Şimdi Ara

FİMER T 207 ARIZA ' ACİL YARDIM '

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle Selamın Aleyküm..

    Normal 220 V ile Çalışan Bir Kaynak Makinesini Çalıştığım Alanda Tek Fazlı Priz Olmadığı İçin 3 Fazlı Prize takmak zorunda kaldım.. Başta Takarken Faz ve Nötr Bulup Taktım ve Sorunsuz Çalıştı.. Ertesi Gün Tekrar Aynı Alanda Çalışırken Prizde Faza bakmaya ihtiyaç duymadım ve aklımda kalan deliklere taktım ve tahmin ettiğiniz üzere FAZ- FAZ Olan Deliklere Taktım ve Kaynak Makinesinin sonunu Getirdim :) Çıkan Ses Patlama ve Bir Cam Kırılma sesinin karışımı gibi diyebilirim.. İçini Açıp kartına baktığımda 400 Volt 680 uF DAEWOO Marka Bir kondansatörün kafasının Şiştiğini Gördüm.. ve biraz ilerisinde " 47 OHM B3" yazan Bir Direnç'de Kömür gibi olmuştu.. Görünen Arıza Buydu ve direk elektronikciden bu malzemeleri tedarik ettim.. Hasarlı Malzemeleri söküp yenilerini taktığım zaman Makinenin Önündeki " ANORMAL ÇALIŞMA " lambası yanmaya başladı ve makine kaynak yapmıyordu.. Kontrol kalemi ile Kaynak Problarının Deliklerine Tuttuğumda " + " ve " - " Probunda Elektrik Olduğunu Gördüm ve Cihazın Kartına Bağlı Olan Soğutma Fanıda Çalışmıyordu.. Böyle Bir Hatada Bu Kartların Hangi Parçaları Bozulmuş Olabılır.. Görünende Başka Arızalı Parça Yoktu.. Acaba Başka Neresine Zarar Vermiş Olabılir ? Cihaz Devlet Dairesinin Malı ve Zimmetli :D Bu Nedenle Buna Bi Çözüm Bulmam Şart :D Bu Konuda Acil Yardımlarınızı Bekliyorum.
     FİMER T 207 ARIZA ' ACİL YARDIM ' FİMER T 207 ARIZA ' ACİL YARDIM ' FİMER T 207 ARIZA ' ACİL YARDIM ' FİMER T 207 ARIZA ' ACİL YARDIM '







  • direncin bağlı olduğu diğer elemanları kontrol et
  • Dirence Bağlı olan derken ustam.. aslında şöyle bi olay oluyor. kontrol kalemi ile herhangi bi bacagına dokuntugumda lamba yanmıyor.. ( elektrik varken ) ama kontrol kalemi herhangi bi bacağıdayken diğer elimi metal bir cisme dokununca lamba yanıyor..
  • Bu iş kontrol kalemiyle olmaz. Bir ölçü aleti tedarik edip test işlemi gerekir. Başta yüksek voltaj hattına bağlı olan malzemeleri kontrol etmek gerekir. Muhtemelen kondansatör grubunun hepsinin değişmesi gerek. Ayrıca transistörlerin de kontrol edilmesi gerek. Kartın sökülüp arkalı ve önlü olarak net bir fotoğrafını burada yayınlayın, neresinin giriş neresinin çıkış, neresinin diğer kartlara-elemanlara gittiğini belirtip burada paylaşın.
  • besleme girişinden itibaren arızayı ara. tahminimce beslemeden sonraki kısımlara geçmemiştir arıza
  • direncin yanındaki siyah kutu gibi olan trafo yanmıştır.
    arıza aramada tecrüben yok sanırım
    ucuza halledeyim dersen bir tv tamircisine götür istersen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.