Şimdi Ara

fiyatlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • TT 100 mb superonline 1000mb demiş arkadaş... nerede bu hızlar? Türkiyenin kaçta kaçında? Türktelekom daha yeni yeni fiber çekmeye başladı. belki istanbulda 10.000 hane yoktur fiber internet alabilecek 100 mb görecek... ben 4 mb dsl zor alıyorum. mahallemde kimsede alamıyor. istanbulun bir çok noktasında 8mb i standart hale getirmeye çalışıyorlar ama nafile. veya olsa en fazla bu. daha fazla olmaz. 16 ydı 32 ydi falan bu hızları kaç kişi kullanabiliyorki? tivibu bile vermediler bana :)

    Süperonline daha iyi ona göre. çok daha önce fiber yatırımı yaptıgı için istediği hızı daha çok hanede verebilir. ama oda yine toplu konut bölgelerinde. mahalli bölgelerde oda fos.

    Ama uydunet şebekesi olan bir çok yerde ( ki kablotv'nin tek dezavantajıda yaygın olmaması. bunun sebebide yine turk telekom) 20 mb'e kadar şu an hız verilebiliyor. kablo tv olan bir çok yerde TT 8 mb veremezken uydunet 10 15 20 mb seçeneklerde hızlar veriyor. keşke heryerde kablo tv olsada herkes şu nimeti görebilse. bende dahil :(




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kartalaraz

    30 hazirana kadar beklemedeyim..1 temmuz işallah fiyatlar iner hızlar artar....bol seçenek ve mantıklı fiyatlar bekliyorum....


    Neye dayanarak 1 Temmuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kartalaraz

    30 hazirana kadar beklemedeyim..1 temmuz işallah fiyatlar iner hızlar artar....bol seçenek ve mantıklı fiyatlar bekliyorum....


    1 temmuzda yeni kampanya çıkar veya mevcut kampanyaların süresini uzatırlar. 2012'ye kadar fiyatlarda değişiklik olacağını sanmam.
  • diğer ülkelerde internet çok ucuz türkiyede neden pahalı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 10lineuye

    diğer ülkelerde internet çok ucuz türkiyede neden pahalı ?


    Gelişen, yıldız ekonomi olduğumuzdan herhalde. En pahallı benzini, en pahallı interneti kullanıp en adaletsiz gelir dağılımına sahip ülkelerden biriyiz. Milli gelirin toplam %45'ini en üst gelir düzeyindeki %20'lik grup almakta, ikinci %20'lik grup %18-23 arası bir oran almakta kalan %60 ise milli gelirin %35'ini almaktadır. En alt %20'lik grup toplam gelirin %6-7'sini almaktadır.

    Şimdi bu gelişen yıldız ülkenin az gelişmiş taze soğanları istikrar diyerek mevcut sürünen halinden memnun kitlesel olarak ilk seçimde yine bravo diyorsa yöneticilerine bu halka azdır bile bu fiyatlar.

    Bir diğer noktada internet ucuzlamasını bekliyorum ben de ama öte yandan hergün 100'lerce yeni site yasaklanmakta. Film indireceğime gider Digitürk HD'ye abone olurum internetlerini de alsınlar soksunlar fiberlerine. Film indirmenin ötesinde bir şey yapılamayacak, belki yakında o da yapılamayacak, Aknet adını vermeyi uygun gördüğüm kısıtlı, lokalize edilmiş bir internet ağı söz konusu.

    Diğer ülkelerde ucuz çünkü o diğer ülkeler millet olmayı, birey olmayı becerebilmişler; biz ise bizi keriz yerine koyanlara ses çıkarmak yerine alkışlayan kul olmaktan kurtulamamışız. Birey değil de kul olursan normaldir.

    Yine bir diğer ekonomik kriter gelir ve fiyatlar ilişkisine bakacak olursak tablo daha da hazinleşir. Örneğin geliri aylık 3000 euro olan Alman benzini geliri aylık 1000 euro olan Türk'ten daha ucuza kullanır; internete daha ucuza girer. Yani gelirin miktarsal, nominal büyüklüğü dışında reel büyüklüğü de daha fazladır. Türk ayda 3000 euro kazansa bile ancak Alman'ın yarısı kadar bir refah düzeyine sahip olacaktır. 3'de 1'i kazandığı durumda ise Alman 6 kat daha fazla refah içinde yaşamaktadır. Tabii Türk Alman'ın 3'de 1'i kadar kazanabilirse. Aylık geliri 500 euro ise Alman 12 kat daha refah içinde yaşayacak, tükettiği mal ve hizmetleri daha ucuza mal edecek, yaşam kalitesi daha yüksek olacaktır.

    Neyse Türkiye yıldızı parlayan ekonomi, neden dert ediyoruz ki? Dünyanın en büyük 10. ekonomisi olmuşsun koyar mı sana. "Benim adım Tomas bana komaz" deyip kaçınılmazsa zevk almaya bakmak lazım.




  • @engunaydin gerçekten çok güzel yazmışsın altına imzamı atarım
  • alt yapı eksikligi bunu yanında yurtdışı çıkışlarının yetersizligi rekabettin olmayışı çok sayacagımız şey var yama

    uydunet için şunu söyleyim bütün kullanıcılar bir bardak su içsinler hiç birşey olmayacak emin olun
  • rekabet yok çünkü telekom tekel.
  • Adil kullanım muhabbetinin, hiç kimseye bir yararı olamaz.

    100 Mbit olsun, ama adil kullanım kotası olsun, diye bir mantığın açıklamasını yapar mısınız? Ne işinize yarayacak bu hız?

    Youtube'dan HD video izlemek isteseniz, o 50GB zaten dolacak, yani stream video'lar daha hızlı açılsın geçerli bir bahane olamaz.

    Websitesi açarken de, 5-10Mbit'in üstündeki hızlarla zaten bir farklılık hissetmeyecekseniz, ha yarım saniye'de açılmış ha çeyrek saniye'de.

    Peki 50GB adil kullanımı olan bir 100 MBit'lik bağlantı kim için faydalı? Bunu anlamakta gerçekten zorlanıyorum.

    Yardımcı olursanız sevinirim.
  • bende sınırsıza geçiyorum bkalım
  • 1 mbit gerçekten çok yavaş kalmaya başladı. hele ki 29 liraya 1 mbit çok pahalı. idealde 29 liraya 2 mbit olmalı. 2012'de de 29 liraya 4 mbit vermeliler en az. ama neredeeeeee

    milleti bedava modemle kandırıp 2 yıllığına bağlıyorlar. en az 2 yıl hız artırımı olacağını sanmam. yani yıl 2013: 29 liraya 1 mbit internete devam
  • Millet enayi,paralar cepe,alemlerde yemek güzel.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.