde ancak bu sınıfta iç mekan olarak daha kaliteli olanlar da var. mesela golf7
    2. ikinci elde tutulma düzeyi iyi diyebiliriz.
    3. donanım olarak en boş modeli bile yeterli seviyede özelliğe sahip. en boş trend x'te yokuş kalkış desteği, karartılmış arka camlar, sis farları, çelik jant, yol bilgisayarı, hız sabitleme, hız limitleme, usb girişli müzik sistemi, elektrik destekli direksiyon vs var.
    4. fordun her yerde servisi var. bakımları ucuz. ilk bakımı 350 TLye yaptırdım.
    5. Yol tutuşu arka bağımsız süspansiyon: başka araçlarla karşılaştıramadığım için bu konuda yorum yapamayacağım. focus çıktığından beri yol tutuşu ile ünlüdür. ama ben öyle üst düzey bulmuyorum açıkçası.

    olumsuz özellikleri:
    1. dış görüntüsüne göre dar iç mekan, özellikle arka diz ve baş mesafesi yetersiz.
    2. bagajı dar, yükleme ağzı dar, bagaj amortisörleri bagajın içine konan eşyalara çarpabildiği için kullanışsız oluyor. benzinli alıp lpg taktırılacaksa tabi daha da darlaşıyor. bagaja ihtiyaç duyanlara tavsiye etmem.
    3. benzinli alacaksanız performansı kötü değil ama yeni nesil dizel araçlara göre çok geride bir performansı var. dizelini tavsiye ederim.
    4. benzinli alınıp uzun kmler yapılacaksa lpg şart hale geliyor ve motor garanti dışı kalıyor. ancak lpgnin etkilemediği parçalar garantiye devam ediyor. benim araç lpgli olmasına rağmen soyulma problemi nedeniyle direksiyon garantiden değişti.
    5. Orta konsolda büyük ekran sadece titanium donanımda var. style ve trendx'teki ekran çok küçük. titanyumdaki kadar iyi olmasa da biraz daha büyük bir ekran alt donanımlarda da olabilirdi.

    yukardaki olumsuz özellikleri özellikle bagaj ve iç mekan darlığı ve dizel bir araç alma isteğim nedeniyle değiştirmeyi düşünüyorum.
    umarım alacak arkadaşlara yardımcı olabilmişimdir.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.