Şimdi Ara

Flac Arşiv için ses kartı önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Geniş bir Flac müzik arşivim var. Şu an Heco Victra 302 leri VSX 323K ile sürüyorum, yakında stereo amfiye geçeceğim.
    Anakartın HDMI çıkışı üzerinden Amfiye giriş yaparak müzik dinliyorum ancak genel performanstan pek memnun değilim.
    700-800 lira bütçe aralığında bilgisayar ve ampli arasında optik bağlantı yapabileceğim, genel anlamda müzik dinlemek için kullanılacak, tabi ki arada film de izleyebileceğim bir ses kartı ihtiyacım var.
    OPAMP upgrade işine girmeyi düşünmüyorum zira elime yüzüme bulaştırırım.

    tavsiye edebileceğiniz bir kart var ise hemen almayı düşünüyorum.
    teşekkürler.



  • dijital baglanti yapacaksaniz ses kartinin pek onemi kalmiyor. onboard optik ya da coaxial cikis isinizi gorur kanaatindeyim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes gibi gerçeğe en yakın sesi alma peşindeyim. Realtek ile de bunu yapabileceğimi düşünmüyorum..
    Sennheiser momentum kulaklığım var, genelde onunla müzik dinliyorum. O sese yakın bir deneyim için ilk olarak neye bütçe ayırmam gerekir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onursuz kullanıcısına yanıt
    Öncelikle standart pc ses kartları genelde film ve oyun gibi çevresel ses olayının önemli olduğu durumlarda fayda sağlar. Özellikle analog bağlantı yaptığınız klasik 5.1 pc hoparlörleriniz varsa. Ama siz zaten sesi hdmi ile aktarıp AVR'ye çözdürdüğünüz için ses kartının fayda sağlayabileceği yegane özelliği de kullanmamış oluyorsunuz.

    Stereo amfiye de geçecekseniz hiç boşuna klasik pc ses kartlarına bakmayın. Onun yerine stereo müzik için özelleştirilmiş DAC'lara bakın derim. 700-800 TL'ye gayet güzel DAC'lar bulunabilir.
    Yalnız DAC konusu benim de çok bilgili olduğum bir konu değil. Bu sebeple google'dan best 200 $ DAC diye bir arama yapıp çıkan sonuçları inceleyin derim.

    Benim aklımda kalanlar modeller aşağıdaki gibi
    Audioengine D1
    http://audioengineusa.com/Store/D1-24-Bit-DAC
    HRT Music Streamer
    http://www.hirestech.com/product/?pid=128
    Schiit Modi
    http://schiit.com/products/modi-2
    Cambridge Audio dacmagic
    http://www.canhifi.com/dac/dac-d--a-converter/cambridge-audio-dac-magic-100-12.165.111.8797.aspx

    Ayrıca bunlardan bazılarının kulaklık amfisi özelliği de mevcut. Bu sayede elinizdeki Sennheiser Momentum kulaklığınızı da daha başarılı bir şekilde sürebilirsiniz.




  • DAC konusunda bir kaç başlık okudum forumda ancak tam olarak nasıl kullanıldığını, ne işe yaradığını pek anlamadım açıkçası.
    Şu an AVR kullanıyor olmamın sebebi HDMI swich görevi yapıyor olması. Dsmart, PS4 ve PC'den aldığım sinyalleri direk AVR üzerinden TV'ye aktarıyorum. Sanırım bunu yapabileceğim bir stereo amfi yok.
    Ses kartı konusunu da bu yüzden araştırıyorum. Şu anki stereo performansı daha iyi hale getirmem gerekli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 arkadasa tamamen katilmakla birlikte su an imzamda kullanmakta oldugum dac'ın kulaklik ampli ozelligi var. kulaklik cikisinin performansini deneyimlemedigim icin yorum yapamam fakat bu tip bir dac alirsaniz ileride stereo sistem kurarken ampli, hoparlor disinda ekstra butce ayirmazsiniz. ses cikis kalitesi olarak pc ses kartlarindan cok daha iyi olacagina eminim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman ilk almam gereken şey DAC.
    Peki DAC'ı şu anki sisteme bağlayabilir miyim? İlla stereo amfi mi gerekli?
    AVR üzerinden aldığım stereo sese faydası olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onursuz kullanıcısına yanıt
    Dostum öncelikle DAC dediğimiz şey digital analog converter'ın kısaltılmasıdır. Yani Türkçesi dijital-analog dönüştürücüdür. DAC olmazsa dijital olarak iletilen veriyi, kulağımız ile duyabileceğimiz şekilde analog hale dönüştüremezsiniz. Ve bu DAC denilen parça TV, mp3 çalar, dvd çalar, pc, telefon vs gibi ses veren tüm cihazlarda mevcuttur. Tabii kullanılan çiplerin yada parçaların kalitesi ses kalitesini etkilemektedir. Bu sebeple iş stereo müzik dinleme konusuna dönünce bu iş için yapılmış bir dac kullanmak kaliteyi mutlaka arttıracaktır.

    Yalnız elinizdeki AVR'ye DAC ile analog bağlantı yapsanız da kalite anlamında pek bir artış olmaz. Nedeni ise AVR'nize analog bağlantı yapsanız da AVR önce sesi kendi içinde analogtan dijitale çevirecek, sonra tekrar dijitalden anolaga çevirecektir. Hali ile sizin kullandığınız harici DAC'ın, AVR ile kullanımında pek bir etkisi kalmayacaktır. Aynı konuyu ben de daha önce denemiş ve benden daha deneyimli arkadaşlar ile üzerine tartışmıştık. AVR'de ses kalitesini daha üst model bir AVR'ye geçerek yada daha iyi hoparlör kabloları kullanarak arttırabilirsiniz. AVR için DAC alınmasına gerek yok.

    Stereo entegre amfilerde ise ses olduğu gibi yükseltilir, herhangi bir dönüştürme vs işlemi yapılmaz. Bu sebeple dönüşüm işlemini yapacak olan harici DAC iyi olursa ses kalitesi de artacaktır.

    Gelelim sizin kullanımınıza, eğer tv'nizde yeterli miktarda hdmi giriş varsa tüm cihazları tv'ye bağlayıp switch olarak tv'yi kullanırsınız.
    Daha sonra da tv'ye bağlı olan ps4 ve dsmart gibi cihazların sesini tv'nin optik yada koaksiyel çıkışından harici DAC'a bağlantı yaparak aktarabilirsiniz.
    PC'yi ise DAC'a usb ile bağlayıp DAC'ı harici ses kartı olarak kullanıyorsunuz.
    Sonrasında da DAC'tan alacağınız stereo amfinin bir girişine bağlantı yapıyorsunuz.

    Alttaki ürünün linkinde şekillerle açıkça gösterilmiş.
    http://www.canhifi.com/dac/dac-d--a-converter/cambridge-audio-dac-magic-100-12.165.111.8797.aspx

    Eğer ileride 5.1 vs gibi kurulum hedefiniz yoksa ve de tv'de yeterli hdmi giriş mevcut değilse bir tane hdmi çoklayıcı alıp AVR'yi iptal edin derim. Çünkü hem AVR hem stereo amfi kullanımı biraz sıkıntılı oluyor. Kendim bu şekilde bir kuruluma sahip olduğum için yeni başlayan birine çok tavsiye etmiyorum.

    Eğer siz de ileride sistemi 5.1'e tamamlarım ama stereo performansı da güzel olsun derseniz, birçok kişi gibi sistemin stereo performansını arttırmak için sonradan bir stereo amfi ekleme yoluna gidebilirsiniz. Ama bu sefer de yer ve bütçe darlığından ön hoparlörler hem AVR ile hem de stereo amfi ile kullanmak zorunda kalınıyor. Çözüm olarak ya sürekli kablo sök-tak yapılıyor yada bunun için iki amfi kullanımı için switch yaptırılması yada alınması gerekiyor. Misal forumdan bir başka arkadaş switch olayında işin ucuzuna kaçtı ve stereo amfisinin çıkışlarını bozdu.

    Bu sebeple iki amfiyi aynı hoparlör ile kullanmak isterseniz alttaki gibi hazır switchlere yönelebilirsiniz.

    Beresford tc-7220
    http://www.beresford.me/S/tc-7220.htm
    http://www.adventuresinhifiaudio.com/13/06/2010/the-beresford-tc-7220-what-exactly-is-an-audio-crossover-network/
    https://www.avforums.com/threads/beresford-tc-7220-my-experience.1358235/


    Dynavox amp-s
    http://www.dynavox-audio.de/Zubehoer/Dynavox-Verstaerker-Boxen-Umschalter-AMP-S::132.html
    http://www.ebay.com/itm/DYNAVOX-VERSTARKER-BOXEN-UMSCHALTER-AMP-S-SCHWARZ-/371259238882?hash=item5670c669e2:g:n14AAOxyUrZS9WWv




  • turuncu55 hocam, müthiş açıklayıcı oldu, çok teşekkür ederim. Ancak şimdi ne yapmam gerektiği konusunda kafam daha da karıştı..
    Televizyonda iki adet HDMI var. Tüm cihazları bağlamak için yetmiyor. Bu yüzden AVR'yi kullanıyorum.
    Küçük bir odam var o yüzden önümüzdeki bir kaç yıl 5.1 pek mümkün değil. Ancak sizin önerdiğiniz şekilde, yani stereo amfi, DAC ve HDMI swich kurulum yaparsak işin bütçesi bir yana çok fazla ürün kalabalığı ve kullanım zorluğu olmaz mı?
    Ben işi bir ses kartıyla çözeyim derken her şeyi tamamen değiştirmem gerektiğini düşünmeye başladım :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onursuz kullanıcısına yanıt
    Dostum ses kartı ile keşke çözebilseydin ama ses kartının sana hiçbir faydası olmayacak. Hali ile elindeki AVR de stereo anlamında sana istediğini vermeyeceği için bu tarz bir değişikliğe gitmen daha doğru olur.

    Hdmi switch olarak şöyle birşeyler gördüm. Daha ucuzları da vardır muhtemelen. 100 TL civarında bir switch işinizi rahatlıkla görecektir diye düşünüyorum.
    http://www.hepsiburada.com/dark-full-hd-5-giris-1-cikisli-uzaktan-kumandali-hdmi-switch-secici-dk-hd-sw4x1-dark-full-hd-5-giris-1-cikisli-uzaktan-kumandali-hdmi-switch-secici-dk-hd-sw4x1-p-BS130213
    http://www.dr.com.tr/Elektronik/Sonorous-Switch-501-Hdmi-Coklayici-5-Cikis-Uzaktan-Kumandali//Ev-Elektronigi/Televizyon-Aksesuarlari/urunno=0000000572862?gclid=CMiC99DGjsoCFcjnwgodFYYGWg


    Gelelim amfi ve dac konusuna. Açıkçası odanız büyük değilse size T sınıfı bir amfi bile yeterli gelecektir. Forumda bu amfiler ile ilgili detaylı bir başlık mevcut. Ve de kullandığınız Heco Victa 302 hoparlörler 90 db hassasiyete sahip olduğu için bu ufak amfiler ile gayet rahat sürülebiliyorlar. Konuda benim de mesajlarımı ve video linklerimi görebilirsin.
    http://forum.donanimhaber.com/m_72708317/tm.htm



    Bu sebeple size birkaç farklı bağlantı seçeneği sağlayacak bir dac + amfi ikilisi lazım. Bu arada tv'nizin optik yada koaksiyel çıkışı olduğunu varsayıyorum.

    Neyse dac olarak en basitinden alttaki model iş görebilir. optik, koaksiyel ve de usb bağlantı seçenekleri mevcut. 25 $
    http://www.ebay.com/itm/NEW-MUSE-HIFI-USB-to-S-PDIF-Converter-USB-DAC-PCM2704-Digital-Decoder-/311407450938?hash=item4881549b3a:g:YhcAAOSwLVZVr2Q-

    Amfi olarak aşağıdakilere bakabilirsin. İlk sıradaki Ta2021 çiplinin aynısını bende mevcut ve gayet memnunum.
    http://www.ebay.com/itm/amplificatore-T-amp-25-25W-MOUSAI-MS-A1-ex-SMSL-SA-S3-digitale-TRIPATH-TA2021B-/221242572639?hash=item338315bf5f:g:ul4AAOSwmrlUtOJr
    http://www.ebay.com/itm/SMSL-TA2024-SA-4S-Class-T-HiFi-Digital-Amplifier-15W-X-2-12V-3-8A-Power-Supply-/151094198724?hash=item232dea81c4:g:584AAOxyYSJR-4L6
    http://www.ebay.com/itm/MUSE-M15-EX2-TA2024-T-Amp-Mini-Stereo-Amplifier-15WX-/170655909601?hash=item27bbe286e1:g:Q-0AAOxyFjNSQULO
    http://www.ebay.com/itm/Topping-TP-22-Tripath-TK2050-T-AMP-2-30W-Power-Stereo-Amplifier-2-Way-RCA-Input-/181695410801?hash=item2a4de3f271:g:ktgAAOSwpDdVC79x



    Ya da için de dahili DAC'ı olan ve 4 farklı giriş seçeneği sunan SMSL Q5 pro model amfiye bakabilirsin. Açıkçası kumandasının olması falan bu amfiyi çok daha kullanışlı yapıyor. Sizin yerinizde olsam DAC ve amfi ayrı şekilde uğraşmaktansa bu amfiyi alırım. Ki yurtdışı yorumları fena değil.
    http://www.ebay.com/itm/SMSL-Q5-Pro-45w-x2-Aux-Optical-Coaxial-USB-Digital-Amplifier-192Khz-24Bit-DAC-/201371632848?hash=item2ee2af44d0:g:8NoAAOSw5VFWOcr6
    https://www.youtube.com/watch?v=9uikK2fi1kk
    http://www.amazon.com/SMSL-Q5-blackQ5-Amplifier-Optical/product-reviews/B00PD49I10/ref=cm_cr_pr_paging_btm_next_2?ie=UTF8&showViewpoints=1&sortBy=bySubmissionDateDescending&pageNumber=2


    Ve de ses kalitesini etkileyecek en önemli unsurlardan biri de hoparlör kablosudur. Alttaki gibi bir kablo alarak sistemi tamamlamış olursunuz.
    http://www.canhifi.com/urunler/supra-cables-rondo-2x25.109.636.aspx
    http://www.sigmases.com/picts2/BR/BRJive.html

    Neyse umarım kafanızı daha da karıştırmamışımdır :-)




  • işler gerçekten çok karıştı :)
    Stereo performansı iyi olan bir AVR yok mu gerçekten? yani kaliteli bir ses duymak bu kadar zor mu?
    şimdi anladığım kadarı ile ses kartı ile anakartın kendisi üzerinden sesi avr'ye aktarmak arasında ses kalitesi açısından bir fark yok.
    Bilgisayardan stereo amfiye oradan da DAC'a giriş yapmak gerekli. görüntü için de ayrıca hdmı'dan swiche, oradan tv'ye bağlantı gerekli.

    ama stereo performansı başarılı olan AVR ile durumu daha kolay çözebiliriz. diye düşünüyorum?
  • onursuz kullanıcısına yanıt
    Valla stereo performansı başarılı AVR için daha üst modellere bakmanız gerekiyor. Misal Onkyo'da 600 serileri, Pioneer'da 1000'li seriler gibi. Bunlar da fiyat olarak 2000 TL civarlarında oluyor. 2.elleri bile şu an döviz kurları yüzünden ciddi şekilde artmış durumda. Eğer o fiyatlara çıkabilirim derseniz ve ortalama bir stereo performans benim için yeterli olur derseniz AVR de bakılabilir.

    Ama benim dediğim şekilde hdmi switch ve dahili DAC'ı olan SMSL Q5 pro amfiyi alırsanız 400-500 TL'ye işi çözmüş olursunuz. Açıkçası bu T sınıfı amfiler 2000-3000 TL bandındaki AVR'ler ile denk stereo performans verebiliyorlar. Altta benim nispeten orta üst seviye sayılabilecek olan Onkyo TX-NR 828 AVR ile SMSL SA-S3 amfiyi karşılaştırdığım video var. Videoda görebileceğiniz gibi o ufak amfi koca kule hoparlörleri gayet iyi şekilde sürebiliyor. Hele ki sizin hoparlör daha küçük olduğu için daha da rahat sürecektir.
    https://www.youtube.com/watch?v=gRt7XeS-Hbo

    Altta da dac+stereo amfiye göre hazırladığım şema var. Aslında çok da karışık değil. Eğer dediğim SMSL Q5 amfiyi alırsanız aradaki DAC da ortadan kalkmış olacak.


     Flac Arşiv için ses kartı önerisi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 4 Ocak 2016; 18:50:17 >




  • hocam çok teşekkür ederim desteğin için, epey bilgi sahibi oldum sayende.
    sanırım biraz paraya kıyıp Pioneerin üst seviye bir avrsini alarak yola devam edeceğim. okuduğum kadarı ile avr ve stereo amfiyi birbirine bağlanarak kullanılabilirmiş.
    bu şekil bir çözüm uygun olur mu?
  • onursuz kullanıcısına yanıt
    Önemli değil dostum. Bizler de okuya okuya, sora sora öğrendik. Ki bilmediğimiz daha neler var. Şahsen ben daha fazla öğrenmek istemiyorum, çünkü öğrendikçe onu da alayım, şunu da alayıma başlıyor insan. Bu sebeple bu işte arada cehalet erdemdir demek faydalı olabiliyor :-)

    Açıkçası şimdi profil fotonuzu görünce rock ve metal türevi müzikler dinlediğinizi düşündüm. Eğer öyleyse Heco hoparlörler tam istediğiniz tadı verecek bir marka değil diye düşünüyorum. Bunu da artık arada benzeri müzikler dinleyen ve Heco hoparlör sahibi biri olarak söylüyorum. Heco'lar genelde vokalleri ve yumuşak sesleri (distorsion'sız) daha iyi veriyor. Misal blues, caz, yada vokal ağırlıklı müziklerde bariz iyi iken, Metallica yada Megadeth gibi bol distorsiyonlu metal parçalarda diğer müzik türleri kadar başarılı değil. Tabii burada kullanılan AVR'nin de etkisi çok büyük.

    Misal sizin AVR'ye göre oldukça üst sayılabilecek ve stereo performansının görece iyi olduğu söylenilen bendeki Onkyo TX-NR828 AVR'de bile rock ve türevi müziklerde bir boğukluk ve dinamizm eksikliğini hissedebiliyorsunuz. Ama bu akşam hanımı biraz kızdırmak için Marantz pm6005 stereo amfi ile Pantera çaldım ve Onkyo AVR'ye göre bariz daha iyiydi :-)

    Bu sebeple AVR'de ne kadar üst seviyeye çıkarsanız çıkın istediğiniz stereo performansını alamayacağınız için üst seviye bir AVR almak yerine sisteme bir stereo amfi eklemeye bakın derim. Çünkü dediğiniz AVR ve stereo amfi bağlantısı için AVR'nin ön hoparlörler için pre out çıkışına sahip olması gerekiyor.
    Bu pre out çıkışları sayesinde ön hoparlörlere gidecek sesi yükseltilmemiş şekilde (kulaklık çıkışı seviyesi gibi düşünebilirsiniz) stereo amfiye aktarabiliyorsunuz. Ön hoparlörleri de stereo bağlayıp, AVR'den gelen ön kanalların sesini stereo amfi ile yükseltmiş ve ön hoparlörleri stereo amfi ile beslemiş oluyorsunuz.
    Yalnız bu bağlantı ile sistem kurduğunuzda sistemi 5.1 olarak kullanmak istediğinizde hem AVR'yi hem de stereo amfiyi açmanız gerekiyor. Ve de orta-arka hoparlörlerin sesini AVR'den ayarlıyorken, ön hoparlörleri de stereo amfiden ayarlamak zorunda kalıyorsunuz. Şahsen bu bağlantı şekli ile elimdeki AVR ve stereo amfiyi bir süre kullandım ama çok da kullanışlı olduğunu söyleyemem. Özellikle de evli iseniz ne kadar çok cihaz o kadar çok kumanda anlamına geldiği için kullanımın sade olması önemli bir unsur oluyor. Bunu belirtmek isterim.

    Ayrıca güncel AVR'lerde pre out çıkışı olan modellere baktım ama artık baya üst modellerde pre out çıkışı varmış. Bu modeller de yaklaşık olarak 3-4 bin arası fiyatlarda
    https://www.dukkanhifi.com/p-4300-Marantz-SR5008-7-2-A-V-Alicisi-ve-Amplifikatoru-Acik-Kutu.html
    https://www.dukkanhifi.com/p-4587-Marantz-SR5010-7-2-Kanal-A-V-Alici-ve-Amplifikator.html
    https://www.dukkanhifi.com/p-4343-Denon-AVR-X-3200-W-A-V-Amplifikator.html
    http://www.sesvegoruntusistemleri.com/SC-1224-Network-AV-Receiver,PR-2014.html
    http://www.sesvegoruntusistemleri.com/RXV-777-72-Kanal-Network-AV-Receiver-Titan,PR-2755.html

    Şahsen büyük bir odaya sahip değilseniz ve de 5.1 çevresel ses olayına çok düşkün değilseniz bu kadar üst seviye bir AVR almanın hiçbir mantığı yok. Eğer elinizdeki AVR sinema anlamında size yeterli geliyorsa 2000TL civarına 2.el yada sıfır alınacak bir stereo amfi her türlü bu AVR'lere müzikal anlamda fark atacaktır. Bendeki AVR yukarıda linkini verdiğim 3-4bin TL'lik AVR ile denk bir AVR ama iş müziğe geldi mi 1-2binlik stereo amfi kadar olamıyor. Örneğin altta benim kullandığım stereo amfi olan Marantz pm6005 var. Pazarlık vs ile 2000 TL civarına alınabilir.
    https://www.dukkanhifi.com/p-2381-Marantz-PM6005-Entegre-Amplifikator.html

    Hele ki yurtdışına gidip gelme şansınız oluyorsa yada tanış vs varsa Avrupa'dan çok daha ucuza alabilirsiniz. Ben şimdiye kadar 2 AVR getirdim. Bu stereo amfiyi de arkadaşıma getirttim. Arada %50 fiyat farkı var.
    http://www.saturn.de/de/product/_marantz-pm6005n1b-1717991.html

    Neyse pre out çıkışı olmayan bir AVR ile stereo amfiyi aynı hoparlörle kullanmak için ise alttaki gibi bir switch alabilirsin. Ben pre out ile olan bağlantıyı iptal ettim ve benzeri bir switch kullanıyorum. Size de bu şekilde kullanmanızı tavsiye ederim.
    Bildiğim switchler: Dynavox amp-s ve Beresford TC-7220
    http://www.ebay.com/itm/DYNAVOX-VERSTARKER-BOXEN-UMSCHALTER-AMP-S-SILBER-/151326985766?hash=item233bca8e26:g:KnMAAMXQVERS9Wab
    http://www.homehifi.co.uk/S/tc-7220.htm
    https://www.avforums.com/threads/beresford-tc-7220-my-experience.1358235/
    https://www.avforums.com/threads/beresford-tc-7220-my-experience.1358235/




  • Hocam dinlediğim müzikte eksik gördüğüm şeyi yazıyla anlatmak pek mümkün değil, hoparlörler sanki çalmak istemiyormuş da zorla çalıyormuş gibi bir his uyandırıyor.
    Heco'ları almadan önce Pure Acoustic junior hoparlörlerim vardı, onları da aynı amfi ile sürüyordum, durumları daha da beterdi.
    Haklısın rock türlerinde kesinlikle beklediğimi alamadım, zaten bu arayışa da bu yüzden girdim. dinlediğim müzisyenlere haksızlık ediyormuşum gibi geliyor.. Freddie mercury dinlerken sanki ağzına tülbent kapatmışız da öyle şarkı söylüyormuş gibi geliyor :)

    sanırım ilk iş bir stereo amfi alacağım. o her halükarda alınması gereken bir şey. önemli olan ihtiyacın olan sesi ahengini yakalamak.. HDMI'lar, swichler daha sonra da çözülür.

    PC - stereo amfi bağlantısını en kayıpsız şekilde nasıl yapabilirim? hangi portları kullanmam gerekir?
    sanırım birbirine yakın müzik zevklerimiz var. seste neyin peşinde olduğum kafanda canlanmıştır umarım. yeni nesil müzikleri (house, deep house vs) dinlemek, dinlemekten keyif almak çok kolay. yüksek bas, parlak tizler yeterli.. Ancak aynı hazzı led zeppelin konserini dinlerken almak, sesleri ayırt edebilmek çok zor oluyor..
    Marantz'ı çok eskiden beridir biliyorum, memnun musun?




  • selam , avr de var salonumda hi-fi muzik sistemide... Kesinlikle müzik için ayrı hifi sistem kur.. şu an sistemim bu şekilde şimdi çektim.70 küsür model klasik anfiye DAC dan giriyorum... Dac a da CD çalar ve telefonumu bağlayabiliyorum.Telefonu usb ile bağlayınca DAC bunu tanıyor ve flac çalıyorum... Bide telefon standı aldım harika oldu... Ses inanılmaz derecede güzel... Yani avr olarak pioneer vsx923 , dune hd ve jamo lar var .. Ama müzik olarak hi-fi sistemimin yanından bile geçmiyor.Pioneer ile kaç kere muzik dinledim hiç hatırlamam bile...

     Flac Arşiv için ses kartı önerisi

     Flac Arşiv için ses kartı önerisi

     Flac Arşiv için ses kartı önerisi


    Flac da dinliyorum cd de.. Cd sini almak daha güzel oluyor tabi flac ın kaynağı cd dir zaten bunlar son 5 ayda aldığım cd ler... Baya da bi plak aldım plak dinlemek zaten ap ayrı bir zevk...

     Flac Arşiv için ses kartı önerisi




  • Devian kullanıcısına yanıt
    Üstteki phil collins mi

    South Park'ın phil Collins'li bir bölümü vardı. Artık ne zaman phil Collins duysam o aklıma geliyor. İzleyin derim :-)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turuncu55

    Üstteki phil collins mi

    South Park'ın phil Collins'li bir bölümü vardı. Artık ne zaman phil Collins duysam o aklıma geliyor. İzleyin derim :-)

    izledim izlemezmiyim Phill Collins yok ayrıca arşivimde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 9 Ocak 2016; 14:14:34 >
  • Burada önemli bir ayrıntı var. Siz bilgisayardan aldığınız sesi avr ye çözülmüş olarak gönderdiğiniz için ve müzik için avr kullandığınızdan dolayı tam verim alamıyorsunuz.

    Burada yapabileceğiniz şeyler şunlar;

    Ya sesi hdmi, optik ile bilgisayardan çözmeden göndererek avr nin dac'ı ile çözdürmek. FLAC da böyle birşey mümkün mü bilmiyorum. Zira DD,DTS de bu mümkün.

    Ya da harici bir dac alıp, bilgisayardan dac'a dac'tan avr ye giriş yapmak.

    Ya da stereo amfi ve dac almak.

    Ben bu işlerde o kadar uzman biri değilim, ama sizin söylediklerinizden anladığım avr nizin müzik konusunda size istenileni veremediği yönünde.

    Stereo amfi ve iyi bir dac ile bu işi çözebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.