Şimdi Ara

FLASHTA BUTONLARI İSTEDİĞİM SAHNE VEYA FRAMELERE YÖNLENDİREMİYORUM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar flashta web sayfası gibi bi arayüz hazırlıyorum. butonları oluşturdum. iki türlü bağlantı oluşturmayı denedim. şöyle anlatayım:

    +ilk olarak iki tane sahne oluşturdum butonumun birisi anasayfa diğeri galeri idi. sahnelerin birisi ana sayfa diğeride galeri sayfası. anasayfa butonuna actionscript olarak on (realese) { gotoAndPlay("scene1","1");} scriptini ekledeim. galeriyede aynı scriptin scene1 yerine scene 2 yi yazdım. en son keyframelere stopu ekledim...

    test ederken anasayfa botonuna tıklıyorum anasayfa açılıyor. ancak 2. kez tıkladığımda bu sefer galeriyi açıyor. her tıkladığımda bu sırayı takip ediyor. aynısı galeri tuşunu tıkladığımda da geçerli. bi anasayfayı bi galeriyi açıyor.

    +düşündüm 2 tane sahne yapmadan katmanlar oluşturarak yapayım dedişm. anasayfaya bi katman ,galeriye bi katman oluşturdum. anasayfadaki animasyonun bittiği yere stopu ekledim. botonlara sahneyi katmadan direk framelerin numaralarını verdim.yine aynısı. butonlara her tıkladığımda bi anasayfayı bi galeriyi açıyor. daha acemiyim kafa durdu. bi yardımcı olursanız sevinirim.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.