Şimdi Ara

FİORİNO'MU BİPPER'MI ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
0
Favori
126.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fiorino ya esp ve hillholder da eklenmiş. Bu şekilde cazibesi daha da artmış...
  • MULTİJET DİYORUZ DAHA NE DİYELİM, KİM NE KONUSUYO 190 TORK NERDEEEEE 160 TOORK NERDE KIYASLAYIN
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tergener

    Fiorino ya esp ve hillholder da eklenmiş. Bu şekilde cazibesi daha da artmış...


    ama sadece otm vitesli versiyonlarda sunulacak bu özellik
  • bazı arkadaşlar honda ile toyota olmasa araba yok adam akıllı diolar bende söle söliyim,git şuan 2010 model sıfır honda al 2015 de bu arabaya parça zor bulucaksın ++ pahalı alıcaksınn,toyota ise son zamanlarda hava yastıgının patlamaması ve gaz pedealının takılmasından dolayı idam edilecek bi arabadırr yani şunu gösterirki bu frensiz bi araba,,fark yokk , onun için FİORİNO EMOTION MULTİJETT 190 TORK
  • Güçlü motor -- Daha düşük vergi dilimi - - - > Fiorino
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MuStafA.A

    Peugeot 1.4 HDI 90 hp lik motor kullansaymış bipper tadın yenmez bi araba olurmuş.

    Aynı şekilde Fiat da 1.3 90 hp lik versiyonu kullanbilirdi.

    Fiat ne kadar farkeder di ki?

    ben sordum neden 90 beygir yok diye servis de eğer biz buna 90 beygir koyarsak bu hafif kasayı yerinde tutamayız dediler. fazla gelirmiş yani anlayacağınız. bu arada bende bipper kullanıcısıyım ve aracımdan oldukça memnunum. yorum yapan arkadaşların daha tarafsız olup eğer her iki aracıda test etti iseler yorum yapmalarını rica ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onder46

    Güçlü motor -- Daha düşük vergi dilimi - - - > Fiorino

    ALAKASI YOK KARDEŞİM .

    1900cc MOTORA KADAR TÜM HAFİF TİCARİLERİN VERGİSİ STANDART 324TL

    BU ARADA KONUNUN AÇILIŞ TARIHINE BAKMADAN YORUM YAZMAYIN YAHU .

    BENDE GELENEGİ BOMUYUM FIO DAHA IYI MANTIKLI BENCEDE
  • ne pejosu, ne bipperi..bir fiorino kullanıcısı olarak tabıkıde fiorino diyorum..servis yaygınlığı ve motor yönünden diğerlerinden üstün..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi areena34 -- 19 Mart 2010; 17:34:56 >
  • Motor performansının yüksek olması Pasif Güvenlik arttırıcı bir etkendir. Bu sebeple insanlar sollama yaparken, yokuşta, ilk kalkış anında ve daha bir çok durumda altında güçlü makine olsun isterler.

    3 araç içerisinden bende Fiorino diyorum, bu noktada milliyetçi olabilirim. Fakat henüz ülkemiz otomobil üretimi konusunda milliyetçi olacak durumda değil.

    Eminimki mevcut üreticilere devlet ciddi destekler veriyordur fakat vatandaşına bu anlamda bir destek vermesi malesef sözkonusu değil...

    quote:

    Orijinalden alıntı: ermanas

    TOFAŞ bursa fabrikasında 2 haftadır işletme stajı yapmaktayım aşşağıda yazdıklarım fiorinoların bipperlerin ve nemoların doğduğu yerden edindiğim izlenimlerimdir;

    bazı arkadaşlar fiorino al TOFAŞ a güven diyor zaten 3 araçta aynı banttan arka arkaya neredeyse bütün parçalar aynı şekilde ayni işçilerin el emeğiyle aynı makinalardan çıkıo yani hangi aracı alırsanız alın TÜRK TOFAŞ a güveneceksiniz.
    Araçların farklı olduğu noktalar;
    -peugeot citroen ve fiat ın araçların satış stratejilerine göre belirledikleri donanım çeşitlendirmeleri,
    -ön kaputta logoların bulunduğu yerler farklı olduğu için ön kaputlar farklı press kalıplarından
    -yine aynı şekilde arka bagaj kapıları logo ve donanımlara göre farklı kalıplardan çıkıo
    -ve yukardada bahsedilen fiorinoların 1.3 mj bipper ve nemonun 1.4hdi motor kullanması
    -direksiyonları ve iç kısımlarındaki amblemler

    3 aracı ve iki motoruda kullanma şansım olmadı ama teknik veriler hdi motorun mj karşısında gerek beygir gücü olarak gerek tork olarak gerekse ara hızlanmalarda kaybettiğini gösteriyor.yani mj motor hem hdi ya göre -çokda olmasa arasındaki fark- daha az yakan ve daha performanslı bi motor. ancak mj motorun 10binde hdi motorunda 15bin yada 2binde bakıma gittiğini duydum. yani mj motorun daha çabuk bakıma gitmesi gerekiyor. ancak malzeme kalitesi ve işçilik 3 araçtada kesinlikle aynıdır. donanım farklılıkları ve ve bu farklılara göre oluşucak 100-200 milyonluk farklar otomobil firmalarının satış stratejilerinin sonucu.

    bazı arkadaşlar bu araçların motorlarının güçsüz olduğundan bahsetmişler adı üzerinde bu araçlar MCV mini cargo van yani türkçe karşılık mealı; hafif ticari aracın dahada mini olanı sen bu arabaya 700 kilo yüklersen motorda tabiki çekiş düşüşü yaşarsın. hem ülkemiz çalışma ve vergi koşullarına karşın Türkiyede zar zor üretilen ne emeklerle bu günlere gelen tofaşta çalışan işçiler ve mühendisler için bi gurur kaynağı olan bi projeyi 25-26 milyara satın alıosun sonrada verdiğin paradan 10 kat fazlasını bekliyosun. adı üzerinde ne kadar ekmek o kadar köfte fiorinoya bahane bulacağınıza gidin mercedes wolksvagen alın 40 50 milyara hem ülkemize giren mazotu daha çok tüketin hemde türk emeğine türk emekçisine değilde yabancılara kazandırın. ama bayrıda 700 kiloyala seri kalkarsınız buda sizi mutlu eder boyunuz bi karış daha uzar! keşmekeş trafikte yapmış olduğunuz yarışıda kazanmış olursunuz böylece ve sizden başka kimsede umursamaz bunu. ama siz hem yabancı otomobil üreticilerini hemde bize yakıt satanları zengin etmiş olursunuz.
    siz fiorino bipper yada nemo almazsanız TOFAŞ bi şey kaybetmez merak etmeyin adamlar 2017ye kadar 3 firmayla MCV anlaşmasını yapmış tofaş hiç bişe üretmese sadece mcvlerden gelişmeye büyümeye devam eder.
    ama keşke Türk zihniyeti böyle olmasa ülkemiz kazansız diye düşünse..
    Uzun lafın kısası eğer niyetimiz varsa yabancı ticari araçları almadan önce bütün bunları bi kez daha düşünelim ve bipper nemo ve fiorino arasından satış temsilcilerinden alacağımız f fiyatlar ve kendi kullanım amaçlarımız doğrultusunda bi seçim yapalım...
    iyi forumlar...




  • Merhaba arkadaşlar;

    Yaklaşık 1 yıldır fiorino sahibiyim. Açıkçası araç beklentileriimn üzerinde performans sergiledi. Şuana kadar bir arıza veya sorunla karşılaşmadım. Aracla yaşadığım tek sorun 100-120 km hıza ulaştığımda esnemesinin fazla olması. Geçen ay bakıma gitiğimde bu duurmun normal olduğunu söyledi servis sorumlusu.

    Araçla ilgili merak etiğiniz soruları buradan sizlere cevap verebililrm.

    Tabiki bilgim dahilinde...:)))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mafoğlu

    Merhaba arkadaşlar;

    Yaklaşık 1 yıldır fiorino sahibiyim. Açıkçası araç beklentileriimn üzerinde performans sergiledi. Şuana kadar bir arıza veya sorunla karşılaşmadım. Aracla yaşadığım tek sorun 100-120 km hıza ulaştığımda esnemesinin fazla olması. Geçen ay bakıma gitiğimde bu duurmun normal olduğunu söyledi servis sorumlusu.

    Araçla ilgili merak etiğiniz soruları buradan sizlere cevap verebililrm.

    Tabiki bilgim dahilinde...:)))


    bu sorun tüm fiolarda var kardeşım . dingil mesafesi ve hafif liginden kaynaklanan bı durum .

    seni hafif ticaricilerin mekanı adlı bnaşlıgımızada beklerım linki imzamda mevcuttur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: infinite

    Fiat olarak canlandığı için diğerleri gözüme taklit gibi geliyor!

    Geniş servis ağı ve yedek parça avantajı sebebi ile Fiat derim


    ben ilk pejo bipper gördüğümde adamlara bak ne çalmışlar aynısını yapmışlar demiştim
  • Bende fiorino diyorum. Nede olsa bu aracın esas üreticisi fiat ve donanımı daha zengin
  • Merhaba efendim,
    Ben de fiorino almayı düşünüyorum. Araç ilgimi çekti: fiyatı,dizel olması,otomatik vites ve görünüm olarak.
    Ticari olacak hernekadar bireysel kullanacak olsam da. Öncelikle burada bir sıkıntı yaşarmıyım? (her sene muayane,kasko bedelleri, trafik sigortası açılarından ilave masraf söz konusumudur mesela?). İkincisi;araç ile ilgili değerli tecrübelerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim, çünkü ciddi bir şekilde ilgileniyorum dediğim gibi bu araçla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aytacko

    Merhaba efendim,
    Ben de fiorino almayı düşünüyorum. Araç ilgimi çekti: fiyatı,dizel olması,otomatik vites ve görünüm olarak.
    Ticari olacak hernekadar bireysel kullanacak olsam da. Öncelikle burada bir sıkıntı yaşarmıyım? (her sene muayane,kasko bedelleri, trafik sigortası açılarından ilave masraf söz konusumudur mesela?). İkincisi;araç ile ilgili değerli tecrübelerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim, çünkü ciddi bir şekilde ilgileniyorum dediğim gibi bu araçla.


    Açıkçası ben de bu araçtan almayı düşünüyorum ama vergi+sigorta+muayene masraflarının binek otolara göre fazla olması ve benim gibi büyük şehirde yaşayanlar için karşılaşılacak olan bir diğer sorun da şehir içinde her yere giriş-çıkış yapılamayacak olması. Onun dışında bu araçlar gerçekten insanı cezbediyor. 2 çocuğum var ve hem ekonomik hem de aile arabası tarzında bir araç olarak fiorino ya da bipper düşündüm. Bunun yanı sıra binek otomobil sınıfında da scenic, verso ya da c-max araştırıyorum. Yakın zamanda karar vereceğim. Bilgili arkadaşların yorumlarını rica ediyorum.




  • kesinlikle fiorino donanım olarak firorinadaki özelllikler diğerlerinde yok bence fiorino emotion alın
  • şahin ve doğan motorunu üreten ve aracı üreten bir fiat markasından ne bekliyorsunuz anlamıyorum. sıfır alındığından bu güne kadar fiyat motorları can çekişiyor fiat motoru multijet ayağına ödül almış hikayesine herkes saldırıyor sonuçta italyan ve en adi motoru bize satıyorlar, bu güne kadar dandik motor satan fiat markası şimdimi iyi motor üretiyor. bırakın allah aşkına su kaynatmaktan ve üst kapak çatlatmaktan başka bir işe yaramıyor fiat motoru kullananlar çok iyi bilir sadece iyi yönü piayasası var satılıyor millet kulaktan dolma bilgilerle yaw al fiat ne zaman istersen satarsın ama kimse hesaplamıyor ilgün ve sattığın gün ne kadar zarara uğramış kendim bipper alacağım halde alman ve japon motorlarına güvenin diyorum

    not: 5kişi ile hangi model fiat araba rampadan tavşan gibi gidiyor örnek verin yada deneyin bulamayacaksınız
  • Ben de ikisi arasında kararsız kaldım.
  • Bencede fiorino bende yok ama arkadaşım aldı çok memnun başka bir arkadaşımdada bipper var şimdi keşke fiorino alsaydım diyor
  • bipperin motoru yuzunden tercih edilmeli. az cclik motorlar çekmiyor ve daha fazla gaz vermemize sebep oluyor. 80-90 aralığında 160 kurus yakıyor bipper. fiorino testinde ise 200 kurus yakıyor. tatil için 3000km yol yaptığımda aradaki fark baya oluyor anlayacağınız. şimdi ben bipper ı satıp kia sportage almayı dusunuyorum .benzinli 8-10 litre arası yakıyor. aradaki yakıt farkı senelik 2000 tl az değil valla.

    anlamıyorum millet bukadar jipe biniyor yakıtla nasıl mucadele ediyor. arkadaş.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.